Имате ли дисбаланс/тресене при Е39?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Имате ли дисбаланс/тресене при Е39?
Elesar74 написа:Още ли не се оправи колега това тресене? При мене тресе, ама знам че имам крива гума.
Не.. ще сменям и рециклираната рейка която ми излезе 300-лева...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Колега аз лично в това тресене инвестирах над 3к.. повярвай ми няма оправия... Смених абсолютно всичко единственото което остана са главините по предницата. Тресе след 90.... Ужас е. ДОри бях пуснал и подобна тема преди 2 години...но решение няма.. Ходих дори в Дарукар и там просто ме хвърлиха с репликата.. "Съмнение за крива полуоска и дебалансиран кардан".....както и да е.. карам си и си свиркам.50к километра по късно...нищо ново...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Боксьора и той даде немалко пари за тази цел. Жалко, разбирам нещо да свърши с гуми, с джанти, а то да смениш половината кола и пак нищо...
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ivo86 написа:Колега аз лично в това тресене инвестирах над 3к.. повярвай ми няма оправия... Смених абсолютно всичко единственото което остана са главините по предницата. Тресе след 90.... Ужас е. ДОри бях пуснал и подобна тема преди 2 години...но решение няма.. Ходих дори в Дарукар и там просто ме хвърлиха с репликата.. "Съмнение за крива полуоска и дебалансиран кардан".....както и да е.. карам си и си свиркам.50к километра по късно...нищо ново...
Няма как да няма решение...

Аз и двете главини съм ги сменил,нови полуоски,нов кардан,висящ лагер и гумено каре.
Рейка сменил ли си?
И аз си карам така но това не може да е вечно..
Обясни при теб как точно се изразява тресенето,къде се усеща най-много и спира ли след някаква скорост защото при мен без значение 170-190-220 си го има..

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Рейка съм правил защото имаше малък луфт. Тресенето е се усеща много силно във волана самият той се тресе на ляво на дясно... и съответно цялата кола след 90 на горе. до 140 са много ситни вибрациите и не се усеща толкова но определено го има. Цялта предница смених без главините,гуми , джанти... имам съмнение че може да е от автомата.. но след като набера скорост и я пусна на неутрална.... пак си тресе.. без значение дали ускоряваш или не.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ivo86 написа:Рейка съм правил защото имаше малък луфт. Тресенето е се усеща много силно във волана самият той се тресе на ляво на дясно... и съответно цялата кола след 90 на горе. до 140 са много ситни вибрациите и не се усеща толкова но определено го има. Цялта предница смених без главините,гуми , джанти... имам съмнение че може да е от автомата.. но след като набера скорост и я пусна на неутрална.... пак си тресе.. без значение дали ускоряваш или не.
Има много голяма вероятнст да е от автомата защото на едно Е53 проблема се оказаха скорости...
Смешното е че аз пък съм ръчни скорости...

При теб все пак след 150-160 изчезва ли?

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при мен тресе при спиране от 140 до към 100 .. после над 170 идва отново тресенето.. както казвате оправия не намирам...
нови дискове с накладки.. нови носачи.. нови тампони .. освен да не са монтирани добре досковете.. ако не е почистено добре от ръжда.. друго не намирам като обяснение..
някои говорят за рейка? дали може да е от нея?
нови дискове с накладки.. нови носачи.. нови тампони .. освен да не са монтирани добре досковете.. ако не е почистено добре от ръжда.. друго не намирам като обяснение..
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ares2 написа:при мен тресе при спиране от 140 до към 100 .. после над 170 идва отново тресенето.. както казвате оправия не намирам...
Само да ми остане време ще сменям рейка и ще пиша.

А мойта уж беше рециклирана...

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при мен проблем идва от предницата..но не знам какво вече да сменям.. гуми нови .. джанти прави.. 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Колко от вас са правили теста да махнат задните джанти и да оставят колата само на дискове,качвате на подемник и раздавате газ...При мен вибрация горе в купето има но както дискутирахме в другата ми тема има % да е нормално в някаква степен защото всичко е освободено като едва ли не виси.. Колега който си реши проблема след смяната на диф каза че при него вибрацията е съвсем малка а при мен си се усеща.... А сега де предница,задница или? 
П.П Добре де колеги 47-гласували за дисбаланс драснете в темата какво/що защото за мен този проблем си е доста голям за кола от класа на Е39 който повече предполагам я ползваме за далечни пътувания и доста километри извънградско където се предполага че колата трябва да спи...Последния път пътувах по-далеч до Анкара и това нещо ми разказа играта от нерви...
Говорил съм с много гумаджий и тяхното всеобщо мнение е че един автомобил има тресене след 120км от задни гуми/елементи от задния мост..ми аз имам 3-чифта джанти слдователно 15ки с нови зимни гуми (сложих си ги вече на Е34ката) 16ки с почти чисто нови лятни гуми който карам в момента,и 18ки ///M-паралел с доста добри задни гуми Dunlop 9090 Sport 285/35/18 който нямат кривини,предните не са кой знае какво но си имат грайфер та изключвам гуми джанти защото си правех тестове постоянно,интересното е че с 18ките тресенето е най-силно което си го обеснявам че тресенето от самия автомобил се предава най-силно там защото са големички...Другото интересно е че като си купих по-миналия месец поредните дискове АТЕ + накладки АТЕ (чисто нови) с 18ките имах тресене при спиране което си беше доста,в момента с 16ките дори спирания от 200 проблеми нямам да кажем някакво минимално което не е и тресене но си мисля че може да се дължи от дисбаланса по-време на движение...Демег сега тресене при спирачки почти няма да кажем има нещо около 5% което не му обръщам внимание..

П.П Добре де колеги 47-гласували за дисбаланс драснете в темата какво/що защото за мен този проблем си е доста голям за кола от класа на Е39 който повече предполагам я ползваме за далечни пътувания и доста километри извънградско където се предполага че колата трябва да спи...Последния път пътувах по-далеч до Анкара и това нещо ми разказа играта от нерви...

Говорил съм с много гумаджий и тяхното всеобщо мнение е че един автомобил има тресене след 120км от задни гуми/елементи от задния мост..ми аз имам 3-чифта джанти слдователно 15ки с нови зимни гуми (сложих си ги вече на Е34ката) 16ки с почти чисто нови лятни гуми който карам в момента,и 18ки ///M-паралел с доста добри задни гуми Dunlop 9090 Sport 285/35/18 който нямат кривини,предните не са кой знае какво но си имат грайфер та изключвам гуми джанти защото си правех тестове постоянно,интересното е че с 18ките тресенето е най-силно което си го обеснявам че тресенето от самия автомобил се предава най-силно там защото са големички...Другото интересно е че като си купих по-миналия месец поредните дискове АТЕ + накладки АТЕ (чисто нови) с 18ките имах тресене при спиране което си беше доста,в момента с 16ките дори спирания от 200 проблеми нямам да кажем някакво минимално което не е и тресене но си мисля че може да се дължи от дисбаланса по-време на движение...Демег сега тресене при спирачки почти няма да кажем има нещо около 5% което не му обръщам внимание..

колега,тресене след 170 km/ч не е типичен е39 проблем. при теб има някакъв съвсем друг проблем.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
И аз да споделя за това тресене.
При мен се появява при скорост от 125 нагоре, има го и при спиране, макар че съм чисто нови 4бр. дискове и накладки TRW, като отзад сложих вентилирани дискове.В момента съм с 16ки , но сега ще слагам 15ки зимни и ще видя за какво става въпрос.
При мен обаче има някакво тропане ситно отпред и ме съмнява че е от него, но ще го оправя, само да се оправя аз че ме е хванала една дискова херния....
При мен се появява при скорост от 125 нагоре, има го и при спиране, макар че съм чисто нови 4бр. дискове и накладки TRW, като отзад сложих вентилирани дискове.В момента съм с 16ки , но сега ще слагам 15ки зимни и ще видя за какво става въпрос.
При мен обаче има някакво тропане ситно отпред и ме съмнява че е от него, но ще го оправя, само да се оправя аз че ме е хванала една дискова херния....

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Здрасти,
Ще гласувам с не, щото е така.
Но искам да попитам някой от колегите, дето имат проблеми, и са опитвали какво ли не, мерил ли е геометрията на колата?
Мерси!
Ще гласувам с не, щото е така.
Но искам да попитам някой от колегите, дето имат проблеми, и са опитвали какво ли не, мерил ли е геометрията на колата?
Мерси!
а преди имало ли го е? какво е сменено и с какво окачване и гуми е колата?
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ако към мен е въпросът, не, не съм имал проблема, карам колата от 3 години, почти 70к км... Седан на възглавници с нормално окачване, 16-ки с 225/55 гуми, и така ще е завинаги, защото даже и с тези джанти, съм изправял 2 от тях заради попадане в дупки
...
Е това са джантите, стандартни за модела /така да покажа ми е по-лесно/:

Е това са джантите, стандартни за модела /така да покажа ми е по-лесно/:

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3