Електрохроматично огледало за е36-разглобяване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Електрохроматично огледало за е36-разглобяване

Мнение от PeReZ » 16 Юни 2011, 0:39

Да, заслужава си. Много приятна екстра е, според мен. Не се слага трудно и цената им вече е супер ниска.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 16 Юни 2011, 2:24

emo92 написа:Колеги ниакои може ли да ми каже дали си заслужава допалнително да си слагам на моито е36.Попринцип много ме дразнат тези зад мене дет блестат.Но вапроса е дали лесно се намира такова огледало и как се монтира.Ако е лесно бих се захванал.

Цялата процедура е елементарна, сваляш старото, слагаш хроматичното(захващането е еднакво). Захранваш го с 12V след контакт. А ако искаш да стане както трябва пускаш и третия кабел от сигнала за задна скорост. Втора употреба са около 50лв и смятам, че си заслужава.

stilko написа:...Само се сменя едното огледало с другото и се свързва. ...При Е36, Е46, , Е31, Е32, Е38, Е34 и Е39 БЕЗ СЕНЗОР ЗА ДЪЖД (при тях няма декоративни пластмаси и самото рамо е оформено естетично)...При всички буксата е с 10 пина. Но ако няма да затъмняваш външните огледала и нямаш аларма използваш само 1(Сигнал за вкл.задна предавка), който не е задължителен, но е препоръчителен, 3(+12V Терминал 15) и 10(-12V). Диода на алармата използва 8 и 9, а 4,5,6 и 7 се използват за затъмняване на външните огледала...

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 16 Юни 2011, 8:26

ех, добре ми използвате темата :lol: , че си заслужава, заслужава си, но някой дали е разкоствал електрохроматично да постне някоя снимка

Потребител
Аватар

Мнение от emo92 » 17 Юни 2011, 21:44

Колеги молиа ви се ако може снимков материал каде се вклучват точно жиците.Че не искам да си игра на голем разбирач и нешто да прецакам.И ако може да ме посаветвате за ниакои магазин втора употреба или ниакои од колегите ако продава такова огледалце да пише на лс от софиа сум.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 20 Юни 2011, 10:41

emo92 написа:Колеги молиа ви се ако може снимков материал каде се вклучват точно жиците.Че не искам да си игра на голем разбирач и нешто да прецакам.И ако може да ме посаветвате за ниакои магазин втора употреба или ниакои од колегите ако продава такова огледалце да пише на лс от софиа сум.

:wtf: Българин ли си???!!! :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 15 Окт 2013, 23:58

Здравейте,съжалявам че повдигам толкова стара тема,но много търсих с търсачката и не открих нищо по-близо до моя въпрос...Оригиналната ми аларма ме предаде,просто спря да работи,пробвах да обуча дистанционното,както пише в интернет,но не става.Алармата е serpi star,ключа ми е с лампичката: Изображение Алармата я ползвах само за централно,бях и изключил сирената,и сега ми се върти идея,ако е възможно да мина на ключа с 3те бутонаИзображение,като пак го ползвам само за централно.Какво ще ми е необходимо,някой правил ли го е?Ако си взема електрохроматичното огледало от кола с такъв ключ,и неиният ключ дали ще успея да го подкарам,предполагам към комфорт модула трябва да се върже :roll: В момента съм с обикновенното електрохроматично огледало-с 3кабела излизащи от него,ще ми е интересно и колегата на когото е темата да сподели неговото решение... Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Окт 2013, 7:17

Това, което си намислил няма да стане толкова лесно. Оригинално вгражданата аларма е DWA модул, който по схемите е даден като отделен и се управлява от централното, което пък се управлява от въпросния ключ.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 330d touring
Мечтае да кара: РК-1

Мнение от ник » 16 Окт 2013, 7:50

baitun написа:Става въпрос дали и на електрохроматичното може да се сложи тази платка или на нейно място има друга с датчиците за затъмняване

Това което си намислил колега е възможно, има място за тази платка от централното в огледалото.
Платките за централното и за затъмняването се долепят почти една до друга, и трябва да се изолират една спрямо друга,има малко преправяне.Правил съм я тази манипулация ,но за съжаление не съм снимал,най-трудната работа е разкостването на огледалото.
Успех ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 16 Окт 2013, 13:26

За монтаж е елементарно, за да се свали от стойката се завърта по посока на часовниковата стрелка или обратно/сега не се сещам точно/ и се дърпа към теб, ако има разлика в проводниците също не е проблем захранването-има тема по въпроса. Дали се намира лесно-да, за около 30-40лв. И не на последно място-естествено, че има полза, не те заслепяват колите зад теб, а с този бутон на обикновеното огледало не се занимаваш постоянно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 16 Окт 2013, 13:31

ник написа:
baitun написа:Става въпрос дали и на електрохроматичното може да се сложи тази платка или на нейно място има друга с датчиците за затъмняване

Това което си намислил колега е възможно, има място за тази платка от централното в огледалото.
Платките за централното и за затъмняването се долепят почти една до друга, и трябва да се изолират една спрямо друга,има малко преправяне.Правил съм я тази манипулация ,но за съжаление не съм снимал,най-трудната работа е разкостването на огледалото.
Успех ;)

Замислях се тези дни да взема още едно електрохроматично огледало, за да пробвам да го разглобя/не ми си ще да прецакам това с което съм в момента/, но изникна смяна на гуми и още няколко екстри :mhihi: и засега проекта се отлага с няколко седмици, но спокойствие не ме хваща докато не разкостя едно и да видя дали мога да монтирам тази платка, че се застоя повече от година, да не е и повече.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Окт 2013, 15:10

не е проблем да се направи, оригиналната аларма /DWA/ всъщност е в комфорт модула, просто той е различен при колите с и без аларма, но това е без значение, понеже ремоут контрола работи независимо от DWA, има коли без аларма, но с дистанционно отваряне. ако ти е само да го ползваш за централното, без каквато и да било аларма е лесно за връзване

пп- това към колегата по-горе

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 16 Окт 2013, 20:25

JOGI написа:не е проблем да се направи, оригиналната аларма /DWA/ всъщност е в комфорт модула, просто той е различен при колите с и без аларма, но това е без значение, понеже ремоут контрола работи независимо от DWA, има коли без аларма, но с дистанционно отваряне. ако ти е само да го ползваш за централното, без каквато и да било аларма е лесно за връзване

Колега дай малко жокер какво трябва да взема от колата донор? :roll: Само ключа и огледалото ли? :roll: Ако стане и джамовете да вдига както до сега ще е супер,иначе не искам никакви звуци-само централно. Някакви идеи къде какво ще трябва да свързвам? :roll: Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Окт 2013, 20:54

baitun написа:
ник написа:

Успех ;)

Замислях се тези дни да взема още едно електрохроматично огледало, за да пробвам да го разглобя/не ми си ще да прецакам това с което съм в момента/, но изникна смяна на гуми и още няколко екстри :mhihi: и засега проекта се отлага с няколко седмици, но спокойствие не ме хваща докато не разкостя едно и да видя дали мога да монтирам тази платка, че се застоя повече от година, да не е и повече.

Платката може да се монтира, но трябва много внимателно да разглобиш огледалото. Колегата Ник се справи успешно. За съжаление няма снимки, а можехме да направим когато му инсталирахме диоди за алармата във врътката на огледалото. Получи се доста интересно, защото ползвахме електрохроматично огледало от Е32 или Е34, което имаше и платка с инфраред приемо-предавател. Заменихме тази платка с платката от оригиналното огледало. Вярно е, че мястото е доста ограничено и е добре за изолация между платките да се използва съвсем тънък гетинакс, като този, който се слага под платките на автокасетофоните.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 17 Окт 2013, 2:14

clarcky написа:
JOGI написа:не е проблем да се направи, оригиналната аларма /DWA/ всъщност е в комфорт модула, просто той е различен при колите с и без аларма, но това е без значение, понеже ремоут контрола работи независимо от DWA, има коли без аларма, но с дистанционно отваряне. ако ти е само да го ползваш за централното, без каквато и да било аларма е лесно за връзване

Колега дай малко жокер какво трябва да взема от колата донор? :roll: Само ключа и огледалото ли? :roll: Ако стане и джамовете да вдига както до сега ще е супер,иначе не искам никакви звуци-само централно. Някакви идеи къде какво ще трябва да свързвам? :roll: Поздрави!

да, ключа и огледалото. за стъклата не виждам защо да не стане, би трябвало да се вдигат. това е схемата от етм-а http://picbg.net/pic.php?u=71053YhV1R&i=693846

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 17 Окт 2013, 8:51

При мен като бях със старото обикновено огледало, можех само да управлявам централното и плафона, стъклата не можех да вдигам, дори като задържах бутона за заключване на ключа няколко секунди. Това с диодите не знам какво ще правите-да не са инфраред. Ако е така идеята не ми се нрави много, предпочитам с проводник за антена както е оригинално на е36. Този "клоунски нос" ми седи мноого грозно, но всеки си има различен вкус.

ПредишнаСледваща

Назад към E36