Проблем с борда 525 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavareca 318 tds
- Потребител
-
Проблем с борда 525 тдс
Здравейте колеги от вчера имам 525 тдс 99 г. и установих следния проблем сичко си работи никакви лампи не светят обаче като чукна да ми покаже разхода и колко на сто харчи и не тръгва нищо! Иначе си показва километри градуси сичко!Моля дайте някакъв съвет.
- crazytralala
- Потребител
-
- Кара: BMW Е39 525TDS 98'
- Мечтае да кара: космически кораб по морското дъно
Re: Проблем с борда 525 тдс
и аз съм със същия проблем в момента та нека ако някои знае да споделил. И аз благодаря предварително 

Е39 525 TDS 98'
- Bavareca 318 tds
- Потребител
-
Също така пробвах някои от скритите настройки някои тестове стават други не да добавя тва ако има някакво значение
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
На мен ми прилича на някакъв ел. проблем - всичко друго по колите работи, така ли?
За начало ги закачете да ги прочетете, но предполагам или прекъснат кабел, или проблем с таблото.
Но първо на лаптопа да се види за грешки!
За начало ги закачете да ги прочетете, но предполагам или прекъснат кабел, или проблем с таблото.

- crazytralala
- Потребител
-
Z3Ro* написа:На мен ми прилича на някакъв ел. проблем - всичко друго по колите работи, така ли?
Колега съвсем скоро я закачах на диагностика и не ми изкара никакви грешки. Ако има значение аз съм с малкия борд като имам две табла едното е с количката другото е без (от Е34 мисля) и на двете никакъв ефект да не говорим че от скритите менюта виждам само 1 и 19. като опитам да вляза в някое от другите директно ме връща в изходна позиция. И да отключвам ги скритите
Дайте моля идеи и предложения за отстраняване на проблема
Е39 525 TDS 98'
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако и двамата не ви пуска дори и за тест на таблото, сещам се или за сменено табло, или някакъв ел. проблем, като за второто в повечето случаи има записани грешки, но не винаги..,. 

- crazytralala
- Потребител
-
Колега аз имам две табла, в момента съм с оригиналното и не мога да вляза в пълния тест, другото ми е от Е34 -принципно е същото само дето няма колата с вратите и лампата за окачването е от другата страна на АСЦ-то при него същата работа.
вече не знам кво да правя. И за да не пускам друга тема (да ме извинява колегата че променям темата му за малко) светят ми 3 лампи на таблото тази за окачването, жълтата кола със стрелките, лампата за бега и онази с питанката. Инспектирал съм всички бегове и няма разкачени букси спирачна течност има. Идеи колеги? Моля за малко помощ от ваша страна 

Е39 525 TDS 98'
- Bavareca 318 tds
- Потребител
-
И при мен само 1 и 19 тест работят а ако сложа табло от друг тдс трябва ли допалнително нещо да се активира или би требвало сами да си тръгнат?
- crazytralala
- Потребител
-
Явно или не ни отрзяват проблема или никой не се е сблъсквал с него и ние сме първооткривателите......... 

Е39 525 TDS 98'
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Да не би да трябва да се прекодират таблата - все пак ако са сменяни предполагам, че не са напълно същите, щом и от Е34 има...
- mladenvv
- Потребител
-
- Кара: bmw 525tds
- Мечтае да кара: bmw F10
Колеги, ако проблема ви е в това че като натискате бутона BC (на лосчето за мигачите) и не се сменя нищо, ето как съм си го оправил viewtopic.php?f=35&t=293667
- crazytralala
- Потребител
-
E30_DK написа:Да не би да трябва да се прекодират таблата - все пак ако са сменяни предполагам, че не са напълно същите, щом и от Е34 има...
Колега, Е34 таблото ми беше прекодирано, сега разглобявам старото лостче да го проверя за скъсан кабел (казвам старото понеже поръчах ново и с него е същата работа (ще съм е*ати каръка и двете лостчета да са със скъсани кабели)) Странното при мен е че когато си иска таблото си сменя показанията, веднъж ми показва външна температура а в момента ми показва среден разход като стойността на показанието не се променя т.е. показва ми постоянно 8.1L/100км. след 2-3 дена пак ще се прехвърли на температурата........
Това говори ли ви нещо?
Е39 525 TDS 98'
- Bavareca 318 tds
- Потребител
-
Колега пробвах с друго лостче от друга 5ца и пак нищо при мен
явно при мен там не е проблема в лостчето 

- crazytralala
- Потребител
-
Ами според мен остава проблема да е кофти комуникация между лоста и таблото, окис, прекъснат кабел или нещо подобно, иначе не виждам логика колата сама да си сменя стойностите. Най-вероятно при мен при подаване на мигач в даден момент натискам бутона и не забелязвам кога сработва и сменя стойността...... ама мога си хвърлям така боб до второ пришествие.... 

Е39 525 TDS 98'
- Bavareca 318 tds
- Потребител
-
Значи сложих табло от друг тдс борда проработи ,но на другото табло не работи километража обортомера и разходомера , а като си сложа моето километража обортомера си работят пък не иска да трагне борд компютъра!Дайте някакви мнения и с диагностика дали евентуално може да се поправи моето табло или да търся друго! 

15 мнения
• Страница 1 от 1