ако не вярвате в Бог

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Re: ако не вярвате в Бог

Мнение от cave troll » 12 Сеп 2013, 23:59

ivan. написа:
cave troll написа:
ivan. написа:
cave troll написа:да се върнем към въпроса - ако официалната власт признава религията:и особено след официални действия
-това означава ли че официалната власт вярва в съществуването на бог
-или лицемерничи
?

Не съм сигурен,че те разбирам какво точно питаш,даже си мисля че и ти не знаеш напълно на какъв въпрос търсиш отговор :roll:
От това,което разбирам....
-официалната власт у нас признава религията;
-официалната власт са 240 некадърници и още няколко в президентството;
...значи ти питаш дали някой знае ,дали около 240 некадърници вярват в бог или лицемерят?на кой му пука въобще :kuku:

не само у нас е така колега а и по цял свят
сега ако кажеш че и политиците в сащ са като нашите
а те също демонстрират официално вяра в бог

още по зле .....то ние не знаем нашите дали са набожни ти за янките ни питаш.Всички за безбожни кръвопийци.
п.п. Между другото добре ли си ? всичко наред ли е ?

да колега
наскоро даже искарах пробацията за разпространение и употреба на наркотични вещества
вече съм чист пред закона и себе си
как разбра ?
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 13 Сеп 2013, 0:45

:OT: остави тия работи,с тях майтап не се прави.....
църквата,вярващите-лицемерието ,американците имах предвид....интересно ми е да прочета твоето виждане на въпросите ,които задаваш :D
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Сеп 2013, 18:40

ivan. написа:
cave troll написа:не зная какво толкова роптаете срещу сащ
за мен те са наи великата нация в света
освен че са наи старата демокрация
целия съвременен прогрес на човечеството се дължи на тях
единствения им съперник е русия и то само в военно отношение в нищо друго
гражданските права там са наи големи
възможностите за бизнес също
в социално отношение е светлинни години напред спряму останалия свят
да не говорим че са ммного по образовани и по интелегентни в всяко отношение поради образователната им система
не случаино са световен лидер номер 1
всичко това не е случаино а се дължи на вътрешна организация на една държава и държавна политика която в сащ е далновидна и съобразена с бъдещето
затова просперират и винаги ще са начело

антипатична е външната им политика
за мен не са най -великата нация
най-старата демокрация аз знаех ,че е на Рим,а не на тези дето историята им е на годините на баба ми на външната тоалетна
този съвременен прогрес мен лично не ме грее
21-ви век за войни и военни съперници да се говори не виждам логика,защото оръжията днес стигат да свърши всичко
граждански права са най-големи в страните с пряка демокрация,а не там
в социално отношение са по зле от Канада , Швеция, Швейцария , Австралия , Норвегия , Дания, Нова Зеландия, Финландия, Холандия, Австрия и т.н. даже ако се сравнява Детройт ,който е по -зле от много райони в България
въпроса тук е процента на образованото население
световен лидер са само по войни и жертви,те затова и просперират

п.п. колега в цитатите ми няма нищо лично,просто имам друго виждане :yes: а виждането ми е породено само от информация в нета и медиите,нямам наблюдения на практика

+1 само дето най-старата демокрация (пряка) е Спарта :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Сеп 2013, 21:56

cave troll написа:това прави ли ви автоматично комунисти ?
защото това е единствената политическа система в света която официално е отрекла религиите и съществуването на бог
дори и наи старата демокрация в света - сащ - все още изписват на банкнотите си "in god we trust"
излиза че религията е призната официално във всички страни в света дори и в такива с диктатори
само не в комунистическите режими като северна корея
това означава ли че бог съществува ?
и ако някои е атеист това прави ли го комунист ?
защото атеизмът е основна доктрина в комунистическото учение

Атеизма не е водеща доктрина в комунистическото учение, а само един от мнобройните способи за практическото му приложение чрез манипулиране на масите.
Ясно е че ако си атеист, това не означава, че си комунист, защото може да си атеист и по други причини.

да се върнем към въпроса - ако официалната власт признава религията:и особено след официални действия
-това означава ли че официалната власт вярва в съществуването на бог
-или лицемерничи

Официалната власт най-напред вярва, че тя самата е Бог и затова всичко и е позволено. Затова помага и основната доктрина в християнството- прошката. То засилва усещането на официалната власт за нейното божествено положение и безнаказаност за действията и пред някаква свръсила, защото дори и в някакви мигове на слабост от престъпленията, които е извършила знае, че Бог ще и прости като запали свещ, даде 100лв. дарение или построи църква и може спокойно да продължи напред с чиста съвест.

Аватар

Мнение от cave troll » 14 Сеп 2013, 22:19

да но тук става въпрос за друго
примерно плевнелиев вярва ли в бог след като на официални празници слуша ония вяли опявания на маститата глава на българската църква или просто му се доспива ?
после като му целува ръка с трепет и вяра ли го прави или после вади влажни кърпички да изтрие леко потта от устните си от под дебелия часовник на църковната глава ?
и това всичкото го дават по телевизията
и това всичкото в демократична и уж информирана държава
и това всичкото ако не е вярно така както се показва ?
тогава ние в демократична и информирана държава ли живеем или в държава на лицемерието ?
както и другите страни по света ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Сеп 2013, 22:37

И тука идва неизбежния въпрос - ти християнин ли си ?
Ако не си - и изповядваш друга религия безсмислено е да си тормозиш съзнанието с горните въпроси.
Ако си - иди по скоро се кръсти в църква като християнин както си трябва и ще изчезне мъглата в която си потънал .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Сеп 2013, 22:41

cave troll написа:да но тук става въпрос за друго
примерно плевнелиев вярва ли в бог след като на официални празници слуша ония вяли опявания на маститата глава на българската църква или просто му се доспива ?
после като му целува ръка с трепет и вяра ли го прави или после вади влажни кърпички да изтрие леко потта от устните си от под дебелия часовник на църковната глава ?
и това всичкото го дават по телевизията
и това всичкото в демократична и уж информирана държава
и това всичкото ако не е вярно така както се показва ?
тогава ние в демократична и информирана държава ли живеем или в държава на лицемерието ?
както и другите страни по света ?

