Багажник за е39 седан

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Багажник за е39 седан

Мнение от Cyberloner » 16 Сеп 2013, 14:39

Чудя се какъв багажник би бил най-добре да си взема за колелата за е39 седан.
Дали напречни греди на покрива или някой от тези чепатите, които се захващат за самия багажник и колелата стоят закачени за рамките, изнесени зад колата.

Предложения?

Освен това, за всеки от вариантите нещо избора на багажник е прекалено голям.
За оригинален или Thule парите дето искат в бг са много, а от ebay.de не ме устройва, че късно се сетих.
Някой да предложи нещо?
Гледам някакви HAKR ама не знам нищичко за тях. Отделно, при варианта на покрива, освен гредите ще трябва и такава греда на която се хваща самото колело - нещо да препоръчате?
Последна промяна Cyberloner на 16 Сеп 2013, 16:19, променена общо 3 пъти

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 TOURING 3.0D

Re: Багажник за е38 сеан

Мнение от Tsaneff » 16 Сеп 2013, 14:41

Пробва ли в продавалник? Аз скоро търсих, там има доста запазени неща на сносни цени...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 16 Сеп 2013, 15:03

проверих и за е39 практически няма, има някакви универсални и са на сносни цени, които са 10-20лева по-евтини от универсалните в импас56

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 16 Сеп 2013, 15:36

Имам за Е38 комби, ако ти върши работа свиркай :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 16 Сеп 2013, 15:44

DLVasilev написа:Имам за Е38 комби, ако ти върши работа свиркай :mhihi:

нямам релси на тавана и няма как, а ти сигурно имаш единствения в света за такава кола :mhihi:

EDIT: сега си видях заглавието на темата и го оправих, оказа се че аз съм писал глупости :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 16 Сеп 2013, 15:51

Не се залъгвай, че ти трябва багажник СПЕЦИАЛНО ЗА Е39, защото реално багажник конструиран и мислен за твоята кола НЯМА.
Багажниците, за който се сещам са два вида и ти си ги написал - такъв за тавана и такъв за отзад.
Всеки един багажник за седан става за твоята кола. Аз лично съм ползвал един багажник от МЕТРО цената мисля беше около 100-150 лева не съм сигурен, който е с един чупещи се рамена и ставаше и на седани, и на комбита, и на бусове демек универсален.
Качвал съм с един приятел на тавана колелата, ама не си е работа. Едни сериозни колела по 15-18 кила да ги накатериш там горе, че и да ги държиш докато ги закрепиш не е оферта пък да не говорим, че след почват да вият при малко по-висока скорост, дигат разход и тн. НЕ ме кефи. При багажника, който се слага отзад, какъвто съм ползвал ако си свалиш едната капла или и двете да ги метнеш вътре, в коалта няма да усетиш, че караш нещо отзад, но иначе леко се увеличават габаритите на колата :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Багажник за е39 седан

Мнение от Cyberloner » 16 Сеп 2013, 17:19

с каплите нямам да стане номера че багажника вече е пълен :D иначе за габаритите знам - едното колело е 29" гуми с 56см рамка и седи като катерушка зад колата :mhihi:

мерси за отговора - а багажник за моята кола имах предвид че е с така наречените fix points а не е само с лайсни
Последна промяна Cyberloner на 17 Сеп 2013, 12:14, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 16 Сеп 2013, 18:04

Аз също имах много проблеми, докато си купя багажник! Оказа се, че на комбито ми багажник отзад не може да се сложи, защото ще строшим спойлера.
И в крайна сметка сложих напречни греди плюс поставки за колела, излиза 3-пъти по-скъпо от "чепатия" както ти го наричаш. Ако говорим и за повече от 2 колела, цифрата набъбва :) И то при положение, че гредите и самите поставки са на KRUZ.
При положение, че колата ти е седан аз бих те посъветвал да вземеш чепатия, аз съжалявам, че дадох толкова пари за нещо, което ще ползвам 2-пъти в годината :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 16 Сеп 2013, 20:42

утре ще пообиколя разните магазини за аксесоари и ще го реша.

Това, което ме дразни на чепатите е закрепването им.
Отгоре хубаво ги хващам за ръба, който е при задното тъкло, обаче отдолу бронята ми се вижда бая мека за да закача там лапата с ремъка.
Няма ли някой колега със седан, дето го е играл тоя филм да каже как го е направил и какъв е резултата?

Ако имах теглич лесна работа - багажници и варианти бол пък и здраво се захващат ама нямам :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 16 Сеп 2013, 22:26

Колега, чепатият се закача отгоре и отдолу за самия капак, не за бронята! Не може да ти навреди на колата :) Пробваха на моята кола поне 4 и съм ги огледал всичките :) Имат си гумени подложки за да не дерат боята!
Дано намериш каквото търсиш, успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 17 Сеп 2013, 18:21

взех си днес ето такова http://www.lampa.it/en/prod-607-3469-64 ... e_rack.asp
доволен съм как застана, качих и колелото за едно тестово кръгче всичко е точно. Излезе ми 75 лева.
Сглабя се лесно, има си и подробни инструкции към него за различните начини на захващане към седан/купе и комби/хечбек :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 17 Сеп 2013, 21:01

Направо бинго... :) Мен много ме е яд, че на моята кола не стана :) 75лв си е без пари...аз за гредите и 2 стойки за колела дадох 560лв

Назад към Извън Темата