Какво става с новите данъци за колите?
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Какво става с новите данъци за колите?
Ако ще се говори за разход на М40 да хвърлям катинара...
Значи да ви открехна на една далавера, не изчетох цялата тема, вече може и да е поствана и ако е така се извинявам предварително.
Схемата е тествана и работи преди няколко дни
1. Първо намирате ИБАН-а на общината където ви е регистрирано МПСто от тук http://nap.bg/page?id=48
2. Отивате в произволна банка /желателно е да е същата, в която е сметката на общината, за да платите по-малка такса/ Попълвате е такава вносна бележка http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja
В полето Вид плащане попълвате 442300
В полето "основание за плащане" попълвате номера на колата
В полето сума попълвате примерно 20лв /или колкото ви се откъснат от сърцето там
/
3. След като ви подпечатат бележката в банката, грабвате я и минавате с нея годишния технически преглед.
Схемата е тествана и работи преди няколко дни

1. Първо намирате ИБАН-а на общината където ви е регистрирано МПСто от тук http://nap.bg/page?id=48
2. Отивате в произволна банка /желателно е да е същата, в която е сметката на общината, за да платите по-малка такса/ Попълвате е такава вносна бележка http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja
В полето сума попълвате примерно 20лв /или колкото ви се откъснат от сърцето там

3. След като ви подпечатат бележката в банката, грабвате я и минавате с нея годишния технически преглед.

Не Мы такие, Жизнь такая
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
stefanoff написа:Значи да ви открехна на една далавера, не изчетох цялата тема, вече може и да е поствана и ако е така се извинявам предварително.
Схемата е тествана и работи преди няколко дни![]()
В полето сума попълвате примерно 20лв /или колкото ви се откъснат от сърцето там/
Освен че удължаваш агонията нищо друго не правиш вносната бележка ти е поименна и остава пак в теб топката. Нали утре ще ти се наложи нещо по сериозно да прехвърлиш и

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да,това работеше преди няколко години,по принцип няма причина и сега да работи де,даже сам си определяш данъка 

Atsalov написа:
Освен че удължаваш агонията нищо друго не правиш вносната бележка ти е поименна и остава пак в теб топката. Нали утре ще ти се наложи нещо по сериозно да прехвърлиш и.Както колегата по горе каза нап имат вече и връзка с кат.
И като имат какво, няма да ми подновят СУМПС , затова, че не съм си платил данъка ли

Последно като ходих в КАТ все още си работеха на ДОС, не знам как точно са се свързали с НАП , но все пак това беше преди година де

Не Мы такие, Жизнь такая
Е.Димитров написа:Да,това работеше преди няколко години,по принцип няма причина и сега да работи де,даже сам си определяш данъка
Ми да, нали си имаме социалистическо правителство, техния лозунг доколкото си спомням е
всекиго според възможностите, всекиму според потребностите
Потребността ми е да карам кола с 300кс. Възможностите ми са да платя данък 20лв. Не виждам да съм в конфликт с доктрината

Не Мы такие, Жизнь такая
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"
За преглед може и да минеш....,НО задълженията ти остават висящи
Освен това по-горе описания начин НЕ можеш да минеш вече нотариус !!!
Нотариуса иска и печат от данъчното на платежното за да се знае ,че всичко е изчистено

Нотариуса иска и печат от данъчното на платежното за да се знае ,че всичко е изчистено

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
Не знам дали го приеха, но наториуса отпада вече

Не Мы такие, Жизнь такая
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
stefanoff написа:Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
Не знам дали го приеха, но наториуса отпада вече
Още не са го приели.....,но и да го приемат едва ли ще се върнат добрите стари времена

Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
Тц, вече и преглед не може. Пунктовете ги свързаха с НАП и излизат задълженията. Може все още да не функционира в цялата страна, но в София от 1 август е така.
Never mistake motion for action...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
И след първи август може да се мине преглед без бележката за данъците. Със сигурност аз минах така. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- elf_78
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '02
- Мечтае да кара: M5
Аз си реших проблема генерално:след като платих за първата година 230лв.,не ми издържаха нервите и я прехвърлих на майка ми(има ТЕЛК). Данък не плащам,даже и годишна винетка ми дават. Колата е е46 320д,150к.с.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
elf_78 написа:Аз си реших проблема генерално:след като платих за първата година 230лв.,не ми издържаха нервите и я прехвърлих на майка ми(има ТЕЛК). Данък не плащам,даже и годишна винетка ми дават. Колата е е46 320д,150к.с.
Интересно данъчните облекчения за инвалиди не са ли за автомобили с мощност до 100кс, и обем 1800цц ?

- Panzer_i
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Peugeot 307 SW
Panzer_i написа:Вдигнаха облекченията за кола до 163 коня.
За намалена трудоспособност от 50% до 100% и мощност на автомобила до 117.64 kw и до 2000куб.см. се ползват данъчни облекчения.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2