КАТ спира случайните проверки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: КАТ спира случайните проверки?

Мнение от Boyadjiev » 15 Окт 2013, 16:29

Спират си който си искат - завчера ме спряха за проверка на документи, без да съм направил нищо - ооопппаааа: гражданска,винетка,техн. преглед и айде лека.... :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Окт 2013, 16:35

Nasko_ написа:
BMW Power ACM написа: Всичко останало са глупости писани от ВИНОВНИ в дадено нещо водачи..

Нищо лично към теб ;) но в случая Бай Ганьо "храни" другите Бай ганьовци :)
Ти като ги черпиш, да не би да си бил невинен в дадената ситуация?
Крайно време е, да започнат да наказват и тези, които дават подкуп, не само тези, които го вземат!Това обаче много трудно ще се случи, защото кръга е затворен :) Как така било право на личен избор дали да дадеш подкуп или не?...или както ти го наричаш "почерпка"?

Аз имах предвид, нередовните да бъдат наказвани по силата на закона, а не да разчитат на това, че няма да ги спрат, ако не са в нарушение или, че ще се разминат с 20-ка!
С ръка на сърцето мога да кажа, че не съм допринесъл и с 10лв за корупцията в МВР, дори са ми взимали книжката за точки и пак не рева срещу системата.

Няма проблем, аз знам, че всеки си има гледна точка и уважавам твоята. :yes: Даже скоро писах, че е хубаво да се оплаква някой като теб, който не дава рушвети, а не както е в 98%-та от случаите да се оплакват даващите, което за мен е неразбираемо.
Явно рядко те спират или просто наистина не ти се дава и в двата случая си прав за себе си.
Мога ти кажа аз защо съм давал и бих дал, макар като се замисля последно да е било преди повече от...абе май станаха 4-5 години. :shock: Бахти, хубаво я хванахме тая тема за да се замисля.
Та аз съм давал поради ред причини:
- Не си губя времето с малоумната бюрокращина в КАТ, която се надявам един да разкарат от там или поне да я сведат до минимум.
- Не си губя времето да ходя понякога по 3-4 пъти да презаверявам акт през един месец.
- Не си губя времето на пътя да ги чакам половин час да напишат 5 реда.
- Парите ми не отиват за помощи на ромите, които правят по 10 лапета, ТОЧНО заради тия помощи.
- Когато караш с акт и те спрат, гледат на теб с други очи - като към системен нарушител. А напишат ли ти акт, това е минимум 50-60 дена.
- Това може и да ти стори странно, но куките получават малко(според мен)за работата, която вършат. Имам доста голям досег със системата, даже мислех да ставам кука и то точно катаджия, но финансово не ми излезнаха сметките, реших, че не си струва и се отказах.
Та има и още, ама нямам време да пиша. Във всеки случай далеч не е за да спестя 20-30 лв. примерно за минаване на червен светофар, все ми е тая.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2013, 17:51

Що ги жалим, че взимат малко. Като искат да взимат много да са учили за нещо друго, нали? :dunno:

Аз също не давам. За 20 години стаж съм дал 22лв. Като 20-те бяха тая година ама много кофти ме натиснаха и искаха да ми спрат скутерчето от движение, че е с голям номер, а аз нямам А :banghead:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Окт 2013, 18:26

Е, да са учили, ама пак някой трябва да им върши работата, нали? По нормалните страни са доста, доста по-добре финансово, а в САЩ примерно освен незаконно е и дори обидно да приемат подкуп. Но тука не е нормална и всеки се оправя както може.

Стана ми любопитно колега къде са били другите 2? :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 15 Окт 2013, 19:44

Днес ме спира един и аз: "Защо бе, човек, нали уж вече нямате право, от цялата колона точно мен?".
Той: "Ааааа, не ти свети фара?"
Аз: "Е как, сутринта светеше"
Той: "Ела виж, не свети."
Слизам, наистина не свети. Тупвам го с юмрук и светва.
Аз: "Ами друснало е на някоя дупка и е изгаснал."
Той гледа през това време лепенките по стъклото.
Той: "Дай документи, виждам че другото е наред."
Аз: "Нямам."
Той: "Как нямаш, ква е тая кола?"
Аз: "Служебна е, излязох набързо от работа да хапна нещо и не си взех документите." През това време ровя в жабката и намирам малкия талон: "А, ето, талона е тук."
Той: "Като е служебна, вие отговорник транспорт нямате ли във вашата фирма?"
Аз: "Имаме естествено, аз съм." :lol:
Той: "Ами вземи тогава го оправи тоя фар, знаеш ли как ще ти нагори там и ще стане по-голяма беля"
Аз: "Ей сега се връщам в базата и го оправям."
Той: "Добре, айде, заминавай."
Аз: "Айде, лека работа." :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 15 Окт 2013, 20:06

BMW Power ACM написа:Стана ми любопитно колега къде са били другите 2? :mhihi:

не знам за него, но веднъж ме спират, а талона ми е в КАТ още. обеснявам им го тва и ми викат добре, добре бръкни се да пием по едно кафе от тебе, че няма смисъл да ти пишем фиш за 10лв. бъркам по джобовете и изваждам към лев и осемдесе на по 10 и 20 предимно, единия протегна неква папка и вика сипвай тука и бегай :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 15 Окт 2013, 20:21

Ние пък в наше село имаме 1 камера в астра. Тя си стой на 2 метра от табелите за изход от града и на 10до 15 метра извън пътя(в храсти или зад постройка някаква). Това за мен са си фотографи а не катаджии. Няма да отиде до пътя да регулира движението каквата му е работата а се крие и дебне. Що не отиде да засича как минават покрай детска градина, основно училище и др такива а дебне на изхода с цел акт а не с цел да предпазва минаващите. Всичката ни е такава. А за тия по горе които обсъждат рушветите, искам да им кажа да не дават никога и за нищо пари на катаджии. Моля ви не го правете. Те не го заслужават.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2013, 20:36

Преди много години с вторта ми кола- един Опел Кадет, модел Д ме бяха пратили да посрещам един колега от фирмата на летището. Да, ама самолета закъсня 4-5 часа, щото имаше някакви мъглли в Румъния. И аз нито да се върна, щото ми дадоха пари за едно ходене, нито да чакам щото нямам пари за паркинга. И спрях в канавката по пътя към светофарите, дето са към моста. Тогава нямаше там мантинели. И по едно време не го знам от къде се взе някакъв калъв в униформа и взе да ме спича как ще ми вземе книжката и някакви такива. И аз нали лапе се притесних яко. След редовните реплики "какво ще прайм" и т.н. оня вика- дай нещо от сърце. :dummy: Имах само два лева и му ги дадох.

От тоя момент нататък щом ме спрат следва щателна проверка на техните документи първо, значки, карти и т.н.карам ги да си сложат шапките, да загасят фасовете, да ми предоставят документите на радари, дрегери и с квото там ме проверяват. Те на свой ред винаги ми пишат акт за нещо и така.

Към момента нямам книжка, щото при едно възстановяване на токи не ми внесли протокола в КАТ или там не са го завели и като отидох да си взема книжката с А категория ми взеха старата. Намерих въпросния протокол обаче понеже е минало много време ми отказват да се занимават, щото нямало кой да го търси и т.н..
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Окт 2013, 22:10

Тва да им играеш контра не е от най-добрите решения - винаги олекваш с по някоя точка, пък те пак са си там :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2013, 23:39

Напълно съм наясно ама не съм такъв, дето ще се мазня и хиля на някой, който ми е неприятен по подразбиране.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Окт 2013, 8:47

b00st написа:Тва да им играеш контра не е от най-добрите решения - винаги олекваш с по някоя точка, пък те пак са си там :mhihi:

З@еби точките, душевната чiкия е безценна...
Аз така веднъж много брутално се избъзиках с един и после свят ми се зави от проверката и акта... :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Окт 2013, 16:57

Superexstatic написа:

не знам за него, но веднъж ме спират, а талона ми е в КАТ още. обеснявам им го тва и ми викат добре, добре бръкни се да пием по едно кафе от тебе, че няма смисъл да ти пишем фиш за 10лв. бъркам по джобовете и изваждам към лев и осемдесе на по 10 и 20 предимно, единия протегна неква папка и вика сипвай тука и бегай :lol:

:ahah:
Това сега е тъпа кука.
Заради такива им излиза име на всички.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 16 Окт 2013, 21:40

BMW Power ACM написа:
Superexstatic написа:

:ahah:
Това сега е тъпа кука.
Заради такива им излиза име на всички.

Защо заради такива - като всичките са такива.. Аз досега не съм имал случай полицай да откаже пари. А аз незнам защо съм им толко подозрителен ,че и и пеша като въвря ме спират. Та случки бол - и пак казвам досега пари полицай не са отказвали. Има такива дето почват да се правят на принципни особено ако нарушението не за 20-50 лв , ама като видят 3 цифрената банкнота и почват да боксуват на место.

Съжалявам но проститука е по почтена професия от катаджия.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 17 Окт 2013, 0:57

Колеги,преди 10 дни пътувах от Русе към София.След Бяла има една караулка която бях забравил...бях с около 100 км. гледам как милиционера маха ама така доста за да го видя,понеже той ми е от другата страна.Идва и почва...защо така бе,не видя ли знака...какво да те правя сега?..аз си мълча и той се чуди какво да прави.Слизам аз и му викам:Е с колко карах? И той ?! :shock: ами май към 90?? Същевременно отиваме към патрулката,гледам радара не работи??? И ми дойде сила и викам:пиши! Той сяда почва да се чуди защо се е изключил радара? Пали колата че трябвала да поработи??? запали ,но радара не показа нищо след като го включи.И пак почва,добре де караше над 60....и аз :dunno: казвам му:ок,пиши ако може само да знам с колко съм превишил:) видя че няма да стане ,почна,ами откъде си,какво работиш...накрая ми дава всичко и вика лек път...просто мислеше че ще му дам пари без да слизам от колата....спират когато и който си искат !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 17 Окт 2013, 1:19

Никога не съм им предлагал и никога няма да им предложа пари, защото няма за какво да се заядат :smoke:
Онази вечер във Варна ме спряха без причина, но реших да не се заяждам за случайната проверка, за да не си губя времето после с техните простотии :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата