DSLR, фотография и други
Модератор: Общи модератори
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Re: DSLR, фотография и други
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Аз ще ти напиша нещо за обектива.
Махни го този 18-55мм, няма по-смотан обектив от този. Вземи си един твърд 35мм 1.8, научи се да снимаш и да ползваш бленда, скорост и чувствителност и тогава си купувай друг. Цената им е сходна!
п.с. картината на Д5100 е много по-добра от тази на Д90, при еднакви други условия.
Махни го този 18-55мм, няма по-смотан обектив от този. Вземи си един твърд 35мм 1.8, научи се да снимаш и да ползваш бленда, скорост и чувствителност и тогава си купувай друг. Цената им е сходна!
п.с. картината на Д5100 е много по-добра от тази на Д90, при еднакви други условия.
Project_2501 написа:Ползвам Nikon D5100 и да ти кажа - перфектния фотоапарат е за тази цена. Ако искаш видео си вземи Canon, те са по-добри в това.
За по-доброто цветопредаване, липсата на артефакти в изображението итн Nikon-а е по-добър. Сам можеш да сравниш raw изображенията на няколко апарата наведнъж на dpreview.com.....
Преди няколко месеца бях пред същата дилема. След като разгледах доста снимки направени от двата модела (особено в dpreview.com) накрая избрах Canon 600D.
клик
И до ден днешен не мога да разбера израза който се повтаря на много места
Ако искаш видео си вземи Canon
Страшно съм доволен от снимките на Canon.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
По темата ,
преди няколко месеца си взех 600д нов и в момента просто изчаквам за оферта за още един два обектива ,че китовия май май е само за да се свикне
За видеото аз съм с 8гб клас 10 SanDisk (30mb/s) и проблеми с буфера няма.Хубавото на този модел е въртящия се LCD дисплей.
преди няколко месеца си взех 600д нов и в момента просто изчаквам за оферта за още един два обектива ,че китовия май май е само за да се свикне

За видеото аз съм с 8гб клас 10 SanDisk (30mb/s) и проблеми с буфера няма.Хубавото на този модел е въртящия се LCD дисплей.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
D5100 и 600D ми се струват твърде "детски" поради липсата на контроли, малките размери и липсата на LCD, а и липсата на мотор при D5100.
Окончателно съм се спрял на D90 има го с китов 18-105mm за 1350 с чанта и 8гб карта. Това ще е като за начало, а по-нататък мисля да взема някой твърд и някой варио телеобектив.
Окончателно съм се спрял на D90 има го с китов 18-105mm за 1350 с чанта и 8гб карта. Това ще е като за начало, а по-нататък мисля да взема някой твърд и някой варио телеобектив.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Реших да кача 3-4 мои снимки, снимани с телефон, понеже друго няма сега
(Samsung Galaxy Note 2) ако може да си кажете мнението, просто така.
Минали са ЛЕКА обработка (най-вече изчистване на шум, понеже телефончето си куца при тъмни сцени и ISO-то му вижда сметката) с Adobe Lightroom

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ръб
- младши ентусиаст
-

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Снимките ти ми харесват, но на първата снимка има една светла точка в десния край на бронята. Действа като магнит за окото. Според мен ще е по-добре без нея. Може и да пробваш и сиянието около огледалото да махнеш, но то не е толкова натрапчиво.
Продавам:
- ръб
- младши ентусиаст
-
Даа на тая точка не и бях обърнал внимание, а огледалото ми хареса идеята все пак да се вижда
благодаря за мнението

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
ръб написа:D5100 и 600D ми се струват твърде "детски" поради липсата на контроли, малките размери и липсата на LCD, а и липсата на мотор при D5100.
Не се обиждай,но да наречеш еди къв си апарат детски е безмислено.Колко години опит имаш във фотографията, защото тук има хора дали мнение които се занимават с това и професионално,никой не се изказа ейтака във въздуха ,кое LCD ти липсва и какви контроли ти липсват?
Тва че някво тяло имало в кита еди къв си обектив,го прави велик ли?!
Е да ама не
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Допитах се до доста притежатели и на д5100 и д90, не исках да прозвучи така, но навсякъде казват че д5100 е максимално доближен до point-and-shoot апаратите. А това с какъв обектив го предлагат в комплекта не накланя везните за мен. Ергономията и удоволствието от снимането с Д90 било по-голямо от д5100, именно заради по-големите размери, допълнителните контроли, лцд дисплея, пентапризмения визьор, контрола за светкавици, а и има мотор за обективи без вграден такъв.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Е така вече мнението има смисъл,Canon по принцип казват,че са по неудобни поради по-малкия им размер.
На доста места дават д5100 като по-добър от д90,но това не е мое мнение а това съм чел.
Но 600д е по-добър от д90,липсва ти lcd ,когато не гледаш околяра и това е...и да има маааалко по-дълбоки цветове..
Но на крос фокус точки Canon-a има приемущество,по-голяма резолюция и тн.
Да кажем че плюс в случая е обектива ,който в сравнение с 18-55 дава малко повече свобода.
Всичко е субектияно на хартия е едно в правилните ръце съвсем друго
На доста места дават д5100 като по-добър от д90,но това не е мое мнение а това съм чел.
Но 600д е по-добър от д90,липсва ти lcd ,когато не гледаш околяра и това е...и да има маааалко по-дълбоки цветове..
Но на крос фокус точки Canon-a има приемущество,по-голяма резолюция и тн.
Да кажем че плюс в случая е обектива ,който в сравнение с 18-55 дава малко повече свобода.
Всичко е субектияно на хартия е едно в правилните ръце съвсем друго
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Относно Д5100 vs, Д90:
Матрицата на Д5100 е много по добра от Д90, картинката на снимките 100% ще са по-добри. Също така дава и много по-добра възможност за crop на снимките. Обърни внимание и на минималното ISO при Д90, което е 200.
Моя съвет е да отидеш на место и да снимаш с двата, на твоя карта памет. Прибери се у вас и разгледай на 1:1 двете снимки. Направи го ако можеш в RAW.
Относно мотора в тялото, не съм сигурен че ти трябва. Всички нови обективи са с мотор. А всички нови обективи са по-добри от старите такива.
Относно обектива 18-105, няма да се научиш да снимаш с него. С него директно минаваш в графата, както ти се изразил point-and-shoot. Което и тяло да си вземеш, вземи с него един 35мм 1.8 или 50мм 1.8, като 50мм може би ще ти е дълъг.
18-105 е много хубав туристически обектив, лек с голям обхват от мм, но не достатъчно светъл.
Аз лично бих ти препоръчал Д5100. Научи се да снимаш, виж какво не ти достига в това тяло и тогава мисли за друго. Но това няма да стане скоро, а и запиши един курс, нищо срамно няма в това.
Матрицата на Д5100 е много по добра от Д90, картинката на снимките 100% ще са по-добри. Също така дава и много по-добра възможност за crop на снимките. Обърни внимание и на минималното ISO при Д90, което е 200.
Моя съвет е да отидеш на место и да снимаш с двата, на твоя карта памет. Прибери се у вас и разгледай на 1:1 двете снимки. Направи го ако можеш в RAW.
Относно мотора в тялото, не съм сигурен че ти трябва. Всички нови обективи са с мотор. А всички нови обективи са по-добри от старите такива.
Относно обектива 18-105, няма да се научиш да снимаш с него. С него директно минаваш в графата, както ти се изразил point-and-shoot. Което и тяло да си вземеш, вземи с него един 35мм 1.8 или 50мм 1.8, като 50мм може би ще ти е дълъг.
18-105 е много хубав туристически обектив, лек с голям обхват от мм, но не достатъчно светъл.
Аз лично бих ти препоръчал Д5100. Научи се да снимаш, виж какво не ти достига в това тяло и тогава мисли за друго. Но това няма да стане скоро, а и запиши един курс, нищо срамно няма в това.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
xela написа:Относно Д5100 vs, Д90:
...
...
хич не е тъй, за съжаление

стария 35-70/2,8 е 500лв макс тука /в бея го уважават и толкова горе-долу в долари/....аф-с 28-70/2,8 е стар вече, но не и под 1200лв, я виж аф-с 24-70/2,8 колко е...
казваш дупка става, ама с 17-35/2,8 се запълва... ама и той без мотор...
да оставим настрана и колко тежат тез новите... никога няма да си причиня нещо като 70-200 повече... тва къса ръце от раменете, особено ако е качен на подходящо тяло... а д5100 не е между подходящите...
и кво имаш за дълго... 70-300/4,5-5,6

тялото с мотор дава огромно обективно предимство... но не е за пикселоброячи...