Провокации

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Трябва ли да отминаваме подобни медийни провокации срещу БМВ?

Да
23
43%
Зависи от провокацията
9
17%
Не
9
17%
Отговор на провокацията няма да промени нищо
12
23%

Общо гласове : 53

Аватар

Re: Провокации

Мнение от F3P » 30 Сеп 2013, 15:07

Elesar74 написа:.... Заглавието би следвало да е, че шофьор с BMW, е причинил еди каква си катастрофа и така отговорноста да сочи към човека, не към автомобила....

Не е така- марката е без значение. Я се огледай из новинарските сайтове и търси следното в новините за катастрофи:

1: Наличие на марката кола в заглавието. Или в първото изречение.
2: Изобщо да се споменава марката в статията.

Когато колата е БМВ в 99,5% от случаите попада в т.1.
Когато е някаква френска/испанска/италианска/немска чикия в половината случай дори НЕ се споменава марката. Ако се споменава е съвсем мимоходом и не и обръщаш внимание.

Всяко статия написана според т.1 (независимо от марката дето се споменава) си е долнопробна провокация... http://news.plovdiv24.bg/456384.html#ixzz2gHglNerQ като тази статия- БМВ-то е виновно пак, а скапаната Фабия никой не я вижда ;) Нищо ново под слънцето...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Сеп 2013, 17:13

Колега F3P, съжелявам че не водя подобна статистика и наблюдения из новинарските сайтове. Смятам подобно изследване за загуба на време. Съгласен съм, марката е без значение. Но когато с една определена марка, зачестяват подобни деяния, това се превръща в симптом. Ако реалността е, че стават повече бели с участие на BMW-та, няма какво да си кривим душите и да търсим вина у журналистите. Ако реалността не е такава, да си пишат каквото искат, нас к'во ни е? Важно е каква е истината, реалността, а не кой е предубеден, тенеденциозен и т.н. Не можеш затвори устата на някой, освен с факти. Някой ще пише ли опровержение на статията на този журналист, някакъв протест? Или ще си чешем езиците във форума?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 30 Сеп 2013, 17:22

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ukdkgLYYbw

Ето нещо интересно за провокациите ...
Та ... кой е виновен ?
Мненията под клипа са доста интересни.
Дали те го нападат и е самоотбрана ?
Накрая що не даде назад и да затрие още една дузина и да избяга ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 30 Сеп 2013, 17:43

Elesar74 написа:...Някой ще пише ли опровержение на статията на този журналист, някакъв протест? Или ще си чешем езиците във форума?

Това е много добър въпрос. По скромното ми мнение той касае всички ни и би било логично да бъде с автор клубът на БМВ в чиито форум ние сме членове.

Какво мислите?
Are you M enough...?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Сеп 2013, 17:56

И какво точно ще напишете? Че не БМВ-то е предизвикало инцидента, а шофьорът, който го е управлявал? Едва ли някой е мислил, че автомобилът сам е подгонил скутерчето и го е блъснал... Помислете - като тръгнете да опровергавате една такава журналистическа глупост, неизменно ще паднете до нейното ниво. И ако заглавието на статията наистина е "провокация", възниква въпросът вие защо се поддавате на провокацията?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 30 Сеп 2013, 18:40

BMW Power ACM написа:Първо за мен това не е чак такава значима провокация. След като не мога да му изпишат името(по обективни причини), нормално да натъртят на нещо. 24 годишен с БМВ...някои отдавна са го разпознали.
Иначе е вярно, че не колите, а хората правят такива неща. Преди дни тука една кранта блъсна моторист, но не беше с БМВ, а с някакво друго, но излезна, че била дрогирана.
Обаче пък не може да промениш погледа на хората, те винаги ще виждат как БМВ-тата блъскат и правят катастрофите, винаги ще виждат как бакшишите го правят, защото са някак запомнящи се лесно и са нарочени отдавна.
Кой помни когато някой гоУф направи някоя луда маневра? Всеки вика "виж го тъпанар" и толкова. След това не се помни изобщо каква е била колата. Ако е жълта обаче, веднага се почват обичайните приказки със "знаем ги тия бакшиши как карат", за БМВ-тата пък се казва "ами да, нали кара БМВ, той гъзар, той не знам си какъв".
В случай не казвам, че каращите подобни коли са невинни, напротив, но процента им сигурно е същия като на магазинерите от една страна и на каращите Пежо от друга. Да не говорим, че Волксвагени сигурно ще има повече замесени(защото са по-срещани по пътя)в катастрофи, аз например съм виждал БЕЗБРОЙ гоУфове и Пасат смачкани до неузнаваемост. Това какво значи, че трябва те ли да се сочат?
Ама просто с БМВ-тата нещата са малко по-такива. Когато някоя Ламбо или Ферари направи нещо такова, веднага се пише по медиите. Но понеже са рядкост, рядко и четем. БМВ-тата обаче са от лесно забележимите коли и същевременно най-караните от тези забележими коли. Затова и журналистите лесно си правят материалите с тях. За тях е достатъчно, че сега 1000 човека от форума ще кликнем на тоя линк(най-малко), другото е все тая.
Преди няколко месеца един от Казанлък се помля с едно старо А3 в София, но нищо му нямаше, загина гаджето му, обаче в новината не пишеше нищо за ХаЛуди, само от снимките ако си познавач на коли разбираш за колата. Момичето си умря и толкова. Обаче когато пуснах темата във форума с момчето, което с Е36 М3 скочи в гаражите в Казанлък, навсякъде натъртваха, че е БМВ, а нямаше дори одраскан човек никъде.
Трябва обаче колеги да се съгласите, че има достатъчно каращи тая марка, които се държат като пълни педерунгели на пътя, не дават път никога, а същевременно ако са отзад светят все едно те отвличат извънземни. За мен те са МАЛКА част от каращите марката, но стогат, та да ни сочат с пръст навсякъде. Аз в града ако си вдигна леко оборотите и ако някой ме види, че съм с БМВ, веднага следват едни скоци към тротоарите. :shock: Ама не ги съдя хората, не знаят кой и какво кара, а като видят сърдитата муцуна и изпадат в ужас.
Напълни се и с достатъчно мангали кой с книжка, кой без,ама карат яко БМВ. След Е30, Е34, после Е39, Е46, сега гледам си умират да скачат и в Е60. Май само в 7-ците и М-ките ги е страх да се качват защото им се струват пари на вятъра. :mhihi:
За мен изброените са страхотни коли, ама има достатъчно народ, който им слага лож имидж. Лично аз много харесвам Е36(ако е гледано и изпънато), ама я питайте някой неутрален фен и веднага ще ви каже, че това е изгнила кола за тумба мангали, която гори и не върви.
Та така стоят нещата.

