ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната

ЗА
128
48%
ПРОТИВ
102
39%
Все ми е тая
34
13%

Общо гласове : 264
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната

Мнение от K_Ilkov » 29 Окт 2013, 17:48

Bogat-Beden написа:защото са си пълни гомна също

:yes:

така погледнато съм съгласен, че избора между три дрисни е кофти избор като цяло :mhihi:

въпроса за мен е по-голям от единия изпушен фишек,
и както казах просто става въпрос за кинти ... много кинти
и от алкохола и от цигарите и дрогата (тия даже са необлагаеми :lalala: )
и в тоя ред на мисли смятам, че е редно всеки да има право да избере своята отрова
стига да не пречи на околните с поведението и действията си :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Окт 2013, 13:21

Wolf4 написа:
KPETEH написа:Т...
Пуших коз 11 години, пушил съм по 2-3 пъти на ден, дори в работно време. Никога не са ме хващали, никога не съм се сбивал, не са ме били, нямам досие, нямам и висше образование. Единственото, което ми навреди или поне така си внушавам е краткотрайната памет, не помня не важни неща - като имена на хора които виждам за пъри път. ...
Няма нужда да се легализира - верно е, че повече със слаби ангели ще имат достъп до нея и ще се свалят още годините когато за първи път се пробва, което е фатално за дечица на по 12-13 години!

Та какво точно искаш да кажеш?

Колега, едно от нещата, което не крие кой знае каква интрига е интелектуалният "потенциал" на българина...

Искам да кажа, че не ровя в кофите и не съм на игла, но не бива да се разпространява свободно... Който умее и има достатъчно желание да се занимава ще си пуши - който е балъче да го хващат, да си носи последствията. Няма смисъл всичко да ти е наготово. Трамплини и батути към по силни дроги е само и единствено собствения самоконтрол и морални ценности. И го казвам, щото съм правил квото правил, нищо не ми е чуждо, ама не са ме влачили по болници и майка ми да е ревала... Всеки сам си определя... Разум.
Потенциала на "Българина" е нещо доста общо... Има хора и хора, както и разлика в поколенията. Чалга боклуците не пушат коз ама се правят на лайна с алкохоли и шмъркотевици, както и доста други модерни. Тфа са прости хора...
Никой не казва, че трябва да пушиш за да си готин или печен, но факта е факт. Прекалили с коз няма - с алкохол винаги... всеки един от вас се е правил на лайно, да не може да стане, да драйфа, и после цел ден да го боли главата... На некои това им е идеала! И повярвай, 90% от тия нямат търпение да стане петък да се напият отново, да са същите лайна и прошляци. Бе нема по-грозно от пияни хора! Тфа е в пъти повече отрова!
Да не споменавам, че масата от тук разписалите се не може да направи разлика между напушен и всякъв друг. Щом пушиш, начи се бодеш, начи крадеш... наркоманче. Е толкова е потенциала на "Българите".
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 30 Окт 2013, 14:54

Трамплина към други наркотици (не казвам по-тежки), е само и единствено медийното пространство. Чуват хората какво се говори за марата и ахааа! я да пробваме...

Е, тука да си кажа, мен лично марата не ме радва, много съм пафкал, никога не ми е ставало лошо, ама всеки път, независимо от сорта се размазвам, искам да си седя и да гледам, ако ме возят е страшен кеф (ама страшен кеф), и да не ми говорят, щот се затруднявам с отговорите, осъзнавам го и се дразня, защото искам да си блея и си да си мисля :) Марата съм я ползвал за болкоуспокояващо и като бях на химиотерапия за повдигащо-апетита. Гледаха ме от раковата как набивам шкембе-чорба и се чудеха... Но лично не ми е любимия наркотик, да речем е на 5-то място :)

А иначе, определено смятам, че алкохола и цигарите (пак лично за мен си говоря) вредят ужасно повече от употребата на наркотици от време на време! От близо 1 година (ноември) пуша цигари, кашлям, храча като камила, ако спра за 5 часа цигарите се изнервям до степен непоносимост и престъпление с цел набяване на цигарата, пък ако ще да кашлям и храча... Лошото е, че го осъзнавам, пробвал съм да седя 2 дни изолиран от хора в гората без фасове, много добре се чувствам, и като се върна в града - айдееее 20 фаса в устата...Нямам обоняние като хората, дъхът ми е на умрело магаре, ама само гледам пустия фас да ми е в устата!

Та! Тая гад е легална, а белото, джама, марата, мдма-то, даже кодеина или етера, към които всички имам симпатии, никога не са ме докарвали до степен да треперя за нова доза... Размазвал съм се от горепосочините наркотици, но и след 4-5 месеца нямам непреодолимо желание да се надрусам пак, правя го по трезва преценка и с определена цел (или с определно нетрезва преценка, но определено с определена цел аххахахахаха).

А за алкохола да не говоря... Така де, всичко си е до човека, хора разни, може да съм addictive-person, харесва ми да пробвам нови неща и да достигам границата но такова чудо като с пиенето и пушенето не съм срещал... Айде, нядявам се някой ден да спра пушенето, ама пиенето ще ми е до гроб, а нема човек дет да твърди, че алкохола е по-малко вреден от наркотиците (айде изключая херцата)...Даже сега съм с 2-литровка под ръка и обмислям от 10 мин. как да се облека и да си купя цигари...
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 31 Окт 2013, 15:12

fear&.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 31 Окт 2013, 15:26

тоя филм какво общо има с тревата? Не съм го гледал и целия ама е страшно тъп, поне първият един час, само се друсаха с разни лайна и въобще не можах да му хвана смисъла и го спрях.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 02 Ное 2013, 0:50

Баааа гласувах с нагласата,че нема да има толко напушен народ....ма гредЪ :mrgreen:
Аз съм човек,който винаги е спортувал,може и затова тия неща да са ми чужди,обаче твърдо съм против !
Моя най добър приятел в средното образование започна с тия лайна....сега лека му пръст !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Ное 2013, 7:28

Ba4oIlia написа:
fear&.jpg

Ето човек, дет ме разбира! :) Виж, тоа филм е голем трамплин! :lol: :lol: :lol: :lol:
Без страх, без спирачка!

Потребител
Аватар

Мнение от highlife » 03 Ное 2013, 16:04

Така първо марихуаната не е трамплин към нищо. Да като си лабилен или човек с интереси към наркотиците има голяма вероятност да пробваш и други вещества освен трева. Но това е защото ти си податлив на тези неща, а не защото си пушил марихуана. Второ познавам 10тки успели хора пушещи си от време на време и ако си сериозен човек с цели умерената употреба няма как да ти повлияе на живота. Wolf и останалите толкова върли противници не е лоши като сте се разчели да прочете и аргументи срещу вашата теза. За защитниците ще кажа, че както по-горе споменах познавам 10тки успели, но и стотици спрели тъпаци. Което навежда на мисълта, че отново не тревата е виновна, а употребяващия. За така цитираното затъпяване, аз съм употребявал и съм магистър (Софтуерно инженерство, не е като да не се изисква аналитична мисъл), работя от 7 години в сферата си и от 1курс в университета имам успешен собствен бизнес, плюс че в момента работя в доста голяма и известна компания. Имам достатъчно дипломи и сертификати, чрез които да докажа колко съм изостанал и затъпял. За 27те си години съм натрупал сравнително добри познания за заобикалящия ме свят, нужната ми финансова сигурност и ще започва второто си образование, което е строго хуманитарно и реално е просто хоби и заради желанието да помагам по-истински на хората. Винаги знам защо ще използвам дадено вещество, реално да съм пушил около 150 пъти, като заради сбърканото ни законодателство всеки 1 от тях е можел да бъде прецакващ живота ми. Не съм съгласен законите да ме лишават от свобода да правя каквото искам със себе си, като по никакъв начин не вредя на другите. На възвишените пушещи мога да отговоря с това че от употребяващите ми познати около 80% се чувстват възвишени, креативни и т.н. а реално са си провал на около минималната работна заплата и вършещи скучен ниско-квалифициран труд. Никой от тях не смята, че тревата пречи, но реално живота им спря в гимназията. Всички наркотици трябва да са легални, а това кой ще ги употребява и колко ще си прецака живота с тях трябва да си е личностно решение. Покрай легализирането им обаче трябва да се проправят много сериозни закони за използването им и действията на човек докато е под влиянието им.

За тези които 5 пъти попитаха за успял пушещ, нито ще разкрия себе си нито ще спомена данни на близък, но ето ви достатъчно известни и успели хора.
Сър Ричард Брансън, Рик Стивс, Майкъл Блумбърг, Стив Джобс, Бил Гейтс и много други в сферата на бизнеса.
На въпроса какво може да се очаква от човек употребявал марихуана, Барак Обама отговаря:
- Да стане президент на USA. Вече споменатия Майкъл Блумбърг е кмет на Ню Йорк.
В спорта: Майкъл Фелпс, Арнолд Шварценегер, Ник Диас и други просто в тази сфера не се разкриват публично.
В сферата на изкуствата смятам че е излишно да говорим. Там едва ли не минимум 1/3 е употребявал и употребява наркотици. Аарон Соркин, Стивън Кинг, Джони Деп и още 10тки аз не ги имам за пропаднали наркомани.
В никакъв случей не казвам, че те дължат успехите си на тревата, просто опровергавам тезата че пушейки ставаш „сянка”. Да и по мой наблюдения мнозинството е жертва на наркотиците, но аз ако нещо не покрива 100% вярност не го приемам за факт. Хората не могат да летят(без спомагателни средства) тук не бих спорил. Хората пушещи трева са отрепки, ами не не са, мнозинството да, но не само заради наркотика.
P.S. Преуспели защото не пушиш Wolf, сигурен ли си че през този живот си достигнал материалното състояние, бройката, стандарта и спомените на Чарли Шийн? :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Ное 2013, 17:29

Ти сигурен ли си,че докато изписа толкова много глупости не си дръпнал поредната тревъ ?
Всеки има право да си съсипе живота както иска,НО не ми обяснявай че трябва да се легализират ВСИЧКИ наркотици.
Бих те попитал дали пак така ще мислиш,ако един ден не дай си Боже разбереш че детето ти има сериозен проблем с това.
Съвеста ти по добре ли се чувства като знаеш,че много известни хора са пушили от тия лайна ? :D

Изпратено от моят HTC One

Потребител
Аватар

Мнение от highlife » 03 Ное 2013, 18:06

Съвестта ми никак не се чувства, не съм пушил от година сигурно, но това няма значение. Далеч съм от мисълта за деца, но ще е моя отговорност да ги възпитам да взимат правилните решения. Цитирах известни защото казвате, че едва ли не всеки пропада. Ти каза че цял живот си спортист и си далеч от тези неща, уважавам избора ти. И никога не бих ти се заял или нещо от сорта за него. Имам медали от състезания в 3 спорта във възрастите деца, юноши старша и мъже. В последните 2 ми се е случвало да употребявам и не ми е попречило да съм бил на адекватно ниво. Защо приемаш че един прост закон за нелегалност пази децата? Трябва да ги пазят родителите, възпитанието и те самите, пък който е слаб да се оправя/ унищожава. Твоето дете с баща възпитан от спорта едва ли ще има някога проблеми с наркотици, но това няма да се дължи на факта че са нелегални. Спокойно всичките му връстници деца на друг социален кръг ще имат всичко необходимо за пропадане в тях. Не разбирам защо трябва да ме иронизираш, като не ме познаваш. За мен всеки има право сам да взима решения за себе си, стига от тези решения да няма неблагоприятни последствия за другите. За съм легализацията защото смятам че ще последва образоване по-темата от което се надявам да спадне употребата, ще отпадне фактора правя нещо нелегално и съм готин в очите на другите и ще се вземе бизнеса на слабоумните мутри и политици, които им е изгодна да е нелегална.
И ако един ден дето ми стане наркоман, алкохолик и т.н. няма да е заради статуса на веществата в държавата, а заради факта че съм провал като родител.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Ное 2013, 18:40

highlife написа:За съм легализацията защото смятам че ... ще се вземе бизнеса на слабоумните мутри и политици, които им е изгодна да е нелегална.

Ти това сериозно ли го написа???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Ное 2013, 22:43

я да си признае кой напушляк от защитаващите ганджата в тая тема си направи втори акаунт за да излива фермани в подкрепа на тая смрад? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Ное 2013, 9:57

highlife написа:....

И за това се регистрира в този форум за да ни просветлиш и да пропагандираш тезата си за наркотичните вещества ли?
Ми това което пишеш е все едно да пишеш за гейовете,няма лошо да пуснеш някой в задният си двор,виж какви успели хора са го правили,Елтън Джон,евгени минчев и други подобни.
Аз пък съм против и то на 1000%,хората се мъчат да забранят една гадост (тютюнопушенето),някой се събудил с идеята да се разреши друга отрова,която дори видиш ли била лечебна и задължителна за всеки мениджър след тежък ден... :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 04 Ное 2013, 13:00

Тая тема в форума затвърди мнението ми че вече тревоманите са доста.И както винаги обесняват и стоят твърдо зад тезата че тревата едва ли не е полезна:D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 04 Ное 2013, 13:04

Ми дай да забранят и автомобилите,защото стават катастрофи.
Не съм привърженик на тревата (и не пуша),ама да забраняват нещо,което е расло от как съществуваме е тъпо.Естествено,както каза колегата,слабоумни мутри и политици правят състояние от този бизнес.Не съм чувал напушен да е убил човек/откраднал нещо.Ама съм чувал за такива случай в следствие на алкоола.

Интересно ако забранят алкохола както в щатите през 20те какво ли щеше да се пише ? Сигурно,че е по-добре да не се пие ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата