Магистрала Тракия ?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Магистрала Тракия ?
Той те е видял с тая 540-ка и какво ли си е рекъл, че в махалата му е пълно със "същите" петици и поискал да те понакаже с този изтребител 190-ка. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Абе малко тъп въпрос, ама на въпросната магистрала по нанадолнище със 180-190 имах чувството, че колата ще се разпадне от вибриране. Това заради асфалта ли е или защото колата ми е на близо 18 години?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
omegaart написа:HardrockMan написа:На подобен отворко с Кайен мигащ и святкащ като елха му набих спирачки и за малко да ми се качи отзад. Хем щеше бой да яде и акт да отнесе и съм сигурен, че му се дръпна лайното и ще внимава с атракциите занапред.
Мдам , същото и при мен ама на цариградско ( около Метро ) посока Пловдив , карам си с едни 100тина, което е над ограничението ама колоната се движеше с толкова и бяхме доста коли. Отзад някъв "пич" от Монтана с една 190-ка изпърдяна ми се лепнал на задницата и къси-дълги , направо издивях щото напред е фраш с коли и няма на къде да мине по-напред. Чукнах спирачките леко и щеше се преобърне тъпака , после се кротна трафика и имаше къде да се кара и ме настига такъв да ме псува .... аман от кретени. Като си в колона си караш там и тва е , така или иначе телепортацията още не са я открили.
Пак добре, че е стоял, щото мене един се опита поне със 120 да ме изпревари отдясно докато аз му правя път и минавам в средната лента. После нетърпеливия задник присвятква с умрелия пасат и на светофара ми направи следната забележка: "Колега пускай си мигача"

Светка се ........... снощи към 9 с сива е46, темпомат на 130 някъде и незнам колко пъти се биеха спирачки заради някви дето изпреварват с гъза си ......
И аз вчера пътувах по магистралата от Карнобат до Стара Загора и нямаше никакви ексцесии, дори напротив - останах приятно изненадан от колегиалността на шофьорите. Поддържах си скорост от около 160 км/ч, рядко до 170 и не ми се наложи да притискам никой, всички се прибираха съвсем навреме. Дори един човечец излезе малко по-рязко пред мен в лявата лента за да изпревари с около 140 км/ч и въпреки, че не ми се наложи дори да натискам спирачка, а само да си дръпна крака от газта, човека включи веднага аварийни за да се извини. Когато изпревари и се прибра и аз се изравних с него, още веднъж вдигна ръка в знак на извинение, а аз му показах с палец, че няма проблеми. Нито съм святкал, нито свирил, нищо. Културна работа.
А качеството на магистралата наистина не е особено добро. След като няколко пъти минавах с чужди коли и тресеше сякаш имам небалансирана гума, сега минах с личната си кола, за която съм сигурен, че е в отлично здраве и пак така си тресеше.
А качеството на магистралата наистина не е особено добро. След като няколко пъти минавах с чужди коли и тресеше сякаш имам небалансирана гума, сега минах с личната си кола, за която съм сигурен, че е в отлично здраве и пак така си тресеше.

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Точно в това и аз се съмнявах. И все пак, до 140 тресене почти няма, така че съм доволен. Скоро карах от табела до табела със 100-110, понеже бях със човек който има фобия от возене и ми даде разход от сорта на 6-7!!! Това на М42.

Не става въпрос за Тракия, но съм крайно афектиран от това което се случваше вчера по главен път Е79. За част от нашите сънародници страдат от липса на какъвто и да е морал, трезво мислене и силно изразено чувство на превъзходство над останалите - изпреварвания на колоната, изблъскване от пътя, блокиране на насрещния трафик, изпреварване на колоната през аварийната лента(и то пред една патрулка)...не сме народ, а мърша!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
StuNNeR написа::OT:
Не става въпрос за Тракия, но съм крайно афектиран от това което се случваше вчера по главен път Е79. За част от нашите сънародници страдат от липса на какъвто и да е морал, трезво мислене и силно изразено чувство на превъзходство над останалите - изпреварвания на колоната, изблъскване от пътя, блокиране на насрещния трафик, изпреварване на колоната през аварийната лента(и то пред една патрулка)...не сме народ, а мърша!
Не е "превъзходство", за да "превъзхождаш" трябва да си добър в нещо, а ние не сме

Жестоката истина!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
За мен беше ад прибирането ми от Бургас вчера около 16-18ч. Доста често се случи да карам в лява лента след колона от 5-6 коли движейки се със 110-120 км/ч . Също често срещано явление беше както си карам в лява лента със 130 например някой на "никакво" разстояние пред мен да тръгне да изпреварва със скорост доста по-ниска от моята без дори да се замисли ,че ми засича пътя и няма да ви казвам как съм скачал на спирачките.
Интересно ми е дали има камери по магистралата в участъка Пловдив - Бургас.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kichuka написа:За мен беше ад прибирането ми от Бургас вчера около 16-18ч. Доста често се случи да карам в лява лента след колона от 5-6 коли движейки се със 110-120 км/ч . Също често срещано явление беше както си карам в лява лента със 130 например някой на "никакво" разстояние пред мен да тръгне да изпреварва със скорост доста по-ниска от моята без дори да се замисли ,че ми засича пътя и няма да ви казвам как съм скачал на спирачките.
Към 8-ми август нямаше камери или поне аз не видях , то нямаше време и да видя де

За мен качеството на същия участък е на западноевропейско ниво и отгоре

Никакви вибрации от никъде при всякакви скорости !
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
nightdriver написа:kichuka написа:За мен беше ад прибирането ми от Бургас вчера около 16-18ч. Доста често се случи да карам в лява лента след колона от 5-6 коли движейки се със 110-120 км/ч . Също често срещано явление беше както си карам в лява лента със 130 например някой на "никакво" разстояние пред мен да тръгне да изпреварва със скорост доста по-ниска от моята без дори да се замисли ,че ми засича пътя и няма да ви казвам как съм скачал на спирачките.
Към 8-ми август нямаше камери или поне аз не видях , то нямаше време и да видя де![]()
За мен качеството на същия участък е на западноевропейско ниво и отгоре![]()
Особено Пазарджик - Раковски. И аз не видях камери по пътя та реших да попитам.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
b00st написа:omegaart написа:HardrockMan написа:На подобен отворко с Кайен мигащ и святкащ като елха му набих спирачки и за малко да ми се качи отзад. Хем щеше бой да яде и акт да отнесе и съм сигурен, че му се дръпна лайното и ще внимава с атракциите занапред.
Мдам , същото и при мен ама на цариградско ( около Метро ) посока Пловдив , карам си с едни 100тина, което е над ограничението ама колоната се движеше с толкова и бяхме доста коли. Отзад някъв "пич" от Монтана с една 190-ка изпърдяна ми се лепнал на задницата и къси-дълги , направо издивях щото напред е фраш с коли и няма на къде да мине по-напред. Чукнах спирачките леко и щеше се преобърне тъпака , после се кротна трафика и имаше къде да се кара и ме настига такъв да ме псува .... аман от кретени. Като си в колона си караш там и тва е , така или иначе телепортацията още не са я открили.
Пак добре, че е стоял, щото мене един се опита поне със 120 да ме изпревари отдясно докато аз му правя път и минавам в средната лента. После нетърпеливия задник присвятква с умрелия пасат и на светофара ми направи следната забележка: "Колега пускай си мигача"
Кочинката страда от липса на надписи , така че грам няма знание какво бръмчи отдолу ама не съм и тръгвал да се състезавам ами си карах кротко в колоната.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
nightdriver написа:kichuka написа:За мен беше ад прибирането ми от Бургас вчера около 16-18ч. Доста често се случи да карам в лява лента след колона от 5-6 коли движейки се със 110-120 км/ч . Също често срещано явление беше както си карам в лява лента със 130 например някой на "никакво" разстояние пред мен да тръгне да изпреварва със скорост доста по-ниска от моята без дори да се замисли ,че ми засича пътя и няма да ви казвам как съм скачал на спирачките.
Към 8-ми август нямаше камери или поне аз не видях , то нямаше време и да видя де![]()
За мен качеството на същия участък е на западноевропейско ниво и отгоре![]()
Аз когато се връщах в неделя видях точно 3 патрулни коли които тъкмо застъпваха с камерите и радарите,и трите бяха посока София преди разклона за Стара Загора през около 10-15 километра.
За вибрации,те се получават като настъпиш осовата линия,на места ,може би е нарочно,но пътното платно е вълнообразно,при скорост 120-140 все едно яздиш кон,поне е приятно когато пътничката до теб е с големи цици

Качеството,и въобще като изпълнение е далеч от западно европейско ниво,освен ако сравняваш със Сърбия,навсякъде в Германия,Австрия,Италия ,мантинелата дето разделя е по-висока и пречи на отсрещният поток да те заслепява нощно време,но това е едно от многото неща като разлика,другите са указателните табели,светоотразителните маркировки и още поне 10 неща,сред които е и неравността на някой места.
Иначе магистралата е прекрасно нещо,караш и пееш и е невероятен кеф.
Гледам някой се оплакаха че видиш ли ,имало задръствания,преди години ,във Франция ,по време на отпуските попаднах на такова задръстване там че дори тука на петолъчката не съм стоял толкова,просто на всякъде по света се случват тези неща и не е никаква драма!
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Е.Димитров , аз говоря за качеството на настилката (равнината) , на мен ми хареса с изключение на един много къс участък около един километър , където усетих споменатите от теб вълни посока бургас...
виж , за височината на мантинелите и техните светоотразители не обърнах внимание - карах през деня...
иначе френските задръствания (бушони) по време на ваканция са кошмарни , особено след лион по А7
виж , за височината на мантинелите и техните светоотразители не обърнах внимание - карах през деня...
иначе френските задръствания (бушони) по време на ваканция са кошмарни , особено след лион по А7
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
274 км. Посока София-Бургас. Залагам, че ще е Лукойлска.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com