Алтернативна история

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Вярвате ли, че историята, която сте учили в училище е истинска?

Да
12
9%
Да, в общи линии
53
42%
Не
19
15%
Не съвсем
43
34%

Общо гласове : 127

Аватар
Кара: E34

Re: Алтернативна история

Мнение от ivan. » 21 Сеп 2013, 20:39

Понеже живея в Швейцария, мога да ти кажа, че тук това отдавна не е така. И не защото законът не съществува, а защото вече не работи. Изместването на финансовият център на англо-саксонската система за управление на парите от Женева и Цюрих в Лондон и последващият удар върху репутацията на швейцарските банки (дискретност и сигурност) бяха просто най-грубата и леснозабележима крачка.

В кой кантон си?Предполагам ВО или Женева щом говориш за френски коли влизащи -ако съм познал може да пием по кафе, в понеделник имам малко работа в Лозана ....
Колкото до швейцарците системата си работи и то доста добре.Относно парите (където има много е нормално да има и игра,а нали ние е тази игра търсим в темата,обаче в световен мащаб) погледни само как завъртяха янките с ''фалита''(а всъщност направиха сливане) на най-старата им банка.Ежедневно се взимат мерки за имигрантите -свиване на квоти,проверка на разрешителни близо до граничните пунктове и т.н.Страна с 3% безработица,(които в повечето случай са новозавършили дето все още си избират в коя сфера да се насочат, са майки или са наследници дето не им се работи ) и 30% работещи имигранти-нали не мислиш,че не си пазят и контролират много умело своето,защото без имигрантите имат отрицателна безработица от около 27%...страна ,в която(на практика безработица няма) за работен пост се борят германци,французи и италианци,австрийците не напъват ,защото граничната им зона е един от най-богатите региони в европа,заедно с бавария(германия)и ломбардия (италия)...
п.п. сега само да помоля Джордана ,да пропусне този ми пост с хвърлянето на суха теория и да продължим с конспирациите:yes:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2013, 21:28

Е аз сега очаквах да се осветля по някоя "швейцарска" конспирация от първа ръка дет се вика ама нейсе. :mhihi:
Добре са ама и те дават фира вече пред новия световен ред.Отказаха се от банковата тайна ? В замяна на какво ?
Кажете нещо за златото на швейцария и протоколите на сионските мъдреци...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 21 Сеп 2013, 21:52

ivan. написа:...
В кой кантон си?Предполагам ВО или Женева щом говориш за френски коли влизащи -ако съм познал може да пием по кафе, в понеделник имам малко работа в Лозана ... Колкото до швейцарците системата си работи и то доста добре....

Живея в едно китно малко селце до Женева. Все едно, вече две години след като се преместих, Холандия не е спряла да ми липсва и в момента съм тук. Правя всичко възможно, за да си изпиша два или три дни командировка до Ротердам, Утрехт или Маастрихт, мятам се на колата и си идвам, да си наобиколя дома. Ако утре ми скимне да карам към Алпите, в понеделник може и да пием истинско еспресо някъде на брега...

Сега за Швейцария. Изкуствено отделена територия с официално определение "конфедерация". Всъщност първата в света финансова крепост, измислена и реализирана на географската карта от темплиерите. За справка - поинтересувай се къде е седалището на ордена понастоящем.

Безработицата?

Смея да твърдя, че добре познавам измислицата от 4%. Също смея да твърдя, че съм наясно с другата измислица - овладяването на имиграцията. Иронично (и малко тъжно) се усмихвам и спирам дотук.

За разлика от повечето пишещи в настоящата тема имам щастието да съм живял в Германия, Великобритания и Холандия (свързано с работата ми) и мога да кажа, че Швейцария е много далеч като промишленост, контрол и обороти от ниската земя.

Убийствено висок стандарт (вероятно най-скъпото за живеене място в Европа), но и това бавно се пропуква. Циганите, просещи по кръстовищата и играещи на "тука има - тука нема" на главния булевард край Женевското езеро са само едно от многото натрапчиви доказателства...

Бедна за стандартите на Швейцария френска част, издържана от 80-те процента германци населяващи останалата част на страната. Италианско и романоговорящите съществуват само за благозвучие и привидно разнообразие в 'конфедеративния' характер на страната. Фармацевтична промишленост, която е твърдо номер едно в света (германски и френски концерни). Несравнимо ниво на медицина (най-скъпите клиники по пластична хирургия в света). Nestle.

Туристическа промишленост - инфраструктуре създадена до всеки връх и ледник на територията на страната, уникални развлечения, страната на нощните клубове, ските и сноуборда през зимата и всички видове сърф, пара и делта планеризъм през лятото.

Доскоро - финансов рай за всички с много пари и не дотам чисто минало (техен и на парите), днес бивша финансова крепост, която се бори да запази стабилността на валутата си с всички средства.

Както вече писах - Швейцария отдавна не е това, което беше.
Последна промяна Wolf4 на 21 Сеп 2013, 22:03, променена общо 2 пъти
Are you M enough...?!

Аватар

Мнение от ivan. » 21 Сеп 2013, 21:53

Jordana написа:Е аз сега очаквах да се осветля по някоя "швейцарска" конспирация от първа ръка дет се вика ама нейсе. :mhihi:
Добре са ама и те дават фира вече пред новия световен ред.Отказаха се от банковата тайна ? В замяна на какво ?
Кажете нещо за златото на швейцария и протоколите на сионските мъдреци...

от първа ръка ...сигурно трябва да седнеш на аператив с член на някоя стара фамилия.Успех
Извинявай,че те разочаровам ако очакваш от мен да я чуеш,защото същото очаквам и аз.Интересни случай от скоро за мен са :''фалита'' на най-старата им банка и ''еврейската'' срещата в Давос ...
Както вече писах - Швейцария отдавна не е това, което беше

в интерес на истината го чувам не само от теб именно за това по-назад писах,че такива страни със суверенитет са последните ''свободни земи''....т.е ти допълни...мъчещи се да се опазят.
Последна промяна ivan. на 21 Сеп 2013, 23:01, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 21 Сеп 2013, 22:26

в интерес на истината го чувам не само от теб именно за това по-назад писах,че такива страни със суверенитет са последните ''свободни земи''....т.е ти допълни...мъчещи се да се опазят.

Точно това раздвижване, това напрежение, което се чувства под привидната ведра атмосфера на ООН, ЮНЕСКО и блестящата фасада на центъра на Рокфелер следва да те наведе на мисълта, че някой с всички сили се опитва да промени нещата такива, каквито ги познаваме. Въпросът тук е не дали ще успее, а дали тези, които са срещу него няма да използват натрупаната инерция и да поставят нещата по местата им. Ако не разбираш какво казвам ето ти жокер - Церн. Защо точно там Германия реши да вложи милиарди? Заради Х-бозона ли?

А, да... чувал съм да казват, че най-големият блъф за "Протоколите на сионските мъдреци" е... че са блъф...
Are you M enough...?!

Аватар

Мнение от ivan. » 21 Сеп 2013, 22:53

^да допълня само :
-отписаният от теб кантон Граубюнден,чийто език е под закрилата на Юнеско ,съвсем не е толкова безобиден.Съвсем официално в него са извършени различни сондажи и са открити големи златни находища,като първият опит за минна дейност е спрян от референдум от жителите на близкото селце (216 жители) други референдуми са били ''излишни'' .Неофициално(слухове) има находища от готови фигури ,които стоят в планините...Тамплиерско злато -едва ли,слуховете го водят в шотландия :roll: ;
-Швейцарското злато във федералният резерв на сащ;
-Седалищата на почти всички световни организации;
-Националистите им ,партия от стари фамилии, възрастни членове държащи огромни капитали , между другото подхранващи емигранската пропаганда...''
-събрания на евреи,за които всички останали сме статистика..;
Работата е там че изникват две възможности:
-Там е седалището на елита...но защо тогава завиха такъв шамар на федералният резерв на щатите,със схемата с най-старата им финансова институция.И ако е така -да не би елита да е подгонен от щатите ,та да се установява и прехвърля капитали изполващ случая;
-Другата е проста-няма нищо конспиративно в Швейцария.Просто много стари и мухлясали капитали,пазят си тяхното и независимостта си.И неутралитета на банките им просто е еволюирал .
Коя от двете е алтернативна история?
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2013, 23:45

