Сграда се срути на столичната улица "Алабин"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 20 Сеп 2006, 22:38

аз до колкото разбрах хората които са работили в сградата са разбрали, че става нещо и са се изнесли около час преди трагедията. То че в нашата смешна държава всеки си прави квото си иска е вече тъжен факт...реконструират кои както му хареса и намери за добре без изобщо да се съобрази с изискванията за сигурност...НО въпросът който не ми се побира в главата е защо същите тия работници не са спрели движението и не са блокирали тротоара за да не минават пешеходци?!?!?????? :help: Е кажете ми сега ако те наистина са си били шута ЩО ЗА БЕЗОчЛИВИ ЕГОИСТИчНИ И МАЛОУМНИ същества са тези хора..? :roll: :confused: :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 20 Сеп 2006, 23:24

и в пресата пишеше, че майстор бил срутил носещата греда... хайде са да не се лъжем... като ти издадат разрешение от ДВСК към него си има план на сградата, къде какво може да си буташ... Са, по тази логика ще излезне, че чистачката е виновна, та затва се срутила сградата. "Нея ще съдим, за да не лежим "ние"... Нещо адски нелогично ми се вижда, да се търси вина в строителите. Особено те... "млати тука с чука" и те млатят... ама къв е плана, къде може и къде не... Собственика е казал, че "е тука искам да имам стъклен офис - да виждам Съдебна палата!"

Интелигентни хора сме... за да бутнат носещата стена или са нямали план или всичко се е правило едно към гьоторес... щото "ние имаме връзки с министерството и общината и сградата е одобрена като културна ценност", а и що да не е бъдещ офис на Фондацията на Елена Костова? . Същата фондация носи гръмкото име "Бъдеще за България"

Частната фирма "Хрисома" и общинската "БКС Средец" са съсобственици на къщата убиец на ул. "Алабин". Двете дълго време водеха имотни спорове, съобщи зам.-кметът на София Цветан Цветанов.
Съсобственици на "Хрисома" са Мая Христова Кирчева и Георги Христов Кирчев. Дамата е сред учредителите и член на управата на фондацията на Елена Костова (съпруга на Иван Костов) "Бъдеще за България".
През 2000 г. фирмата беше замесена и в скандал с митнически далавери. Емилия Масларова, тогава депутат от БСП, обяви, че през 1999 г. "Хрисома" е внесла от Ниш 460 мъжки луксозни палта, обмитени на смешната цена от 9,5 марки. По-късно се продавали се по 300 долара.
Във фирмата дял имат още Сергей Венциславов Янев и Теодор Венциславов Янев.

А и за да се направи такъв ремонт (сградата от вътре е била изтърбушена и празна), се поставят обезопасителни греди, които придържат стените, в случая няма дори обезопасителна мрежа...

Абе въобще - пълно незачитане на законите... и при това от хора високо по върховете на властта. После, от нас търсят пари за данъци, такси, глоби и прочие, а нагоре - всеки си прави каквото му скимне и после някой от работниците на минимална осигуровка е виновен, та той да си полежи в затвора и да плаща кръвнина.

Тя, цялата работа адски мирише на корупция и пари, и това ще си проличи и то съвсем скоро.

Цитат от статия - вестник "Сега"

Безнаказаност

Никой нормален човек няма да започне такива реконструкции незаконно, ако го е страх, че ще има възмездие. Това важи не само за падналата сграда. В нашата страна безнаказаността се шири с пълна сила. Всеки месец, всяка седмица пишем за нередности, за престъпност, но очевидно това вече не прави впечатление на никого.

... Тези две момичета са жертви на гигантската корупция. Общината има и ресурс, и хора, и закони, по които да спре всичко това. Но в България така не се прави. Имаш връзки, плащаш и никой не те закача. Променяш първоначално одобрения план и след това той се узаконява. Тук няма морал, има само корупция. Неслучайно градовете ни, язовирите ни, курортите ни са задръстени от антиобществени строежи.
Кой е виновен? Аз не смятам, че само собствениците на сградата са виновни, така както смятам, че те няма да получат възмездието си. От години никой не желае да спре бандитизма в строителството. Защо? Отговорът е един: тук властва безнаказаността и двете момичета платиха с живота си.

И е крайно време да се вземем в ръце, момичетата загинаха докато са чакали в задръстване в автомобилна колона.... Стига само сме мечтали нещата да се оправят! Да ги оправим вече... Кошмарно е да загинеш в автомобила си не от лично невнимание или от рацерство, а да ти се срути сграда на главата, в центъра на София!
Да караш Peugeot е страст!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 22 Сеп 2006, 9:40

Ми те унгарците показаха как става работата!!!!
И през миналия век и през тоя все ни показват.Като нещо не харесва на хората-хората излизат на улицата,чупат главата на нахалното копеле,дето се е настанило отгоре и го сменят!!!
В Холандия вчера двама министри/на строителството и на още нещо си/ си подадаха оставката,заради "недобре конструирана и обезопасена сграда за напускане при пожар" ,понеже се запалило едно общежитие и 10 души загинали,че не могли да излязат!!!
Кво ви говори тва?!?!? А да видим кой тарикат от тва правителство или от общината ще си подаде оставката ,щото не са следили кво сатва в центъра и падат сгради!!!!!!!!???

Предишна

Назад към Извън Темата