Черногледството у някои хора в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Черногледството у някои хора в България

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Окт 2013, 16:32

Тази сутрин разговор в таксито като ги питам дали отиват на работа за да спра на обичайното място и тръгва диалога между едната жена на около 25 и мен:
- Да, за съжаление на работа.
- Хайде сега, недей така за съжаление.
- Ами за съжаление е(работи готвач).
- Ти ако си за съжаление, какво трябва да кажат хората, които наистина са за съжаление...
- Кои хора?
- Ами хора, които се чудят как ще изкарат деня, как ще живеят занапред, например сирийците.
- Че какво им е на тях?
- Как какво им е? Какво не им е?
- Да бе, хранят ги, поят ги...ние да не сме по-добре?
- Ти видя ли ги в какво и как живеят тук? По-добре сме естествено, теб никой не те е изгонил насила от страната ти, никой не те е преследвал и не е избил твои роднини и приятели. Зле са.
-Ами нашите заплати? Ние сме същата работа.
Казах само "добре" защото не ми се продължаваше, а и те слизаха.
Чудя се какво е това черногледство, какъв е тоя песимизъм.
Едни други пък преди това оплюваха разни, които са млади, а не работят(защото нямало работа)вместо това жените им ги издържат като ходят на работа.

Та мисълта ми е, защо голяма част от хората в България вечно се оплакват и черноглед ли е народа ни по принцип? Какво значи понятието "няма работа" в България? Защото примерно като ме пита по колко време работя и аз кажа "сутрин от 6:30 почти винаги до 19:30 вечер, 6 дни в седмицата", всеки втори ме пита как съм издържал, а в същото време подобни хора все се оплакват.
Народа ни все се оплаква, от КАТ, от времето ако е горещо, студено или дъждовно, ако пък е есен или пролет викат, че било някакво никакво такова... :shock: Само на мен ли ми харесва всякакво време, изключае ако е неподходящо за нещо замислено и изискващо определен климат мероприятие?
Колата такова, къщата онакова...
Изобщо как така ние се оплакваме от всичко, а имаме някакви мижави годинки живот на този свят?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Черногледството у някои хора в България

Мнение от mangini » 16 Окт 2013, 16:45

BMW Power ACM написа:Та мисълта ми е, защо голяма част от хората в България вечно се оплакват и черноглед ли е народа ни по принцип?

Масовото черногледство при нас, поне според мен, е следствие на мързела и нежеланието да се поема отговорност. Много по-лесно е да се каже "няма работа", "не е добре работата", "тия или ония са си добре, тях ги поят, мене не", отколкото човек да седне и да си напъне мозъка да бъде по-продуктивен, което автоматично води до поемане на повече отговорности.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 16 Окт 2013, 16:56

Няма черногледство, има мнителност, вродена, вследствие на шизофреничната политика, водена тук от ... абе изобщо.

А примерът със сирийците не е никак добър. Аз лично съм живял в Студентски на по-лоши условия.

И да - какво им е? Извадили са по 2 -3 К евра, за да минат границата, строят им фургончета, вода имат, ток имат, дрехи безплатни, храна безплатна, ще ни заселват след 21 дена ... е, няма доброволци още да им чистят кенефите, но ще се намерят - българска черта е също и добродушна съпричасност до степен на пълен дебилизъм.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 16 Окт 2013, 17:02

BMW Power ACM написа:Тази сутрин разговор в таксито ........................

Такси караш,а?
Нека ти разкажа следната случка.Датата е 6 октомври,преди 10 дни значи.Терминал 1 на летище София.Излизам през автоматичните врати.Паля пура да се отърся малко от полета,да се ''аклиматизирам''.
Такситата минават в двойна колона и всяко си взима клиента.Единия от колоната се забавя в старанието си да спести 10 стотинки като да си дотика колата с крак до мястото на качване на клиентите без да я пали и от негово дясно /както казах по две коли идват успоредно/ наближава първо едно такси карано от жена.Качи се човек при нея и тя тъкмо да тръгва,онзи който се офлянкваше си свали прозореца и пред клиента на жената,пред мен и още 15-20 човека проведе следния диалог:/сложете червена точка/
-Шшшшш оуууу мършо що са изпреварваш,ма?
-За какво изпреварване става въпрос,човека дойде при мен тъй като първа достигам до точката на качване.
-Ама ти тарикатка ли си ,МА.
-Ама моля те бе колега,не ми говори така обидно.
-Млъквай ма ,да та еб@ у човката,алчна мастио.
При което жената просто онемя,затвори си прозореца и продължи по дестинацията си.
Пак казвам-имаше още две дузини хора чакащи за таксита,това далеч не беше последния клиент.
как го подредих аз после,не е тема на разговора.Това беше поредния затвърдил у мен смисъла на думата ''шибан смотан бакшиш''.
Та,айде ти ми отговори,защо това черногледство,защо тази алчност за едни 16 лева курс до централна автогара,защо тази масова тотална липса на уважение дори към дама от страна на този ''бакшо''????
Като си отговориш сам,аз даже не държа и не ме интересува твоето обяснение,ще си отговориш и защо във всяка сфера на ежедневието в България те посреща грозен поглед,неучтиво отношение ,черногледство и песимизъм.Просто всеки е гладен за тези 16 лева ,образно казано.
Лека и безаварийна.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Окт 2013, 17:34

Това няма общо с черногледството, но няма и нужда да го коментирам. Срам ме е заради такива да кажа, че съм бакшиш понякога. Темата е обширна, но такова е положението пред всякакви институции в БГ. Наскоро имах лек проблем с нещо в КАТ Стара Загора, но една жена на гишето за актове ми помогна МНОГО, като изобщо бе беше длъжна, обикаля стаи, намери началника, света обърна и си получих бележката, за която бях дошъл, спести ми ново ходене от Казанлък и чакане от петък до вторник сутринта, чак ме просълзи тая жена със старанието си. После от благодарност и дадох някакви дребни, които имах в мен, а тя категорично ги върна с думите, че това и била работата(а не и беше работата, даже от бедната почивка си жертва да тича по стаите), казах, че досега не съм срещал толкова добри хора в БГ администрация, бюрокрация и каквото се сетите там.
Та хора всякакви има.
Относно сирийците, аз бе ги искам, даже писах в друга тема по тоя повод, ама да е лесна тяхната...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 16 Окт 2013, 18:04

Черногледството, заедно с безподобния умствен мързел, ни държи на тинестото и вонящо дъно на Европа.

Примерите са безброй. Защо примерно в една Сърбия или подобна съседна държава хората си поддържат къщите/тротоарите/обществените пространства в по-европейски и цивилизован вид отколкото при нас? Нито някой им го плаща, нито го прави за тях. Те самите си правят живота по-добър. Тук в това време се хленчи за каквото се сетим и за всичко останало.

Хубава тема и точно на място.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 16 Окт 2013, 18:31

Прехвърлете набързо това: http://www.passportandatoothbrush.com/sofia-bulgaria-our-favourite-city-in-eastern-europe/

Става въпрос за София, която 70% от жителите й, и 90% от останалото население я ненавиждат и смятат за прокълнато място срещащо чалга силикон и мускули :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 16 Окт 2013, 18:51

Черногледството за мен върви ръка за ръка със завистта, ние сме и много завистлив народ! Много често сме склонни да обвиняваме околните за собствените си неуспехи.
А "няма работа" означава, "не ми се работи за 500лв", има доста такива индивиди покрай мен!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 16 Окт 2013, 19:12

Аз съм против това държавата да поема разходите за бежанците (1600 лева. 3а за Българите такава помощ има ли?, а заплатите ни ниски ли са? ,ама данъците си ги плащаме нали ) против това съм и да са в България :bgflag: ! :wave: :kuku: :bang: :nono:
PS:Друго нещо ми направи отвратително впечатление,не може добри хора да искат да им помогнат да им подаряват дрехи изпрани,изгладени и тия да ги разхвърлят по земята на двора,защото 2ра ръка нямало да носят!!!!!!!Ние не носим ли дрехи втора рака !!!Bътре в центровете направили погром.Марш!долу ръцете от България животни!!!!!!!!!!
39470

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 16 Окт 2013, 19:47

mangini написа:Масовото черногледство при нас, поне според мен, е следствие на мързела и нежеланието да се поема отговорност. Много по-лесно е да се каже "няма работа", "не е добре работата", "тия или ония са си добре, тях ги поят, мене не", отколкото човек да седне и да си напъне мозъка да бъде по-продуктивен, което автоматично води до поемане на повече отговорности.

:yes: :bowdown:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар

Мнение от F3P » 16 Окт 2013, 20:03

ineedmoney написа:
mangini написа:Масовото черногледство при нас, поне според мен, е следствие на мързела и нежеланието да се поема отговорност. Много по-лесно е да се каже "няма работа", "не е добре работата", "тия или ония са си добре, тях ги поят, мене не", отколкото човек да седне и да си напъне мозъка да бъде по-продуктивен, което автоматично води до поемане на повече отговорности.

:yes: :bowdown:

Колкото е правилно горното, толкова и не е... Спор няма- мързела и черногледството вървят заедно като говорим за работа/доходи/стандарт на живот. Обаче я да видим конкретен пример от преди 2г. нейде:
Мъж на 52г., с 3 (ТРИ) висши образования (2 му бяха пряко нужни за длъжността), 20+ години стаж на ръководна длъжност, няколко иновации и т.н.- с 2 думи- можещ и кадърен човек. Поради умишлен фалит на фирмата е безработен от 2г.- никой не го иска на работа щото е дърт вече, какво да прави такъв дето и може, и знае ама НЕ го искат никъде заради годините :?:
Е, като не го искат- продава домати човека...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 16 Окт 2013, 20:14

Beamerdriver написа:Аз съм против това държавата да поема разходите за бежанците (1600 лева. 3а за Българите такава помощ има ли?, а заплатите ни ниски ли са? ,ама данъците си ги плащаме нали ) против това съм и да са в България :bgflag: ! :wave: :kuku: :bang: :nono:
PS:Друго нещо ми направи отвратително впечатление,не може добри хора да искат да им помогнат да им подаряват дрехи изпрани,изгладени и тия да ги разхвърлят по земята на двора,защото 2ра ръка нямало да носят!!!!!!!Ние не носим ли дрехи втора рака !!!Bътре в центровете направили погром.Марш!долу ръцете от България животни!!!!!!!!!!

ето един типичен българин. представител на черногледото стадо.
- чете вестници, списвани от платени журналисти, на които им плаща един дебел льольо с руски пари.
- гледа телевизията на същия дебел дрисльо
- вярва им
- репродуцира чутите и прочетени глупости и измислици, като своя позиция

а всъщност истината е съвсем друга.
- новините не са тези
- случват се много добри и позитивни неща, но позитивните хора по-трудно се водят за носа
- вместо да мрази хората, които го водят за носа , той започва да мрази беззащитните.

колеги, бежанците не са тук от хубаво, а нормалните хора помагат на тези изпаднали в беда.
любов му се вика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 16 Окт 2013, 20:31

Четох, четох ама тебе не можах да те издържа :arrow:
Petrolhead написа:...любов му се вика.

Извратена е тая твоя любов, и плод на гузна съвест... Викаш не съм добър аз, дето смятам че сирийските мангали нямат работа тук?! Няма как да станеш добър с чуждите, ако не си добър с своите... ама нали съм "типичен българин, от черногледото стадо" 'кво разбирам от благотворителност. :banghead:

п.п. Прав е Beamerdriver

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Окт 2013, 20:42

Черногледството е станало ежедневие за една определена част от народа. Не мога да преценя колко голяма е тя, но достатъчно примери съм виждал. Според мен това са масово хора на възраст, или най-малкото с известен житейски опит, на които по една или друга причина не им е провървяло в живота. Като най-често естествено се говори за безработица, високи цени и т.н. Това беше като увод :mhihi: Такива факти могат да се изтъкват с часове, но особена полза от това няма. Друго съм се чудил аз. Как масово млади хора се оплакват от положението си. Положение, до което повечето са се докарали сами, без чужда помощ. Хора, които нямат кой знае какви амбиции, следователно не са и толкова способни. Хора, които искат хем да се получават нещата, ама в същото време непременно да си вземат от удоволствията на живота - ядене, пиене, почивки, банкети, в каквото количество те си пожелаят. Е няма как. Но човек носи глава на раменете си и сам решава кои да са приоритетите му - дали да се учи и работи, дали да се шляе и бездейства. Само че е абсурдно представители на вторите да се жалват като ученички. Така че млади хора - живота е във вашите ръце и никой не бива да негодува, преди още да е положил някакви усилия. А и нещата не се случват мигновено. Успехът е резултат от безотказен стремеж към него. Аз всеки ден ставам с кеф, отивам на работа с желание, живея с мечти, радвам се на всеки малък успех и към момента не виждам от какво мога да се оплача. И съм щастлив, че е така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 16 Окт 2013, 20:43

Petrolhead написа:
Beamerdriver написа:Аз съм против това държавата да поема разходите за бежанците (1600 лева. 3а за Българите такава помощ има ли?, а заплатите ни ниски ли са? ,ама данъците си ги плащаме нали ) против това съм и да са в България :bgflag: ! :wave: :kuku: :bang: :nono:

ето един типичен българин. представител на черногледото стадо.
- чете вестници, списвани от платени журналисти, на които им плаща един дебел льольо с руски пари.
- гледа телевизията на същия дебел дрисльо
- вярва им
- репродуцира чутите и прочетени глупости и измислици, като своя позиция

а всъщност истината е съвсем друга.
- новините не са тези
- случват се много добри и позитивни неща, но позитивните хора по-трудно се водят за носа
- вместо да мрази хората, които го водят за носа , той започва да мрази беззащитните.

колеги, бежанците не са тук от хубаво, а нормалните хора помагат на тези изпаднали в беда.
любов му се вика.

Ти някакъв еничар ли си само това ще те попитам? (или бежанец)

PS: Аре да започнем да помагаме на другите,ама веднага след като първо помогнем на себе си, прага на бедността не знам дали си запознат какъв е,има възрастни хора работили цял живот за тази държава и сега броят стотинки за кисело мляко в Kauf*and,полудявам като видя такова нещо по посока на тия които ни докараха до тук,недейте така.
Последна промяна Beamerdriver на 16 Окт 2013, 23:04, променена общо 3 пъти
39470

Следваща

Назад към Извън Темата