Вдигат акциза на природния газ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Вдигат акциза на природния газ

Мнение от zazomazo » 12 Сеп 2013, 21:21

ineedmoney написа:... разхода бензин-газ е 1 към 0.8 и е икономически неизгодна газовата.
...

или аз не съм разбрал правилно или газовата ти е ненормално настроена :shock:
ако това 1 към 0.8 е във финансово изражение значи, че ако колата ти дава 7/100 бензин на газ трябва да е малко над 11/100 :shock:
/това при груби цени 2.60 и 1.30/

4+ литра разлика в съотношение газ/бензин не е ли много?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Сеп 2013, 21:28

Много злоба се лее по повод на газаджиите и газовите уредби! Струва ми се, като един вид самоутешаване за останалите (които карат на бензин и нафта).

"Видяхте ли сега?! Газта ще стане колкото бензина и няма смисъл от Газова Уредба."

Смисъл винаги ще има... :mhihi: :yes:

поне в БГ :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 12 Сеп 2013, 21:29

ineedmoney написа:не и в моя случай щото 70% от километрите са ми извън града където разхода бензин-газ е 1 към 0.8 и е икономически неизгодна газовата.
в града имам малолитражка която ми дава 6-7/100 бензин. на година правя грубо 10000 км. do the math yourself :winky:

Ако правиш 7 000 км. на година на газ, естествено че няма смисъл.
Ама хората, които "си правят математиката сами" карат по 20-30 хил. км. на година. Аз карам по 15 хиляди и пак ми излизат сметките, особено лятото като тръгнем да обикаляме, а газта е 1,17 лв/литър :lol:

zazomazo написа:
ineedmoney написа:... разхода бензин-газ е 1 към 0.8 и е икономически неизгодна газовата.
...

или аз не съм разбрал правилно или газовата ти е ненормално настроена :shock:
ако това 1 към 0.8 е във финансово изражение значи, че ако колата ти дава 7/100 бензин на газ трябва да е малко над 11/100 :shock:
/това при груби цени 2.60 и 1.30/
4+ литра разлика в съотношение газ/бензин не е ли много?

Малко се е объркал според мен. Съотношението е 1 към 0,8 в полза на газта и то в литри а не лв/, т.е. ако на бензин му гори 8, то на газ му гори 10. Не че и това е нормално но...

П.П.: При мен разликата е половин до един литър.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Сеп 2013, 0:45

И тая тема замина... :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар

Мнение от F3P » 13 Сеп 2013, 7:37

vicho написа:Много злоба се лее по повод на газаджиите и газовите уредби! Струва ми се, като един вид самоутешаване за останалите (които карат на бензин и нафта).

"Видяхте ли сега?! Газта ще стане колкото бензина и няма смисъл от Газова Уредба."

Смисъл винаги ще има... :mhihi: :yes:

поне в БГ :paranoid:

Даааа, за нещастие на злобарите си прав- полза винаги ще има. Газта може и 2лв. да стане, ама бензина и нафтата тогава ще са 3,50++лв. В момента в който газта стане 75-80% от цената на бензина/дизела с чиста съвест разкарвам тая кола и си купувам дизел- дотогава съм на газ.

ПС: Някой каза, че газовото му било икономически неизгодно :shock: ГИ се избива за 1г.- ако преди това си правил 10 000км. пробег гарантирано след монтажа ще навъртиш едни 15 000 и нагоре. Забавно е да сипваш 20лв. и да минаваш 120-140км. в града вместо 60-80км.- на газ реално не ти е по-евтино, щото караш повече :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Сеп 2013, 8:21

F3P написа:на газ реално не ти е по-евтино, щото караш повече :mhihi:

Ако трябва да сме точни е по-евтино - все пак минаваш повече километри за същите пари.
Но съм съгласен, че не си намаляваш разходите за гориво - просто караш повече :lalala: Ама пък не си фен, нито манЯк :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Сеп 2013, 9:53

Ако вдигнат природния газ с толкова, аз направо изхвърлям газовия котел от нас и минавам на ток. Преди 7 години плащахме 50 стотинки за кубик природен газ и отоплението на един 70кв.м апартамент струваше около 100-140лв, 2012 за същото топло съм платил 300лв. Представям си ако вдигнат с още 20-30стотинки какво ще стане. Просто живеем в държава на абсурдите, която си дава задника при всяка удобна възможност на Европа да ни изнасилва яко.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Сеп 2013, 15:05

fizzy написа:
Демирев написа:Вдигането на акциза на природният газ касае ползвателите на газ за домове/фирми и автомобилен метан.
Парното също ще си вдигне цената.
Хлябът също ще се вдигне. Фурните - хлебозаводите масово пекат на газ.

ЛПГ за автомобили - пропан бутан е в друга категория - вързан е към бензина. Когато стане 1.50 лв. авто пропан бутана - А95 ще бъде 3.10-3.15 лв.

:driving: ако е така добре

Колега имаш ли предтсава каква глупост написа току що?
Било добре, как ше е добре, то като се вдигне хляба парното транспотрните и производствените разходи, се вдига всичко което е от първа необходимост.
Е ти като си повишиш всички останали разходи кел файда, че ти е ефтинка газта, то като не ти остава кеш за нея и 50 стотинки да е все тая ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Сеп 2013, 15:50

7% щяло да е поскъпването, писна ми в тая държава всичко да скача само заплатите да са едни и същи без промяна. Интересно ми е колко още ще издържи народа на тази пародия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 13 Сеп 2013, 15:54

KUM4o написа:Интересно ми е колко още ще издържи народа на тази пародия.

Като гледам колко примирени хора има, които посрещат нормално покачването на цените на всичко ...още доста ще сме на този хал :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 13 Сеп 2013, 16:22

KUM4o написа:7% щяло да е поскъпването, писна ми в тая държава всичко да скача само заплатите да са едни и същи без промяна. Интересно ми е колко още ще издържи народа на тази пародия.

Що какво може да направи иначе? Да виждаш 3 месеца протести да постигнаха нещо...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Сеп 2013, 16:37

KUM4o написа:7% щяло да е поскъпването, писна ми в тая държава всичко да скача само заплатите да са едни и същи без промяна. Интересно ми е колко още ще издържи народа на тази пародия.

Да,итересно е че директивите на ЕС казват че трябвало да достигнат минималните ставки за страните от ЕС,но когато става въпрос за заплати,никой не казва за минимални ставки

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Сеп 2013, 16:39

F3P написа:ПС: Някой каза, че газовото му било икономически неизгодно :shock: ГИ се избива за 1г.- ако преди това си правил 10 000км. пробег гарантирано след монтажа ще навъртиш едни 15 000 и нагоре. Забавно е да сипваш 20лв. и да минаваш 120-140км. в града вместо 60-80км.- на газ реално не ти е по-евтино, щото караш повече :mhihi:

Не съм изчислявал какви пари съм избил от газовото купено на 30 юни 2013г. - само видях че за юли и август съм минал 4500 км. на газ :shock: а миналата година за юли и август 1285 км. на бензин.
Като гледам ще навъртя към 22-23 000 км. за година и май доста бързо ще го избия.
На бензин едвам правех 9000 км. на година и минавах с една смяна моторно масло годишно - сега нещата отиват към поне 2 смени годишно на пълна синтетика.
Само не ми харесва че вдигна с 3 лтр. разхода на пропан - въпреки нормалното ми каране без изгъзици. На бензин градско и зимата не ми е вдигала над 10.2 л. А95 - а сега на газ без климатик на пълно градско 100 км. под 13 л. не пада с климатик 14л.

Заплатите - мизерните няма да вдигнат скоро. Нали видяхте при всеки опит да се вдигне с 10 лв. от 310 на 320 лв. - как работодателите с Бентлитата и Кохибата в уста писват че фалират. И колко зле били горките.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 13 Сеп 2013, 17:14

Много се смесиха нещата в тая тема!

Заплати пилета дюнери парно газ метан ...

Хубаво е че автогазта е обвързана с бензина като стока и ценообразуване ... А да попитам понеже не съм наясно :
Вдигането а въпросните акцизи няма ли да доведе косвено и до вдигане на крайната цена на бензина и горивата? Или тя си зависи само от петрола?

Към колегата по-горе с разликата от 3 литра :
ненастроен ГИ ( ако е ГИ ) може да е причината ,
не сменени на време филтри също.
Не сменени на време мембрани на изпарителя също.
Не сменени на време свещи също.
Карам кола доста по стара от твоята ( ако е вярно че караш е46 от профила ти) с ГИ и разхода на бензин като литри /100км. е идентичен с този на газ.
Профилактично се сверяват настройките на всеки 20 000 км. и спазвам предписанието за смяна на филтри!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Сеп 2013, 20:50

Их, тая газ, направихте я 2 лева бе хора. :mhihi: Ама тя в Турция е тъкмо толкова де, обаче знаете ли колко е бензина и нафтата там? :mhihi: Тъкмо когато нашия бензин и нафта станат като техните, тогава и газта ще иде на 2 лева. Разберете, че това се водя АЛТЕРНАТИВНИ горива, които ако са на същата цена НИКОЙ няма да купува. Тогава какво правим с природния газ и пропан-бутана? Както едно време, просто ги изхвърляме. През 19-ти век тъкмо това са правили и с бензина когато са извличали керосин, който тогава е движел света. :mhihi: Те и с газта така правели, ама видяхте ли какво стана? В БГ 405-та от колите са на газ. :mhihi: В Германия почнаха да слагат газ, в Англия дори повече, в Гърция също като ги налегна кризата, а за Италия и Холандия, който отдавна откриха топлата вода да не говорим.
Ама аз СЕ МОЛЯ да битуват повече такива мнения сред вас, просветените хора, а именно, че всеки следващ месец се очаква газта да скочи с 40%-та. :mhihi: Така все ще ви се струва рискована крачка да си сложите газ, а за нас балъците ще има повечко на по-ниска цена, понеже иначе ако всички сложите газ(съответно спре да се кара на нафта и бензин)и кефа ни от цифрите ще иде в миналото. :mhihi:
Относно метана, пак ще си е метан. Няма да стане газ, за бензин или нафта да не говорим. Много се спекулира с тая цена от нова година и това е защото бая народ скокна да кара на метан и някой губи от цялата работа. Това е точно както със застраховките гражданска отговорност. Откакто са се появили ВСЯКА година като наближи края и се говори как от 1-ви януари ще скача двойно, тройно, петорно и такива все зли помисли. И това е за да накарат хората да отидат още сега да си я подновят, та да хванат "по-ниската" цена. :mhihi: А истината е, че всяка година си я вдигат с някакви поносими минимуми. Вие представяте ли си на бедния човек да му кажат утре, че ще плаща 800 лева гражданска? :shock: Че той отива и продава всички коли, които има, спира да купува "бензин", тръгва с колело и познайте като станат 2 000 000 тия отказалите се и колко пари ще загубят чичковците със законите?
Мислете ги малко тия шокови увеличения, които предвиждат разните му там специалисти. Събудете се на 1-ви януари и тогава ги мислете защото тези увеличения не са сигурни, а предполагаеми, както и самото ни събуждане на 1-ви януари. :yes:
Някой назад написал как за 3 години вдигнали газта с 30 стотинки. Ужас. Явно имате къса памет. Дори и така да беше, то пак си е нормално. Ама тя газта си има постоянна цена от 5 години насам, а преди това беше паднала стабилно заради кризата. Преди нея беше към левче, че и малко повече. После падна до някакви 90 стотинки май и се задържа така известно време. След това пак се нормализира. Сега от миналата зима до август стоя на 1.15 средно и стана 1.25.
Май забравихте за какво бяха протестите за горивата, за газта или за нафтата, която аха да целуне 2.90 по едно време, а бензина 98 и нагоре беше бая над 3 лева, Шелския 100так май беше към 3.30. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 13 Сеп 2013, 20:59, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата