Електрохроматично огледало за е36-разглобяване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Електрохроматично огледало за е36-разглобяване
Да, заслужава си. Много приятна екстра е, според мен. Не се слага трудно и цената им вече е супер ниска.
emo92 написа:Колеги ниакои може ли да ми каже дали си заслужава допалнително да си слагам на моито е36.Попринцип много ме дразнат тези зад мене дет блестат.Но вапроса е дали лесно се намира такова огледало и как се монтира.Ако е лесно бих се захванал.
Цялата процедура е елементарна, сваляш старото, слагаш хроматичното(захващането е еднакво). Захранваш го с 12V след контакт. А ако искаш да стане както трябва пускаш и третия кабел от сигнала за задна скорост. Втора употреба са около 50лв и смятам, че си заслужава.
stilko написа:...Само се сменя едното огледало с другото и се свързва. ...При Е36, Е46, , Е31, Е32, Е38, Е34 и Е39 БЕЗ СЕНЗОР ЗА ДЪЖД (при тях няма декоративни пластмаси и самото рамо е оформено естетично)...При всички буксата е с 10 пина. Но ако няма да затъмняваш външните огледала и нямаш аларма използваш само 1(Сигнал за вкл.задна предавка), който не е задължителен, но е препоръчителен, 3(+12V Терминал 15) и 10(-12V). Диода на алармата използва 8 и 9, а 4,5,6 и 7 се използват за затъмняване на външните огледала...
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
ех, добре ми използвате темата
, че си заслужава, заслужава си, но някой дали е разкоствал електрохроматично да постне някоя снимка

Колеги молиа ви се ако може снимков материал каде се вклучват точно жиците.Че не искам да си игра на голем разбирач и нешто да прецакам.И ако може да ме посаветвате за ниакои магазин втора употреба или ниакои од колегите ако продава такова огледалце да пише на лс от софиа сум.
emo92 написа:Колеги молиа ви се ако може снимков материал каде се вклучват точно жиците.Че не искам да си игра на голем разбирач и нешто да прецакам.И ако може да ме посаветвате за ниакои магазин втора употреба или ниакои од колегите ако продава такова огледалце да пише на лс от софиа сум.

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Здравейте,съжалявам че повдигам толкова стара тема,но много търсих с търсачката и не открих нищо по-близо до моя въпрос...Оригиналната ми аларма ме предаде,просто спря да работи,пробвах да обуча дистанционното,както пише в интернет,но не става.Алармата е serpi star,ключа ми е с лампичката:
Алармата я ползвах само за централно,бях и изключил сирената,и сега ми се върти идея,ако е възможно да мина на ключа с 3те бутона
,като пак го ползвам само за централно.Какво ще ми е необходимо,някой правил ли го е?Ако си взема електрохроматичното огледало от кола с такъв ключ,и неиният ключ дали ще успея да го подкарам,предполагам към комфорт модула трябва да се върже
В момента съм с обикновенното електрохроматично огледало-с 3кабела излизащи от него,ще ми е интересно и колегата на когото е темата да сподели неговото решение... Поздрави!

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Това, което си намислил няма да стане толкова лесно. Оригинално вгражданата аларма е DWA модул, който по схемите е даден като отделен и се управлява от централното, което пък се управлява от въпросния ключ.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- ник
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 330d touring
- Мечтае да кара: РК-1
baitun написа:Става въпрос дали и на електрохроматичното може да се сложи тази платка или на нейно място има друга с датчиците за затъмняване
Това което си намислил колега е възможно, има място за тази платка от централното в огледалото.
Платките за централното и за затъмняването се долепят почти една до друга, и трябва да се изолират една спрямо друга,има малко преправяне.Правил съм я тази манипулация ,но за съжаление не съм снимал,най-трудната работа е разкостването на огледалото.
Успех

- baitun
- ентусиаст
-
За монтаж е елементарно, за да се свали от стойката се завърта по посока на часовниковата стрелка или обратно/сега не се сещам точно/ и се дърпа към теб, ако има разлика в проводниците също не е проблем захранването-има тема по въпроса. Дали се намира лесно-да, за около 30-40лв. И не на последно място-естествено, че има полза, не те заслепяват колите зад теб, а с този бутон на обикновеното огледало не се занимаваш постоянно.
- baitun
- ентусиаст
-
ник написа:baitun написа:Става въпрос дали и на електрохроматичното може да се сложи тази платка или на нейно място има друга с датчиците за затъмняване
Това което си намислил колега е възможно, има място за тази платка от централното в огледалото.
Платките за централното и за затъмняването се долепят почти една до друга, и трябва да се изолират една спрямо друга,има малко преправяне.Правил съм я тази манипулация ,но за съжаление не съм снимал,най-трудната работа е разкостването на огледалото.
Успех
Замислях се тези дни да взема още едно електрохроматично огледало, за да пробвам да го разглобя/не ми си ще да прецакам това с което съм в момента/, но изникна смяна на гуми и още няколко екстри

не е проблем да се направи, оригиналната аларма /DWA/ всъщност е в комфорт модула, просто той е различен при колите с и без аларма, но това е без значение, понеже ремоут контрола работи независимо от DWA, има коли без аларма, но с дистанционно отваряне. ако ти е само да го ползваш за централното, без каквато и да било аларма е лесно за връзване
пп- това към колегата по-горе
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
JOGI написа:не е проблем да се направи, оригиналната аларма /DWA/ всъщност е в комфорт модула, просто той е различен при колите с и без аларма, но това е без значение, понеже ремоут контрола работи независимо от DWA, има коли без аларма, но с дистанционно отваряне. ако ти е само да го ползваш за централното, без каквато и да било аларма е лесно за връзване
Колега дай малко жокер какво трябва да взема от колата донор?

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
baitun написа:ник написа:baitun написа:Става въпрос дали и на електрохроматичното може да се сложи тази платка или на нейно място има друга с датчиците за затъмняване
Успех
Замислях се тези дни да взема още едно електрохроматично огледало, за да пробвам да го разглобя/не ми си ще да прецакам това с което съм в момента/, но изникна смяна на гуми и още няколко екстрии засега проекта се отлага с няколко седмици, но спокойствие не ме хваща докато не разкостя едно и да видя дали мога да монтирам тази платка, че се застоя повече от година, да не е и повече.
Платката може да се монтира, но трябва много внимателно да разглобиш огледалото. Колегата Ник се справи успешно. За съжаление няма снимки, а можехме да направим когато му инсталирахме диоди за алармата във врътката на огледалото. Получи се доста интересно, защото ползвахме електрохроматично огледало от Е32 или Е34, което имаше и платка с инфраред приемо-предавател. Заменихме тази платка с платката от оригиналното огледало. Вярно е, че мястото е доста ограничено и е добре за изолация между платките да се използва съвсем тънък гетинакс, като този, който се слага под платките на автокасетофоните.
Българския вариант:
clarcky написа:JOGI написа:не е проблем да се направи, оригиналната аларма /DWA/ всъщност е в комфорт модула, просто той е различен при колите с и без аларма, но това е без значение, понеже ремоут контрола работи независимо от DWA, има коли без аларма, но с дистанционно отваряне. ако ти е само да го ползваш за централното, без каквато и да било аларма е лесно за връзване
Колега дай малко жокер какво трябва да взема от колата донор?Само ключа и огледалото ли?
Ако стане и джамовете да вдига както до сега ще е супер,иначе не искам никакви звуци-само централно. Някакви идеи къде какво ще трябва да свързвам?
Поздрави!
да, ключа и огледалото. за стъклата не виждам защо да не стане, би трябвало да се вдигат. това е схемата от етм-а http://picbg.net/pic.php?u=71053YhV1R&i=693846
- baitun
- ентусиаст
-
При мен като бях със старото обикновено огледало, можех само да управлявам централното и плафона, стъклата не можех да вдигам, дори като задържах бутона за заключване на ключа няколко секунди. Това с диодите не знам какво ще правите-да не са инфраред. Ако е така идеята не ми се нрави много, предпочитам с проводник за антена както е оригинално на е36. Този "клоунски нос" ми седи мноого грозно, но всеки си има различен вкус.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3