Ти мани майтапа, ама съм сигурен, че попа е по голем неверник и от президента :mhihi: Цялата власт се крепи на лицемерието, много ясно ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от cave troll » 14 Сеп 2013, 22:42

Jordana написа:И тука идва неизбежния въпрос - ти християнин ли си ?
Ако не си - и изповядваш друга религия безсмислено е да си тормозиш съзнанието с горните въпроси.
Ако си - иди по скоро се кръсти в църква като християнин както си трябва и ще изчезне мъглата в която си потънал .

в мъглата си потънал ти
аз какво ще правя си е моя работа ментор не ми трябва особено по интернет
ако не можеш да отговориш на въпросите не си измисляи твои с които да блеснеш пред аудиторията
гледам че си дежурен в всяка тена в тоя раздел
та мнението ти го отдавам към фирята
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Сеп 2013, 22:58

Ми по добре си го питай Плевнелиев дали вярва в бог и дали е лицемер вместо да ни обясняваш как облизвал потната ръка на попа и подобни извратености .Успех в намирането на търсените отговори .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от cave troll » 14 Сеп 2013, 23:08

Jordana написа:Ми по добре си го питай Плевнелиев дали вярва в бог и дали е лицемер вместо да ни обясняваш как облизвал потната ръка на попа и подобни извратености .Успех в намирането на търсените отговори .

като говориш в множествено число нали не си въобразяваш че изказваш мнението и на всички останали ?
че иначе идва малко високопарно и нахално а и некоректно
пак казвам - ти и още 10-тина субекта не е нужно да сте дежурни по всяка тема в тоя раздел
вече писвате с компетенциите си навсякъде и във всичко
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Сеп 2013, 23:50

Добре де, я да ви попитам вас неверниците, атеистите или там както се наричате, вие за какво аджеба въобще живеете , като не вярвате в нищо ? Е така ден за ден, да си минава времето ? Аз лично това не мога да го разбера, помогнете ми ...

А що се отнася до комунизма, това му е основната грешка , че отрича вярата. Да отричаш религията и църквата е едно, даже напълно ги разбирам защо са гонели поповете и свещениците и хич не ги съдя затова. Ама не можеш да отнемеш на човек вярата. И те това много добре са го разбрали, затова са измислили и култа към личността. Щото човек трябва да вярва в нещо, инак ще си върже един камък за врата и ще се метне в некой гьол ! А те хубосниците какво правят - заменят църковните икони с плакати с лика на Гошо Тарабата ! Еми колкото и промит мозък да си , ще се усетиш рано или късно, че цялата работа е крайно нелепа !
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Сеп 2013, 18:33

cave troll
с тоя сащ звучиш като баба ми за комунистите
сериозно
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар

Мнение от cave troll » 15 Сеп 2013, 20:08

Хаос написа:cave troll
с тоя сащ звучиш като баба ми за комунистите
сериозно

страхотно не те разбрах
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 15 Сеп 2013, 20:19

Хората не изпитват нужда да вярват в Бог.Хората започват да вярват едва когато лежат на смъртен одър или са тежко болни.Хората ги вълнуват 3D телевизори за по 2 бона GSM-и за по 1500лв.,дискотеки,клубове,маркови дрешки и лъскави коли за по 50-100 бона!Защо да вярват в Бог?Бог е себеотричане,прошка,любов и тн. и тн.Когато всичко приемаш за даденост (пари,кола,жена,кръчми,дом) много ти е лесно да живееш без да вярваш в каквото и да е.По време на соц-режима религията,ходенето на църква и беседите за Бог бяха табу!Нашите родители (повечето) не са вярващи точно поради тази причина.Нашите родители не водят и младите на църква,защото те самите не са вярващи.В днешно време се ходи на църква само от куртоазия.Защото така е от години.Ходи се на църква само по Цветница,Малка Богородица,Голяма Богородица и Великден.И то се ходи защото "така трябва"Това е!Жалко,че няма млади вярващи хора!Жалко!!!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 16 Сеп 2013, 1:00

Colder написа:Хората не изпитват нужда да вярват в Бог.Хората започват да вярват едва когато лежат на смъртен одър или са тежко болни.Хората ги вълнуват 3D телевизори за по 2 бона GSM-и за по 1500лв.,дискотеки,клубове,маркови дрешки и лъскави коли за по 50-100 бона!Защо да вярват в Бог?Бог е себеотричане,прошка,любов и тн. и тн.Когато всичко приемаш за даденост (пари,кола,жена,кръчми,дом) много ти е лесно да живееш без да вярваш в каквото и да е.По време на соц-режима религията,ходенето на църква и беседите за Бог бяха табу!Нашите родители (повечето) не са вярващи точно поради тази причина.Нашите родители не водят и младите на църква,защото те самите не са вярващи.В днешно време се ходи на църква само от куртоазия.Защото така е от години.Ходи се на църква само по Цветница,Малка Богородица,Голяма Богородица и Великден.И то се ходи защото "така трябва"Това е!Жалко,че няма млади вярващи хора!Жалко!!!

:yes: Бог е ценностната система ,която ни липсва за съжаление :(

а за оцветеният текст се сещам за един цитат ''проблемът на чалгата е,че е по действителен случай''
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата