Носите ли нож в себе си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Носите ли нож в себе си в ежедневието?

Да, всеки ден.
94
34%
Нося само когато съм сред природата.
78
28%
Не, никога.
108
39%

Общо гласове : 280
Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Носите ли нож в себе си?

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 14:41

Vra4anin написа: Може би така разсъждавам, защото не съм попадал в ситуация, знам ли :dunno: Всеки си знае по нещо.

както каза колегата
E34 написа: По-добре да има и да не ми трябва, отколкото да ми дотрябва и да нямам ;)
и тва се отнася за всичко, а не само за ситуации на живот и смърт :) И по-добре никога да не влизаш в каквато и да е ситуация, щото това не са филмите, но все пак по-добре да имаш отколкото да нямаш.

Beamerdriver написа:по темата: Hожа на Bear Grylls e много як, почти неизхабявам,практичен,както и тези на USA Saber Columbia и всичко на което пише Made in Germany - super качество
човек да си върши работа.
но не бива да има нинджа изпълнения по дискотеките.

И аз се бях засилил преди време да си купувам на Беър Грилс ножа тоя Ултимат найф, ама тая пластмасова дръжка дето я счупиха при няколко теста и форумните дебати за ненадежността на стоманата на Гербер ме спряха.
Аз от малък съм фен на сгъвайките особенно на такива които освен здрава изработка имат и красив дизайн. Колкото и пари да имам обаче не бих дал 200-300 или 600 лева за сгъвайка или какъвто и да е нож просто защото няма смисъл една камара пари за едно сечиво. Тези китайски реплики на маркови ножки за по 35-45 лева дето ги пуснаха на пазара се доказаха като страхотна стойност за парите си с качествено закалена и направена стомана, още повече, че нито постоянно ще дялкам клони, ще режа картон или ще режа глави със сгъвайката за да ми трябва нещо кой знае колко издръжливо на тормоз :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Ное 2013, 15:52

drago_pavlov написа:Представям си как ще ме гледат колегите в офиса, ако от джоба ми изпадне нож случайно... Но да работиш в офис и да се разкарваш с нож :kuku:

Аз пък нищо странно не виждам... Не става въпрос да запашеш мачете, а за джобен нож, който носиш навсякъде. Дори в банка или офис, защо не? Знаеш ли колко пъти колежките от офиса са ми искали ножа да разрежат някой плик с документи или друга доставка от Еконт, да отворят нов кашон или пакет с принтерна хартия, да подрежат растенията е саксиите, да разпечат опаковка с батерии или друг "блистер", да срежат някой канап, да нарежат плодове... Отварял съм консерви и бутилки с вино, развивал съм винтове, рязал съм мезета. Защо смятате ножа само за оръжие, не мога да разбета? Това е по-скоро инструмент, който ти помага в ежедневието. И с отвертка може да се намушка човек, ако имам такава в джоба си - да не съм убиец-психопат?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Ное 2013, 16:00

Borymeckata написа: Знаеш ли колко пъти колежките от офиса са ми искали ножа да разрежат някой плик с документи или друга доставка от Еконт, да отворят нов кашон или пакет с принтерна хартия, да подрежат растенията е саксиите, да разпечат опаковка с батерии или друг "блистер", да срежат някой канап, да нарежат плодове...

Вие макетни ножове нямате ли в офиса? Аз имам такъв на бюрото, но не ходя с него по улиците...
За останалите неща си има съответните инструменти, чието място е в кухнята, не в джоба. До сега не ми се е налагало да режа мезе или да отварям консерви и вино на автобусна спирка например.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Ное 2013, 16:23

Не нося в ежедневието :nono:
Но пък ходя на планина и трябва да си закупА нещо специализирано ,профилирано и подходящо за такЪви дейности, но не съм се интересувал още по темата :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 01 Ное 2013, 17:27

Bogat-Beden написа:Не нося в ежедневието :nono:
Но пък ходя на планина и трябва да си закупА нещо специализирано ,профилирано и подходящо за такЪви дейности, но не съм се интересувал още по темата :dunno:

Изображение
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 01 Ное 2013, 17:36

Да, малък остър макетен нож ако се брои за нож и един 9х19 :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 17:38

Bogat-Beden написа:Не нося в ежедневието :nono:

g.i.tanto.jpg

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ovJ_A9yNtg

евтин, става за всичко, можеш да режеш, дялкаш, копаеш с него няма чупене, няма износване :bchug:

N.Mihaylovski написа:Да, малък остър макетен нож ако се брои за нож и един 9х19 :mhihi:

СЪКЪН! :mrgreen: Защо носиш огнестрелно оръжие ти по улиците, офиса и банките? Да не живеем в Сирия? Анатема :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Larbi на 01 Ное 2013, 17:54, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 01 Ное 2013, 17:50

larbi написа:СЪКЪН! :mrgreen: Защо носиш огнестрелно оръжие ти по улиците, офиса и банките? Да не живеем в Сирия? Анатема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Че и макетен нож! Остава да си признае и за ножовката и найлоновите чували в багажника ... :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Ное 2013, 18:00

Едно швейцарско ножче в чантата,никога не съм го ползвал за рязане на хляб или мазане на лютеница,просто съм рязал кабели,някой болт на компютър или нещо подобно,както и имам уникалното изобретение наречено "тирбушон" ,който влиза понякога в употреба

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Ное 2013, 19:38

larbi мерси :yes:
galio - Ловът на сърни в парк Витоша е забранен :lol: ,това си е за борба с млади угоени олигарси от етническо партиен вид
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Ное 2013, 20:11

Ключодържателя ми е сгъваем нож с 5 сантиметрово острие - ползвам го предимно да си разопаковам разни работи, но го държа прилично заточен и си реже доволно.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 20:46

Bogat-Beden написа:larbi мерси :yes:

моля, няма проблем, радвам се ако съм бил полезен. Инъче наистина май тва е ножа с който можеш да правиш всичко на един излет сред природата или палаткуване. Има и други варианти като Мора и Хултафорс, но те са за по-леки работи и като цяло трябва един Хултафорс примерно, един такъв или подобен на този който ти препоръчах и една такова мачете тип кукри каквтото колегата ти препоръча. Така вземаш един нож който носи на много бой и в същото време става за всичко :bchug:

http://www.youtube.com/watch?v=QF-Hgf1tNb4
http://www.youtube.com/watch?v=uHLIBtB8BOY 13:07 :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 01 Ное 2013, 20:51

Аз си имам Мачете под седалката...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 01 Ное 2013, 22:43

Да,нося.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Ное 2013, 23:35

В мен си нося тирбушон с ножче и отварячка... че бутилките червено и бяло вино не се отварят сами, и ми писна да отварям с ножове, вилици и чупене на гърла.

Иначе в колата 10см разгъваем някакъв китаец, че не се знае на пътя какво ще ти се наложи (я авария, я инцидент).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата