Днес почина аналоговата ефирна телевизия в България!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Днес почина аналоговата ефирна телевизия в България!
Ако имате близки по селата и места където не са информирани им съобщете да не се чудят че нямат и защо нямат картина.
На 30-ти септември в 0 часът бяха изключени всички предаватели за аналогова ефирна телевизия в България!
Вече има секция в предавател.бг. - История на аналоговата ефирна телевизия.
От тази сутрин се излъчват 11 цифрови ефирни канала в България и само в София 14 цифрови.
Актуалният списък към днешна дата за страната на цифровите ефирни телевизии е:
1. БНТ 1
2. БНТ 1 Хай Дефинишън
3. България он еър
4. БНТ 2
5. БТВ
6. Диема Фемили + 1 час закъснение
7. Ринг.бг. +1 час закъснение
8. ТВ 7
9. НЮЗ 7
10 БТВ Лейди +1 час закъснение
11. Нова тв.
Ноември месец стартира ефирно и Диема. Догодина нови още 24 канала!
На 30-ти септември в 0 часът бяха изключени всички предаватели за аналогова ефирна телевизия в България!
Вече има секция в предавател.бг. - История на аналоговата ефирна телевизия.
От тази сутрин се излъчват 11 цифрови ефирни канала в България и само в София 14 цифрови.
Актуалният списък към днешна дата за страната на цифровите ефирни телевизии е:
1. БНТ 1
2. БНТ 1 Хай Дефинишън
3. България он еър
4. БНТ 2
5. БТВ
6. Диема Фемили + 1 час закъснение
7. Ринг.бг. +1 час закъснение
8. ТВ 7
9. НЮЗ 7
10 БТВ Лейди +1 час закъснение
11. Нова тв.
Ноември месец стартира ефирно и Диема. Догодина нови още 24 канала!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Re: Днес почина аналоговата ефирна телевизия в България!
Значи довечера ще минават по домовете да спират аналоговия сигнал? А още не съм му се нагледал.

Само не ми е ясно ,що за глупост е да пуснат първо каналите със закъснение. По-добре да ги бяха пуснали в реално време.

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Заради пари колега
Ако ги пуснат в реално време,операторите ще спрат да плащат за тях
Доста добра идея е цифровизацията,особенно ако обещанията за 50 програми до 2015та се сбъднат.А ако не са и някакви безбожни бози ще е още по-добре
Честно казано аналога ще ми липсва
Последните години си беше тръпка да го приемеш без сняг,двойни образи и прочие.. 

Честно казано аналога ще ми липсва

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
KUM4o написа:Само не ми е ясно ,що за глупост е да пуснат първо каналите със закъснение. По-добре да ги бяха пуснали в реално време.
Това в смисъл

Щото гледайки ефирната ТВ с тунерче на лаптопа и сравнявайки с ИПТВ-то разликата е около 3-4 секунди закъснение на ИПТВ-то. Което е нормално- кабелната/сателитна/ИПТВ винаги дава леко закъснение спрямо ефирният сигнал...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Да ви видя като отидете на къмпинг как ще гледате цифровизираната телевизия. И как за да не сече и да не става на квадратчета картината ще ви се наложи да слагате 8 метра висока антена на баба ви на село.
Ще ходим на места дето има покритие и лаптопа с мижавата антена (има-няма 12-13см) хваща сигнал 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ukelichko написа:Да ви видя като отидете на къмпинг как ще гледате цифровизираната телевизия. И как за да не сече и да не става на квадратчета картината ще ви се наложи да слагате 8 метра висока антена на баба ви на село.
Мога да ти кажа, че точно на баба ми в забутаното село и купих декодер и една малка стайна антена philips къде е 18db и хваща всичките 11 канала перфектно без грам насичане. Докато преди с аналоговия сигнал можеше да си избира между да има нова телевизия и btv или да има само бнт според това как е завъртяна антената.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Е значи само на моята вила е шибана работата. Имах някаква аналогова телевизия с прилично качество. Като сложих декодер, насича та се не трае.
Еми явно сте градски момчета. Сигурно ходите на палатки и без оръжие.
F3P написа:Ще ходим на места дето има покритие и лаптопа с мижавата антена (има-няма 12-13см) хваща сигнал
Еми явно сте градски момчета. Сигурно ходите на палатки и без оръжие.
Супер, пуснали са и любимата ми програма диема фемили 

ukelichko написа:Еми явно сте градски момчета. Сигурно ходите на палатки и без оръжие.
Зависи на кое казваш оръжие, ама определено си носим- авджия се е хващал за главата при вида на оборудването

Зарежи майтапа ама 3 месеца разнасям лаптопа с мен само заради ТВ-то и съм хващал сигнал на доста забутани места. Единствено в много ниски места нямаше сигнал, но при антенка 10-13см. дълга е нормално.
Пуснаха ги с 1 час назад, вместо да ги пуснат първо в реално време, поредната глупост. Иначе аз гледам в момента ефирната и да ви кажа със стайна антена се приема чудесно, а качеството на картината е в пъти по-добро от който и да е доставчик.F3P написа:KUM4o написа:Само не ми е ясно ,що за глупост е да пуснат първо каналите със закъснение. По-добре да ги бяха пуснали в реално време.
Това в смисъл![]()
Щото гледайки ефирната ТВ с тунерче на лаптопа и сравнявайки с ИПТВ-то разликата е около 3-4 секунди закъснение на ИПТВ-то. Което е нормално- кабелната/сателитна/ИПТВ винаги дава леко закъснение спрямо ефирният сигнал...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Вече нямам тв в колата,кво ще правиме? 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
boksioraE39 написа:Вече нямам тв в колата,кво ще правиме?
Купуваш един китайски тунер за 80-100 долара и гледаш навсякъде. Аз пък от 1 март имам, а преди това нямах. Представям си как се е ловяла аналоговата в движение, поне с цифровата имаш някакъв шанс да видиш нещо

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Ами крайно време беше . Нали ходим по гайдата на Европейския съюз . Ако ни кажат свалете си гащите и се надупете да ви го натаковаме и това ще направим и то за без пари ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2