Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
Някой знае ли какво трябва да се направи да субтитрите на филм на флашка, че да може да ги чете телевизора (сега като ги дам да са на кирилица и излиза маймуница) ?
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
На Самсунга когато пуснеш от флашка има настройки за субтитрите от там се променят на Cirillic
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vanqu1sh написа:Някой знае ли какво трябва да се направи да субтитрите на филм на флашка, че да може да ги чете телевизора (сега като ги дам да са на кирилица и излиза маймуница) ?
Може и изобщо да не може да ти ги разчете , може и ... да може

Ачо изкажи се и ти недей да се смееш отстрани на тези дето нищо не разбират(визирам себе си).
Кой какъв производител на матрици е , няма значение . Производството на матрици е неефективен бизнес а самата матрица макар и съществен , не е най-важния фактор (пример - Шарп). Съвременния телевизор е като PC - грубо казано монитора ти е матрицата , процесора и видеокартата са останалото което е индивидуално за всеки производител. ЛГ имат прилични телевизори на изгодна цена , но никога в класа си не са били лидер именно заради относително слабите процесори ... всъщност са на опашката след Сони,Самсунг,Филипс,Панасоник . Разбира се над средния клас телевизори (при ЛГ 6та серия) и при хубав сигнал , много трудно може да видиш разликата и тогава е хубаво че може да спестиш от цената , но да кажеш че пък ЛГ са силни и то при положение че дори във високия клас са с пасивно 3Д ... което над 46инча си е бая зърнесто ...

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Ачо , какво мислиш за този телевизор http://www.technomarket.bg/products/091 ... g-42la691s ? И ако на теб ти предстои покупка би ли ми споделил ти какъв телевизор ще си закупиш за тези пари.
Когато говорих с един консултант ми каза че пасивното 3Д е предимство защото другото дразнело много окото и боляла глава.
Нямам никаква представа кое е по добре и кое не.

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Малко инфо ако може отностно LG 47LM960V и за 2480 лева добра покупка ли е,че изпадна от едно място на тази цена...Все още съм резервиран към 3д технологията макар да ми харесва много...но си мисля,че има още достааа да се развива докато стане на едно прилично ниво,филмите също...и не искам да бързам,но цената си я бива,но незнам нищо за самия телевизор.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
acho.rs написа: Може и изобщо да не може да ти ги разчете , може и ... да можеКажи какъв е телевизора - марка , модел ?
Значи имам два Panasonic Viera (TX-P42G20E / TX-L37G20E) и един Samsung (T22B300EW) . Като най-много ме интересува за 1-вия Панасоник как да го настроя.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vanqu1sh написа:acho.rs написа: Може и изобщо да не може да ти ги разчете , може и ... да можеКажи какъв е телевизора - марка , модел ?
Значи имам два Panasonic Viera (TX-P42G20E / TX-L37G20E) и един Samsung (T22B300EW) . Като най-много ме интересува за 1-вия Панасоник как да го настроя.
Панасоник не ги помня как бяха с буквите . Първо пробваш да кръстиш файла със същото име . След това ако излиза маймуница , тръсиш езикови настройки на телевизора и избираш някъде - сирилик или български . Ако и тогава не става , пробваш да смениш формата на текстовия файл - енкодинга от дифолт на уникод . Ако и тогава не става просто няма начин . Или вграждаш субтитрите със програма или най-хубаво си купуваш мултимдеиен плеър , има го вече и със опреационна система андроид за по 100-150 лв .
Evkata написа:Ачо , какво мислиш за този телевизор http://www.technomarket.bg/products/091 ... g-42la691s ? И ако на теб ти предстои покупка би ли ми споделил ти какъв телевизор ще си закупиш за тези пари.Когато говорих с един консултант ми каза че пасивното 3Д е предимство защото другото дразнело много окото и боляла глава.
Нямам никаква представа кое е по добре и кое не.
Хубав е и цената е изгодна . Пасивното 3д може да се каже, че единственото му предимство е че не дразни очите ... и евтините цайси де . Лошото е че картината минава в ХД реди . На 42 инча не личи много . Порови се да видиш дали при 3д режим не минаваш в режим на 50 херца (мисля че не ) . Клиърити индекса е добър .
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Само САМСУНГ ! Последните години бият рибата по телефони и видео техника 

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
- Malik
- младши ентусиаст
-
Та сега сам да си отговоря
Взех въпросният Панасоник и първите ми впечатления са повече от положителни, но има нещо, което ме тормози - не излизат субтитри. Свалих си HD филм, пускам го, перфектно качество, обаче без субтитри. Дори ги вградих с една програма за .mkv файлове и пак не излизат.. Някакви идеи?

Взех въпросният Панасоник и първите ми впечатления са повече от положителни, но има нещо, което ме тормози - не излизат субтитри. Свалих си HD филм, пускам го, перфектно качество, обаче без субтитри. Дори ги вградих с една програма за .mkv файлове и пак не излизат.. Някакви идеи?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Пусни Divx субтитри от опциите. Имената на филма и субтитрите трябва да са еднакви.
За да ги конвертнеш за панасоника ползвай
VieraSRT. Oт менюто за субтитрите избираш кирилица и би трябвало да тръгнат. 
За да ги конвертнеш за панасоника ползвай

Ubi dubium, ibi libertas
- Malik
- младши ентусиаст
-
hell's angel написа:Пусни Divx субтитри от опциите. Имената на филма и субтитрите трябва да са еднакви.
За да ги конвертнеш за панасоника ползвайVieraSRT. Oт менюто за субтитрите избираш кирилица и би трябвало да тръгнат.
Много благодаря!

Сега ще мъча шрифта 'щото е много ситен, но важното е, че се появиха

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Това вече е проблем ... няма да стане. Вграждай ги във филма
AVIAddXSubs върши работа.

Ubi dubium, ibi libertas
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Здравейте,колеги!
На този телевизор: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... 60E-3D-LED
му боднах ето такава камера от PC http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... 00/A5F65AA за да си правя понякога видео връзки през скайп,когато не съм покрай компа...Но ТВ-то казва,че не са съвместими...въпроса ми е мога ли да дръпна някакви драйвери и да стане работата...или трябва да търся камера отговаряща на тв-то
Поздрави!!!
На този телевизор: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... 60E-3D-LED
му боднах ето такава камера от PC http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... 00/A5F65AA за да си правя понякога видео връзки през скайп,когато не съм покрай компа...Но ТВ-то казва,че не са съвместими...въпроса ми е мога ли да дръпна някакви драйвери и да стане работата...или трябва да търся камера отговаряща на тв-то
Поздрави!!!

- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
За Панасоник съм виждал само две техни камери и една на Лоджитек която е съвместима