ivan. написа:
от първа ръка ...сигурно трябва да седнеш на аператив с член на някоя стара фамилия.Успех
Извинявай,че те разочаровам .......

Еми сядал съм ама не пискат нищо.Не са много приказливи явно и винаги избиват разговора към националната им гордост домашни сладки и шоколад. :dunno:Между другото белгийския шоколад е по хубав :mhihi:
По темата.Понеже тия господа произвеждат огромната част от ваксините в света ..как така са прът в колелото на конспирацията а ла Ротшилд ? Нали чрез ваксините ни имплантират разни чипове и "хормона на щастливата крава " ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар

Мнение от ivan. » 21 Сеп 2013, 23:53

Еми сядал съм ама не пискат нищо.Не са много приказливи явно и винаги избиват разговора към националната им гордост домашни сладки и шоколад. :dunno:

Може да си сбъркал човека или сте пили малко :mhihi:
Това, горното на шега разбира се....да изчакаме някое мнение ,едва ли ще разбулим нещо но със сигурност ще е интересна дискусия :yes:
интересно е също ,че по-назад в темата споменаваш че тия не произвеждат нищо ,а сега вече си запознат и си пиеш аперативите със сериозни хора :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 22 Сеп 2013, 0:57

ivan. написа: ...да изчакаме някое мнение ,едва ли ще разбулим нещо но със сигурност ще е интересна дискусия :yes:

Да започнем с това, защото е "бялата лястовичка" на останалите ходове, които следват:

Switzerland arming in preparation for European meltdown?

‘The Swiss Army is preparing contingency plans for violent unrest across Europe. A nation mostly famous for its banks, watches and chocolate fears it may face a massive influx of European refugees in the near future.

One of the world’s richest nations openly expressed concerns over the possible outcome of Europe’s continuing financial troubles, and is currently conducting army exercises against the possibility of riots along its borders.’ http://www.fromthetrenchesworldreport.c ... down/23527

И после:

Some go even further and insist that Davos is the place where the so-called ‘secret world government’ holds its first meeting of the year, setting the agenda for all the major gatherings that follow in the next 11 months, including all those G8, G20 and European Union summits and International Monetary Fund and World Bank get-togethers. Although it sounds over the top, it still has a certain ring of truth to it, as the WEF in Davos that is going on as you read this attracts most of the major key players in the world, who get together to discuss things in an informal environment where they don’t need to reveal anything to anyone. And the accommodating mainstream media, which has blown its last remaining cred during and after the 2008 financial crash and the consecutive economic disaster, is not really reporting anything of any substance from Davos. Mainstream hacks these days get paid way too much and are terrified of losing their jobs to risk investigating anything that might land them in trouble. http://www.stirringtroubleinternational ... -scheming/

“The Globocrats”: Davos and the Bilderberg http://www.globalresearch.ca/the-globoc ... berg/22904

Are you M enough...?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Сеп 2013, 10:17

_galio_ написа:...

Невъзвращенец... това ме разсмя. Берлинската стена отдавна падна, актуализирай си малко речника :)

Кажи ми нещо за четене с разбиране за автомобилната компания Тесла тогава като си толкова напред с мисленето... защо тази компания съществува все още и собственика не е изчезнал някъде безследно?

Ако се върнем назад в историята защо е имало експерименти като http://en.wikipedia.org/wiki/The_Quiet_Achiever правени именно от петролни компании?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от ivan. » 22 Сеп 2013, 11:12

Wolf4 написа:
ivan. написа: ...да изчакаме някое мнение ,едва ли ще разбулим нещо но със сигурност ще е интересна дискусия :yes:

Да започнем с това, защото е "бялата лястовичка" на останалите ходове, които следват:

Tака де ,тази информация ( и пак на робинзонски :roll: ) е ясна....
тук ако можеш да представиш твоето виждане за следващите ходове.И като човек навътре в нещата би ли ми отговорил на най-горният пост в страницата,твоето виждане ,не със статии и информация ,до която всеки интересуващ се има достъп :yes:Така да се каже :да приключваме с фактора Швейцария и да се преместим малко на изток ,защо не в Африка , Азия, и ние като добри ученици ще задаваме въпроси,а ти като добър учител ще трябва да даваш отговорите ;)
п.п. самото ти описване на два кантона ( кара ме да си мисля ,че си много над нещата) ,от които единият е обитаван от едни от най-старите и богати италиянски фамилии ,отцепили се преди няколко века от днешна Ломбардия и е седалище на втората по големина банка ,също е с големи традиции.....за другият писах по-горе (пак подчертавам моето виждане) ,който е с още по -върли обитатели на тема традиция,а самата традиция не е ли едно от оръжията срещу глобализацията
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 22 Сеп 2013, 12:18

Tака де ,тази информация ( и пак на робинзонски :roll: ) ...

Да започнем с въпросът - защо мислите, че са всички тези годишни срещи на масони, илюминати, билдебергери, комисии и т.н.? Защото Елитът има своите вътрешни борби и различия. За пример, вероятно знаете до какво доведе противопоставянето между фамилиите Ротшилд и Рокфелер в 60-те, 70-те и 90-те години на миналия век. Това е част от цялата картина, която е лесно забележима.

Има и други, доста по-тъмни места в голямото цяло. Отново пример - Швейцария е един добре охраняван резерват за богатите. Той е една от най-изисканите им дестинации и като такава е и от най-трудните за всички останали. И ето го противоречието - с изграждането на централите на ООН и ЮНЕСКО на швейцарска територия (с цел лесен контрол), това доведе до орди имигранти, които се появяват буквално от нищото, но "законът" (всъщност лицемерен низ от "правила" обслужващи само определена прослойка хора) започва да работи за тях. С всеки един от азиатско-африканската вълна прииждаща през Франция това се усеща по-осезателно и става по-очебийно.

Ще ви прозвучи странно, но нещата взеха различен обрат и за свръх богатите. Защо? Защото Швейцария е изкуствено създадена конфедерация - всъщност финансово съглашение между свръх богатите фамилии на Германия, Франция, Великобритания и Венеция). Другата причина е, че милиардите на стотиците диктатори (арабски, южноамерикански, кокаинови и дори руски олигарси) намериха за повече от 20 години необезпокояван прием, сигурност и приходи от други милиарди както за собствениците на парите, така и швейцарските банки-гостоприемници.

Това събуди апетита на презокеанските "партньори" на въпросните банкери и преди около 12 години (забележете - датата е знакова) заедно с приемът на новите източноевропейски страни членки на ЕС, започна и разсекретяването и блокирането на сметки в швейцарски банки под смазващият натиск на големият брат и "призивът за прозрачност". Не мислете, че това се случи без съпротива. За пример можете да се поинтересувате от целият низ на "самоубийства" на крупни банкери, както и отписването на други от списъците с "надеждни".

Преди 12 години, за първи път се заговори и за реорганизация на Ситито и превръщането му на нов световен финансов център от Ротшилд и компания. Изглежда 500 трилиона на фамилията си казаха думата и днес кралската фамилия на Великобритания е най-богатата в света, като приходите и на пук на "световната" икономическа криза рекордно растат.

Едновременно с натискът върху швейцарските банкови институции и прехвърлянето на контролът върху парите към острова, започна и играта на войни за "демокрация". 11/9 е знакова дата за започването на тази операция. Каква е схемата? Главата на управление на някоя от избраните арабски петролодоставици се набеждава за диктатор. спретва се бърза война, разходите на която се поемът от (забележете!) данъкопладците на страните участнички в НАТО, а сметките на въпросния "диктатор" се блокират и усвояват. Сега, въпросът е от кого. Разбира се от същата печално известна група, собственици на ФЕД.

Контролът върху ФЕД е невъзможен. Учудвате се? Причината е, че ФЕД е надинституционален, т.е. ФЕД е организацията, която упражнява контрол върху всичко и всички, но засега трудно се поддава на контрол дори от ответният блок. междувременно можете също да потърсите какъв беше размерът на средствата "усвоени" досега в "демократичната" военна кампания. С нея се постигат две основни цели - тотален контрол над размазаните от "арабската пролет" страни и изсмукване на ресурсите им и тотално обедняване (разбирай контрол) на гражданите на страните, плащащи за техните армии да нападнат Арабският полуостров и Северна Африка.

Заедно с настъпването на "войната срещу тероризма", другият блок се раздвижи. Започна изграждането на БРИКС. В същото време старите и много богати ордени в сърцето на Европа започнаха серия от "финансови" операции за противодействие срещу ФЕД и Големия Брат. За да се опише поне част от тях трябва доста време, затова в друг пост.
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Сеп 2013, 14:25

Чета темата с интерес , стана хубаво четиво.Но през цялото време докато я чета си задавам един въпрос - защо?
Защо го правят?Пари , власт - е па колко пари да искат и колко власт , какво ще ги правят :dunno:
Това за мен е не достатъчна причина за тия действия и тия планове които датират от няколко века.
Затриват планетата , затриват човешкия вид - и това заради пари ли е ?
Говорим за шепа хора които управляват цели континенти , имат всички пари на света - тия хора ли са въобще?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Сеп 2013, 14:42

Binev_OuT написа:Чета темата с интерес , стана хубаво четиво.Но през цялото време докато я чета си задавам един въпрос - защо?
Защо го правят?Пари , власт - е па колко пари да искат и колко власт , какво ще ги правят :dunno:
Това за мен е не достатъчна причина за тия действия и тия планове които датират от няколко века.
Затриват планетата , затриват човешкия вид - и това заради пари ли е ?
Говорим за шепа хора които управляват цели континенти , имат всички пари на света - тия хора ли са въобще?

Правят го според мен по три причини
1 Стремеж към обсебване тотално цялата власт на над правителствено ниво
2 Прекършване в зародиш стремежа на нови узурпатори с пари към власта
3 Защото могат да го правят - просто заради възможност и нагласа на психиката

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Сеп 2013, 14:48

Binev_OuT написа:тия хора ли са въобще?

E това е ключа от палатката. Те самите може и да са хора, ама началниците им не са. Само ако изходиш от тази хипотеза, може да получиш някаква логични отговори. Пари, власт, злато, петрол - всичко е за заблуда. Друга е целта и тя се знае от векове и хилядолетия и е описана в дебелите книги, които сега ги отхвърляме. Целта не е да се унищожава човечеството също така, както виждаш световната популация постоянно се увеличава. Ето една моя любима реплика на Ал Пачино, в ролята на дявола:

А защо не? Аз съм на земята,
с вас още от първия ден.
Поощрявах всяко ново усещане,
което човекът откриваше.
Интересувах се от хората
и никога не ги осъждах.
Никога не съм ги отхвърлял,
въпреки несъвършенствата им.
Аз съм фен на човека.
Аз съм хуманист.
Може би последният хуманист.

Сорос също е "хуманист" :mhihi: