На някой да му трябва пазач?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: На някой да му трябва пазач?

Мнение от ukelichko » 04 Сеп 2013, 2:03

Този звяр ти е късмет. Животните имат някаква интуиция и намират правилните( с добри сърца) хора. Ако никой не го вземе, остави си го за домашно куче. Някак си се свиква. През годините и аз съм имал доста неканени гости в двора и след обезпаразитяване в местната клиника, даже получиха визи и за вътрешно пребиваване в къщата. И сега ми се е заселило едно коте на вилата и понеже няма да ходя редовно там до пролетта се очертава в къщата да имам още един гост. Храна много, квадратура много, няма проблеми. Йоркито на дъщерята няма да е много щастливо, но ще се наложи да се търпят с новия обитател на къщата, ако не искат и двамата да спят на студено в двора и да им се отнеме конституционното право да пребивават зимата на топло:D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Сеп 2013, 2:14

баси якия пес, изглежда умно :) бих го взел, ама съм в апартамент и не ми се чисти наАкано

ако чуя някой да иска ще пратя снимката
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Сеп 2013, 12:10

Звънях в Богоров. Не приемат кучета, щото щели да се местят. Положението с тия приюти е както и предполагах.

Търсенето на нов дом е вече спешно, щото котката не иска вече да идва в нас :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 04 Сеп 2013, 13:22

bum_bum написа:Звънях в Богоров. Не приемат кучета, щото щели да се местят. Положението с тия приюти е както и предполагах.

Търсенето на нов дом е вече спешно, щото котката не иска вече да идва в нас :banghead:

не знам какво предполагаш но положението в прютите е страшно
не достига храна лекарства
хората се старят колкото могат но положението е зле няма пари
пусни го в някои специализиран форум за животни / кучета
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Сеп 2013, 20:52

Изображение

Айде на песа, че много тормози котката вече :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 06 Сеп 2013, 20:44

Аз залагам още малко време и котката ще почне да свиква да го гледа а и ти вече ще си имаш пазач :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 08 Сеп 2013, 13:37

Maximilian-E46 написа:
абе я си хои бе :kuku:

човека е направил добро дело че е прибрал кучето и го нахранил и се грижи за него ти плямпаш некви глупости,под ударите на закона..ти нормааааааааален ли си.

Оффф, явно не съм се изразил добре... Изобщо не омаловажавам доброто дело на колегата, евала за което. Исках само да го предупредя, че във всеки град има активисти на разни фондации за "защита" на животните, които по някакъв начин трябва да отчетат дейност и да оправдаят парите, които взимат. И най-лесния начин за това е не като приберат куче от улицата и се грижат за него (както е направил Колегата), а като заведат дело срещу някой като него. И имат интерес да тормозят човека колкото е възможно по-дълго. Изпитал съм го на собствен гръб, жена ми още пази писмата и призовките. И в този случай може да стане. Обажда се утре някой по телефона за кучето - ами дадох го. Къде, при какви хора, има ли там условия? Хайде да идем да видим как е настанено животното, хранят ли го редовно, разхождат ли го? Ама аз всъщност го пуснах навън... Аааа, така ли?! И се започва...

И аз мисля, че котката ще свикне и ще заживеят заедно - животните са адаптивни. Успех!
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2013, 17:41

Боли ме за каквито и да е организации. Звънях къде ли не и няма кой да го прибере във всичките там приюти. Винаги съм мислил, че всичките такива природозащитни организации са пълен ташак и лапачи на пари от дарения и европейски програми и сега мнението ми просто се потвърждава.

За съжаление колкото и да искам да го оставя двора ми просто не е пригоден за външно куче просто щото никога не съм мислил да взимам такова. В някаква безизходица съм. Не мога да го закарам някъде и да го зарежа, никой не иска да го взима и не знам какво да го правя. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 08 Сеп 2013, 18:27

bum_bum написа:Боли ме за каквито и да е организации. Звънях къде ли не и няма кой да го прибере във всичките там приюти. Винаги съм мислил, че всичките такива природозащитни организации са пълен ташак и лапачи на пари от дарения и европейски програми и сега мнението ми просто се потвърждава.

