КАТ спира случайните проверки?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: КАТ спира случайните проверки?
И аз така смятам, но много хора казват, че им сравнявали номера на двигателя
По какво точно чичо ушо ще докаже на пътя, че съм с 2.8, а не с 2.0 например?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Гледат цилиндрите. Мен ме спираха в студентски. И се проведе следния раазговор:
- Това 1.8 ли е?
- Да?
- Сигурен ли си?
- Да!
- Проблем ли ще е да отвориш капака?
- Не, заповядайте.
- Верно е 1.8. Лека вечер и извинете за безпокойствието..
- Това 1.8 ли е?
- Да?
- Сигурен ли си?
- Да!
- Не, заповядайте.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Мене вчера близо до Калотина ме спряха вечерта за да ме посъветват да карам по-бавно защото пътя бил опасен вечер
Нито документи нито нищо - спряха ме (да съм карал 70-80 на знак 60 - преди караулката вечерта - нищо фрапантно) и ми пожелаха лека вечер! Аз останах ей така
Излишно е да казвам че бях супер очарован от отношението и после си карах с ограничението на всички знаци, дори и тия с 50 на 2 ленти път покрай бензиностанция 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Boyadjiev написа:Мене вчера близо до Калотина ме спряха вечерта за да ме посъветват да карам по-бавно защото пътя бил опасен вечерНито документи нито нищо - спряха ме (да съм карал 70-80 на знак 60 - преди караулката вечерта - нищо фрапантно) и ми пожелаха лека вечер! Аз останах ей така
Излишно е да казвам че бях супер очарован от отношението и после си карах с ограничението на всички знаци, дори и тия с 50 на 2 ленти път покрай бензиностанция
Мен са ме предупреждавали да внимавам с коне по пътя, през нощта. Познайте какво видях 2-3 км след това

по подбалканската по тъмно си е екстремно с тея каруци без светлоотразители...
снощи остарях с 1 година като се прибирах...
снощи остарях с 1 година като се прибирах...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Според мен и според повечето трезвомислещи хора около мен прекратяването на "случайните" проверки е абсолютно глупаво. Целта е да се създаде напрежение между граждани и полицаи. Както знаем само полицията крепи властта в една държава когато тя е нежелана ...
Сега и ще се аргументирам:
1. Мои приятели офицери и редови полицаи (патрули) от няколко области ми споделиха, че макар и да ИМА такава заповед издадена тя не им е била предоставена за подпис от съответния началник на РПУ. Това значи следното - тя не е валидна след като не е била подписана от служителите;
2. Масово се тръби за въпросната забрана, но тя не е в действие на много места;
3. Дори и да я разпиша и да влезе в сила е ГЛУПАВО от гледна точка на опазването на нашата сигурност - ЗАЩО - защото как ще разбереш, че някой има 10 кила кока в колата, освен ако не го провериш. Същото важи за пияни шофьори, крадени коли, отвлечени хора и т.н. Даже не ми се мисли колко неща мога да си измисля още;
4. Един полицай, бил той пътен или патрул ВИНАГИ има начин да се обоснове при спиране на автомобил за проверка - стига да иска. Подозрително криволичене по пътя е пример за това.
1. Мои приятели офицери и редови полицаи (патрули) от няколко области ми споделиха, че макар и да ИМА такава заповед издадена тя не им е била предоставена за подпис от съответния началник на РПУ. Това значи следното - тя не е валидна след като не е била подписана от служителите;
3. Дори и да я разпиша и да влезе в сила е ГЛУПАВО от гледна точка на опазването на нашата сигурност - ЗАЩО - защото как ще разбереш, че някой има 10 кила кока в колата, освен ако не го провериш. Същото важи за пияни шофьори, крадени коли, отвлечени хора и т.н. Даже не ми се мисли колко неща мога да си измисля още;
4. Един полицай, бил той пътен или патрул ВИНАГИ има начин да се обоснове при спиране на автомобил за проверка - стига да иска. Подозрително криволичене по пътя е пример за това.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
deyan-enchev написа:1. Мои приятели офицери и редови полицаи (патрули) от няколко области ми споделиха, че макар и да ИМА такава заповед издадена тя не им е била предоставена за подпис от съответния началник на РПУ. Това значи следното - тя не е валидна след като не е била подписана от служителите;
.
Нали е заповед. Заповедта е задължителна императивна норма и не подлежи на съгласие. Все едно командира ти в казармата да ти издаде заповед и ти ако не я подпишеш тя да не влезе в сила.
deyan-enchev написа:Според мен и според повечето трезвомислещи хора около мен прекратяването на "случайните" проверки е абсолютно глупаво. Целта е да се създаде напрежение между граждани и полицаи. Както знаем само полицията крепи властта в една държава когато тя е нежелана ...
Сърди се на приятелите си полицаи за взетите мерки! Ако си забравил имаше акция и бе установено, че са на 100% корумпирани.
От такива проверяващи полза няма!
Глупостите, които са ти казали за пореден път доказват, колко са невежи!
Промените, които са направени са в сила: Обн. ДВ. бр.79 от 10 Септември 2013г.
Чл. 58. (1) Служителят, назначен в наряд за пътен контрол, спира водачите на ППС за проверка, когато:
1. има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата;
2. има неизправности на ППС или разположението на товара създава опасност за участниците в движението;
3. начинът на движение и поведение пораждат съмнения към водача на МПС за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество;
4. съществуват данни или предположения, че водачът на ППС е участвал в ПТП или в извършването на престъпление.
(2) За спиране на ППС, когато водачът не е извършил нарушение на ЗДвП и няма данни по ал. 1, т. 3 или 4, служителят изготвя докладна записка в края на работната смяна.
А това, че не се спазват не значи, че не са в сила.
Последна промяна Club BMW на 30 Окт 2013, 23:44, променена общо 1 път
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Kroki написа:Гледат цилиндрите. Мен ме спираха в студентски. И се проведе следния раазговор:
- Това 1.8 ли е?
- Да?
- Сигурен ли си?
- Да!
- Не, заповядайте.
оф: представям си следната ситуация: спират м3 е30:
-това 2,3 ли е?
-да
-сигурен ли сте? отворете капака
-ето
-?!?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
То М3 Е30 над път и под път 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
bum_bum написа: По какво точно чичо ушо ще докаже на пътя, че съм с 2.8, а не с 2.0 например?
Вдигате предния капак и гледа къде ти е капачката за маслото.

- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
bum_bum написа:Номера на двигателя как го гледат, че те на канала се мръщят че не е чист и не искат да гледат, а на пътя са ентусиасти.
Е при мен специално не го гледаха на двигателя щот пише в талона Без Номер

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Има някаква акция явно,два пъти ме спират за два дена.Един път в Бургас и един в софия и ме карат да отварям капака.
обичам BMW
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет