Колко езика владеете?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Колко езика владеете?
Български и Английски,но в момента съм в Дания и другата седмица го почвам и него.. надявам се да не е толкова труден колкото го описва всеки 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
warnmap написа:Български и Английски,но в момента съм в Дания и другата седмица го почвам и него.. надявам се да не е толкова труден колкото го описва всеки :banghead:
Ще те разочаровам

Писане, четене -ок, но говоренето е

След 2 години може да го проговориш,по-рано ще почнеш да разбираш

Но пък е мнооого близък до Норвежки (както БГ и "македонски"),и до някъде до шведския

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
ее стига де,в университа съм заобиколен от датчани, дано това ускори процеса малко 

добре владеете един език, когато имате речников запас от минимум 30000-40000 думи, нямате проблеми с граматиката и фразеологията
бонус е да имате някаква по-специфична област от езика - правно-, инженерна, политическа или др.
щото съм сигурен, че тези, които биха могли да отговорят дори и на няколко тестови въпроса от CPE тук се броят на пръстите на едната ръка, а доста хора казват че го владеят добре
по темата - три отлично, другите не ги броя
бонус е да имате някаква по-специфична област от езика - правно-, инженерна, политическа или др.
щото съм сигурен, че тези, които биха могли да отговорят дори и на няколко тестови въпроса от CPE тук се броят на пръстите на едната ръка, а доста хора казват че го владеят добре
Последна промяна Хаос на 20 Сеп 2013, 21:53, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Български (горе долу добре, в сравнение с днешната младеж - перфектно!) + още 3 чужди (англ. и немски писмено и говоримо се оправям, шведски - само говоримо).
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Италиански писмено и говоримо много добре , английски писмено и говоримо да кажа на 1 добро равнище и руски език средна работа(защото не ми е трябвал много в живота )
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Хаос написа:добре владеете един език, когато имате речников запас от минимум 30000-40000 думи, нямате проблеми с граматиката и фразеологията
Според мен малко с тези 30-40 000 думи дойде в повече.. - има много специфика във всеки един език,дори и в нашия си роден такъв.
Почти всяка работна среда си има своите думи,специфика на изказа,кое как да се пише,да не се пише...затова себеоценките са много трудно нещо.
Не разбирам и тези всички C1 и тем подобни,хубаво е човек да има сертификати,но и като се наложи на прима виста да го покаже - уви в сфера съм,където съм се нагледал на сертификати и зубрачи..
По темата:
Англ - да кажем,си вадя хляба с него
Немски както xerial - за съжаление така и не го ползвам и ме е яд.
Исп - мога да чета що годе добре и да разбирам.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
един Longman active study с таргет аудитория upper intermediate съдържа 45.000...
Advanced ще да е към 60.000
Proficient ще е над 100.000
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Добре на теория ясно,учил съм точно по Longman друго имах в предвид.
Факта че знаеш 40 000 думи не те прави добре говорящ ..
Факта че знаеш 40 000 думи не те прави добре говорящ ..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Като човек от по-старото поколение, перфектен ми е само руския във всякакви аспекти - говоримо, писменно, плюс технически в автомобилна и машиностроителна тематика, като последното е заради професията и образованието ми.Английски само на ниво автомобилна техника. Съпругата ми, за разлика от мен владее перфектно английски на много високо ниво /преподаваше по едно време/, освен това полски, испански и руски, а има диплом и по българска филология.
only rear wheel drive
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Хаос написа:дали?
Да!!!!
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Gqbriel написа:Хаос написа:дали?
Да!!!!

именно,виждал съм доста самоопределящи се "отличници" в английския със сертификатите и т.н. и т.н. и като попаднат в дълбоката британска провинция(или дори в някои по забутан квартал на Лондон) и гледат като телета,да не говорим че не успяват да вденат и темата на разговор...
така чее....
темата е доста наобятна...
аз лично мога да се оправя без проблеми във Франция , Британия и Германия, като не твърдя че владея никои от тези три езика

F3P написа:
ПС: Автора май от бая години живее в чужбина- такова ми е впечатлението поне. За такива случаи е недопустимо да заявяваш "Говоря що-годе" езика- дори и от нулата да си почнал да го учиш са нужни не повече от 3-4г. за да стигнеш ниво "отлично" владеене. За вторият език ти трябва да се справяш добре, но основният който се ползва трябва да се знае отлично.
Ми бавно и славно навъртях седем години тук. Не смея да твърдя, че френският ми е добър, защото тук говорят някакъв много тъп селски диалект. Говоримият френски тук няма нищо общо с писмения такъв. Отделно аз започнах от нула и не бях на 15 или 20, на на 40+. На тази възраст в главата много трудно влизат нещата, повярвай ми

http://www.youtube.com/watch?v=apXH5mNuaKE
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Хаос написа:един Longman active study с таргет аудитория upper intermediate съдържа 45.000...
Убеден съм и без да те познавам, че ти толкова хиляди думи и на български не знаеш. 60000-100000 ... пълен смях. Който и да е достатъчно стар език е пълен с думи и словосъчетания практически "мъртви" и неизползвани от никой, заради натрупването с годините. С речник от 15000-20000 думи говориш свободно книжовен език, + 5000 ставаш специалист в дадена област, + 5000 ставаш за "дървен философ". Другото е ... сертификати да речем, с които се хвалят тия дето даже не са ходили в държавата, чийто език "владеят".
Only dead fish follow the stream...
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3