Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да се отмени ли забраната?

Да, искам да я отменят, за да може да се пуши.
30
7%
Не, така си е добре.
313
72%
Да се раздели отново на зони за пушачи/непушачи
76
18%
Все ми е тая.
14
3%

Общо гласове : 433
старши ентусиаст
Аватар

Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

Мнение от Kris » 15 Окт 2013, 10:26

mumford написа:То и сега си се пуши ...... по дискотеките

Както и във всеки малък град из страната. Доста обикалям из страната и като седна някъде първо ме гледат така с недоверие, а ако само си извадя цигарите на масата и ми носят пепелник. Да не говорим че вътре и да не видиш че някой пуши (крият се като видят непознат отначало) то е супер задимено и всеки ти гледа движенията, а сервитьорката седи с някаква чашка с вода (на места направо с пепелник) на сендбай.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 15 Окт 2013, 11:23

ДПС трябва да си продава цигарите ;)

Много смотана работа е пушенето, не спирам да се удивлявам колко закъсали са въпросните пушачи. Ами те са си направо наркомани за мен. Едно нещо, към което си пристрастен и не можеш да не го правиш постоянно през денонощието какво е ? Е добре, аз и други непушачи, защо сме длъжни да им търпим смрадта на пристрастените пушачи? Да пушат колкото си искат, няма проблем. Мен ме дразни едно конкретно нещо. Не съм много по нощния живот, на дискотека ходя 3 пъти в годината, а и по нощни барове и кафета рядко ходя, обаче по-често хапвам в ресторант - кога на обяд, кога вечер. И се побърквам от яд, когато някой никотинов наркоман почне да кади до мен, докато хапвам :ranting: Добре бе човек, нали си дошъл да обядваш, за чий х*й вадиш тия цигари ? Хапни си, плати си сметката, буй си шута и после пуши колкото искаш. Защо при всяко сядане, трябва да се вади цигара, някой може ли да го обясни това ? И на мен много ми се пие бира на обяд, но си запазвам желанието за вечерта, когато няма да шофирам и да съм на работа и не мрънкам на никой затова си ограничение. А пушачите много им е криво, че не могат да димят нон-стоп навсякъде. Е толкова ли е мъка да си изпиеш питието, да си излапаш храната и след половин час да излезеш от заведението и да пушиш някъде другаде. Ама то и понеже е пълно с кибици, дето седят с часове по кафетата, на тях им се и пуши.
Ненормална работа :roll: Аз не мога да си представя да се храня и да пуша...
BMW only!

Потребител
Аватар
Кара: Y22DTR
Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring

Мнение от zenite » 15 Окт 2013, 19:10

Аз съм пушач и съм твърдо против отмяната на забраната за тютюнопушенето на обществени места. Вярно е, че повечето заведения си позволяват да са извън закона, в събота бях очарован от ресторанта на един голям хотел в гр. Хисаря. Макар, че нашата компания остана доста след 03:30ч в заведението (бяхме останали сами) така и не ни разрешиха да пушим :bowdown: на закрито. След като се качих в стаята си дрехите ми не миришеха на цигари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Окт 2013, 9:11

Сутринта по нова телевизия бяха поканили някакъв представител на прокуратурата за коментар по тези,измамните бързи кредити и в края на разговора,понеже следващата тема беше за тютюнопушенето на обществени места,му подхвърлиха на този събеседник,какво мисли за забраната,човека само с 2 думи,без да набляга на това нещо каза че е против,дори питал сутринта колегите им в нова телевизия защо пушат вътре,след като сградата е обществена...,тая,ани цолова се подсмихна под мустак и нищо не каза...ама иначе пращат екипи по заведения със скрити камери,заклеймяват...Демагогия бих казал,иначе аз съм пушач и принципно е добре в момента положението,все пак е редно заведенията да си преценяват сами кое да е за пушачи и кое да не е за пушачи,все пак е някаква демокрация...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 18 Окт 2013, 9:25

Няма да е лошо да забранят и пиенето в заведенията, щото сега като се прибера и устата ми мирише на алкохол. .. и ми се повръща на другия ден. Изобщо ... много е гадно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Окт 2013, 9:46

dimov_ написа:Няма да е лошо да забранят и пиенето в заведенията, щото сега като се прибера и устата ми мирише на алкохол. .. и ми се повръща на другия ден. Изобщо ... много е гадно

И секса по хотелите,че мое да се лепне някаква зараза,както и готвенето по заведенията,като влезнеш в рибен ресторант,всичко мирише на риба,както и шкембе чорбата и въобще лук,чесън и подобни подправки! :mhihi:

Аватар

Мнение от F3P » 18 Окт 2013, 10:06

Няма да ми закачаш шкембе чорбата, че... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Окт 2013, 20:18

Е.Димитров написа:
dimov_ написа:Няма да е лошо да забранят и пиенето в заведенията, щото сега като се прибера и устата ми мирише на алкохол. .. и ми се повръща на другия ден. Изобщо ... много е гадно

И секса по хотелите,че мое да се лепне някаква зараза,както и готвенето по заведенията,като влезнеш в рибен ресторант,всичко мирише на риба,както и шкембе чорбата и въобще лук,чесън и подобни подправки! :mhihi:

Аз доколкото знам миризмата на горчица не съдържа 3000 канцорегенни газ-а ... или извинете - то пушенето всъщност не е вредно , кво ти е писал господ това ще стане , цигарите са супер , непушачите не са мъже :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 19 Окт 2013, 20:22

acho.rs написа:
Е.Димитров написа:

Аз доколкото знам миризмата на горчица не съдържа 3000 канцорегенни газ-а ... или извинете - то пушенето всъщност не е вредно , кво ти е писал господ това ще стане , цигарите са супер , непушачите не са мъже :yes:

Непушачите биват 2 вида - такива, които никога не са пушили и такива, които са бивши пушачи. Е втората категория са страшно отвратително племе значи, като некакви тетки са, дето само натякват колко са вредни цигарите и колко им смърдяло на тутун :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 21 Окт 2013, 11:31

Аз доколкото знам миризмата на горчица не съдържа 3000 канцорегенни газ-а ... или извинете - то пушенето всъщност не е вредно , кво ти е писал господ това ще стане , цигарите са супер , непушачите не са мъже :yes:[/quote]

Непушачите биват 2 вида - такива, които никога не са пушили и такива, които са бивши пушачи. Е втората категория са страшно отвратително племе значи, като некакви тетки са, дето само натякват колко са вредни цигарите и колко им смърдяло на тутун :mhihi:[/quote]

Еми като тетки сме. Защото организма ми още се чисти и просто реагира кофти на миризма от отровата, която му блъсках 15 години. Ние сме лелки бившите непушачи. Но всички пушачи пък се държите като потни тинейджъри на хероин. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2013, 11:58

Bimmer_M30B35 написа:
Еми като тетки сме. Защото организма ми още се чисти и просто реагира кофти на миризма от отровата, която му блъсках 15 години. Ние сме лелки бившите непушачи. Но всички пушачи пък се държите като потни тинейджъри на хероин. :mhihi:

нямам представа как се държат "потни тинейджъри на хероин",предполагам че има преки наблюдения върху подобни обекти и средата която обитаваш,но не разбирам и какво би накарало човек дето се "чисти" от цигари,да посещава заведения в които се пуши :dunno:

както казах-аз съм против отмяната,но чисто демократично и тн. ми се струва че човек трябва да има избор,трябва да има заведения в които е позволено и заведения в които не е позволено,поне докато изцяло забранят тютюнопроизводството и продажбата на тютюневи изделия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 21 Окт 2013, 13:09

за 1 година да не би пушачите да умряха. Пак си ходят по кръчми и си пафкат на воля ... отвън :mhihi: :mhihi: .

Екстра зи е закончето не трябва да се пипа!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 21 Окт 2013, 13:46

Doberman_vas написа:за 1 година да не би пушачите да умряха. Пак си ходят по кръчми и си пафкат на воля ... отвън :mhihi: :mhihi: .

Екстра зи е закончето не трябва да се пипа!

Всъщност си пафкат вътре, просто си ги знаят кои заведения негласно дават да се пуши вътре. От както е тая забрана, един път точно съм сядал в заведение на закрито и си си пушеше вътре, говоря за София. По малките населени места пък навсякъде се пуши.
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Окт 2013, 18:14

След влизането на забраната за пушене в закрити обществени места потреблението на цигари е нарастнало !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 Sport Line
Мечтае да кара: 458 Italia

Мнение от Jorata » 22 Окт 2013, 10:25

Благодаря ви за пушенето

Не вярвах, че ще го направят. Очаквах, че ще бъде само популистко залитане преди изборите и традиционният, неосъзнат стремеж към простотия, типичен за хора и групи хора с ляв уклон на мисълта, но те отново го лансират. Става дума за пушенето.

Без грам емоция. И без грам никотин.

Да обобщим и повторим бавничко. "Пушенето е вредно за вас и за хората около вас". Не го казвам аз. Пише го по кутиите с цигари. Всяко друго тълкуване е погрешно. Що се отнася до свободата на избора и ограниченията на правата на пушачите (натиряйки ги по кюшета и на студа) нека отново си припомним темата за правата. Правото на пушене НЕ Е естествено право, каквото е правото на щастие, на желание да ходиш с дълга коса или да си падаш по руси мацки с големи цици.

То също така не е и неотменимо право, каквото е правото на живот, на външен вид, на стремеж към продължаване на поколението. Правото на пушене не е нито едно от изброените. Нещо повече. Няма нито една конвенция, която защитава пушачите от тази агресивна сган – наречена непушачи. Каква несправедливост...

И така, ако питате един пушач, той със сигурност ще се съгласи, че не е правилно да се пуши в родилното отделение, но само там.

Рестрикциите, които се отнасят до пушачите, не им отнемат правото на пушене, а само ограничават възможността им да превърнат околните в пушачи без тяхно съгласие. И ако някой пушач ми каже – "Ми, като ти е запушено - излез от заведението, бе пич", тогава идва неписаната норма, че вредното трябва да отстъпи. Тоест – "Не аз имам вреден навик, бе пич". Затова - "Ти ходѝ навън в студа".

Ма, чакайте сега, ние го правим за бизнеса, разбирате ли?

Да, бе разбираме. Ама не го правете. Бизнесът няма нужда от безсмисленото самоотвержие на Александър Матросов – да се хвърли с голи гърди срещу амбразурата на танка. Доводът, че ако позволим пушенето в заведенията те няма да фалират, щото нали идва зима, е толкова несъстоятелен, че не ми се обяснява. По тази логика нека позволим легалната употреба на наркотици и възможност сервитьорките да са голи и да могат да се "консумират". Гарантирам, че оборотите ще се вдигнат.

Щом някой е толкова загрижен за бизнеса, защо не намали административната тежест пред заведенията? Защо не намали ДДС-то за алкохола? Защо не освободи от осигуровки наетите сервитьорки, ако са до 25 години, примерно ? Или нещо изключително лесно – защо не спре да прави проверки в заведенията по време на най-силните дни като абитуриентски балове, студентския празник и други подобни? Ако някой е некоректен, той няма да е по-малко некоректен във всеки друг ден.

Или ако искате да помогнете наистина на бизнеса, имам няколко предложения. Никакви деца! Помагаме на бизнеса с презервативи. Но от друга страна и производителите и вносители на детски храни и детски стоки имат нужда от закрила. Децата са по-важни. Всеки, който иска да си купи хумана или памперси, е задължен да си купи и по един пакет презервативи. Така всички ще са доволни...

Може би не искате да чуете идеите ми в подкрепа на оръжейния бизнес. Кво, той да не би да е гърбав и да няма нужда от едно държавно рамо!?

И селската кръчма е човек.

Втори довод, с който нашите леви приятели аргументират страстта си към връщането на пушенето е загрижеността за селските кръчми. "Въпросът е, че България не е София. Представете си какво се случва в една селска кръчма" - съвсем насериозно го казва Буруджиева (от БСП) в Нова Телевизия. Ще припадна. Трябва ли в битката за цивилизованост, напредничавост и добри нрави да се сравняваме със селската кръчма. По дяволите!? И ако е така – едно от нещата, с които най-много се фукат в селската кръчма - е кой кога е набил жена си, като победител е този, който го е направил по-рано сутринта. Още ли си говорим за селската кръчма!? И трябва ли тя да е критерий?

Законът девалвира. Сериозно.

Мили мои приятели с ляв уклон на мисълта, смисълът на закона е да покаже на гражданите (по манталитет и по самоопределение), че правилата са по-силни, важни и устойчиви от моментното настроение, на когото и да е. Когато един закон бъде приет (законът за забрана на пушенето беше наистина труден закон, защото той нарушаваше традиционното поведение на значителна част от обществото) и после променен, в част от обществото остава схващането, че всеки закон може да бъде променян, подлежи на ревизия, тоест – законът е едно имагинерно и временно понятие с пожелателен, но в никакъв случай задължителен характер.

Това не е закон! Това е по-скоро забележка в бележник на осмокласник. Нека не забравяме, че законът не е съобщение за получена награда. Той е строг, ограничаващ и във всички случаи нарушаващ нечий комфорт или ако щете – права. Това е смисълът на закона. Той винаги е имал една задача - да наложи норма. Но-рма. Обща визия, която да гарантира общото право.

Така че, ако си пушач, не ми мрънкай, а стискай. Никой не е длъжен да ти търпи киселия дъх и миризма на спаружено, която излъчваш, димейки.

Ако не ти харесва – чао!

http://www.edna.bg/kolonkata-na/blagoda ... to-4631965
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата