КАТ спира случайните проверки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: КАТ спира случайните проверки?

Мнение от dan-dam » 25 Сеп 2013, 18:27

F3P написа:
daddy_ написа:Не ми пречи. Но това, че всеки, ама всеки полицай ме спира е дразнещо. Прекалено тенденциозно се отнасят. Не може да пропускаш теи коли и да си се вторачил точно в мен...

Значи има реална причина да те спират. На поне 80% от колите на "ентусиасти", независимо от марката, мога да ти намеря поне 2 повода да те спра за проверка- започни с глупости като тъмни стъкла и дневни светлини...

Дали ще имат наредби, инструкции или промяна в закона винаги ще се остави вратичка да те спират и дебнат- в тая "държава" е така...

Най обикновена Е34-ка.
Просто карам "черно бмв с тъмни прозорци".
Разбира се, че са тъмни само тези позволени от закона. Карали са ме да вдигам предните стъкла ако са свалени, да не са тъмни и те, абе какви ли не глупости.
Сещам се за конкретен пример. На Европа и околовръстното спирам на светофара и преди мен имаше търновски Меган. Само като видях как ме гледа полицая ми стана ясно. Не съм и включвал на втора, понеже бях сигурен, че ще ме спре. И ме спря разбира се. И се почна. Документи, обиколи отвсякъде да огледа колата, рама погледна, накараме да си вдигна прозорците. И защо? С какво съм по-потенциален нарушител или престъпник от човека с реното пред мен? Ей за тва се дразня. Не ми пречи да ме спрат за проверка на документи, оборудване, алкохол или каквото и да е. Не ми пречи и като съм превишил скоростта и ми дойде снимката от камерата да си платя глобата. Ама зад всеки завой, трънка и светофар да ми кимат със слънчогледа някак си не ме кефи.
За това дано го приемат тва.
Последна промяна dan-dam на 25 Сеп 2013, 19:11, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 25 Сеп 2013, 18:55

Elesar74 написа:
devent написа:А какво ви пречи като ви спират?

Тоя, дето не му че чиста работата, има гузна съвест и основание да се притеснява. Аз лично не се притеснявам от нищо като ме спрат, знам, че съм изряден и нямам основание за притеснения. Имало е моменти когато не съм бил и също съм се притеснявал от проверки.

Демек си заверяваш пожарогасителя всяка година и следиш годността на лекарствата в аптечката ?
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 25 Сеп 2013, 18:55

devent написа:4) Защо пък с мен не се заяждат? Като си културен и караш по правилата, за какво ще се заядат? Ако караш извън закона - това отново се е твой персонален проблем. Мен като ме спрат и съм виновен си намирам начин да си се оправям. Дали ще е с блага дума, дали ще е с блага двайсетачка. Но пък никога, когато са ме сприрали за рутинна проверка не са се заяждали, нищо, че съм с БМВ.
.

Докато карах е36-цата всеки път ме спираха :kuku: Имам чувството , че полицаите в Плевен като видят BMW и полудяват (Недай си боже да караш е30-ка ... ). Мине ли BMW веднага спиране и щателна проверка - прозорци , пожарогасител , аптечка , гуми , даже един път и номера на двигателя ми гледаха . Добре , че ми запомниха колата и спряха да ме спират :oops: Даже взеха и ръка да ми вдигат :mhihi:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 25 Сеп 2013, 20:46

Nedialkov написа:
Nasko_ написа:
Tи сериозно ли изложи тези доводи?

Не на майтап... пиша си колкото да не заспа..

Като имаш работа и бързаш и всеки ден на два пъти минаваш покрай караулката. Като те спрат на седмица 4 пъти и кога в 12 посред нощ кога в 7,20 сутринта и си ме дразни, като виждам че в същото време на 1 км от там е супер задръстено а г-н полицая ми се прави на дръж ми шапката като си карам ама според всеки знак.

Или застават след лукойл-а посока Пловдив и тъкмо си дигнал 100 и айде палка пред тебе и защо ... и той не знае.

Сега на мен това ми пречи пък ако на теб не ти пречи ОК. Радвам се за тебе аз просто съм друг човек и имам друго мислене. Искам парите дето плащам за данъци да отиват за обществено полезни дейности, а не да ми пречат и да ме забавят за работа и тн и тн вместо да направят точно обратното.

П.С. Другия път си спести коментари сериозно или несериозно. Това е форум за споделяне на мнения и аз съм изразил своето.

Поздрави!

:yes: Съгласен съм с колегата Hедялков,времето е ценно!няма нужда да те занимават с глупости,при положение че си караш по правилата.
39470

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 25 Сеп 2013, 23:53

"Само един от общо 60 екипа на КАТ не взема подкупи от шофьори. Единствената честна смяна обаче работи за тайно разследване на МВР и има за задача да уличи колегите си.
Това разкрива Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, докато наблюдава в продължение на два месеца и половина униформените служители на контролните пунктове около София в операция "Палките 2"."

Ето затова не искам да ме проверяват, защото ги интересува сама парата, а не дали сме в нарушение.

Потребител
Аватар
Кара: Mini Cooper Hardtop US
Детайли за колата: 1.6 16V 120hp

Мнение от mini_fan » 26 Сеп 2013, 0:35

BMW Power ACM написа:http://www.segabg.com/article.php?id=667097
Истина ли ще е това според вас ....

Ако няма причина не е ли забранено от закона да те спре, не че винаги не може да си измисли, че имаш пукнато стъкло и му се е привидяло де...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 26 Сеп 2013, 0:57

Трябва да се спира, че иначе не виждам как ще хващат пилите !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Сеп 2013, 1:43

Има си правила за движение, има си закон, има си средства за следене и контрол- камери, радари и т.н. Който ги спазва има право да си кара като бял човек. Всичко останало е тормоз и опит за рекет.

На мен лично ми е крайно неприятно да ме спират без да съм нарушил правилника и да се почват едни въпроси "ама какво работиш", "от къде си" и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 26 Сеп 2013, 3:40

Колеги,за какво точно спорите?Изумявате ме! Какво означава това,всичко ми е наред и не ми пука,че ме спират?Това си е чист мазохизъм! Или знам,че съм в грешка и се притеснявам?!?
Та това си е робство от най-чист вид.За какво ви е да мислите за подобни неща? Малко ли ви са истинските проблеми?Полицай дебне в храстите,скенери,полицейски сирени,стикери,палки и т.н.Вие чували ли сте за свободата?
Знаете ли какво е лична отговорност?
Да знам,така е! Но само тук,у нас.Как веднъж за има-няма десет години никой не ме издебна,гони или засече да ме проверява в немско? То ми стана навик,ама нейсе.Тук трябва да си перфектен,или айде да си търсим поводите за овеличаване на заплатата.Изродско е,отвсякъде! Пил бил,пък книжка там нещо,да не споменавам застраховки,прегледи,пожарогасители,аптечки?!? До-обре,разбрах! Ама защо на всеки ъгъл,бе?!? То гладни полицай,разбирам,ама то валяло от тях у нас. Ето и мои наблюдения.Пия нормално,не обичам да се напивам,карам бързо,но не обичам изцепки,карам си със стотина извънградско,но давам път на всеки бързащ,гледам да не прекалявам с ограниченията,но и не ги признавам много,особенно като минавам по десетина пъти покрай тях и осъзнавам,че просто още не са ги събрали от мързел,задължително си ползувам мигачите като правя някакви маневри,но никога,когато няма и помен от други участници на движението около мен,та така...Не съм светец,но и за грешник не се смятам.Но разликата от Европа до България е като от земята до небето.Личен опит.Защо????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Сеп 2013, 9:04

bum_bum написа:Има си правила за движение, има си закон, има си средства за следене и контрол- камери, радари и т.н. Който ги спазва има право да си кара като бял човек. Всичко останало е тормоз и опит за рекет.

На мен лично ми е крайно неприятно да ме спират без да съм нарушил правилника и да се почват едни въпроси "ама какво работиш", "от къде си" и т.н.

Ама разбира се,колегите които не осъзнават това,да вземат да помислят малко и да заменят колата с да кажем пешеходци.
Представете си че сте пешеходци и както си ходиш,през някакво време те спира патрул и ти иска личната карта и други неща,питате с какво се занимаваш и тн...Тогава ще изревете че е полицейски тормоз.
Аз нямам никакъв проблем да ме спрат но се чудя,примерно карам си служебната кола и хоп-полицай,ма пич,нито съм нарушил закона а като е служебна нова колата,означава че всички документи са изрядни и почват-отвори багажника-ми ето,покажи сега гражданската-ето ти я,как смяташ ,че нямам гражданска застраховка на дву годишен автомобил или я да ти видя гумите-ми гледай бе пич,после за къде пътуваш,често им казвам когато не бързам че направлението ми е тайна и ония ме гледа така :shock: .
Един път с две колежки пътувам за Кърджали и ме спират и естествено поискаха всички документи ,както и личните карти на колежките,на края ме пита-тези колежки ли са ти-,не бе -викам-любовници са ми,да има някъде хотел на близо че бързам?
Ония се чудеше какво да ми каже...
Аз съм ЗА да се спира само за нарушение или ако му се види колата в лош технически вид!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Сеп 2013, 9:08

devent написа:
Nedialkov написа:3) Да се ровя да търся талон за преглед и гражданска като съм си улепал колата като циганска сергия...

4) .. за какво му е да ме спира като си карам по правилата вместо да иде да регулира някое кръстовище дето има проблем вместо да търси за какво да се заяде с мене и накрая пак да не намери.

3) На мен ми седи всичко в задния джоб и го вадя за няколко секунди. Организацията на документите е персонална отговорност и това, че си ги забутал някъде не трябва да ти дава повод да агресираш по повод на проверяващите.

Ай стига бе :shock: И полицата за гражданската ли си я носиш в задния джоб постоянно???

stefanoff написа:Демек си заверяваш пожарогасителя всяка година...?

Не.
Демек си купувам такъв с манометър, който няма нужда от заверка.
П.П.: Това е световен заговор на производителите на маноментри, чиито лобисти са прокарали тази вратичка в закона :winky:

Иначе по темата:
Страшно много ме дразнят рУтинните проверки. Който има време за губене не го бърка, ама има хора дето ги бърка - и те не са 5 мин., а 10 или 15, зависи на какъв тиквеник попаднеш...
И за колегата по-горе - тия 10 мин. са освен тези в задръстванията, а не вместо тях; пиш паузи не правя.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 9:35

Аз съм ЗА с две ръце за случайните проверки.
Писна ми от хора, които карат без жилетка в колата, без триъгълник, пожарогасител или аптечка.
Да правят такива проверки, ама като спрат някого да му разнищят документите и колата от-до. Техническо състояние - гуми, фарове реглаж, работещи и чисти всички светлини, незацапан рег. номер. Та чак до проверка на срока на годността на стерилните превързочни материали и на пожарогасителя. И като нарушава правилата да отскочи първо да магазина да си ги набави, за да продължи движението, а после и глоба да отнесе.
Защото ми е писнало от камиони/бусове с мръсни и/или неработещи стопове, без осветление на задния номер, без светлоотразителни елементи, които ми изплуват нощем отникъде и докато не се приближа се чудя дали случайно не са в моята лента.
Да почнат да глобяват масата идиоти, които не знаят на колко метра от авариралия автомобил се слага триъгълника, ами повечето дори не си правят труда да го извадят. За слагане на светлоотразителна жилетка при размотаване около автомобила на магистралата/извънградско съвсем няма да споменавам.
Защото истината е, че не само техническата изправност и комплектация на автомобилите ни куца жестоко, но и културата ни на пътя.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Сеп 2013, 10:05

Хаос написа:Аз съм ЗА с две ръце за случайните проверки.
Писна ми от хора, които карат без жилетка в колата, без триъгълник, пожарогасител или аптечка.
Да правят такива проверки, ама като спрат някого да му разнищят документите и колата от-до. Техническо състояние - гуми, фарове реглаж, работещи и чисти всички светлини, незацапан рег. номер. Та чак до проверка на срока на годността на стерилните превързочни материали и на пожарогасителя. И като нарушава правилата да отскочи първо да магазина да си ги набави, за да продължи движението, а после и глоба да отнесе.
Защото ми е писнало от камиони/бусове с мръсни и/или неработещи стопове, без осветление на задния номер, без светлоотразителни елементи, които ми изплуват нощем отникъде и докато не се приближа се чудя дали случайно не са в моята лента.
Да почнат да глобяват масата идиоти, които не знаят на колко метра от авариралия автомобил се слага триъгълника, ами повечето дори не си правят труда да го извадят. За слагане на светлоотразителна жилетка при размотаване около автомобила на магистралата/извънградско съвсем няма да споменавам.
Защото истината е, че не само техническата изправност и комплектация на автомобилите ни куца жестоко, но и културата ни на пътя.

Моля те,прочети си отново мнението и кажи защо точно ти е писнало че някой аптечката му била стара или че нямал светоотразителна жилетка в случаите които не се налага да я ползва?
Освен това,причините които изтъкваш за счупени стопове и не светещи фарове ,не използване на светоотразителни жилетки и не правилно поставяне на авариен триъгълник по време на авария винаги са и ще бъдат обект на спиране от страна на КАТ,тук пишем за спиране без нарушение,не за спиране на нарушители! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Мнение от penev » 26 Сеп 2013, 10:11

Benord написа:Вие чували ли сте за свободата?
Знаете ли какво е лична отговорност?
.....

Манталитета ни е такъв. Робски, овчи...
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 26 Сеп 2013, 10:12

Хаос написа:Аз съм ЗА с две ръце за случайните проверки.

Ами направо да стрелят без предупреждение,ще е най-добре.Представи си само снайперисти по покривите с точен мерник и със заплащане на скалп.Как мислите тогава,ще ни се оправи ли културата?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата