ако не вярвате в Бог

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: ако не вярвате в Бог

Мнение от Bogat-Beden » 16 Сеп 2013, 15:36

stefanoff написа:Добре де, я да ви попитам вас неверниците, атеистите или там както се наричате, вие за какво аджеба въобще живеете , като не вярвате в нищо ? Е така ден за ден, да си минава времето ? Аз лично това не мога да го разбера, помогнете ми ...

Може да вярваме в развитието на вноса на втомобили втора ръка от западна Европа например и това да ни осмисля съществуванието, това си е личен проблем,не мислиш ли?
Най-жалкото нещо е да си привидно вярващ с егоистични мотиви-отиваш на църква в неделя,пуснеш 2 лева, прекръстиш се и индулгенцията е готова- душата ти е спасена, нали :lol:
Какво пречи на един човек да е съвестен,благороден и стойностен без вярата му да е насочена или монополизирана от каноните на дългопросъществувала машина за промиване на мозъци и манипулиране, каквито са мнозинството религии и секти?
Със източните философии и религии не съм запознат как стоят нещата,но не съм и длъжен в крайна сметка :conf:
Такъв безбожен отговор приемлив ли е? :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Сеп 2013, 15:52

отиваш на църква в неделя,пуснеш 2 лева, прекръстиш се и индулгенцията е готова- душата ти е спасена, нали

Това къде го видя ? В православна църква да раздава някой опрощения ?
Какво пречи на един човек да е съвестен,благороден и стойностен без вярата му да е насочена или монополизирана от каноните

Пак опря до вярата .Стойностен си по кои критерии ?
В страната на диваците ще си стойностен с най много дивотии.
Твърдиш че религията не те интересува но си приел християнските ценностна система норми на поведение /надявам се поне да е така/ ?
Защо бъркаш църква и религия ? Това не са еднозначни неща.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Сеп 2013, 16:04

Bogat-Beden написа:Може да вярваме в развитието на вноса на втомобили втора ръка от западна Европа например и това да ни осмисля съществуванието, това си е личен проблем,не мислиш ли?
Най-жалкото нещо е да си привидно вярващ с егоистични мотиви-отиваш на църква в неделя,пуснеш 2 лева, прекръстиш се и индулгенцията е готова- душата ти е спасена, нали :lol:
Какво пречи на един човек да е съвестен,благороден и стойностен без вярата му да е насочена или монополизирана от каноните на дългопросъществувала машина за промиване на мозъци и манипулиране, каквито са мнозинството религии и секти?
Със източните философии и религии не съм запознат как стоят нещата,но не съм и длъжен в крайна сметка :conf:
Такъв безбожен отговор приемлив ли е? :lol:

Не си ме разбрал колега. Остави сега намира църквата с нейните измислени ритуали, нямах това предвид. Мисълта ми беше, какъв е смисъл да живееш, като след едни ден ще умреш, ще станеш на прах и ще изчезнеш /според атеистичните теории нали/ ?
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Сеп 2013, 16:12

Jordana написа:
отиваш на църква в неделя,пуснеш 2 лева, прекръстиш се и индулгенцията е готова- душата ти е спасена, нали

Това къде го видя ? В православна църква да раздава някой опрощения ?

използвах думата образно,пропусни 2-та лева и не бъди буквояд
Какво пречи на един човек да е съвестен,благороден и стойностен без вярата му да е насочена или монополизирана от каноните

Пак опря до вярата .Стойностен си по кои критерии ?
някъде да видя ,че конкретно говоря за себе си лично :dunno:
В страната на диваците ще си стойностен с най много дивотии.
това да коментирам ли на кой клас в прогимназията отговаря като разсъждение?? :banghead:
Твърдиш че религията не те интересува но си приел християнските ценностна система норми на поведение /надявам се поне да е така/ ?
Защо бъркаш църква и религия ? Това не са еднозначни неща.

коя религия няма църква/институция-богмилството ли :dunno:
какви ценности съм приел аз лично не е важно,говорех обобщаващо
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 16 Сеп 2013, 17:34

ако приемем че религията е догма тогава религията става вредна защото пречи на науката и прогреса
ако трябва да вярваме в дадена религия само за да си осмислим живота това за мен е жалка работа
по тази логика всички учени са смотани защото повечето от тях не вярват в религията
но осмислят живота си създавайки наука която от своята страна създава блага

този казус е много стар
даже в ранното средновековие е имало монаси които са оприличавали бог с природата /и са били на ръба на ереста/ като по този начин са вярвали в съществуването на живота а не в някакво митично божество
да не забравяме че по ония времена единствените учени задължително са били в монашески ордени простолюдието е било 99.99 процента неграмотно за друго да не говорим

според мен напредналите общества са силно лицемерни в това отношение основната причина за което е тяхната консервативност относно политическата система
с идването на комунистическата власт в бг /и в другите страни от източния блок/ не е имало нужда да се водят политически борби и затова властта не е трябвало да лицемерничи за пред обществото /което иначе би трябвало да я преизбере/ и оттук атеизмът е залегна като доктрина

защото представяте ли си един кандидат за президент в сащ /или където и да е в демократичния свят/ да излезе и да каже "няма бог!" ? какъв шанс има да бъде избран ? най-вероятно опонентите му ще го обявят за скрит комунист и по този начин няма да оборят тезата му относно съществуването на бог а ще ползват страха на избирателите относно "съмнителната" му политическа ориентация

така че според мен дори и западните политици да не вярват в съществуването на бог те се правят че вярват и че са набожни само за да се предпазят от подобен ход на нещата т.е. лицемерниччат
чудя се обаче след като лицемерничат за такова фундаментално нещо какво ли правят по други въпроси ?
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Сеп 2013, 17:55

stefanoff написа:Не си ме разбрал колега. Остави сега намира църквата с нейните измислени ритуали, нямах това предвид. Мисълта ми беше, какъв е смисъл да живееш, като след едни ден ще умреш, ще станеш на прах и ще изчезнеш /според атеистичните теории нали/ ?

А вярата как ти осмисля живота?
на въпроса в синьо ако можех да ти отговоря ,нямаше да вися в работно време във форума :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Сеп 2013, 19:51

stefanoff написа:Добре де, я да ви попитам вас неверниците, атеистите или там както се наричате, вие за какво аджеба въобще живеете , като не вярвате в нищо ? Е така ден за ден, да си минава времето ? Аз лично това не мога да го разбера, помогнете ми ...

Не си ме разбрал колега. Остави сега намира църквата с нейните измислени ритуали, нямах това предвид. Мисълта ми беше, какъв е смисъл да живееш, като след едни ден ще умреш, ще станеш на прах и ще изчезнеш /според атеистичните теории нали/ ?

Раждаш се, забавляваш се и умираш, това е смисъла на живота. Най-големият проблем на много хора е че не могат да се забавляват ;)

а после дали ставаме на прах, виждаме ангели/дяволи или се прераждаме в подобрена форма, чрез преноса на днк - никой не знае

иначе малко странен въпрос, все едно да питам защо вярващите вярват. няма 1 доказателство за съществуването на Бог, освен лирични отклонения - "почувствах", "трябва да има нещо" и т.н
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Сеп 2013, 20:05

Хора са умирали за вярата си .Горени на клади бесени обезглавявани и подложени на неизброими мъчения само да се откажат от едно единствено нетленно нещо - вярата си !
Щом сте намерили истината в живота си - обмяната на веществата и размножаването не се тормозете с такива въпроси .Все пак и това е израз на свободната воля - да бъдеш материалист и атеист също не е лесно. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Сеп 2013, 20:30

cave troll написа:
така че според мен дори и западните политици да не вярват в съществуването на бог те се правят че вярват и че са набожни само за да се предпазят от подобен ход на нещата т.е. лицемерниччат
чудя се обаче след като лицемерничат за такова фундаментално нещо какво ли правят по други въпроси ?

Ами първо на първо самата църква е лицемерна. Защото е казано - Не убивай, а поповете са първите, дето летят с кандилниците да опушват танкове, бойни кораби , самолети, войници ;) Исус разбутва сергийте на търговците и ченчаджийте пред Синагогата, а сегашните се скъсват да продават свещи и джунджуретини направо вътре в Църквата. Също така е казано - пазете се от книжниците и фарисеите, а не горете ги на клади и забранявайте всякаква наука. И така нататък, примери бол. Но с това перфектно постигат целта си, която е, съвременните хора да не правят разлика между Вяра и Църква. А те всъщност са коренно противоположни, църквата реално е правила и прави точно това, което Исус е казал да не правим. Отделно че нарочно са потулили цялата работа с прераждането, ама това е отделен въпрос. Та аз лично, не виждам всъщност никакъв конфликт /на интереси/ между истинската Вяра и науката. На науката работата и реално погледнато е да обяснява нещата, които са създадени от Бог. Да сте чули и видяли учен да е успял да създаде материя или пък енергия ? :lol: Не сте и няма и да видите.
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 16 Сеп 2013, 20:45

Jordana написа:Хора са умирали за вярата си .Горени на клади бесени обезглавявани и подложени на неизброими мъчения само да се откажат от едно единствено нетленно нещо - вярата си !

Ми то това и е трагедията на религията.... а още безброй са изгорени на кладата и то блестящи умове заради не-вярата си!
Бог може и да има а може и да няма, ама със сигурност не е някой от тези които досега са насаждани. А религията е нещо съвсем друго - демагогия с цел контрол на масите.

По горе го написаха - човек живее за да остави по възможност здраво поколение и/или нещо друго от себе си да - да се забавлява и чувства щастлив. Ако вярата ви в това ,че "непорочна" жена е забременяла някак си с някой който после възкръсва ви прави щастливи - вярвайте си. Ама мен нещо ми куца тая история...и със сигурност не бих тръгнал да умирам заради тая идея....па ако ще да съм атеист, комунист, антихрист и т.н.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Сеп 2013, 21:49

acer написа:

Най-големият проблем на много хора е че не могат да се забавляват ;)

А ти какво разбираш под забавление ? Сега не визирам точно теб, а масовката като цяло:

1. Да се ускоряваш право-пропорционално, обратно пропорционално, странично с колата.
2. Да седнеш с приятели, да се обясняваш как си се ускорявал право пропорционално, обратно пропорционално и странично /естествено с преувеличения/
3. Да си купиш маратонки за 300лв, с които да изминаваш огромното разстояние от 20м от входната врата до паркинга
4. Да си купиш 60" "плазма" , на която да се "наслаждаваш" на страшно интересните истории, които се вихрят във ВИП Брадър
5. Да си купиш 4 ядрен смарт фон, в който да забучиш нос с цел лайквания на всевъзможни глупости във сурат тефтера, когато си излязъл да се видиш с приятели

И мога още да си изброявам така до безкрай ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от Хаос » 16 Сеп 2013, 23:33

нещо греховно ли съзря богоугодната ти натура в това да ускоряваш с личното си превозно средство тип четириколесно с двигател с вътрешно горене?
амиш ли го раздаваш?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2013, 23:53

Хаос написа:нещо греховно ли съзря богоугодната ти натура в това да ускоряваш с личното си превозно средство тип четириколесно с двигател с вътрешно горене?

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сипа му, си-па-му. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Сеп 2013, 0:02

Хаос написа:нещо греховно ли съзря богоугодната ти натура в това да ускоряваш с личното си превозно средство тип четириколесно с двигател с вътрешно горене?
амиш ли го раздаваш?

Не и аз обичам да си се ускорявам, ама това не ми е целта в живота. Какво против амишите имаш, или го казваш това само с цел лични нападки /не че съм амиш, или че ми харесва тяхната философия по какъвто и да е начин/
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 17 Сеп 2013, 2:12

stefanoff написа:На науката работата и реално погледнато е да обяснява нещата, които са създадени от Бог. Да сте чули и видяли учен да е успял да създаде материя или пък енергия ? :lol: Не сте и няма и да видите.

ето затова не съм вярващ, вярващите (по-голямата част) слагат граници.

точно преди 3г Крейг Вентър и екипа му създадоха първата напълно функционираща, възпроизвеждаща се клетката.т.е създали са живот, на който родителя му е компютъра. преписали са кода на най-малката жива клетка, сложността е на такова ниво че тази клетка е с 1 милион база двойки, а 1 единична грешка в кода прекъсва цялата верига. затова са създали софтуер за търсене на грешки и нов математически език за поставяне на водни знаци, иначе се получават протеини с неизвестни за човека функции.

това събитие започва две революции - на техническо ниво и философско. от философско ниво показва, че "живота" не е магия, а уникално сложна система, но изградена строго логически..от кой е изградена и защо никой не знае, но вече знаем как. разбира се това може и да е "кутията на пандора"

технически, това откритие е равностойно на откритието на предишните 3 - огъня, парният двигател и компютъра. не само че ще се отървем от болестите (ако разрешат) и ще произвеждаме органи, но можем да създаваме нови форми на живот. вече се пише код за водорасли/клетки които да чистят океаните от замърсявания, утре може да се изгради нова еко система пригодена за марс и да я направи годна за нас, граници няма.

ето по-точно обяснено от самият К.Вентър
http://www.ted.com/talks/craig_venter_u ... _life.html

та никога не казвай никога, още повече ако не си запознат.
а това кой как се забавлява си е негова работа, какво те бърка.. или като гледам по-скоро не можеш да се забавляваш :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата