Разбирате ли от мотоциклети ?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Разбирате ли от мотоциклети ?
Синчето, късен пубертет си е навило да си купува мотор. Коментират се не много скъпи мотори до около 600 сс и не знам защо отрича по-големите скутери. Тъй като нищо не разбирам по темата, кажете няколко думи за марки, модели..., че да имам мнение.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Re: Разбирате ли от мотоциклети ?
Дай малко насоки (може и примерни модели), защото да кажеш само 600сс е като да кажеш че искаш да си купиш седан ама от там нататък модели много.
А според мен ако така или иначе сте ОК за пръв мотор 600сс, и ако не е "скъп" то това според мен значи от по-старичките, което веднага ми мига в главата Honda, поне да са здрави като цяло.
А според мен ако така или иначе сте ОК за пръв мотор 600сс, и ако не е "скъп" то това според мен значи от по-старичките, което веднага ми мига в главата Honda, поне да са здрави като цяло.
Ами учи в София а приятелката му в Пловдив... Сина е на 20 год. 180 см. висок и около 75 кг тежък. Трудно ми е да определя цена за мотора защото не разбирам, да кажем около 2000 лв.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Мотора ще му е 2 пъти "по-сладък" ако го оставиш той да изкара и даде поне половината за него
А, и за 600 кубика не се ли изисква А категория и 21 години ?

А, и за 600 кубика не се ли изисква А категория и 21 години ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Chapai написа:Ами учи в София а приятелката му в Пловдив... Сина е на 20 год. 180 см. висок и около 75 кг тежък. Трудно ми е да определя цена за мотора защото не разбирам, да кажем около 2000 лв.
За тези пари Хонда.Някоя Ф 2 или 3 му е най-добре.
А ако се напънете още малко може и хорнет или кавазаки Z750.Според мене се целете в нещо по-ново и задължително вземете някой,който кара и разбира,че да не се ядосвате после.
Той на какво се е спрял?
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
За 2000 лв някое старо ендуро ямаха ХТ или сузуки ДР или хонда ХР с тази кубатрура. Да се научи да кара по черно първо поне там няма коли
за пистов не се навивай да му взимаш. Друг вариант не лош е хонда хорнет 600 но виж от поновите предната капла да е 17-ка, че първите модели са с 16ка.
ПП Ремонта на мотор е по-скъп от на лек автомобил, както и поддръжката сравнявам с БМВ не с Опел
така че добре избирайте. Успех!

ПП Ремонта на мотор е по-скъп от на лек автомобил, както и поддръжката сравнявам с БМВ не с Опел

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
2000 лв са си малко малко за читав мотор 600цц. Добавете още едни 1000лв и му вземи един читав Хонда Хорнет. Иначе сузуки бандит от по малките ама ще му умалее бързо.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ парите за екипировка - хубавите каски са от 300-400лв нагоре, ботушите са важни както някое якенце. И имай предвид ,че в тоя ценови диапазон е почти невъзможно да намериш мотор с който не е падано..
Като се спрете на нещо пусни линкове тука да ти кажем какво мислим
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ парите за екипировка - хубавите каски са от 300-400лв нагоре, ботушите са важни както някое якенце. И имай предвид ,че в тоя ценови диапазон е почти невъзможно да намериш мотор с който не е падано..
Като се спрете на нещо пусни линкове тука да ти кажем какво мислим
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- simeon_simeonoff
- Потребител
-
- Кара: e30, e36 compact
- Мечтае да кара: e30,e31,e32,e34,e36,e38,e39.
- Детайли за колата: m10b18, m52b25
Карал съм Триумф Тайгър и Ямаха Тенере, поддържал съм само първия, Не на екзотичните марки като триумфа, трудно се намират части и хора които да им разбират. Още един глас за Хонда.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Пич ако не е карал до сега му купи нещо по малко да се понаучи.
А то е ясно че скутрите няма да му харесват
Друго си е да му навиваш масура и да му сменяваш сам скоростите
На 20 бива, би трябвало да има вече малко повече мозък и реална преценка и да не прави глупости, въпреки, че на някои никога не им идва акъла
Пиши ги поне 5к за мотор + екипировката, иначе си е рисково.
А то е ясно че скутрите няма да му харесват

Друго си е да му навиваш масура и да му сменяваш сам скоростите

На 20 бива, би трябвало да има вече малко повече мозък и реална преценка и да не прави глупости, въпреки, че на някои никога не им идва акъла

Пиши ги поне 5к за мотор + екипировката, иначе си е рисково.

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Beamerdriver написа:Pазглезена работа, интересен начин на възпитание .Aма после да не ревете като стане белята.
Защото е ясно кой ще е виновен.
Много ясно, че баща му ще му купи! Ти от какъв зор държиш сметка на хората?
Е вече идва в повече с тва лицемерие и кой колко праведен и безгрешен бил! Аре стегнете се малко , човека има конкретен въпрос, но по стара традиция ние ще му донесем вода от 10 кладенеца...
До Колегата - освен кубатурата проучете и конете на мотора , защото за А кат трябват години вече не е както едно време. Сина ти най-вероятно ще се класира за А1 (определени Коне и кубатура) или там както беше...
Мой съвет би бил - да вземете добре поддържан и гледан мотор, както и да не пестите от екипировката!
С не голям опит залагам на Хонда, но Сузуки GSX не е лош вариант, както и kawasaki er6n ,което може да се впише в бюджета. Тези са приятни и лесни за каране , но не толкова удобни за магистралата и високи скорости , което май ще е Плюс

Последна промяна xerial на 31 Окт 2013, 12:28, променена общо 1 път
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Beamerdriver написа:Pазглезена работа, интересен начин на възпитание .Aма после да не ревете като стане белята.
В Щатите като ги качват на кросови мотори като са още на по 5 г та сигурно са много поглезени. Не ти разбирам логиката - какво общо има мотора с възпитанието? Даже може да се каже ,че в по-ранна възраст мотора възпитава. Аз карам от 13 годишен -очевидно тогава ми е купен.
В случая човека пита какъв мотор да вземе - и по добре така отколкото сина му да си купи някоя бангия с парите които той разполага....
Така ,че темата не относно вижданията ти за възпитание, а избора на първи мотор - или с какво ще влезе в сектата

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
[/quote]
В Щатите като ги качват на кросови мотори като са още на по 5 г та сигурно са много поглезени. Не ти разбирам логиката - какво общо има мотора с възпитанието? Даже може да се каже ,че в по-ранна възраст мотора възпитава. Аз карам от 13 годишен -очевидно тогава ми е купен.
В случая човека пита какъв мотор да вземе - и по добре така отколкото сина му да си купи някоя бангия с парите които той разполага....
Така ,че темата не относно вижданията ти за възпитание, а избора на първи мотор - или с какво ще влезе в сектата
[/quote]
И аз за пръв път на 13 подкарах сам мотор
Естествено за това заслуга имаше баща ми
Почнах от Балканче, минах през Мз етз 250, после Юпитер 5, кава, априлия и ямаха
Изборът на първи мотор е много важен !

И аз за пръв път на 13 подкарах сам мотор

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Относно възпитанието: Сина работи две поредни лета на морето - лятото преди да завърши средно образование в математическа гимназия и след кандидат студентската кампания. Приет е да учи медицина в МУ-София. Между другото бе приет и в МУ Плевен и в МУ Варна. Събрал си е половината сума и аз му я съхранявам. Нарочно не искам да му помагам с надеждата да я израсте идеята и да се качи на нещо с 4 гуми и поне Е30. Това не означава да не се интересувам от мечтите му и да не се опитвам да бъда полезен. Та това за възпитанието.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Мотора ще го изберете - варианти има.
Препоръчвам ти преди това обаче да му обърнеш сериозно внимание на някои основни положения.
Като начало в тази тема от мото форума има много добри съвети:
http://www.motoforum.bg/index.php/topic,25988.0.html
Аз самият съм моторист и отскоро съм и баща, така че те разбирам напълно. Още един въпрос, който е съществен - има ли синът ти някакви проблеми със зрението? Очила, лещи? Като бях на вашия етап "купуване на мотор" изчетох доста литература по темата. Та в една от книгите си пишеше в прав текст - ако имате някакви проблеми със зрението, не се качвайте на мотор или си направете операция. За съжаление не мога да открия книгата в нета. Опитът ми обаче показа колко е важно доброто зрение за моториста. Голяма част от катастрофите с мотори се дължат на "засичания", както им казваме. Тоест другия участник излиза "внезапно" някъде отстрани. С нарушено периферно зрение просто не си в състояние да го видиш. А едно "засичане" на моторист води до сериозни травми, дори в града.
Тази неделя пред мен стана инцидент с млад моторист, който завиваше наляво и не видя насрещната кола. За късмет колата беше с малка скорост, че нямаше сериозни последици. Младият моторист беше с очила.
За категория мисля не е нужно да ти обяснявам. На курса се научават доста неща, разбира се не всичко. Но пък си мисля, че хората, които не могат да вземат изпит за А са опасни сами за себе си.
Препоръчвам ти преди това обаче да му обърнеш сериозно внимание на някои основни положения.
Като начало в тази тема от мото форума има много добри съвети:
http://www.motoforum.bg/index.php/topic,25988.0.html
Аз самият съм моторист и отскоро съм и баща, така че те разбирам напълно. Още един въпрос, който е съществен - има ли синът ти някакви проблеми със зрението? Очила, лещи? Като бях на вашия етап "купуване на мотор" изчетох доста литература по темата. Та в една от книгите си пишеше в прав текст - ако имате някакви проблеми със зрението, не се качвайте на мотор или си направете операция. За съжаление не мога да открия книгата в нета. Опитът ми обаче показа колко е важно доброто зрение за моториста. Голяма част от катастрофите с мотори се дължат на "засичания", както им казваме. Тоест другия участник излиза "внезапно" някъде отстрани. С нарушено периферно зрение просто не си в състояние да го видиш. А едно "засичане" на моторист води до сериозни травми, дори в града.
Тази неделя пред мен стана инцидент с млад моторист, който завиваше наляво и не видя насрещната кола. За късмет колата беше с малка скорост, че нямаше сериозни последици. Младият моторист беше с очила.
За категория мисля не е нужно да ти обяснявам. На курса се научават доста неща, разбира се не всичко. Но пък си мисля, че хората, които не могат да вземат изпит за А са опасни сами за себе си.
Touring & windsurf club
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
И аз съм за Хорнет, само че за по-запазен екземпляр ще са ви нужни повечко пари. Според мен за г/д читав мотор + екипировка, ще можете да се вместите до 3500лв. Минимума откъм екипировка е - каска (естествено), жилетка с кори, наколенки, ръкавици.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2