Какво става с новите данъци за колите?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво става с новите данъци за колите?
Ебаси мамата според калкулатора, за колата на жената ще трябва да платя 18лв.
Май М40,от който доста колеги се дистанцираха и го смениха за по-як и по-нов,ще почне да добива полагащата му се популярност.С разход на гориво А95 около 7л.на 100км.градско и достиганата без проблеми над 190 км.в час на магистралата,и данък от точно 31.34лв. на година,колкото платих само преди седмица.Току виж повечето Е46-ци се разделили с киборга М43 в полза на М40.Само като си помисля как един изваден В28,В23 с алуминиеви блокове,пък и чугуна на В25 не е за подценяване, как се харчат за вторични суровини и невзрачната цена на М40 с всички произтичащи от това икономии,май това е бъдещето?!? 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Atsalov написа: Май скоро не си излизал из града да видиш че няма една дупка или че всички главни булеварди са реконстроирани,има си колчета по бурдюрите и още хиляди неща които ги подминаваш като "нормални"!
Atsalov ама тогава не реви тук че са ти дигнали данъка с 45% Колко са оправени булевардите ще се види след първата зима улиците пред нас са като след натовски бомбадировки с такива избиратели като теб "Мамин" ни е точният кмет догодина пак ще ги дигне с 40-50% и всичко ще е 6

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
После що е Русенска, 35лв от данък, 25лв от гражданска ... 

Много като тебе вече плакаха ...
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Kris написа:whatdaf написа:GeorgiLazarov написа:Ето момчета забавлявайте се с този интересен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html ...
Много полезен калкулатор . Ако бях от Плевен щях да се преместя . Колеги защо там са такива данъците ?
Примерно в Добрич, според калкулатора там са наполовина.
Горе долу е така,моя пример.728 193к.с. като я купих беше регистрирана в Добрич,съответно данъка е бил 141лв.След като пререгистрирах за София данъка ми е 218лв.Колата е над 14г.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Benord написа:Май М40,от който доста колеги се дистанцираха и го смениха за по-як и по-нов,ще почне да добива полагащата му се популярност.С разход на гориво А95 около 7л.на 100км.градско и достиганата без проблеми над 190 км.в час на магистралата,и данък от точно 31.34лв. на година,колкото платих само преди седмица.Току виж повечето Е46-ци се разделили с киборга М43 в полза на М40.Само като си помисля как един изваден В28,В23 с алуминиеви блокове,пък и чугуна на В25 не е за подценяване, как се харчат за вторични суровини и невзрачната цена на М40 с всички произтичащи от това икономии,май това е бъдещето?!?
Ти си луд! Нема м40 с 7/100 извънградско камо ли в града и тфа с 190 без проблеми е доста смешно. Макса ми по километраж е било 180 и нито грам повече и то в е30 - в е36 едва ли. Иначе данъка ми е 12 лева

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Benord написа:Май М40,от който доста колеги се дистанцираха и го смениха за по-як и по-нов,ще почне да добива полагащата му се популярност.С разход на гориво А95 около 7л.на 100км.градско и достиганата без проблеми над 190 км.в час на магистралата,и данък от точно 31.34лв. на година,колкото платих само преди седмица.Току виж повечето Е46-ци се разделили с киборга М43 в полза на М40.Само като си помисля как един изваден В28,В23 с алуминиеви блокове,пък и чугуна на В25 не е за подценяване, как се харчат за вторични суровини и невзрачната цена на М40 с всички произтичащи от това икономии,май това е бъдещето?!?
Ти си луд! Нема м40 с 7/100 извънградско камо ли в града и тфа с 190 без проблеми е доста смешно. Макса ми по километраж е било 180 и нито грам повече и то в е30 - в е36 едва ли. Иначе данъка ми е 12 лева
В Е36 318-ска с М40 и автомат съм правил 190км/ч.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
ilia1984 написа:Atsalov написа: Май скоро не си излизал из града да видиш че няма една дупка или че всички главни булеварди са реконстроирани,има си колчета по бурдюрите и още хиляди неща които ги подминаваш като "нормални"!
Atsalov ама тогава не реви тук че са ти дигнали данъка с 45% Колко са оправени булевардите ще се види след първата зима улиците пред нас са като след натовски бомбадировки с такива избиратели като теб "Мамин" ни е точният кмет догодина пак ще ги дигне с 40-50% и всичко ще е 6
Ilia1984, не чети през редовете,аз не се оплаквам а съм доволен,защото сега на "мамините" които са им купили колите ще си направат сметка кое може да карат и поддържат и дали да си купат кола! Но за поред път ти казвам че не е тази темата в която да спамиш!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Към колегата със 7 литровата М40-ка - приятелю, този разход го правя градско, ама с пунто 1.1 и то само когато съм на бензин, на газ под 8.5 не мога да падна.Е36 с М43Б18 в перфектна кондиция, /ремонт преди 32 000 км. с части от фашистко и пълен ребилд на главата плюс нови водачи, кола непомирисвала газ/ падам под 10 градско изключително трудно, така че посмали малко
.

