Носите ли нож в себе си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Носите ли нож в себе си в ежедневието?

Да, всеки ден.
94
34%
Нося само когато съм сред природата.
78
28%
Не, никога.
108
39%

Общо гласове : 280
ентусиаст
Аватар

Re: Носите ли нож в себе си?

Мнение от Tano » 06 Ное 2013, 1:11

+1 Leatherman Charge AL
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Ное 2013, 9:08

kiko написа:от тоя клип нищо не разбрах :dunno: и с най простата брадвичка от 5лв.ще го срежа това дърво поне 3пъти по бързо,за другите тестове...пак без думи :mrgreen:

И аз така мисля колега и те определям като по-голям разбирач! :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Ное 2013, 10:56

boksioraE39 написа:
kiko написа:от тоя клип нищо не разбрах :dunno: и с най простата брадвичка от 5лв.ще го срежа това дърво поне 3пъти по бързо,за другите тестове...пак без думи :mrgreen:

Е тва е важното,че сме се събрали все разбирачи в тая тема...а и нинджи замалко да забравя,като чета от предишните страници.
пс. и да не съм офф еи тва е тест на нож за мен
http://www.youtube.com/watch?v=AAxbKVG62Lw

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 06 Ное 2013, 12:17

kiko написа:
boksioraE39 написа:

Е тва е важното,че сме се събрали все разбирачи в тая тема...а и нинджи замалко да забравя,като чета от предишните страници.
пс. и да не съм офф еи тва е тест на нож за мен
http://www.youtube.com/watch?v=AAxbKVG62Lw

Съжалявам ама тва ако е тест на нож за теб, то ти си минал покрай разбирачите с 300 км/ч :mhihi:
Тест на нож се нарича такова животно като на маскирания :winky:

http://www.youtube.com/watch?v=a9prXyY_m4w 5:02
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2013, 13:14

Тия ваще тестове са ташак. :mhihi: Ето тва е тест в близки до реалните условия :mhihi:
http://www.youtube.com/watch?v=bwS9bV5X488
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 06 Ное 2013, 13:28

bum_bum написа:Тия ваще тестове са ташак. :mhihi: Ето тва е тест в близки до реалните условия :mhihi:
http://www.youtube.com/watch?v=bwS9bV5X488

Аз съм голям фен на Колд Стийл и имам КУДУ - идеалния нож за пържоли и всякакви подобни на палатка :)

Най-добрия нож за всичко за палатка и бой е Cold Steel G.I. Tanto и е евтин.

А това е вече ако искаш да си истинска нинджааа на улицата и покрай нея :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=DALoP625MJc
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 06 Ное 2013, 13:54

larbi написа:
Най-добрия нож за всичко за ... бой ...

Не съществува. Бойните ножове са специфична материя и на пазара почти няма смислени модели. Бойни ножове са преди всичко традиционните остриета.

Изображение
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 06 Ное 2013, 14:01

_galio_ написа:
larbi написа:
Най-добрия нож за всичко за ... бой ...

Не съществува. Бойните ножове са специфична материя и на пазара почти няма смислени модели. Бойни ножове са преди всичко традиционните остриета.

Изображение

танто остриетата са предвидени за бой ;) Имат в пъти по-голяма проникваща/пробождаща способност заради геометрията на острието ;)

в бой обикновенно се мушка, а не търсиш да му пуснеш кръвчица с рязане на сланина http://www.youtube.com/watch?v=0gwoxPbtUl4
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 06 Ное 2013, 15:02

larbi написа:
танто остриетата са предвидени за бой ;) Имат в пъти по-голяма проникваща/пробождаща способност заради геометрията на острието ;)

в бой обикновенно се мушка, а не търсиш да му пуснеш кръвчица с рязане на сланина http://www.youtube.com/watch?v=0gwoxPbtUl4

Погледни ми аватара :)

Ножът се ползва за отстраняване на невъоръжени предимно. Дуели с нож са рядкост изобщо, по принцип.

Критично важни за боен нож са ъгълът на острието към ръкохватката, гарда и помела. Те определят как ще се ползва острието.

Тантото е правено за унификация с другите им остриета на японците, а колко голяма проникваща способност има, всъщност не е от никакво значение. Ако имаш пред теб човек в гръб, се търсят бъбреци, каротидните артерии и подключичната артерия. Ако е в бронежилетка в нея ли ще удряш, или ще потърсиш каротидна артерия, която е незащитена? Ако е фронтално срещу теб се търсят очи, каротиди, перинеум, бедрени артерии. Те пък и от жилетки не се защитават.

И не може да има единствено подходящ нож, тъй като всяка форма предполага различна употреба. Конретно със задачите на тантото ще се справи много по-добре кама със същия размер.

Апропо - като му е голяма проникващата способност, защо не са е ползвало това острие в средновековна Европа? Ползвани са ками. Явно приоритет са били пролуките между доспехите, а не пробиването им.

Тактико-техничексите данни и рекламите в стила на Cold Steel са само за раздумка и маркетинг, нищо повече. Последните конкретно пък показват колко въобще не им е ясно какви са всъщност задачите пред едно острие, било то дълго или късо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 06 Ное 2013, 16:21

абе момчета нали ви трябваше нож за самоотбрана? Кво ще правите с тия ножове по-горе от клипа и снимката? Кости ли ще режете за самоотбрана или ще превземате Шири Ланка?
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 06 Ное 2013, 16:42

ineedmoney написа:абе момчета нали ви трябваше нож за самоотбрана? Кво ще правите с тия ножове по-горе от клипа и снимката? Кости ли ще режете за самоотбрана или ще превземате Шири Ланка?

Тази култура ти е явно чужда и вместо да я игнорираш или да се ограмотиш, пускаш ироничен коментар на ниво 6-ти клас, голямото междучасие.

Не разбирам.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Ное 2013, 16:46

_galio_ написа:
ineedmoney написа:абе момчета нали ви трябваше нож за самоотбрана? Кво ще правите с тия ножове по-горе от клипа и снимката? Кости ли ще режете за самоотбрана или ще превземате Шири Ланка?

Тази култура ти е явно чужда и вместо да я игнорираш или да се ограмотиш, пускаш ироничен коментар на ниво 6-ти клас, голямото междучасие.

Не разбирам.

Коя култура че и аз не можах да разбера??
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Ное 2013, 16:53

boksioraE39 написа:Коя култура че и аз не можах да разбера??

касапската :mhihi:

тия филипино железа са брутални :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 06 Ное 2013, 19:01

boksioraE39 написа:
_galio_ написа:

Не разбирам.

не му се подигравайте на момчето. като дойдат извънземните, той ще е подготвен за разлика от вас.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 06 Ное 2013, 19:15

boksioraE39 написа:
_galio_ написа:

Не разбирам.

Има и друг раздел и то само самоотбрана и това са карамбити от филипинските бойни изкуства. Тук въпроса обаче опира до това, че с карамбит може да си го понарежеш, но ако е с килограми може да не е толкова ефективно при уличен бой. Филипинските остриета и техники колкото ида са красиви толкова са и неприложими при уличен бой щото не си в защитена среда и да тренираме биомеханично рязане и как ще ти срежа сухожилията и незнам си кво си, а търсиш възможно най-бързо да забиеш ножа в нападателя и да избягаш. Тия неща от холивуд където си ръчкаш с ножа в ръка режеш и обезвреждаш 20 нападателя не става в реален бой. Има и много адреналин и не е точно като това да си тренираме спокойни и да се правим на нинджи. В реална ситуация незнам кога ще се сериш да търсиш артериите му и незнам си какво си и да му режеш патката...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата