наказателно постановление

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

наказателно постановление

Мнение от misho74 » 09 Сеп 2013, 16:01

Здравейте,
искам да попитам какъв документ освен книжка ми е нужен за управление на МПС,при положение че ми е изтекло наказанието но не е излязло решението от съда и талона ми е в КАТ

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: за каквото е мечтал си го кара

Re: наказателно постановление

Мнение от astrix80 » 09 Сеп 2013, 18:17

Заверява се в КАТ и си караш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 09 Сеп 2013, 19:23

Гражданска, преглед, акт. Ако са минали 30 дни, трябва един печат да ти ударят на акта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 09 Сеп 2013, 19:36

Вече не се презаверяват актовете. Когато излезе наказателното - тогава. Като излезе имаш 30 дни да го платиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 09 Сеп 2013, 20:48

HowDouWantit написа:Вече не се презаверяват актовете. Когато излезе наказателното - тогава. Като излезе имаш 30 дни да го платиш.

Това не го знаех, от бая време нямам актове :) А какво става, ако не го платиш в този 30 дневен срок?
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Сеп 2013, 20:53

Обикновено ти пишат акт за изтекъл акт в размер на 10 лв. Но доста често не им се занимава за такава дреболия да пишат половин час. Това да си подготвен, че не веднъж са си просили рушвет, за да не ти пишат такъв "солен" акт. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 09 Сеп 2013, 23:25

Ако не го заплатиш във срок от 30 дни ,при проверка от полицай ,има правото да ти пише акт ,при който няма финансова глоба или вземане на точки ,но ти взимат СУМПС докато не си заплатиш първоначалния акт. И след това си взимаш и синьото талонче и СУМПС от КАТ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 09 Сеп 2013, 23:45

При положение, че колегата е обжалвал в съда, си кара с наказателното постановление, до решение на съда.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 10 Сеп 2013, 20:39

misho74 написа:Здравейте,
искам да попитам какъв документ освен книжка ми е нужен за управление на МПС,при положение че ми е изтекло наказанието но не е излязло решението от съда и талона ми е в КАТ

Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

Потребител
Аватар

Мнение от misho74 » 21 Сеп 2013, 18:35

а какво да направя като съм загубил наказателното постановление ,а решението от съда се бави

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Сеп 2013, 21:18

Караш си и толкова. Не трябва НП-то защото наказанието е 10 лева. Я сметни да идеш до КАТ, да чакаш за заверка и т.н. дали си струва заверката.
Но по-назад колегата ви подведе. Дори да обжалваш НП и да чакаш решение на съда, ПАК ТРЯБВА да заверяваш НП. Не се заверява в срок от 30 дни, броени от деня, в който ти е връчено и си написал, че ще обжалваш. Обикновено после го удължават за повече от 30 дни. Аз последните два акта ги обжалвам все в съда и с месеци чакам, но трябва заверка. Не я правя, освен ако не съм близо до КАТ и имам време.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Сеп 2013, 21:32

Според 8 алинея щом си го обжалвал си важи до излизане на решението или определението на съда. А този период от един месец е само ако влезне в сила - а в твоя случай ще влезне в сила, или ще отпадне след решението на съда.

- При наличие на издадено НП, но не връчено, в акта над бланковия номер трябва да отразяват номера на същото, дата и мястото на издаването му и на основание чл. 55, ал. 1 от ЗМВР се определя срок не повече от 7 дни за явяване на водача за връчване на НП. Съставя се протокол по чл. 56 от ЗМВР с оглед изпълнение на задължението от водача и същият се изпраща по местоотчет на водача. При установяване на неизпълнение на посочения срок да се съставя АУАН и на основание чл. 270, ал. 1 от ЗМВР се издава НП, а свидетелството се отнема за спиране на дейността по управление на МПС съгласно чл. 268 от ЗМВР.
- При извършване на нарушение по ЗДвП от водач управляващ МПС с връчено НП, се съставя АУАН, като в графа “иззех като доказателства” се отразява номера на НП, дата и служба която го е издала и датата на връчването му.
- Когато се установи, че водача управлява МПС с връчено НП и не е изпълнил задължението си по чл. 157, ал.8 от ЗДвП, да се отнема СУМПС и с датата на отнемане издава ЗППАМ по чл. 171, т. 1, б. “д” от ЗДвП. По същия начин да се процедира в случаите, при които чуждестранен водач отказва да заплати наложеното наказание “глоба”.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Ubi dubium, ibi libertas

Назад към Извън Темата