Черногледството у някои хора в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Черногледството у някои хора в България

Мнение от F3P » 16 Окт 2013, 20:44

Заеби ти тая любов- любовта е до време... Манафите умишлено ни ги пращат тук. И бежанците искат да са тук щото след БГ лесно се стига до остатъка от ЕС. Което ще ни докара повече грижи от изхарчените милиони...

Нямам нищо против бежанците по принцип- закъсали са го, махат се от лошото и т.н. Но всичко си има лимит- да отиде на ГКПП-то, да заяви "Искам убежище". Тогава е добре дошъл. Само се чудя как ще стане тоя номер- трябва да е минал през турското ГКПП, а това няма как да се случи без нужните документи.
ВСИЧКИ нелегално влезли в страната трябва да се третират като заплаха за нац. сигурност- да ги набутват в някой затвор до изясняване на статута им. Навит съм и да затворим границата с манафите + яко патрулиране + стрелба на месо- жалко, че няма как да стане тоя номер...
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Окт 2013, 7:55

ociata написа:Прехвърлете набързо това: http://www.passportandatoothbrush.com/sofia-bulgaria-our-favourite-city-in-eastern-europe/

Става въпрос за София, която 70% от жителите й, и 90% от останалото население я ненавиждат и смятат за прокълнато място срещащо чалга силикон и мускули :mhihi:

Ами на мен примерно в София ми е хубаво да отида за да видя някой, нещо и има всевъзможни забавления, ама да живея там...има и други варианти. :mhihi:
Като засегна колегата по-назад такситата на летището, забравих да му вметна, че има голяма разлика между тези в София и по-малките градове. Там много злоупотребяват с това, че даден клиент я го видят втори път през живота си, я не. Няма и стриктен контрол. Тука примерно нелегални я има, я няма, а там са хиляди. Отделно за отношение и чистота да не коментирам. Мръсните вътре таксита тук ги знаем всички и дори те чат-пат мият коли, а при вас има такива, които имат покълнали семки по стелките. Ама пак ВИЕ клиентите сте виновни за това, понеже аз ако съм клиент, никога няма да се кача в тая кола, каму ли да ме вози и да му платя. Та от бакшишите не се оплаквайте, а ги променете. Тука все по-рядко има мундари и счупени коли.

Иначе за черногледството, представям си ако тези хора бяха болни от нещо или се разболеят сега, как щяха да видят колко погрешно са мислели.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Окт 2013, 8:18

Темата за бежанците е малко по-надолу в раздела.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Окт 2013, 9:01

Държава,където турските и всякакви сапунки са на мода,заглеждал съм подобна глупост и установих че на всеки две сцени,на едната някой реве,нещо е сърдит,недоволен и по някакъв начин страда и като така тези трагедии се гледат и се възприемат като лични трагедии ,защото очевидно на хората им харесва да са тъжни,да страдат и тн.
Ония ден с една възрастна комшийка разговарям и тя ми обяснява че гледала някаква такава трагедия,обясних и че на друг канал дават прекрасна комедия,та тая жена ми обясни че комедии не харесвала и не гледала...Ми как ще гледа,тя трябва да се чувства нещастна,трябва да има трагедия някаква.
Гледам някакви репортажи от чужбина,някакви възрастни канадци,мъж и жена,обясняваха че нещо им станало с къщата и сега практически били на улицата,подобен репортаж,но да кажем на някаква баба и изгорял телевизора или подобна не съществена трагедия,е започват веднага пред камерата да плачат все едно са загубили дете...
Абе в кръвта ни е (не и в моята де) да страдаме,да сме нещастни,даже по телевизията като казват някаква кофти новина,ей,тоя говорителя направо ще излезе от екрана от напъване да я докара колкото се може по-трагична и зловеща...
Та това е положението,много мразя намръщени хора,които казва че намръщеното им всъщност е сериозното отношение към живота...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 17 Окт 2013, 9:55

Вярно е, че в България има много неща, от които да ти стане черен всеки ден ...
Но ако ти си в добро здраве, ако хората край теб (роднини и близки приятели) са здрави, ако имаш работа и покрив, където вечерта да заспиш - знай, че си добре. Знай, че само допреди няколко години собсвените ти дядо и баба са били много по-зле.
... и всеки ден с труд и позитивизъм гледай да се стремиш към още по-добро !
Life is not tied with a bow, but it's still a gift
:D :D :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 17 Окт 2013, 11:43

Има много позитивни хора в България. Попадаме и на депресирани мърлячи. Просто ги подминаваш и гледаш напред. И се стремиш да не влизаш в техния свят и да не ги допускаш в твоя, защото ще ти го скапят.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Окт 2013, 15:33

За М5-цата не ми се коментира пак едно и също, да прав си така е, ама все пак не е Ф10, та да е чак толкова чудно, излезна малко над 50 с някои неща, които смених. Има хора каращи коли за по 500 000, тях питай нещо ако те вълнува. Ако пък толкова те вълнува нещо свързано с мен, извикай ме в пицария Наполи ако си от Враца и ще ти разправям цела нощ ако ям пици през това време. :mhihi:

За тая жена, не бе брато, вечер или денем, не правя особена разлика като я видя. :mhihi: Понякога се усмихва, но като почна да се оплаква колко сме "били зле"(разбирай всички ние)и направо ахнах.
Ама тя далеч не е единичен случай. Толкова оплаквания съм слушал през тия 10-на близо години бакшиш, толкова негативизми, да се чуди човек как съм си останал на другия полюс. :mhihi: За времето назад писах като го почнат, за дупките по пътя яката, а сега в региона като ги пооправиха, как някой се нагушил покрай ремонтите...абе угодия няма.

За Накъдриев си много прав. Изключително противен паразит и като почне да сумти с тоя нос е Ужас. Когато се усмихва чак ми е смешно колко странно изглежда. Ама Булгаристан ТВ с това е известна - лоши новини и сериали от ориента.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Окт 2013, 16:42

Приказка за стълбата сте чели повечето предполагам

както и изтъркания лаф за битието и съзнанието..

От моя скромен житейски опит ще споделя как се чудех на намръщения и депресиран БГ народ,когато за малко се връщах от чужбина ,и всичко тука отстрани ми изглеждаше почти розово :lol:

2 години по-късно, работейки тогава отново в БГ на около 10 (и повече) пъти по-ниско заплащане ,дойдох на мяра и хванах вяра :lol:

Та не съдете хората, особено по-старото поколение ,както каза ФЕП, които са направили много ,но вече са бита карта просто заради "обстоятелствата" :|

За младите мрънкащи,че за 500 кинта не бачкат и години стоят у тях-съм съгласен, при тях възможностите и шансовите определено са повече (не задължително бляскави де)

А може би малко Офф -защо -не толкова в БГ специално в СФ) мнозинството хора са АДСКИ невъзпитани,нелюбезни и с държание на селски каруцар/квартална прости..ка :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Окт 2013, 19:19

Vra4anin написа:Просто си мислих, че щом имаш Е60 М5 и не веднъж си споменавал бизнеса с такситата си мислих, че си биг бос който има 10 - 15 таксита пуснати под аренда и просто прибираш парите и си джиткаш с М-ката, а не че самия ти действаш с такова, т.е. един вид ти правя комплимент, че явно си от хората, които "работят работа" защото просто не трябва да се бездейства, а не "работиш шеф" който само да нарежда и да стъпва тежко на пета. Защото повечето които с бизнеса си са достигнали едно ниво на по-висок социален статус, вече не пипват да се мърсят и да се потят (доста примери имам с такива познати, които някога бяха омазани до уши в масло, грес и мръсотия, но малко по малко задвижиха машината и вече другите го правят за тях, те пипат с кадифени ръкавици и само раздават заповеди), а вече гледат само да нареждат - това имах предвид, че не си типичен пример за Българин. Явно просто си харесваш работата (каране на такси), за теб явно не е само средство за прехрана :yes:, това ми беше мисълта, не да ти се меся в личния живот, да ти правя сметката и т.н.

По принцип, мен ми е направило впечатление, че точно най-големите мрънкала, които все се оплакват (най-вече че нямат пари) все те са ОК като цяло, а хората на които наистина им е тегло много много не мрънкат и си мълчат. Като се сетя, 5 - 6 познати имам, които приказката за добър ден им е "баси теглото, пари няма", а като се замисля, че за последните години са сменили я кола, я ходили някъде на екскурзия, я направили нещо... та така. Явно си е мода хората да си мрънкат, един вид "оплаквам се, да не ми завидиш" :mhihi:

Работата си ми харесва да, макар още да не съм се замогнбал толкова, че да си позволя да работя малко. Вместо това си правя разни подаръци рядко, но поне да ги помня.
Таксита под наем сме имали(с баща ми), ама от това полза няма в нашия малък град. Просто негативите и разтакаването покрай тях са незадоволителни за да си струват. Бих си сложил 10 вендинг кафе-автомата, отколкото да пусна 5 таксита примерно. И все още съм далеч от моите критерии за задоволително положение, че да си позволявам отпускане. А и сега вървят нещата, но не се знае дали след време ще е така, затова гледам сега да скубя колкото мога кажи-речи. :mhihi:
Иначе и аз имам познати, които така вече не искат да се цапат, не искат да закъсняват от работа, искат друг да им върши работата, а те да прибират само парите и повече време да си гледат кефа и почивката. Това не е лошо, но при условие, че можеш да контролираш нещата така в дадено нещо и не понижиш качеството. Защото стане ли това последното, някой друг ще се набута на твоето място.

Ама да не я бутаме темата в друга насока.

На фона на многото черногледство, ми прави впечатление точно обратното нещо що се отнася до колата на Българина.
Нормален разговор в компания и някой почва да ти обяснява как неговата 20 годишна кола гори 4 на 100 и върви с 220-230, ама можела и повече даже, но го било страх да я донастъпи. Разбира се е на 140 000 реални километра защото я е купил от някой "негов човек"(нищо, че тоя внася коли)и преди това почти не е била каран, не е пушено вътре и още куп глупости. Разбира се тая кола никога не се и чупи. :shock: Аз в такива разговори стоя и мълча. Едно време когато си бяха купил Е39 528и за да го карам такси, един познат ме коментираше как съм можел да си купя такава кола след като горяла като ламя, а вдигала само 230(защото аз реално с толкова най-много я бях карал и то за кратко), а имал той един негов приятел с ХаЛуди А4 1.9тди, което горяло 5 и вървяло и то с толкова. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 17 Окт 2013, 19:33

:OT:
BMW Power ACM написа:Едно време когато си бяха купил Е39 528и за да го карам такси, един познат ме коментираше как съм можел да си купя такава кола след като горяла като ламя, а вдигала само 230(защото аз реално с толкова най-много я бях карал и то за кратко), а имал той един негов приятел с ХаЛуди А4 1.9тди, което горяло 5 и вървяло и то с толкова. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Винаги ме е дразнило продължава да ме дразни тази откровенна простотия у масовия потребител, който като чуе за двигател 3 литра та дори и дизел и казва, че горял като ламя, а да не говорим за 5 литра двигатели все едно не ги карат хора ами извънземни и горят 100 на 100... :OT:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата