Числото 13
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Числото 13
Пускам темата днес на петък 13-ти защото е актуална.
Вярвате ли във фатализма на числото 13 или за вас това са глупости и всичко свързано с това число е чиста случайност?
В САЩ примерно около 80%-та от небостъргачите нямат 13-ти етаж, в хотелите масово липсват стаи с това число, а само се опитайте да намерите състезателен автомобил с 13-ти номер.
В БГ по принцип не вярваме, аз самия също твърдо не вярвам.
Та моля за мнения.
Вярвате ли във фатализма на числото 13 или за вас това са глупости и всичко свързано с това число е чиста случайност?
В САЩ примерно около 80%-та от небостъргачите нямат 13-ти етаж, в хотелите масово липсват стаи с това число, а само се опитайте да намерите състезателен автомобил с 13-ти номер.
В БГ по принцип не вярваме, аз самия също твърдо не вярвам.
Та моля за мнения.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Числото 13
Да вярвам ! Числото 13 е дяволско чесло.Не случайно мисията Аполо 13 претърпя крах както и много други значими събития започнали на 13то число -петък.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Във формула 1 няма номер 13,иначе имаше една история с кръстоносците,били избити в петък 13,както и че на масата на тайната вечеря са били 13 с юда,който последен се е настанил,имаше и някаква скандинавска история,че не поканили някакъв пакостлив бог и седнали 12 от скандинавските богове на ядене и пиене..
Както и че не е хубаво да сядат 13 човека на една маса
Както и че не е хубаво да сядат 13 човека на една маса
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Суеверие от тъмното средновековие нали най- големия лов на вещици е бил в петък 13ти. И както колегата по горе сподели за рицарите тамплиери по заповед на някой си папа са ги подкарали, че са дърпали прекалено много за себе си
Същото е с черна котка да ти мине пътя. Котка както котка просто суеверия без научно обоснован смисъл
Спокоен ден колеги и не робувайте на средновековните догми 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Не вярвам в такива работи. Дори напротив, днес деня ми започна прекалено добре 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Jordana написа:Да вярвам ! Числото 13 е дяволско чесло.Не случайно мисията Аполо 13 претърпя крах както и много други значими събития започнали на 13то число -петък.
А другите мисии, които са претърпяли провали, всякакви нещастия като катастрофи и загинал екипаж, те не са на 13-ти, ама пак се прецакват.
Та откъде накъде не може чисто математически една мисия да се е прецакала точно на 13-ти и това да не е чиста случайност? Колко мисии с излитания на совалки има в цялата човешка история? Колко от тях са успешни и колко не? А колко от тях са били на 13-ти?

Шансът на човек да му се случи нещо неприятно на 13-ти е 1 към 30.

Днес и на мен ми бе супер ден, само където неприятното беше, че в едно село се развика по сирените някакъв ходжа.

Иначе ми беше супер ползотворен, даже не помня кога е бил писледно такъв, ама това е защото сигурно наближава 15-ти септември и има раздвижване сред хората. Ако беше 15-ти август и бях фаталист, сигурно щях да си обясня случая на слаб ден с числото, а не с отпуските на хората примерно.

Ама да не предизвиквам събитията, не казвам, че на 13-ти нищо не може да ми се случи, даже съм губил голяма сума пари на този ден, но просто шанса е същия какъвто би бил на всяка друга дата от месеца.

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Скоро четох една книга на Дан Браун, и там се разказваше, как Папата набедил рицарите тамплиери за еретици и врагове на църквата, и много голям брой били избити на петък 13, от там е и фатализма на тази дата 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW Power ACM написа:Шансът на човек да му се случи нещо неприятно на 13-ти е 1 към 30.Толкова дни има средно в един месец, та и шанса му е тъкмо толкова или ако го сметнеш за цялата година излиза 12 към 365.
![]()
mhihi ама сметките ти са нещо криви

Поверието е за петък 13-ти, доколкото аз знам, а не всеки петък е 13-ти

Като цяло не вярвам в такива простотии...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами темата не е за ПЕТЪК 13-ти колега, а като цяло за числото 13. Споменах вече, че в 80%-та от небостъргачите в САЩ няма 13-ти етаж, което за мен е прекалено.
И още куп неща свързани с числото 13. А това с петък 13-ти вече в САЩ е превърнато в един от милиардите начини да накарат хората да харчат пари, а други да изкарват.
Това е било към 1300 и някоя си, ама е далеч преди това. Още от древно-гръцката и скандинавската митологии, древен Рим, Иисус после и бая други преди Тамплиерите.

skoklev написа:Скоро четох една книга на Дан Браун, и там се разказваше, как Папата набедил рицарите тамплиери за еретици и врагове на църквата, и много голям брой били избити на петък 13, от там е и фатализма на тази дата
Това е било към 1300 и някоя си, ама е далеч преди това. Още от древно-гръцката и скандинавската митологии, древен Рим, Иисус после и бая други преди Тамплиерите.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW Power ACM написа:Ами темата не е за ПЕТЪК 13-ти колега, а като цяло за числото 13.
Аз пък никога не съм чувал някакви митове и легенди за числото 13... Само за петък 13-ти...
Ама то сигурно защото не се интересувам от такива простотии

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами 12-те апостоли, 13-тия на масата е юда(някой по-нагоре го спомена), на Олимп са имали 12 бога, има 12 месеца в годината, една дузина е 12, в Скандинавската митология на някакъв пир сядат 12 бога да пукат в чест на върховния(Один), но непоканения 13-ти е бога на злото Локи(май беше доведен син на Один
), който след това разгневен направил някакви кървави бани, в САЩ ибягват 13-тия коридор(на пистата)за излитане на самолетите, за небостъргачите и липсващите 13-ти етажи споменахме, за липсващите 13-ти стаи в хотелите също, във Флоренция няма 13-ти номер на улиците, а една от големите истории на поддръжниците(фаталистите)е тази с Аполо 13, който тръгва нагоре в 13 часа и 13 минути(Американско време) на 11.04.1970(което по изписването в САЩ(4-11-70)прави тъкмо 13)от площадка номер 39, което е 13х3 и още бая интересни факти свързани с купища проблеми още преди излитането. Аз от Аполо 13 съм запомнил фразата Houston, we've got a problem.
Екипажът оживява де.

Екипажът оживява де.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Имената на най известните серийни убийци в САЩ са с 13 букви 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BMW Power ACM написа: Аз от Аполо 13 съм запомнил фразата Houston, we've got a problem.![]()
Екипажът оживява де.
Това е една от заблудите,която се е разпространила,всъщност те са ИМАЛИ проблем,решили са го и понеже дълго време са мълчали ,на края казват "Хюстън,ние имаХМЕ проблем"

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами то не е в минало свършено време това.
В смисъл какво точно са казали според теб? Или просто са го казали те погрешно.
Jordana, на ЕДНИ от най-известните серийни убийци.
В смисъл какво точно са казали според теб? Или просто са го казали те погрешно.
Jordana, на ЕДНИ от най-известните серийни убийци.

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3