Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от Vanqu1sh » 17 Сеп 2013, 17:51

Някой знае ли какво трябва да се направи да субтитрите на филм на флашка, че да може да ги чете телевизора (сега като ги дам да са на кирилица и излиза маймуница) ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 17 Сеп 2013, 18:33

На Самсунга когато пуснеш от флашка има настройки за субтитрите от там се променят на Cirillic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Сеп 2013, 18:37

Vanqu1sh написа:Някой знае ли какво трябва да се направи да субтитрите на филм на флашка, че да може да ги чете телевизора (сега като ги дам да са на кирилица и излиза маймуница) ?

Може и изобщо да не може да ти ги разчете , може и ... да може :) Кажи какъв е телевизора - марка , модел ?
Ачо изкажи се и ти недей да се смееш отстрани на тези дето нищо не разбират :mhihi: (визирам себе си).

Кой какъв производител на матрици е , няма значение . Производството на матрици е неефективен бизнес а самата матрица макар и съществен , не е най-важния фактор (пример - Шарп). Съвременния телевизор е като PC - грубо казано монитора ти е матрицата , процесора и видеокартата са останалото което е индивидуално за всеки производител. ЛГ имат прилични телевизори на изгодна цена , но никога в класа си не са били лидер именно заради относително слабите процесори ... всъщност са на опашката след Сони,Самсунг,Филипс,Панасоник . Разбира се над средния клас телевизори (при ЛГ 6та серия) и при хубав сигнал , много трудно може да видиш разликата и тогава е хубаво че може да спестиш от цената , но да кажеш че пък ЛГ са силни и то при положение че дори във високия клас са с пасивно 3Д ... което над 46инча си е бая зърнесто ... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 17 Сеп 2013, 19:09

Ачо , какво мислиш за този телевизор http://www.technomarket.bg/products/091 ... g-42la691s ? И ако на теб ти предстои покупка би ли ми споделил ти какъв телевизор ще си закупиш за тези пари. :oops: Когато говорих с един консултант ми каза че пасивното 3Д е предимство защото другото дразнело много окото и боляла глава. :dunno: Нямам никаква представа кое е по добре и кое не.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 17 Сеп 2013, 20:13

Малко инфо ако може отностно LG 47LM960V и за 2480 лева добра покупка ли е,че изпадна от едно място на тази цена...Все още съм резервиран към 3д технологията макар да ми харесва много...но си мисля,че има още достааа да се развива докато стане на едно прилично ниво,филмите също...и не искам да бързам,но цената си я бива,но незнам нищо за самия телевизор.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 17 Сеп 2013, 21:26

acho.rs написа: Може и изобщо да не може да ти ги разчете , може и ... да може :) Кажи какъв е телевизора - марка , модел ?

Значи имам два Panasonic Viera (TX-P42G20E / TX-L37G20E) и един Samsung (T22B300EW) . Като най-много ме интересува за 1-вия Панасоник как да го настроя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2013, 20:02

Vanqu1sh написа:
acho.rs написа: Може и изобщо да не може да ти ги разчете , може и ... да може :) Кажи какъв е телевизора - марка , модел ?

Значи имам два Panasonic Viera (TX-P42G20E / TX-L37G20E) и един Samsung (T22B300EW) . Като най-много ме интересува за 1-вия Панасоник как да го настроя.

Панасоник не ги помня как бяха с буквите . Първо пробваш да кръстиш файла със същото име . След това ако излиза маймуница , тръсиш езикови настройки на телевизора и избираш някъде - сирилик или български . Ако и тогава не става , пробваш да смениш формата на текстовия файл - енкодинга от дифолт на уникод . Ако и тогава не става просто няма начин . Или вграждаш субтитрите със програма или най-хубаво си купуваш мултимдеиен плеър , има го вече и със опреационна система андроид за по 100-150 лв .
Evkata написа:Ачо , какво мислиш за този телевизор http://www.technomarket.bg/products/091 ... g-42la691s ? И ако на теб ти предстои покупка би ли ми споделил ти какъв телевизор ще си закупиш за тези пари. :oops: Когато говорих с един консултант ми каза че пасивното 3Д е предимство защото другото дразнело много окото и боляла глава. :dunno: Нямам никаква представа кое е по добре и кое не.

Хубав е и цената е изгодна . Пасивното 3д може да се каже, че единственото му предимство е че не дразни очите ... и евтините цайси де . Лошото е че картината минава в ХД реди . На 42 инча не личи много . Порови се да видиш дали при 3д режим не минаваш в режим на 50 херца (мисля че не ) . Клиърити индекса е добър .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 18 Сеп 2013, 20:23

Само САМСУНГ ! Последните години бият рибата по телефони и видео техника :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 22 Сеп 2013, 18:18

Някакви впечатления от този?

http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... L39E6E-LED

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Malik » 05 Окт 2013, 18:22

Та сега сам да си отговоря :lol:
Взех въпросният Панасоник и първите ми впечатления са повече от положителни, но има нещо, което ме тормози - не излизат субтитри. Свалих си HD филм, пускам го, перфектно качество, обаче без субтитри. Дори ги вградих с една програма за .mkv файлове и пак не излизат.. Някакви идеи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 05 Окт 2013, 23:48

Пусни Divx субтитри от опциите. Имената на филма и субтитрите трябва да са еднакви.

За да ги конвертнеш за панасоника ползвай :arrow: VieraSRT. Oт менюто за субтитрите избираш кирилица и би трябвало да тръгнат. :D
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Malik » 06 Окт 2013, 13:36

hell's angel написа:Пусни Divx субтитри от опциите. Имената на филма и субтитрите трябва да са еднакви.

За да ги конвертнеш за панасоника ползвай :arrow: VieraSRT. Oт менюто за субтитрите избираш кирилица и би трябвало да тръгнат. :D

Много благодаря! :bchug:
Сега ще мъча шрифта 'щото е много ситен, но важното е, че се появиха :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Окт 2013, 19:53

Това вече е проблем ... няма да стане. Вграждай ги във филма :arrow: AVIAddXSubs върши работа.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 14 Окт 2013, 14:34

Здравейте,колеги!
На този телевизор: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... 60E-3D-LED
му боднах ето такава камера от PC http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... 00/A5F65AA за да си правя понякога видео връзки през скайп,когато не съм покрай компа...Но ТВ-то казва,че не са съвместими...въпроса ми е мога ли да дръпна някакви драйвери и да стане работата...или трябва да търся камера отговаряща на тв-то
Поздрави!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 14 Окт 2013, 14:49

За Панасоник съм виждал само две техни камери и една на Лоджитек която е съвместима :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата