Срещи в София, на които се говори на английски
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Срещи в София, на които се говори на английски
Привет. Ползвам английски в работата си ежедневно, нямам никакъв проблем с писменият английски, например имейли и скайп, нямам никакъв проблем да разбирам, когато ми говорят, но когато АЗ трябва да ГОВОРЯ, речта ми не тече гладко, често зациклям на някоя дума, която по принцип знам, но на момента не ми идва, и т.н., сигурно ви е познато
Та въпроса ми е някой знае ли за някакви сбирки или срещи в София, в които участниците да се срещат и да си говорят на различни теми, само че на английски, с цел използване и доусъвършенстване на езика?

Та въпроса ми е някой знае ли за някакви сбирки или срещи в София, в които участниците да се срещат и да си говорят на различни теми, само че на английски, с цел използване и доусъвършенстване на езика?

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Срещи в София, на които се говори на английски
там с тоя айриш най много да си го развали английския 

- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Просто чети художествена литература на английски.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Пий кафе по хотелите, там има англо говорящи, проблема е че някои говорят различен английски 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Обаждаш се на който и да е съпорт по някой проблем с компютър или искаш да си купиш облачна услуга или нещо от тоя род,дръпвате си един диалог и после на следващата компания,докато ги минеш всичките ще си си припомнил всичко 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
ACCELERATOR написа:Привет. Ползвам английски в работата си ежедневно, нямам никакъв проблем с писменият английски, например имейли и скайп, нямам никакъв проблем да разбирам, когато ми говорят, но когато АЗ трябва да ГОВОРЯ, речта ми не тече гладко, често зациклям на някоя дума, която по принцип знам, но на момента не ми идва, и т.н., сигурно ви е познато![]()
"Оправянето" на Английския ти най-лесно ще се получи с чужденци. Повярвай ми, не искаш да общуваш с Българи на Английски език. Ние по принцип превеждаме това, което ни идва на ум на Български директно на Английски и си мислим, че владеем чужд език. Това би било разрушително за твоя Английски.
За това се насочи към място, където ще общуваш само на този език. Слушай филми на Английски като се опитвай да повтаряш изразите в тях. Или пък си направи една разходка до Лондон колкото да изпаднеш в ситуация, където трябва да говориш само и единствено на Английски.
Най-важното нещо, което трябва да знаеш е, че без да опитваш - т.е. да говориш колкото се може повече - няма да подобриш Английския си. Не трябва да те е страх да говориш дори и грешно, стига човекът срещу теб да може да те поправи или самият ти да чуваш грешките в изреченията си.
Успех!

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
Филми гледам постоянно, нямам проблеми с разбирането. Даже нямам проблем и когато пиша по скайп, където явно мисълта тече малко по-бавно, и имам време да се сетя за следващата дума, или в краен случай да се подсетя с речника. Проблема идва, когато трябва да говоря аз, и то по-продължително време. Наскоро бях командировка, където говорехме само на английски. Да кажем, през първия един час не беше толкова зле, но после почнах да се изморявам, и към края на деня изобщо не можех да свържа смислено изречение, просто по едно време тотално блокирах. Говоренето с българи поне е НЕЩО в правилната посока
.
В интерес на истината мислех, че има и други хора с подобен на моя проблем, които се събират 1-2 пъти седмично, за да си упражнят езика, но явно не е така

В интерес на истината мислех, че има и други хора с подобен на моя проблем, които се събират 1-2 пъти седмично, за да си упражнят езика, но явно не е така

почни да мислиш на английски
може да прозвучи смешно, но ...
и разбира се, разговор с човек, който знае английски по-добре от теб
това е изключително важно
английският е доста лесен език, без склонения, родове и прочее и дори и приблизително да уцелиш словореда се разбира какво искаш да кажеш, така че дерзай!
може да прозвучи смешно, но ...
и разбира се, разговор с човек, който знае английски по-добре от теб
това е изключително важно
английският е доста лесен език, без склонения, родове и прочее и дори и приблизително да уцелиш словореда се разбира какво искаш да кажеш, така че дерзай!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Ако си от София ела да черпиш бирите, аз ще ти говоря на английски
Шегата на страна, направи си наистина една екскурзия до Англия. За една седмица би трябвало да се отпъснеш и със сигурност ще ти помогне. Аз доста време съм живял в Англия, като отидох в началото имах същия проблем като теб- разбирах, но тръгнех ли аз да говоря а леле майко. След време като си легнех дори започвах да сънувам на английски. Ходя си нещо по улицата и си мисля на английски, луда работа.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Runnaway написа:"Оправянето" на Английския ти най-лесно ще се получи с чужденци.
Обаче, такива на които им е майчин.
Че иначе на какви разговори съм ставал свидетел...

Болшинството китайци, индиици, турци, французи, италианци, руснаци и още много други са с такъв английски, че трудно им се разбира на какъв език говорят като цяло...
Повечето германци и холандци говорят много добре английски

520i написа:След време като си легнех дори започвах да сънувам на английски. Ходя си нещо по улицата и си мисля на английски, луда работа.

Аз даже бълнувах на английски и често ме събуждаше тогавашната половинка с реплика: "Ай стига си се правил на интересен...Говори ми на български."
Първите 1-2 седмици си е баш луда работа

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
добро упражнение е да си четеш на глас. по 10ина минути. може по няколко пъти на ден. 

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Мда, срещи с чужденци биха били полезни. Има сбирки в София на чужденци, може би ще е добре да потърсиш. От моя опит с чужденци най-добре английски се говори (когато не е майчин) от шведи, норвежци, поляци (тия които знаят го говорят доста прилично), германци.
Иначе, да практиката на англ. с други българи може да те доведе до ситуация, в която да кажеш "Thank you" и да ти отвърнат "for nothing"
Иначе, да практиката на англ. с други българи може да те доведе до ситуация, в която да кажеш "Thank you" и да ти отвърнат "for nothing"

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега, това коеот искаш не става за 2 дена. Бъди спокоен с времето и с практиката ше се ошлайфаш. Трябва да се пречупиш да заговориш като хората, а това изисква време. Моя съвет към теб е когато говориш, не се опитавай да произнасяш думите правилно или да мислиш за словореда, просто се отпусни бъди и естествен , говори си с българската интонация, без картофи в устата и ше видиш че се получава. Мога да ти кажа, че тези на които английскиа им е нейтив, ще те разберат, бил съм свидетел на брутални диалекти и безмислици и винаги разбират. А пък ако не им е нейтив пак ще те разбера щото и те си знаят колкото теб.. айде успех и не се стягай с времето ше се получи.

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
Английският ми не е толкова зле, колкото явно е прозвучало. Но започва да се влошава прогресивно след 1-2 часа непрекъснат разговор, просто явно мозъка ми се "изморява" да превежда, и почва да блокира. Затова искам малко да го "потренирам", като си говоря с други хора
. Засега намерих едно момиче от форума, с което се видяхме, говорихме, получи се доста добре
. Иначе за заминаването в чужбина - предстои ми такова, и затова искам да се подготвя, защото едно е да си поговориш от бг за 1ч и всичко да е наред, друго е да говориш по цял ден на английски, и към края на деня да се чудиш на кой свят се намираш
. Както някои споменаха, шокът е голям, поне в началото.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2