Frankfurt 65th International Motor Show 2013

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Frankfurt 65th International Motor Show 2013

Мнение от The7omahawk » 10 Сеп 2013, 13:57

Като може би най-големия и активен авто-форум в БГ според мен би било нелепо ако няма тема за едно от най-значимите автомобилни събития на годината. Изложението във Франкфурт тече в момента и се състоят много дебюти, премиери на концепти и всеки голям автомобилен производител е там.

Тази сутрин в 9:30 българско време BMW направиха премиерата на тяхното i3 и i8, както и официалния дебют пред публика на 4-series и новото Х5. Който е гледал церемонията знае, за който не - сигурен съм, че скоро ще я има в youtube :yes:

Разбира се, гвоздеят на програмата беше футуристичното, умопомрачително дори за серийна кола i8, но заедно с него баварците представиха и малката градска i3, която по техни думи осигурява комфорта и удоволствието от шофирането на 3 серия но в доста по-компактна форма, изцяло на ток. Представен също така беше и електромотоциклетът C Evolution, който може да мине до 100км с едно зареждане и го лансираха като изключително подходящ за шофиране в градска среда. Тези двете въшки, разбира се не са ни толкова интересни.

i8 ще минава до 500км със заредена батерия и резервоар, максималната му скорост на ток е 120км/ч, ускорението 0-100 е за 4.4 секунди ако не се лъжа.

Лично за мен колата е нещо изключително, но как можаха да сложат ЛЕД диоди като в Ауди ума ми не го побира. Да, като запалиш фаровете се загатват Angel Eyes-те, но в първия момент, в който видях тази снимка напсувах много грозно марката

Изображение

От Ауди до момента са представили някакъв безумен концент, който има 5 литров дизелов мотор с 544 коня и някакво безумно количество въртящ момент, повдигнато е, спортно е, абе мяза ми малко на нещо от ДаКар :mhihi: Ето, да се убедите сами колко е грозно

Изображение

За момента съм нямал време да следя изкъсо всички премиери и новости, видях, че Jag са пуснали някакъв SUV концепт, видях, че има нов "специален" Вейрон и фейстлифта на Gallardo e получил Performante версия със завъртяно име.

Коментирайте какво ви е направило до момента най-голямо впечатление от салона - дали от BMW или друг производител. Ако някой от колегите е там, бих бил много радостен ( а и не само аз ) да получим малко впечатления от на живо :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Frankfurt 65th International Motor Show 2013

Мнение от Elesar74 » 10 Сеп 2013, 15:12

i8 ще минава 35 км само с ел. двигателя. Това е нищо. Тия двигатели са сякаш само за украса в тези plug in hybrid-и.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 10 Сеп 2013, 15:32

Другата седмица ще посетя автосалона и ще ви споделя мнението си от i8, i3, 4 серия. Ще има и доста снимки да се правят. :mhihi: Преди 2 години на автосалона най-интерсни ми бяха тунинг фирмите(Брабус, Карлсон, Хаман и т.н.) с нетърпение искам да видя с какво ще ни изненадат тази година. :lalala:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Сеп 2013, 19:02

Лично за мен колата е нещо изключително, но как можаха да сложат ЛЕД диоди като в Ауди ума ми не го побира. Да, като запалиш фаровете се загатват-те, но в първия момент, в който видях тази снимка напсувах много грозно марката

3те цилиндъра не заслужават Angel Eyes :mhihi:

Назад към Извън Темата