Договор покупко продажба на мпс
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
Договор покупко продажба на мпс
искам да ви попитам има ли някакъв период от време договора за покупко/продажба на мпс , за премахване от общината ( данъчното ) ?
Bayerische Motoren Werke
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Договор покупко продажба на мпс
Колкото по-бързо го направиш, толкова по-добре. Не знам да има срок, но най-много да ти се водят данъци за това време, за което не си я отписал. Особено, ако другата страна не е завела колата в общината и нямаш с какво да докажеш, че през това време са й плащани данъци.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако приемем, че данъка за годината е платен имаш време до края на годината да я отпишеш, че новата година да не стартираш с нов данък зачислен на твое име 

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
Mollov написа:Ако приемем, че данъка за годината е платен имаш време до края на годината да я отпишеш, че новата година да не стартираш с нов данък зачислен на твое име
Това е едно на ръка, ама си има и срок след продажбата в който трябва да отидеш да я отпишеш. Само, че не съм сигурен дали е две седмици или месец. Мисля, че беше месец, а за кат е две седмици. Шот си има някви глоби и там, не са големи ама все пак.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Има срокове за вписване - 2 месеца в НАП, 2 седмици за КАТ... за отписване не съм сигурен, че има точно определен срок...
Имал съм точно същите разправии в една столична община. Понеже една кола не беше отписана няколко години (въпреки че е била регистрирана на новия собственик в общината му) за да може да се отпише като хората трябваше да се плати и за тези години данъка, и няма(ше) сила която да накара който и да е от общината да каже нещо различно от: еми като не си я отписал си се води и трябва да си платиш. Със стара дата не може да се отписва, а за да се отпише трябва да е платено всичко - плащай или остава да си тече данъка."
Сега не знам има ли вариант, но силно се съмнявам.
Глоби за не-отписване нямаше, но то си е достатъчно да си платиш данъците за продаденото МПС.
Сега не знам има ли вариант, но силно се съмнявам.
Глоби за не-отписване нямаше, но то си е достатъчно да си платиш данъците за продаденото МПС.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Отписвал съм кола и след 4-ри години, като нямах договор за нея, а извадих бележка от кат за сменен собственик. За тези години назад ми занулиха данъка и не съм дал и лев.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
turieca написа:Отписвал съм кола и след 4-ри години, като нямах договор за нея, а извадих бележка от кат за сменен собственик. За тези години назад ми занулиха данъка и не съм дал и лев.
+1
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
stambo_81dg написа:turieca написа:Отписвал съм кола и след 4-ри години, като нямах договор за нея, а извадих бележка от кат за сменен собственик. За тези години назад ми занулиха данъка и не съм дал и лев.
+1

По закон няма срок, в който трябва да отпишеш автомобила от общината! Също така, никой не може да те накара да платиш данък за времето, след датата на продажбата

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
stambo_81dg написа:turieca написа:Отписвал съм кола и след 4-ри години, като нямах договор за нея, а извадих бележка от кат за сменен собственик. За тези години назад ми занулиха данъка и не съм дал и лев.
+1
+1

- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
А това с КАТ как става, дават бележка че от еди-коя си дата вече не се води на твое име ли? Щото да ти дават на новия собственик данните ...
12 мнения
• Страница 1 от 1