Абсолютно съм съгласен с теб, важно е да има заглавие.... :kuku: така го разсъждават...
Поздрави!
Николай Кадийски

Аватар

Мнение от F3P » 01 Окт 2013, 10:11

Vra4anin написа:... Много ясно, че има ли катастрофа най-вероятно ще присъства БМВ ....

Това пък как го сметна, а :?: В БГ едва ли и 5% от колите са БМВ- как става номера 5-10% от колите да участват в над 50% от катастрофите :?: Щото "най-вероятно" означава точно това- в повече от 50%, да не кажа и в 2/3 от катастрофите да участва дадената марка...

Пак казвам- прегледайте новинарските сайтове. Статии за катастрофи колкото искате. Участва ли БМВ се уточнява марката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, най-често стои и в заглавието. В същото време може да убиеш 5 човека с някой миниван и никой няма да се сети дори да напише "Шофьор с Рено Еспейс уби 5-ма", а ще пишат "5-ма загинаха при удар на ван с ...."- дребна разлика, нали :?:
Просто марката се свързва с това, че се кара от нагли, тъпи, масово без книжки селски бекове (за съжаление сериозен % отговарят на описанието) които дрифтят по улиците и застрашават хората и журналистите го използват. Като пише "БМВ прегази..." овцете си мислят "Я да видим тея малоумници кой са убили днес" и цъкат на линка- а целта е само тази, да цъкнеш...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2013, 10:48

Резултати от търсене в гугъл с текст "Катастрофа с ..."
Мерцедес- 1 280 резултата
БМВ- 2 600 резултата
Ауди-1 670 резултата
Фолксваген-1 630 резултата
Опел-767 резултата
Такси- 3 000 резултата
Рено-512 резултата
Пежо-218 резултата
Ситроен-634 резултата
Фиат-690 резултата
Хонда- 5 010 резултата
Тойота-1 210 резултата
Субару-1 060 резултата
Джип-980 резултата
Камион-3 640 резултата
Самолет- 8 260 резултата
Влак-1 550 резултата
Та въз основа на кое точно,автора твърди подобни неща че видиш ли БМВ тата са най-споменавани и видиш ли нарочени!
Това е просто когато си купиш дадена кола,започваш да обръщаш внимание на другите участници в движението със същият автомобил и почваш да си мислиш така нареченото "с предубеждение"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 04 Окт 2013, 14:20

Хонда уби двама души...

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ ... se-5995255

В лекия автомобил "Хонда" са пътували 28-годишен младеж, който е бил зад волана, и 37-годишна жена. Карайки върху мократа настилка, шофьорът е влязъл с висока скорост в завоя и не е успял да удържи колата. Тя се е ударила в стълба на тролейбусната мрежа, след което е потрошила и част от автобусната спирка "Цветница".

Ударът е бил толкова силен, че колата се е превърнала в непотребно желязо.
Are you M enough...?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Окт 2013, 19:44

Wolf4 написа:Хонда уби двама души...

Такова заглавие би имало някакъв смисъл, ако колата (примерно) е била оставена на ръчна, някак се е освободила, тръгнала е надолу по баира и е предизвикала инцидент, при който са загинали двама души. А при описания случай човешката грешка е несъмнена, същото би се получило и с всяка друга марка автомобил. Наистина е странно какво целят журналситите с тези заглавия? Сякаш искат да прехврълят вината на водача върху машината...

Сега ми мидва на ум - преди години съм чел една книга от Стивън Кинг "Кристин". Там една кола имаше престъпни наклонности и самостоятелно извършваше убийства. Хубавото й беше, че сама се поправяше и поддържаше, което си е голяма далавера, като се замислиш... Във филма "Трансформърс" също имаше автомобили, които извършват самостоятелни дейности. Но информацята в медиите би трябвало да се отнася за РЕАЛНИ случки...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Окт 2013, 22:33

Е.Димитров написа:Резултати от търсене в гугъл с текст "Катастрофа с ..."

Гугъла има "избирателна пропускливост" на резултатите ... 'щото ме мързи да пиша, погледни видеото :mrgreen:

http://www.ted.com/talks/lang/bg/eli_pariser_beware_online_filter_bubbles.html
Ubi dubium, ibi libertas

Предишна

Назад към Извън Темата