only rear wheel drive
michev написа:Към колегата със 7 литровата М40-ка - приятелю, този разход го правя градско, ама с пунто 1.1 и то само когато съм на бензин, на газ под 8.5 не мога да падна.Е36 с М43Б18 в перфектна кондиция, /ремонт преди 32 000 км. с части от фашистко и пълен ребилд на главата плюс нови водачи, кола непомирисвала газ/ падам под 10 градско изключително трудно, така че посмали малко.
Няма да споря.Само искам коментар на това.
Скороста определено не е падала под 140км/час.Посоката е от Германия към Австрия.На 100-тина км.преди бензиностанцията един джип ми даде зор с примигване на дълги-къси и естественно веднага му дадох път,но с пълна газ,до около 180 ме следваше,но около 190 и над за около десетина минути му изгубих фаровете и повече не го видях.Вярно извънградско си е,но нямам някакви големи отклонения и в града.Засичането е от последният пълен резервоар.Следващото зареждане го направих в Пловдив.Моторът и резервоарът са ми нормални.М40В16,60л.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Абе със 140 и то средно М40 да харчи 6/100 е филмов жанр-фантастика според мен. Ако се влачиш с 90 е по-възможно с немското гориво. А иначе колко календарни дни ти отне 140-190?
Benord написа: Няма да споря.Само искам коментар на това.
Еми какво да ти коментираме, като може да си си написал и 1624км, на бележката. И как да сме сигурни че тази бележка е за автомобила за който говотиш?
Така казано (показано) тази снимка нищо не означава.
Иначе какво да спорим, ти нали си знаеш.
b00st написа:Абе със 140 и то средно М40 да харчи 6/100 е филмов жанр-фантастика според мен. Ако се влачиш с 90 е по-възможно с немското гориво. А иначе колко календарни дни ти отне 140-190?
25часа и десет минути,1842км по километраж,три почивки за около час,час и половина за винетки и хапване.Постоянен дъжд и спазване на специалните ограничения по пътя.190 беше инцидентно за събуждане.
.Kris написа:Benord написа: Няма да споря.Само искам коментар на това.
Еми какво да ти коментираме, като може да си си написал и 1624км, на бележката. И как да сме сигурни че тази бележка е за автомобила за който говотиш?
Така казано (показано) тази снимка нищо не означава.
Иначе какво да спорим, ти нали си знаеш.
Прав сте колега!Но не смятам да лъжа,защото просто не ми е необходимо.Последното зареждане ми даде 6.428л.на 100км.като тук има и градско в сметката,ама колко точно не знам.
Смятам,че този разход е постижим от всеки колега,който притежава изправен автомобил,и крака на педала не му шава излишно в стил газ-спирачка.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Айде кажи им че е нов внос и го продаваш това икономично М40 и да връщаме темта за данъка
Мен ме интересува коя година е приет този закон с ограничение за над 100 коня да са в друга категория и какво точно им се случва с катализаторите, че не важи вече 50% отстъпка тогава ???? Аз лично нямам 1 познат който да си за е закупил нов личен автомобил под 100 коня в последните 5 години , очевидно е че не е реален този закон за 2013-а година
За Пловдив мисля че 323ката трябва да оставя към 250 лева в данъчното.....колкото не съм дал за всичките дизели които съм карал до сега през последните 10 години 

Мен ме интересува коя година е приет този закон с ограничение за над 100 коня да са в друга категория и какво точно им се случва с катализаторите, че не важи вече 50% отстъпка тогава ???? Аз лично нямам 1 познат който да си за е закупил нов личен автомобил под 100 коня в последните 5 години , очевидно е че не е реален този закон за 2013-а година

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."