За съжаление колкото и да искам да го оставя двора ми просто не е пригоден за външно куче просто щото никога не съм мислил да взимам такова. В някаква безизходица съм. Не мога да го закарам някъде и да го зарежа, никой не иска да го взима и не знам какво да го правя. :dunno:

Гледай го пред вас. Изкарваш го от къщата, слагаш му паница храна и паница вода, ако не те мързи може и къща да му сковеш за зимат. Той няма да се махне, само ще се помотва и ще се връща за храна и щото е свикнал с теб. Тук пред съседния вход гледаха една кучка така с години - заслончето пред входа, паниците и няма грижи. То кучето си свиква.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 08 Сеп 2013, 18:32

bum_bum написа:Боли ме за каквито и да е организации. Звънях къде ли не и няма кой да го прибере във всичките там приюти. Винаги съм мислил, че всичките такива природозащитни организации са пълен ташак и лапачи на пари от дарения и европейски програми и сега мнението ми просто се потвърждава.

Ако има вариант да се научи да седи на улицата около вас е най-добре. Пред блока си гледаме един такъв симпатяга вече 2 години:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2013, 20:05

Абе това ми е най-добрия вариянт. Мога да му сглобя и къща и да го закарам да го кастрират ама урода иска вътре да живее :mhihi:

Излиза и си влиза под портата когато си иска. Изкарах го навън първия път и тва се завря под портата. Сложих там тухли за да не влиза и пак го изкарах. След малко идва откъм комшията като за това е заобиколило около 300 метра, минало е през оградите на двама комшии и се е промушило през една малка дупка през оградата. Запуших я тая дупка и пак го пускам. И седя и гледам кво ства. След малко го гледам пристига пак откъм комшиите и като видя че е запушена почна някакво яко квичене и друсане на оградата и след 5 мин пак беше вътре :shock:

Другата седмица ще вдигам масивна ограда откъм тая страна и ще видим кво ще прави ама ми се струва, че пак ще намери начини.

Вчера отивам да тичам с другото куче и тъкмо пристигнах там, дето си правя спринтчетата и след 2 мин тва пристига.. а преди това го нямаше, щото 100 пъти се оглеждах назад, че има некви пумяри по пътя да не стане някое меле . От къде и как ме намери и от къде е знаело къде отивам нямам идея.. баси и животното. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 08 Сеп 2013, 20:42

Приятелю незнам,но си мисля че това кученце ти е за късмет...ако можеш дори и с компромис да го задържиш..знам ли..може да ти се върни десетократно добрината след време,господ вижда всичко.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 08 Сеп 2013, 20:51

bum_bum написа:Абе това ми е най-добрия вариянт. Мога да му сглобя и къща и да го закарам да го кастрират ама урода иска вътре да живее :mhihi:

Е, напъди го малко.

Изкарай му храна и вода, като тропа по врата го отпсувай, плесни го. Докато му минават номерата няма да се откаже. А войната за момента я печели той :mrgreen:
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 08 Сеп 2013, 21:07

Колега колко е голямо това кученце ?

Ако е дребно може и да предумам приятелката ми да го вземем.
Само трябва да мина през ветеринар да го обезпаразитим едно хубаво!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2013, 21:41

Ми малко е в момента, около 25-30см да е дълго най-много ама нямам идея колко ще порасне. Предполагам няма да е особено голямо защото вече си изправя ушите, което значи че не е съвсем малко като възраст, а е и женско.

Има и храна и вода отвън ама иска да е тука до мен. Следи ме постоянно. Мисля, че се сещам за една причина поради която не иска да се махне. :mhihi:

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата