Съвет за тичане
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Съвет за тичане
Колеги, утре ми се налага да изтичам 2.5 км. Проблема е че съм много зле с тичането. Със зор тичам 1.5 км. Дайте някакъв съвет, евентуално за някаква техника да използвам. Утре тичането, ще ми е на пътека с 1% наклон и без да се държа с ръцете.
Днес мисля да не ходя да тичам за подготовка, понеже сигурно няма да възстановя за утре и май само ще почивам.
Казаха ми за чай от бъз че отварял дишането, но при мен по скоро проблема е че ми се уморяват краката
Днес мисля да не ходя да тичам за подготовка, понеже сигурно няма да възстановя за утре и май само ще почивам.
Казаха ми за чай от бъз че отварял дишането, но при мен по скоро проблема е че ми се уморяват краката
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Съвет за тичане
Не се насилвай,когато почне да те боли в кръста от тичането,всеки път когато стъпиш на левият крак-издишвай,това облекчава болката!
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
ако трябва да тичаш за време няма да стане каквото и да пиеш
все пак се нагълтаи с въглехидрати 1 час преди тичанетто
ако не тичаш за време може да се "разходиш" тия 2.5 км
все пак се нагълтаи с въглехидрати 1 час преди тичанетто
ако не тичаш за време може да се "разходиш" тия 2.5 км

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Споко, тичането на пътека е по-леко от нормалното тичане. 1% наклон едва ли ще го усетиш. При възможност дишай през носа и изпускай през устата. Няма да е толкова трудно 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега мен ми се налагаше да покривам норматив като теб но при мен беше за плуване стил "делфин"
В университета това ми искаха и аз само така мога да плувам май... та въпроса е че този стил адски много товари...както всяко плуване де..
Какво правих аз.. правиш си няколко шейка през деня и 2 часа преди тренировката.
Шейка грубо представлява банани,МЕД и орехи в миксера... тази смес колега изправя на крака много бързо..
и е въглехидратна бомба за самият организъм ... често съм си правил и да ти кажа усеща се ефекта..
А ако комбинираш и една закуска преди шейка със соеви кълмове или мюсли... да натрупаш малко фибри.. за да може да извлечеш максимума от шейка.. и не 2,5 а 3 ще одариш.. Не говори по време на бягане не се разсейвай и дишай през носа както каза колегата по горе.. и си прецени времето.. и не да бягаш ту бавно ту бързо.. равномерно...
В университета това ми искаха и аз само така мога да плувам май... та въпроса е че този стил адски много товари...както всяко плуване де..
Какво правих аз.. правиш си няколко шейка през деня и 2 часа преди тренировката.
Шейка грубо представлява банани,МЕД и орехи в миксера... тази смес колега изправя на крака много бързо..
и е въглехидратна бомба за самият организъм ... често съм си правил и да ти кажа усеща се ефекта..
А ако комбинираш и една закуска преди шейка със соеви кълмове или мюсли... да натрупаш малко фибри.. за да може да извлечеш максимума от шейка.. и не 2,5 а 3 ще одариш.. Не говори по време на бягане не се разсейвай и дишай през носа както каза колегата по горе.. и си прецени времето.. и не да бягаш ту бавно ту бързо.. равномерно...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Много е важно и да си с подходящи маратонки. Трябва нещо с по-мека подметка, особено ако си по-тежичък. Аз съм го ял тоя. Така си бях подбил краката, че после 3-4 дена едвам стъпвах.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като цяло не чети какво е написано тук, а търси в някой по-специализиран форум че баси бисерите се изписаха 

- raduslaf
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Като цяло не чети какво е написано тук, а търси в някой по-специализиран форум че баси бисерите се изписаха
С кое от написаното от мен не си съгласен?

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
за 13 мин с бързо ходене си минал 2.5 км, просто си тичай с едно и също темпо и няма да имаш никакви проблеми.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Абе хора, вие как тичате така.. Значи - първо почини си хубаво. Ако ще тренираш предния ден, трябва да бъде много лека тренировка. Час и половина преди старта не консумирай никакви храни, шейкове и какво ли не. Преди да започнеш, загрей много хубаво. Раздвижи си всички стави достатъчно добре, че да се чувстваш загрят. След това като почнеш да тичаш има няколко прости неща. Старай се да започнеш равномерно и да тичаш равномерно през цялото време. Не се опитвай да забързваш много по средата. Дишай равномерно - 2 крачки вдишваш, 2 крачки издишаш. Не правиш компромис с това! Удобни обувки и стискаш зъби!
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Пич не знам какво точно ще спортуваш, но трябва да се съобразиш с физическото си състояние за да не си докараш някой хубав спомен...
Деня преди изпита не бих спортувал нищо.
Удобни високи маратонки и часовник по който да имаш представа как се справяш.
Преди изпита загряваш много хубаво ставите - много важно особенно ако си по-тежък. Иначе спокойно можеш да си оставиш спомен за дълго.
Както са написали колегите, 2500м за 13 минути значи скорост около 11км/ч ... бързо ходене ти е 7-8км/ч... важно е да се опиташ да поддържаш еднакво темпо през цялото време и да дишаш.
Успех!
Поздрави,
Павел
Деня преди изпита не бих спортувал нищо.
Удобни високи маратонки и часовник по който да имаш представа как се справяш.
Преди изпита загряваш много хубаво ставите - много важно особенно ако си по-тежък. Иначе спокойно можеш да си оставиш спомен за дълго.
Както са написали колегите, 2500м за 13 минути значи скорост около 11км/ч ... бързо ходене ти е 7-8км/ч... важно е да се опиташ да поддържаш еднакво темпо през цялото време и да дишаш.
Успех!
Поздрави,
Павел
- raduslaf
- ентусиаст
-
Хора, все пак става дума за 2.5 км, а не за 25
Подготвяте го все едно ще катери Еверест. Няма здрав мъж, който не може да го пробяга това разстояние, особено на пътека, където бягането няма нищо общо с истинското.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
PaCk0o написа:за 13 мин с бързо ходене си минал 2.5 км, просто си тичай с едно и също темпо и няма да имаш никакви проблеми.
Ти осмислили го това преди да го напишеш? Нормалната скорост на човек при ходене е 5км/ч, т.е. 5 км за 1 час! Това е разстояние е наполовина, но времето е 4 пъти по-малко, т.е. скоростта трябва да над 10км/ч. Не е чак толкова, но за човек, който изтичва 1,5км. е доста. Не мога да дам съвет защото винаги съм бил на ти с тичането и 10км. на пътека са ми ОК. Мъжка воля и женски инат! Това мога да кажа!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Съчуствам ти приятелю
Преди време трябваше и аз да покривам един норматив- 900м за 3:30мин. Така и не успях. Не само за времето, а дори и до края не можех да стигна...

45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3