КАТ спира случайните проверки?
Модератор: Общи модератори
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: КАТ спира случайните проверки?
Спират си който си искат - завчера ме спряха за проверка на документи, без да съм направил нищо - ооопппаааа: гражданска,винетка,техн. преглед и айде лека.... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Nasko_ написа:BMW Power ACM написа: Всичко останало са глупости писани от ВИНОВНИ в дадено нещо водачи..
Нищо лично към тебно в случая Бай Ганьо "храни" другите Бай ганьовци
Ти като ги черпиш, да не би да си бил невинен в дадената ситуация?
Крайно време е, да започнат да наказват и тези, които дават подкуп, не само тези, които го вземат!Това обаче много трудно ще се случи, защото кръга е затворенКак така било право на личен избор дали да дадеш подкуп или не?...или както ти го наричаш "почерпка"?
Аз имах предвид, нередовните да бъдат наказвани по силата на закона, а не да разчитат на това, че няма да ги спрат, ако не са в нарушение или, че ще се разминат с 20-ка!
С ръка на сърцето мога да кажа, че не съм допринесъл и с 10лв за корупцията в МВР, дори са ми взимали книжката за точки и пак не рева срещу системата.
Няма проблем, аз знам, че всеки си има гледна точка и уважавам твоята.

Явно рядко те спират или просто наистина не ти се дава и в двата случая си прав за себе си.
Мога ти кажа аз защо съм давал и бих дал, макар като се замисля последно да е било преди повече от...абе май станаха 4-5 години.

Та аз съм давал поради ред причини:
- Не си губя времето с малоумната бюрокращина в КАТ, която се надявам един да разкарат от там или поне да я сведат до минимум.
- Не си губя времето да ходя понякога по 3-4 пъти да презаверявам акт през един месец.
- Не си губя времето на пътя да ги чакам половин час да напишат 5 реда.
- Парите ми не отиват за помощи на ромите, които правят по 10 лапета, ТОЧНО заради тия помощи.
- Когато караш с акт и те спрат, гледат на теб с други очи - като към системен нарушител. А напишат ли ти акт, това е минимум 50-60 дена.
- Това може и да ти стори странно, но куките получават малко(според мен)за работата, която вършат. Имам доста голям досег със системата, даже мислех да ставам кука и то точно катаджия, но финансово не ми излезнаха сметките, реших, че не си струва и се отказах.
Та има и още, ама нямам време да пиша. Във всеки случай далеч не е за да спестя 20-30 лв. примерно за минаване на червен светофар, все ми е тая.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Що ги жалим, че взимат малко. Като искат да взимат много да са учили за нещо друго, нали?
Аз също не давам. За 20 години стаж съм дал 22лв. Като 20-те бяха тая година ама много кофти ме натиснаха и искаха да ми спрат скутерчето от движение, че е с голям номер, а аз нямам А

Аз също не давам. За 20 години стаж съм дал 22лв. Като 20-те бяха тая година ама много кофти ме натиснаха и искаха да ми спрат скутерчето от движение, че е с голям номер, а аз нямам А

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е, да са учили, ама пак някой трябва да им върши работата, нали? По нормалните страни са доста, доста по-добре финансово, а в САЩ примерно освен незаконно е и дори обидно да приемат подкуп. Но тука не е нормална и всеки се оправя както може.
Стана ми любопитно колега къде са били другите 2?
Стана ми любопитно колега къде са били другите 2?

Днес ме спира един и аз: "Защо бе, човек, нали уж вече нямате право, от цялата колона точно мен?".
Той: "Ааааа, не ти свети фара?"
Аз: "Е как, сутринта светеше"
Той: "Ела виж, не свети."
Слизам, наистина не свети. Тупвам го с юмрук и светва.
Аз: "Ами друснало е на някоя дупка и е изгаснал."
Той гледа през това време лепенките по стъклото.
Той: "Дай документи, виждам че другото е наред."
Аз: "Нямам."
Той: "Как нямаш, ква е тая кола?"
Аз: "Служебна е, излязох набързо от работа да хапна нещо и не си взех документите." През това време ровя в жабката и намирам малкия талон: "А, ето, талона е тук."
Той: "Като е служебна, вие отговорник транспорт нямате ли във вашата фирма?"
Аз: "Имаме естествено, аз съм."
Той: "Ами вземи тогава го оправи тоя фар, знаеш ли как ще ти нагори там и ще стане по-голяма беля"
Аз: "Ей сега се връщам в базата и го оправям."
Той: "Добре, айде, заминавай."
Аз: "Айде, лека работа."

Той: "Ааааа, не ти свети фара?"
Аз: "Е как, сутринта светеше"
Той: "Ела виж, не свети."
Слизам, наистина не свети. Тупвам го с юмрук и светва.
Аз: "Ами друснало е на някоя дупка и е изгаснал."
Той гледа през това време лепенките по стъклото.
Той: "Дай документи, виждам че другото е наред."
Аз: "Нямам."
Той: "Как нямаш, ква е тая кола?"
Аз: "Служебна е, излязох набързо от работа да хапна нещо и не си взех документите." През това време ровя в жабката и намирам малкия талон: "А, ето, талона е тук."
Той: "Като е служебна, вие отговорник транспорт нямате ли във вашата фирма?"
Аз: "Имаме естествено, аз съм."

Той: "Ами вземи тогава го оправи тоя фар, знаеш ли как ще ти нагори там и ще стане по-голяма беля"
Аз: "Ей сега се връщам в базата и го оправям."
Той: "Добре, айде, заминавай."
Аз: "Айде, лека работа."

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
BMW Power ACM написа:Стана ми любопитно колега къде са били другите 2?
не знам за него, но веднъж ме спират, а талона ми е в КАТ още. обеснявам им го тва и ми викат добре, добре бръкни се да пием по едно кафе от тебе, че няма смисъл да ти пишем фиш за 10лв. бъркам по джобовете и изваждам към лев и осемдесе на по 10 и 20 предимно, единия протегна неква папка и вика сипвай тука и бегай

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
Ние пък в наше село имаме 1 камера в астра. Тя си стой на 2 метра от табелите за изход от града и на 10до 15 метра извън пътя(в храсти или зад постройка някаква). Това за мен са си фотографи а не катаджии. Няма да отиде до пътя да регулира движението каквата му е работата а се крие и дебне. Що не отиде да засича как минават покрай детска градина, основно училище и др такива а дебне на изхода с цел акт а не с цел да предпазва минаващите. Всичката ни е такава. А за тия по горе които обсъждат рушветите, искам да им кажа да не дават никога и за нищо пари на катаджии. Моля ви не го правете. Те не го заслужават.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
BMW Power ACM написа:Стана ми любопитно колега къде са били другите 2?
Преди много години с вторта ми кола- един Опел Кадет, модел Д ме бяха пратили да посрещам един колега от фирмата на летището. Да, ама самолета закъсня 4-5 часа, щото имаше някакви мъглли в Румъния. И аз нито да се върна, щото ми дадоха пари за едно ходене, нито да чакам щото нямам пари за паркинга. И спрях в канавката по пътя към светофарите, дето са към моста. Тогава нямаше там мантинели. И по едно време не го знам от къде се взе някакъв калъв в униформа и взе да ме спича как ще ми вземе книжката и някакви такива. И аз нали лапе се притесних яко. След редовните реплики "какво ще прайм" и т.н. оня вика- дай нещо от сърце.

От тоя момент нататък щом ме спрат следва щателна проверка на техните документи първо, значки, карти и т.н.карам ги да си сложат шапките, да загасят фасовете, да ми предоставят документите на радари, дрегери и с квото там ме проверяват. Те на свой ред винаги ми пишат акт за нещо и така.
Към момента нямам книжка, щото при едно възстановяване на токи не ми внесли протокола в КАТ или там не са го завели и като отидох да си взема книжката с А категория ми взеха старата. Намерих въпросния протокол обаче понеже е минало много време ми отказват да се занимават, щото нямало кой да го търси и т.н..
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тва да им играеш контра не е от най-добрите решения - винаги олекваш с по някоя точка, пък те пак са си там 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Напълно съм наясно ама не съм такъв, дето ще се мазня и хиля на някой, който ми е неприятен по подразбиране.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
b00st написа:Тва да им играеш контра не е от най-добрите решения - винаги олекваш с по някоя точка, пък те пак са си там
З@еби точките, душевната чiкия е безценна...
Аз така веднъж много брутално се избъзиках с един и после свят ми се зави от проверката и акта...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Superexstatic написа:BMW Power ACM написа:Стана ми любопитно колега къде са били другите 2?
не знам за него, но веднъж ме спират, а талона ми е в КАТ още. обеснявам им го тва и ми викат добре, добре бръкни се да пием по едно кафе от тебе, че няма смисъл да ти пишем фиш за 10лв. бъркам по джобовете и изваждам към лев и осемдесе на по 10 и 20 предимно, единия протегна неква папка и вика сипвай тука и бегай

Това сега е тъпа кука.
Заради такива им излиза име на всички.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
BMW Power ACM написа:Superexstatic написа:BMW Power ACM написа:Стана ми любопитно колега къде са били другите 2?
не знам за него, но веднъж ме спират, а талона ми е в КАТ още. обеснявам им го тва и ми викат добре, добре бръкни се да пием по едно кафе от тебе, че няма смисъл да ти пишем фиш за 10лв. бъркам по джобовете и изваждам към лев и осемдесе на по 10 и 20 предимно, единия протегна неква папка и вика сипвай тука и бегай![]()
Това сега е тъпа кука.
Заради такива им излиза име на всички.
Защо заради такива - като всичките са такива.. Аз досега не съм имал случай полицай да откаже пари. А аз незнам защо съм им толко подозрителен ,че и и пеша като въвря ме спират. Та случки бол - и пак казвам досега пари полицай не са отказвали. Има такива дето почват да се правят на принципни особено ако нарушението не за 20-50 лв , ама като видят 3 цифрената банкнота и почват да боксуват на место.
Съжалявам но проститука е по почтена професия от катаджия.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,преди 10 дни пътувах от Русе към София.След Бяла има една караулка която бях забравил...бях с около 100 км. гледам как милиционера маха ама така доста за да го видя,понеже той ми е от другата страна.Идва и почва...защо така бе,не видя ли знака...какво да те правя сега?..аз си мълча и той се чуди какво да прави.Слизам аз и му викам:Е с колко карах? И той ?!
ами май към 90?? Същевременно отиваме към патрулката,гледам радара не работи??? И ми дойде сила и викам:пиши! Той сяда почва да се чуди защо се е изключил радара? Пали колата че трябвала да поработи??? запали ,но радара не показа нищо след като го включи.И пак почва,добре де караше над 60....и аз
казвам му:ок,пиши ако може само да знам с колко съм превишил:) видя че няма да стане ,почна,ами откъде си,какво работиш...накрая ми дава всичко и вика лек път...просто мислеше че ще му дам пари без да слизам от колата....спират когато и който си искат !!!

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Никога не съм им предлагал и никога няма да им предложа пари, защото няма за какво да се заядат
Онази вечер във Варна ме спряха без причина, но реших да не се заяждам за случайната проверка, за да не си губя времето после с техните простотии

Онази вечер във Варна ме спряха без причина, но реших да не се заяждам за случайната проверка, за да не си губя времето после с техните простотии