Сьд и топлофикация
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Сьд и топлофикация
Здравеите както става ясно от заглавието се сьдя с топлофикация.Допреди няколко месеца по4ти 100 процентово ги бях осьдил оба4е на предпоследна инстанция те пратили уж някакьв призовкар кото ме кани в 14 дневен срок да платя 35 лева дьржавна такса за продьлжаване на делото.Аз не сьм ги платил в срок защото такьв призовкар изобщо нее идвал и са тия са ме осьдили на две хиляди и нещо.Тия казват 4е призовката е дадена на сьсед но не са взети нито имена на сьседа нищо.Адвокатите оспорваха 4е нее дадена никаква призовка оба4е сьда не ни уважи молбата и сега сьм осьден но не са ме дали още на сьдия изпьлнител.Питането кьм тези които могат да кажат нещо по темата е мога ли да им вкарвам по 10-20 лева месе4но и по този на4ин те да не могат да ме дадат на сьдия изпьлнител.Благодаря предварително 

Re: Сьд и топлофикация
може и по 10 стотинки да им даваш месечно
Важното е движение да има по сметката.

520i написа:може и по 10 стотинки да им даваш месечноВажното е движение да има по сметката.
Ако от топлофикация са си извадили вече изпълнителен лист, каквото и да внася си го дават на съдебен изпълнител и нищо не може да им попречи. Инак и аз съм я чувал тая теория с "движението" по сметка, някой да я е прилагал и да му е помогнала ?

Не Мы такие, Жизнь такая
- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
Ако кредитора-Топлофикация, се е сдобил вече с изпълнителен лист, единственото което може да направиш е да търсиш директно споразумение с тях за някакво разсрочено плащане на присъдените с листа суми, за да не се стигне до образуване на изпълнително дело, което може драстично да доведе до увеличаване на дълга.
А все пак, внасяне на някакви суми всеки месец 20-30 лв. би ли ги спряло да те съдят или няма никакъв смисъл?
Питам сериозно, защото нямам възможност да изплатя задълженията си а сега предстои отоплителния сезон на ново..
Питам сериозно, защото нямам възможност да изплатя задълженията си а сега предстои отоплителния сезон на ново..
Live it like you Love it
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Пич, тук дори и да има адвокати, няма как да знаят какво е състоянието на делата ти.
Най-добре говори с адвоката си, с който си ги осъдил - той може да ти даде най-адекватен отговор.
Отделно не мога да проумея как може да имаш адвокат, да си ги осъдил, както твърдиш, а да пращат призовкар.
Адвокатите обикновено взимат призовките на клиентите си направо от съда.
Най-добре говори с адвоката си, с който си ги осъдил - той може да ти даде най-адекватен отговор.
Отделно не мога да проумея как може да имаш адвокат, да си ги осъдил, както твърдиш, а да пращат призовкар.
Адвокатите обикновено взимат призовките на клиентите си направо от съда.
Touring & windsurf club
Аз много добре знам какво е станало , щото такива случаи има с хиляди. Докато колегата си е водил дела, на 1ва, 2ра,3та, N-ta инстации, които се протакват 5-10 години, топлофекация си е завела иск по бързата процедура и са го осъдили без дори и да е разбрал. Щом са си извадили вече изпълнителен лист, имаш следните права, според българското законодателство:
1. Да платиш
2. Да платиш
3. Да се обесиш
Сега сериозно. Ако имаш движимо имущество на твое име , веднага го прехвърляй, защото ще ти го запорират и после и ще ти го вземат. Ако работиш на трудов договор, виж има ли начин да започнат да те осигуряват на минималната заплата. Даже най-добре ако могат да те прехвърлят на граждански договор, така няма да могат да ти пипат от заплатата. Ще трябва да си платиш обаче 10% данъци на края на годината + да си внасяш сам здравните осигуровки /ако имаш желание/, които са около 20лв на месец. Адвокати в случая няма как да ти помогнат, просто защото закона така е направен. Айде успех и действай по-бързо, защото ще те ошушкат докато си се осетил
1. Да платиш
2. Да платиш
3. Да се обесиш
Сега сериозно. Ако имаш движимо имущество на твое име , веднага го прехвърляй, защото ще ти го запорират и после и ще ти го вземат. Ако работиш на трудов договор, виж има ли начин да започнат да те осигуряват на минималната заплата. Даже най-добре ако могат да те прехвърлят на граждански договор, така няма да могат да ти пипат от заплатата. Ще трябва да си платиш обаче 10% данъци на края на годината + да си внасяш сам здравните осигуровки /ако имаш желание/, които са около 20лв на месец. Адвокати в случая няма как да ти помогнат, просто защото закона така е направен. Айде успех и действай по-бързо, защото ще те ошушкат докато си се осетил

Не Мы такие, Жизнь такая
Хващай адвоката за яката, отивай при топлофикацията с техният адвокат- плащаш им доброволно задълженията ти с УСЛОВИЕТО, че прекратяваш доживотно всякавки договори с тях, без значение кооперации, общи тръби и т.н. и се отказваш завинаги от техните услуги...
В тия граждански дела трябва да си отстоявате интереса ,бре!!!!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
exotique написа:Хващай адвоката за яката, отивай при топлофикацията с техният адвокат- плащаш им доброволно задълженията ти с УСЛОВИЕТО, че прекратяваш доживотно всякавки договори с тях, без значение кооперации, общи тръби и т.н. и се отказваш завинаги от техните услуги...
E хайде обясни ми - това някой постигнал ли го е ?
Ако да - тръби режа, радиатори на скрап връщам, каквото е нужно. Не искам да чувам виждам парно.

exotique написа:Хващай адвоката за яката, отивай при топлофикацията с техният адвокат- плащаш им доброволно задълженията ти с УСЛОВИЕТО, че прекратяваш доживотно всякавки договори с тях, без значение кооперации, общи тръби и т.н. и се отказваш завинаги от техните услуги...
Интересно как реши, че топлофикация са идиоти

За едно си прав- трябва да се отстояват интересите. Но това да "отстояваш" и да "постигнеш" нещо са две отделни неща.
cod-cdbp написа:... Не искам да чувам виждам парно.
Купи си имот БЕЗ прекарана инсталация за парно- друг начин няма. Другият вариант (изключително труден) е да намериш сграда като моята- инсталация за парно ИМАМЕ, но преди години (при стария закон) всички собственици се отказахме от ползването на парно и от години не съм получавал сметка за парно. Нормално- те дори и абонатната ни станция НЕ захранват, тотално сме разкачени от системата. Но тогава можеше да се откачиш- днес НЕ може.
10 мнения
• Страница 1 от 1