Скоростна кутия 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Скоростна кутия 525д
Отново един тъп въпрос, ама някой има ли идея каква ми е скоростната кутия на 525д от 16.03.2003г. - автоматик. Дали се касае за 5 или 6 степенна такава. Как мога да разбера. Мерси 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Скоростна кутия 525д
100% e 5-степенна скоростната кутия. Най-вероятно се казва A5S360R/390R. И е на GM.
Можеш да разбереш степените по бройката на превключванията, като тръгнеш от спряло положение.
Горното важи, ако не е ръчна скоростната кутия - иначе се разбира по-лесно колко са степените.
Можеш да разбереш степените по бройката на превключванията, като тръгнеш от спряло положение.
Горното важи, ако не е ръчна скоростната кутия - иначе се разбира по-лесно колко са степените.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Значи с две думи е гадната скоростна кутия
А иначе само не бензиновите ли слагат ZF, казват че била по добра по принцип 

- turbo
- старши ентусиаст
-
Не, че е гадна, но просто не е вечна. При Е39 на бензинките е ZF.
552 к.с. GAS POWERED

advokata25 написа:Значи с две думи е гадната скоростна кутияА иначе само не бензиновите ли слагат ZF, казват че била по добра по принцип
И двете кутии имат често срещан проблем да не искат да включат задната. При ZF проблемът най-често е по-сериозен и струва 4-цифрена сума, докато при GM доста често става дума за соленоид от 100-ина лв.
Ако е сменяно маслото от дъжд на вятър трябва да няма сериозни проблеми... При е60 6-степенните ZF-ки също не са цвете за мирисане..
- turbo
- старши ентусиаст
-
Това не е точно така. При ZF проблемът струва около 180 лв., но има и комплект от разни О-пръстенчета, които струват доста парици (около 500 лв.) и като сложиш масло, филтър и труд и се побираш в 3-цифрена сума.
При GM няма проблем със задната скорост. Там се смила цялата кутия на 200 до 250 хил.км. в зависимост от режима на каране и смяната на маслото няма много голяма роля за удължаване на пробега.

При GM няма проблем със задната скорост. Там се смила цялата кутия на 200 до 250 хил.км. в зависимост от режима на каране и смяната на маслото няма много голяма роля за удължаване на пробега.

552 к.с. GAS POWERED

turbo написа:Това не е точно така. При ZF проблемът струва около 180 лв., но има и комплект от разни О-пръстенчета, които струват доста парици (около 500 лв.) и като сложиш масло, филтър и труд и се побираш в 3-цифрена сума.![]()
GM също имат проблем със задната, но е по-рядко от ZF-a (http://blog.bavauto.com/13206/). При ZF е механично износване на "барабан" или нещо такова (D-clutch drum). http://www.youtube.com/watch?v=_xSbwcKC4QM
Не знам какво значи да се смила цялата кутия (не ми се е случвало още), но има доста коли на по-голям пробег със здрави.
Абе в крайна сметка и двете кутии си имат проблем и е въпрос на късмет (както всичко). Ремонт на автоматик не е кой знае колко по-скъпо от смяна на съединител с маховик на ръчката, ама автомата си е автомат особено за автомобил от класа на 5-а серия
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Автомата е екстра бре! 

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Много благо с автомат.
Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
като цени е доста идентична цялата работа само дето комфорта на автомата,важното е да не се стресираш на форд фокус съединител и лагер помпа 650лева със смяната тааа... 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Да ме извинява колегата, но мисля да ползвам тази тема за едно въпросче, което ми е интересно дали и при сруги колеги с автомати е така - защо колата ми абсолютно винаги дава по-добро време от място до 100км/ч когато е на "D", отколкото когато е на "S"?
Нали уж "S"=sport, а пък колкото пъти съм засичал, винаги е по-бавно поне с 0,3 сек...
Нали уж "S"=sport, а пък колкото пъти съм засичал, винаги е по-бавно поне с 0,3 сек...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Такова нещо като S, няма. Винаги е D+S. За кутия със стептроник говоря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Признавам! Не съм чак толкова обстоятелствен...
Но в този дух никъде между "D" и "S" не виждам "+"
Но в този дух никъде между "D" и "S" не виждам "+"
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
ico530d написа:Много благо с автомат.Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна
![]()
![]()
![]()
Ми 460-лева беше комплекта,к'во толкова??

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
boksioraE39 написа:ico530d написа:Много благо с автомат.Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна
![]()
![]()
![]()
Ми 460-лева беше комплекта,к'во толкова??
А маховика смени ли си ?

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2