Компютърен въпрос - Remote Desktop

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Компютърен въпрос - Remote Desktop

Мнение от © » 27 Окт 2013, 8:45

Налага ми се често да използвам Remote Desktop на уиндос компютри. Скоро смених единия компютър, към който се свързвам. Той е след рутер, направих настройките уж всичко е наред. От телефона с някакво андроид приложение се свързвам без проблем, но има два компютъра - единия с ХР другия с уиндос 7 от които не става. Започва със "свързване", преминава към "конфигуриране на отдалечена сесия" и така може и половин час да стои - нито грешка, нито прозорец за име и парола :help: От друг компютър с ХР пробвах - няма проблем свързва се веднага. На всичко отгоре тези три компютъра, от които пробвам да се свържа са в обща мрежа след рутер. Не знам какво да опитвам още. Освен някаква преинсталация на уиндос, че ми е най-лесна :mhihi:
Знам, че не сме компютърен форум, обаче тук пишат всякакви хора и идеите които са давали винаги са ми помагали много

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Re: Компютърен въпрос - Remote Desktop

Мнение от JOTTO_DEL » 27 Окт 2013, 10:11

Доколкото разбрах не можеш да се свържеш от 7-цата към другите компютри.
TeamViewer това е другата алтернатива на Remote Desktop. При мен работи без проблеми на всякакви ОС ХР, Виста, 7. Елементарна е и има някоко вида достъп. ;)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 27 Окт 2013, 10:22

+1 за колегата и аз ползвам Team Viewer 7 на ХР и нямам проблеми :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Окт 2013, 10:22

JOTTO_DEL написа:Доколкото разбрах не можеш да се свържеш от 7-цата към другите компютри.
TeamViewer това е другата алтернатива на Remote Desktop. При мен работи без проблеми на всякакви ОС ХР, Виста, 7. Елементарна е и има някоко вида достъп. ;)

Тийм вюъра е програмата.
Даже хубавото е, че има team viewer приложение за андроид , което ти позволява да си човъркаш компа от телефона или таблета ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 27 Окт 2013, 11:28

ogata написа:има team viewer приложение за андроид

И не само, има и за iOS.
По темата - освен Team Viewer(ТV) можеш и VNC да ползваш. Преди и аз ползвах ТV-то, но послените му версии станаха много досадни, тежки и мудни, а VNC-то си е все така леко и бързо и поне за мен е по-доброто приложение.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Окт 2013, 11:29

Знам я тази програма, наистина е невероятна, преминава през всякакви рутери и стени, обаче не искам да я използвам. Не искам да инсталирам неща различни от уиндос. Схемата горе долу е следната - трябва да се свържа към компютър зад рутер (пренасочил съм порта към този компютър) От телефон се свързвам без проблем, от друга мрежа от три компютъра успявам да се свържа само от единия който е под ХР. Другите два единият с ХР другият с уин 7 не искат да се свързват и се държат по един и същи начин - "Конфигуриране на отдалечената сесия" и така си стоят по половин час. Как може да им нулирам настройките за Remote Desktop ако въобще има такива? без преинсталиране на уиндос :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 27 Окт 2013, 12:28

Това пробва ли го ?
http://www.eightforums.com/tutorials/25 ... ndows.html

Трите компютъра са в една мрежа зад един рутер и имат еднакви правила на firewall-a?
Компютъра зад рутера е с windows 7?
Пробвай като се връзваш да нямаш запазени credentials и да не е на full screen. На пример 800х600. Също така може да намалиш experience-a до минимум.
Също така се увери, че не си сложил да се мапват принтери и дискове. Дори за теста може да изключиш и clipboard-a.
Провери event viewer na компютъра, към който се връзваш, за грешки от remote desktop.

Също според google, популярни решения са следните :
disable sound – there’s some glitch with sound card drivers and default RDP client in Windows (more on it here ). Just disable sound in Show Options -> Local Resources -> Remote Audio -> Settings

disable local drives – sometimes local CD / DVD drive might cause the same thing (mentioned here ). To disable it go to Show Options -> Local Resources -> Local devices and resources -> More -> disable anything You don’t need

constant bitmap caching setting – it was what prevented me from connecting to some (not all!) machines. To disable it go to Show Options -> Experience and deselect Persistent Bitmap Caching.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 27 Окт 2013, 12:53

A компютъра към, който искаш да се свържеш с какво е - ХР, 7?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 27 Окт 2013, 13:38

© написа:Знам я тази програма, наистина е невероятна, преминава през всякакви рутери и стени, обаче не искам да я използвам. Не искам да инсталирам неща различни от уиндос. Схемата горе долу е следната - трябва да се свържа към компютър зад рутер (пренасочил съм порта към този компютър) От телефон се свързвам без проблем, от друга мрежа от три компютъра успявам да се свържа само от единия който е под ХР. Другите два единият с ХР другият с уин 7 не искат да се свързват и се държат по един и същи начин - "Конфигуриране на отдалечената сесия" и така си стоят по половин час. Как може да им нулирам настройките за Remote Desktop ако въобще има такива? без преинсталиране на уиндос :mhihi:

Щом не искаш да е инсталираш намираш един TeamViewerPortable и само го стартираш и си готов. ;)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Окт 2013, 14:29

Благодаря за отговорите. Пробвах голяма част от нещата, които сте предложили за съжаление без успех. Компютъра - цел е под ХР.
Първоначално го свързвах с рутера с един стар юсб адаптер ето този http://support.linksys.com/en-us/suppor ... s/WUSB54GC , казвам ви го само да мога да изразя яда към тия от линксис - правят се на голямата работа, а не поддържат драйвери за по архивни устройства. Както и да е, намерих някакъв драйвер /може и той да е създавал проблеми/ инсталирах го и точно тогава правих пробите от тези два компютъра - ту се свързва, ту не. Сега нещо да е останало от тези проби и да създава проблеми :dunno: Смених въпросния юсб адаптер с най-обикновен edimax (нещо си) и всичко тръгна. Да, но не и от тези два компютъра, един от които е в къщи и е много важен
Провери event viewer na компютъра, към който се връзваш, за грешки от remote desktop.

това нещо къде мога да го открия?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Окт 2013, 17:42

Колега,опитай "www.logmein.com"там си регистрираш до 10 компютъра безплатно и по всяко време може да влезнеш и да си правиш каквото пожелаещ,платената версия е без ограничение на компютрите (аз имам над 100) и всичко е супер удобно,има и про версия,тя направо кърти.
Зарежи там тим вюър и подобни триал програми :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 27 Окт 2013, 17:47

Тeam Viewer-a има безплатна версия също :mhihi: А и човека не иска да инсталира нищо. Logmein-a си иска пак клиент.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Окт 2013, 18:16

taratora написа:Тeam Viewer-a има безплатна версия също :mhihi: А и човека не иска да инсталира нищо. Logmein-a си иска пак клиент.

На Team viewer като му направиш ен на брой сесии,започва да работи с достъп само за около минута-две и след това трябва да чакаш 10-15 минути за да се вържеш пак

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Окт 2013, 21:27

Проблема е, че на компютъра не трябва да инсталирам нищо допълнително. Ще ми се карат ако видят, че влизам от тук от там

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Окт 2013, 4:28

© написа:Проблема е, че на компютъра не трябва да инсталирам нищо допълнително. Ще ми се карат ако видят, че влизам от тук от там

Като гледам пуснал си портовете навън, сигурен ли си дали не е ограничен достъпа до тях по някакъв параметър, дай някакво инфо как конкретно си ги пренасочил.
Аз обичайно ги правя по г/д следния начин

(външен/публичен порт) 3389-3390 -> първи комп
(външен/публичен порт) 3391-3392 -> втори комп

Просто обичайно MS програмите имат навика да отварят и съседните портове и без тях не става номера.
Ако имаш вариант да си филтрираш входящият трафик до тези портове си перфектен (IP range например).

Иначе, лично мнение, че Team Viewer нещо изобщо не ми вдъхва никакво доверие, и силно ме притеснява. Единствено за спасяване на ситуацията, но нищо повече.
Предпочитам гореописаните методи.

PS: Тиим вюър е за аматьори 8) :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата