Прието е премахват данъчните облекчения за стари коли
Модератор: Общи модератори
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Прието е премахват данъчните облекчения за стари коли
Стандартът на живот, с това е оправдана!!!Останалото го казах в предния си пост.Club BMW написа:Я ми обясни с какво е оправдана тази абсурдна привилегия, която ползвахте?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Стандарта на живот, не го определя държавата. Аз нямам пари за Ферари. Какво трябва да направи държавата, за да ми осигури? Хайде стига сме чакали някой нещо да ни даде, а да вземем да поработим малко, а? Ама истински, не само за заплатката, която не смеем да си поискаме даже.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
mnh написа:Kroki написа:Баща ми кара лада, няма пари за друга кола. Сложил и е газ, демек замърсява природата по-малко от евро6. Защо, той трябва да плаща толкова голям данък, при положение, че в момента му е 17лв и кара по 6-7-8к км на година?
не се заяждам,но сега на колко е променен данъка на тая ладичка?
Би трябвало пак да си остане 17лв, освен ако не е регистрирана в общината, че има катализатор, тогава ще стане 34 лв. Просто сега ако има катализатор колата, ползваш 50% отстъпка от данъка. Да му мислят тея с по 200кс коли , тех ще ги удари най-много тоя данък
Не Мы такие, Жизнь такая
stefanoff написа:mnh написа:Kroki написа:Баща ми кара лада, няма пари за друга кола. Сложил и е газ, демек замърсява природата по-малко от евро6. Защо, той трябва да плаща толкова голям данък, при положение, че в момента му е 17лв и кара по 6-7-8к км на година?
не се заяждам,но сега на колко е променен данъка на тая ладичка?
Би трябвало пак да си остане 17лв, освен ако не е регистрирана в общината, че има катализатор, тогава ще стане 34 лв. Просто сега ако има катализатор колата, ползваш 50% отстъпка от данъка. Да му мислят тея с по 200кс коли , тех ще ги удари най-много тоя данък
Няма да ги удари защото те така или иначе не получават отсъпка заради катализатора.
Като се замисля този закон по начало е тъп защото се получава точно обратното - мощните коли които замъсяват повече и са с катализатори нямат облекчение което автоматично означава, че катализатора е ненужен боклук според общинарите... аз моя го махнах и нямам стимул да слагам нов точно поради тази причина( и защото я ремахнах

stefanoff написа:... Да му мислят тея с по 200кс коли , тех ще ги удари най-много тоя данък
Верно ли я написа тая простотия

Що ревете изобщо не схващам

1: Колко от вас изобщо карат кола под 101 коня, че да ги вълнува

2: Данъкът на кола 90-95 коня СЪС катализатор и 50% отстъпка е грубо казано 30-40лв. според общината. Значи ще стане 70-80-90 лева като махнат отстъпката. Тоест бунтът е за сума в рамките на картон цигари или няколко бутилки водка, така ли

3: Колко от колите за които отпада авантата и са регистрирани СЪС катализатор изобщо имат такъв

Нали искате справедливост редовно- това Е справедливо.
Въпроса е не в тия 40-50левавеличение за 90кс кола,а за това,че не става въпрос въобще за промяна от екологична гледна точка,защото един нов джип Х5,МЛ,рейндж и т.н. въпреки големия мотор си поддържат Евро 5,6 ,но все пак облекчения няма,даже има увеличение ако колата ти е нова
Някъде бях прочел,че става дума за около милион коли които ще претърпят повишение(над 14-15годишни може би) та това с по 40лв средно на кола увеличение....си прави солидна сума. Поне тия пари да отиват за нещо смислено,че яко е втасана работата тук вече за жалост

Някъде бях прочел,че става дума за около милион коли които ще претърпят повишение(над 14-15годишни може би) та това с по 40лв средно на кола увеличение....си прави солидна сума. Поне тия пари да отиват за нещо смислено,че яко е втасана работата тук вече за жалост

Джиповете не ги мисли- 95% от тях плащат "лудите" данъци като 10лв./тон... И да, това е направено за пари- нали това е целта.
Жокер- хората с малки данъци си ги плащат, тези с големите данъци от 3-4-500лв. го играят на тарикати и не се рег. колите в общината. Те ще накарат и тарикатите да плащат, ама за старт е по-лесно да махнат отстъпките и да получат едни пари в повече- другите мерки просто отнемат време...
Това, че не е справедливо отстъпките да са само за коли до 101 коня е друга тема. Това, че е справедливо за 15-годишният кенеф да плащаш по-висок данък отколкото за 5 годишна кола също е друга тема. Ама в БГ това е положението, който не го кефи знае изхода...
Жокер- хората с малки данъци си ги плащат, тези с големите данъци от 3-4-500лв. го играят на тарикати и не се рег. колите в общината. Те ще накарат и тарикатите да плащат, ама за старт е по-лесно да махнат отстъпките и да получат едни пари в повече- другите мерки просто отнемат време...
Това, че не е справедливо отстъпките да са само за коли до 101 коня е друга тема. Това, че е справедливо за 15-годишният кенеф да плащаш по-висок данък отколкото за 5 годишна кола също е друга тема. Ама в БГ това е положението, който не го кефи знае изхода...
F3P написа:stefanoff написа:... Да му мислят тея с по 200кс коли , тех ще ги удари най-много тоя данък
Верно ли я написа тая простотия![]()
![]()
![]()
Верно съм написал глупост

Не Мы такие, Жизнь такая
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Добре де, защо се говори само за коли под 100коня навсякъде? Аз много се интересувам от темата, но така и не разбрах, данъка на мойто е46 170кс с катализатор, ще се вдигне или ще падне?!
Някой ще бъде ли така добър да ми обясни? 

Е това е елементарно за разбиране, дори да си бъркаш в носа е по-трудно
Данъчните облекчения важат САМО за коли до 101 коня и с катализатор- според промените къде с 30, къде с 50% ще е авантата... За ВСИЧКИ автомобили с мощност НАД 101 коня отстъпки НЯМА ако ще и да отговарят на ЕВРО 17- плащат пълният данък.
Кратка версия- твоят данък нито ще падне, нито ще се увеличи от тези промени.А и това дали данъкът ти ще се увеличи или не зависи от общината, а не от промените дето се коментират тук...

Данъчните облекчения важат САМО за коли до 101 коня и с катализатор- според промените къде с 30, къде с 50% ще е авантата... За ВСИЧКИ автомобили с мощност НАД 101 коня отстъпки НЯМА ако ще и да отговарят на ЕВРО 17- плащат пълният данък.
Кратка версия- твоят данък нито ще падне, нито ще се увеличи от тези промени.А и това дали данъкът ти ще се увеличи или не зависи от общината, а не от промените дето се коментират тук...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Май ще почва да се кара с Чешка регистрация 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
докато не осъзнаем че мангалите ни дърпат поне 50 % назад ..... 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Е.Димитров написа:Еми нали искаме да сме европейци,то в европа данъците на автомобилите са "мамата_си_трака" ,но пък и заплатите са реципрочни на данъците...
Всеки ден по някаква простотия става в тая държава!
Така де, ама като гледат от "Европа" - да махнат данъка на МПС над 30 години. Ако ще сме европейци - да сме 1:1, нали така?
Excellent! Steven is my name!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Borymeckata написа:Е.Димитров написа:Еми нали искаме да сме европейци,то в европа данъците на автомобилите са "мамата_си_трака" ,но пък и заплатите са реципрочни на данъците...
Всеки ден по някаква простотия става в тая държава!
Така де, ама като гледат от "Европа" - да махнат данъка на МПС над 30 години. Ако ще сме европейци - да сме 1:1, нали така?
то хубаво да сме 1:1 ама там 30-годишните минават прегледи
дето у нас и повечето 10 годишни коли няма да минат

иначе и аз смятам, че трябва да има облекчения за ретро автомобили

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...