боядисване на лайсните в купето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330cd
Мечтае да кара: BMW 330cd
Детайли за колата: Facelift Coupe, червена кожа, автоматична скоростна кутия, сив металик 2004 година

Re: боядисване на лайсните в купето

Мнение от Mupaka » 14 Окт 2013, 19:29

Колеги хванах се и аз да правя лайсните и от лайсните реших да направя всичко, колата е разглобена, утре ще закарам частите при бояджията, ще ги изшкурят, грундират, боядисат с цвета на колата, черните (барче, пеплници и т.н) с черна боя база и накрая ще им ударят две ръце матов лак, утре ще взема и боя за кожата тъй като повечето неща са свалени да освежа и салона и ще пратя снимки другата седмица с крайния резултат от операцията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Мнение от released » 15 Окт 2013, 6:26

Понеже искам да си оправя и аз централната конзола + пепелника и лайсничките, да попитам този Plasti Dip спрей, трудно ли се работи с него или като обикновен спрей?!

И да попитам друго - Имам Компакт и на дръжките на вратите също имам такава лайсна, която е изтъркана, оглеждах дръжката но не можах да разбера как се сваля? Та това ми е въпроса, понеже не видях болчета, си мисля че може да е на щипки, но не бързам да я сваля и за това питам, ако е на щипки да знам да я сваля спокойно...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Окт 2013, 6:51

Не се работи трудно - напротив,само търпение иска и внимание нищо деуго.
За вратите убеден съм че има DIYако не намериш пиши едно лс
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 15 Окт 2013, 8:10

released написа:Понеже искам да си оправя и аз централната конзола + пепелника и лайсничките, да попитам този Plasti Dip спрей, трудно ли се работи с него или като обикновен спрей?!

И да попитам друго - Имам Компакт и на дръжките на вратите също имам такава лайсна, която е изтъркана, оглеждах дръжката но не можах да разбера как се сваля? Та това ми е въпроса, понеже не видях болчета, си мисля че може да е на щипки, но не бързам да я сваля и за това питам, ако е на щипки да знам да я сваля спокойно...

на щипки е лайсната, с една пластмасова отвертка или нещо тип отвертка подпъхни и леко напъни лайсната ще изкочи :yes:

иначе и аз съм се замислил за препръскване на пепелника, защото и при мен лако се е по надрал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Мнение от released » 16 Окт 2013, 12:20

Лайсната около скоростния лост, по същия начин ли се изважда и първо тя ли се вади?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 16 Окт 2013, 14:19

released написа:Лайсната около скоростния лост, по същия начин ли се изважда и първо тя ли се вади?

Стискаш маншона на скоростния лост в основата и го издърпваш нагоре. Под него има два винта, които трябва да развиш. След това трябва да разкачиш и бутоните за ел. стъклата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 16 Окт 2013, 21:33

Колеги някои сменял ли е цвета чрез боядисване на оригиналните лаисни на спорт пакета водещи се уж(карбон) ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 16 Окт 2013, 22:26

///ALPINA\\\ написа:Колеги някои сменял ли е цвета чрез боядисване на оригиналните лаисни на спорт пакета водещи се уж(карбон) ?

Ако имаш такива бза седан давай ми ги давам ти моите че ще ти дам инякой лев ако не са надрани :). Но не ги мажи с нищо :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 17 Окт 2013, 8:31

Gqbriel написа:
///ALPINA\\\ написа:Колеги някои сменял ли е цвета чрез боядисване на оригиналните лаисни на спорт пакета водещи се уж(карбон) ?

Ако имаш такива бза седан давай ми ги давам ти моите че ще ти дам инякой лев ако не са надрани :). Но не ги мажи с нищо :)

тука ще наддаваме :mhihi: :mhihi: , не ги мажи с нищо, тия лайсни освен че са кът и са си цифра не си заслужават да се съсипват, аз си търсех за компакта обаче ми обаждат цени които не ми харесват.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Окт 2013, 8:48

iv4o9999 написа:
Gqbriel написа:

тука ще наддаваме :mhihi: :mhihi: , не ги мажи с нищо, тия лайсни освен че са кът и са си цифра не си заслужават да се съсипват, аз си търсех за компакта обаче ми обаждат цени които не ми харесват.

Аз за малко се разминах с едни от форума,колегата продал предните да му се невиди.. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 17 Окт 2013, 10:22

не колеги немисля да ги продавам, а и са ми от купе но просто на предното ми купе бяха сиви и стоят доста по добре от черните, а на по предното също бяха черни но на корите си бяха доста захабени и си ги бях освежил със спреи черен мат стана перфектно затова си мисля че мога да ги преобразя на сиви :lol: но исках да питам някои от вас правил ли е тази интервенция
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Окт 2013, 10:37

///ALPINA\\\ написа:не колеги немисля да ги продавам, а и са ми от купе но просто на предното ми купе бяха сиви и стоят доста по добре от черните, а на по предното също бяха черни но на корите си бяха доста захабени и си ги бях освежил със спреи черен мат стана перфектно затова си мисля че мога да ги преобразя на сиви :lol: но исках да питам някои от вас правил ли е тази интервенция

На купето са различни само на вратите - там мое си намерим ефтини но на таблото са голям кът и големи цени :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330cd
Мечтае да кара: BMW 330cd
Детайли за колата: Facelift Coupe, червена кожа, автоматична скоростна кутия, сив металик 2004 година

Мнение от Mupaka » 25 Окт 2013, 9:07

Колеги да ви споделя сега какво се случва при мене, отидох при бояджията и ми обади една цена при което му казах да го духа :) и за пореден път се убедих, че едно нещо за да стане хубаво и както трябва си го правиш сам, та взех всички пластмаси и си ги направих сам, сега я сглобявам и като е готова ще кача снимките. Всички черни пластмаси ги изшкурих преди това с един парцал с корселин свалих гуменото покритие, после водната шкурка 1000, обезмаслител след това по две ръце грунд за пластмаса и накрая две ръце черен структурен спрей за пластмаса, крайният резултат много добър черни матови пластмаси. Оригинално лайсните ми са сиви тях също изшкурих грундирах, но за тях си купих боя сива с цвета на купето взех пистолет от един приятел и си ги пръснах сам, накрая мат лак и за тях сега са вече сухи станаха също много добре и днес и утре ще се занимавам с сглобяване и когато съм готов ще кача снимките, проблема при мене е, че колата е купе и малко по- ебано се свалят лайсните, но това вече е сторено :), така че очаквайте скоро снимките.

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: по по-хубави пътища
Детайли за колата: 320d,2002,150hp

Мнение от independent1 » 04 Фев 2014, 0:14

Колеги някой пробвал ли го е това http://www.youtube.com/watch?v=VfTgAJwTuLU дали е толкова лесно колкото изглежда :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 04 Фев 2014, 17:30

independent1 написа:Колеги някой пробвал ли го е това http://www.youtube.com/watch?v=VfTgAJwTuLU дали е толкова лесно колкото изглежда :roll:

Това е хидропейнт.
viewtopic.php?f=66&t=328241
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46