Какво става с новите данъци за колите?
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Какво става с новите данъци за колите?
elf_78 написа:Аз си реших проблема генерално:след като платих за първата година 230лв.,не ми издържаха нервите и я прехвърлих на майка ми(има ТЕЛК). Данък не плащам,даже и годишна винетка ми дават. Колата е е46 320д,150к.с.
Какви са процедурите и парите за прехвърляне на кола рег. в момента на работоспособно лице на инвалид?
Минава ли канала на КАТ наново - ако го е минал автомобилът 2012г. и е със бг.номера?
Чудя се да я прехвърля ли баварката 118 коня на баба ми - има 100% инвалидност от този месец?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не би трябвало да ходи на канали, не виждам причина. Инвалидността се доказва с документи, при това в общината, когато се регистрира на новия собственик. Попълва се едно заявление и документите се предоставят за сверка, като едно копие остава в общината. Само не знам дали няма да искат всяка година да носи решение на ТЕЛК, за да доказва, че все още има инвалидност.
Never mistake motion for action...
Kris написа:Panzer_i написа:Вдигнаха облекченията за кола до 163 коня.
За намалена трудоспособност от 50% до 100% и мощност на автомобила до 117.64 kw и до 2000куб.см. се ползват данъчни облекчения.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
А тези , които са над 2000сс и 117.64кв не се броят за хора и за тях няма нищо . Е*ати сме и държавата .
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
whatdaf написа:Kris написа:Panzer_i написа:Вдигнаха облекченията за кола до 163 коня.
За намалена трудоспособност от 50% до 100% и мощност на автомобила до 117.64 kw и до 2000куб.см. се ползват данъчни облекчения.
А тези , които са над 2000сс и 117.64кв не се броят за хора и за тях няма нищо . Е*ати сме и държавата .
Не виждам какво те възмущава. Ако искаш да ползваш данъчно облекчение, ползваш маломощен автомобил. иначе ще се прескачаме с поршета и м-ки регистрирани на инвалиди.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Benedetto написа:whatdaf написа:Kris написа:Panzer_i написа:Вдигнаха облекченията за кола до 163 коня.
Не виждам какво те възмущава. Ако искаш да ползваш данъчно облекчение, ползваш маломощен автомобил. иначе ще се прескачаме с поршета и м-ки регистрирани на инвалиди.![]()
Както беше преди няколко години! Повечето яки автомобили бяха регистрирани на инвалиди и пенсионери !
Веднага почвате с Поршетата и М-ките . Има сигурно и хора, които са инвалиди и искат да пътуват комфортно и сигурно с някоя Е60-ка примерно , а не да таралянкат някоя 1.3 Дачия ,за да си ползват и без това малкото облекчения ,които имат наистина тези хора в нашата родина . И от някъде да изскочи някой келеш с А8-ца примерно и да направи тая Дачийка на палачинка , а тези с Поршетата си има начин да им се вземат парите и не е този , а е нещо подобно на Франция (С новия 75-процентов данък ще бъдат облагани годишните доходи на хора над горницата от 1 милион евро) . Разбрахте ли къде е сбъркана системата или ?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Като е инвалид и има пари за Е60,ще има и пари за данъците,така е и с магазинчетата дето са на инвалиди,еднолично малко магазинче и данъците са му ниски и още облекчения,като си направи хипермаркет и данъците му порастват.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
whatdaf написа: а е нещо подобно на Франция (С новия 75-процентов данък ще бъдат облагани годишните доходи на хора над горницата от 1 милион евро) . Разбрахте ли къде е сбъркана системата или ?
а това според теб какъв му е смисъла???
този, които е имал акъла хъса и тн да направи един милион
(говорим за честен бизнес, а не за далавери и бело)
му взимат 75% за да ги дадат на тия с чалмите и бурките по гетата
дето се чудят по цял ден в коя дупка да си бръкнат ...
за сбъркана ни е много сбъркана системата, но не по този параграф ...
които има пари за е60 да си цака, като иска да не цака има мнооого коли влизащи в лимита ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
whatdaf написа:Веднага почвате с Поршетата и М-ките . Има сигурно и хора, които са инвалиди и искат да пътуват комфортно и сигурно с някоя Е60-ка примерно , а не да таралянкат някоя 1.3 Дачия ,
Защо пък Дачия 1.3 точно?
Има достатъчно много лукс автомобили влизащи в ограничението за данъчно облекчение за инвалидност за кола до 2000 сс и 161 коня.
Най-доброто и най-новото за което се сещам на първо мислене е Шевролет Малибу 2.0 цдти 160 коня - прекрасен седан.
Е90 318 и прочие
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
За преглед може и да минеш....,НО задълженията ти остават висящи
Освен това по-горе описания начин НЕ можеш да минеш вече нотариус !!!
Нотариуса иска и печат от данъчното на платежното за да се знае ,че всичко е изчистено
А ако колата не е регистрирана в общината защо да ти остават висящи задължения?

6estaka написа:Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
Нотариуса иска и печат от данъчното на платежното за да се знае ,че всичко е изчистено
Дори и да е регистрирана пак си има начин. Като тръгнеш да я продаваш, отиваш в КАТ, правиш тъповато-гузна физиономия и казваш, че си си загубил големия талон. Прави се пререгистрация в КАТ /около 65лв излиза/, след което с новите документи отиваш в общината, регистрираш я с новия талон, и данъка ти е занулен, можеш да си я продаваш на воля

Не Мы такие, Жизнь такая
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
6estaka написа:Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
Вече няма опция "да не е регистрирана". Давам ти пример с мен:
Закупих колата в края на месец май....и "нямах време да я регистрирам веднага"

Средата на месец септември ми дойде писмо покана ....с което ме "подсещаха" ,че ако не я регистрирам до няколко дни,колата ще бъде регистрирана служебно и ще дължа незнам си каква глоба

Отидох още на следващия ден и пак искаха да ми налагат глоба

Предишната кола я бях купил 2008г и пак не я бях регистрирал..........е познайте дали успях да я продам без да платя всичките данъци

И въпреки любезното съдействие на служители от данъчното......успяхме да спестим само глобата за закъснялата регистрация.
Нито можахме да свалим киловатите нито нищо...

Станаха си модерни данъчните и тва си е

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

Hito написа:6estaka написа:Hito написа:Колегата много точно го каза "удължаваш си агонията"![]()
Вече няма опция "да не е регистрирана". Давам ти пример с мен:
Закупих колата в края на месец май....и "нямах време да я регистрирам веднага"![]()
Средата на месец септември ми дойде писмо покана ....с което ме "подсещаха" ,че ако не я регистрирам до няколко дни,колата ще бъде регистрирана служебно и ще дължа незнам си каква глоба![]()
Отидох още на следващия ден и пак искаха да ми налагат глоба.....,но се разбрахме
![]()
Предишната кола я бях купил 2008г и пак не я бях регистрирал..........е познайте дали успях да я продам без да платя всичките данъци.....
И въпреки любезното съдействие на служители от данъчното......успяхме да спестим само глобата за закъснялата регистрация.
Нито можахме да свалим киловатите нито нищо...![]()
Станаха си модерни данъчните и тва си еНе го вярвах...,но е факт
Аз имах в предвид кола на която почти сигурно съм последен собственик...то е ясно че ако искам да я продам ще трябва да се платят всички данъци

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
6estaka написа:Аз имах в предвид кола на която почти сигурно съм последен собственик...то е ясно че ако искам да я продам ще трябва да се платят всички данъци
Дори и да си последен собственик....какво става след това с въпросната кола?
Бракува се?????......не може без данък

Продава се?????......пак не може без данък

Все на някои ще останат да висят тези данъци

Тъжно...,но факт

Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Хайде - пак новости

Данъкът за 145 000 автомобила в София, произведени преди 2000 г., ще скочи с 50%, ако бъдат одобрени предлаганите от финансовото министерство промени в Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ).
Това съобщи пред депутати столичният зам.-кмет Дончо Барбалов, цитиран от в. "Труд".
Според готвена ревизия на ЗМДТ отстъпката от налога, която ползват собствениците на возила с мощност до 74 киловата - 100,6 конски сили, ще се определя от екостандарта на двигателите. Предвижда се тя да е 30% за коли с екосертификати Евро 3 и Евро 4 и 50% при наличие на Евро 5 и Евро 6.
Но в същото време се отменя редукцията с 50% при наличие на катализатор, както е в досегашния текст. За автомобили с мощност над 100 к.с. не се предвиждат промени в данъка.
"Това ще засегне предимно старите автомобили с по-нисък данък, но и собствениците им са хора с по-малки финансови възможности", коментира Барбалов.
Налогът на 38 000 автомобила в столицата щял да нарасне с 20%, а само при 88 000 коли, производство преди 2000 г., няма да има промяна. Не било ясно и как ще се определя стандартът на двигателя, ако не е вписан в талона.
"Не сме съгласни. Отново се правят промени без финансов анализ", коментира и Емил Савов, зам.-шеф на националното сдружение на общините. А и облекчения от налозите трябвало да се дават от общините.
Според депутата Георги Кадиев (БСП) промените не са в ущърб на общините, защото щели да се повишат приходите от налога. Управляващите били отворени за мнения и всяко кметство можело да представи своите предложения. Промените в закона не били още разглеждани от правителството.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа