Скоростен индекс на летни гуми
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Скоростен индекс на летни гуми
Мен ми е ясно, че тук пътищата са ни такива, че изобщо не може да се говори за някакви пърформанс критерии. А и друго си мисля - то в крайна сметка няма гума на такова ниво, която да лепи от втория завой 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз поне не виждам разлика от студени и загрети с пилота, но с бриджа усещах. Тези, които си избран не знам как ще са в това отношение.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Днес сложих въпросния Дънлоп. Направих само 10ина км, така че нямам кой знае какви отзиви. Като голям + мога да изтъкна, че возят супер приятно като за ниски гуми (225/45/17), тъй като бордовете им са доста меки. Между тях и зимните (195/65/15) спокойно мога да кажа, че не усещам разлика. Не успях да ги загрея както трябва (не го и целях де), но на едно малко кръгово ги натиснах на 2ра, като постепенно ускорявах. Със 60 предницата е бетон, към края вече задницата изтърва много леко и мазно. Не се чу изсвирване, защото вероятно не бяха и близо до добра работна температура
Шпера също допринесе за лекото презавиване. Но не беше нищо рязко и страшно. Когато се запозная по-добре с истинското им поведение ще ъпдейтна темата за тези, които се интересуват от този модел.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Вече сложих новите амортисьори и въпреки, че имам още малко работа по ходовата част успях да "покарам" гумите както трябва. Като цяло забележки нямам. Лекото недозавиване си е от колата
Но дори тогава се усеща как гумата се мъчи да задържи предницата, и напълно усещаш какво се случва, съответно се опитваш да коригираш с волан/газ. При презавиване също. Говорим за скорости до към 70км/ч, за по-големи вече не смея да опитвам, че не ми се седи без кола. Тъй че съм много доволен от Дънлоп-а.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Още ъпдейт
Направих и 1000км. извънградско, като една малка част от тях бяха по отсечката Монтана-Чипровци. Който е минавал от там знае, че асфалт има около 100м., останалото са само кръпки. Взех 35-те км. за 20мин., като за миг не усетих неувереност в гумите. Грипват просто чудесно, дори когато презорвах леко колата, защото някои завои нещо лъжат
Наложи ми се и рязко спиране от 60-70 до покой, щото един човек беше пуснал една камара кози да пресичат точно след завоя
Към края на спирането беше леко песъчливо и може би затова ми се включи АБС-а в последния метър, иначе захапват асфалта и не го пускат until job`s done
Еми това е. Бих ги препоръчал на всеки, който има желание да кара истинска гума на повече от добра цена. Ако имате въпроси питайте.

Направих и 1000км. извънградско, като една малка част от тях бяха по отсечката Монтана-Чипровци. Който е минавал от там знае, че асфалт има около 100м., останалото са само кръпки. Взех 35-те км. за 20мин., като за миг не усетих неувереност в гумите. Грипват просто чудесно, дори когато презорвах леко колата, защото някои завои нещо лъжат

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Вече покарана сериозно и на мокър асфалт. Еми няма такава смес
Чувствам се дори по-сигурен от карането на сух асфалт. Когато изтърват е все така нестряскащо и даващо време за реакция. Buy again - с две ръце.

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2