новата 8 степенна скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chudomir1975
- Потребител
-
- Кара: BMW F10 525d
новата 8 степенна скоростна кутия
искам да споделя мнението си за новите скоростни кутии на автоматика , моето мнение че са постигнали невероятен баланс между разхода и ускорението на тези автомобили , просто много съм доволен като цяло новата петица не просто надграждана е изцяло нова кола която няма нищо общо с предишните модели.
Re: новата 8 степенна скоростна кутия
Искам да попитам в този контекст дали се усеща при 8 степенната това приплъзване или превъртане на торк конвертора около 1 сек след превключването, което го има при 6HP26 скоростната кутия на е60.
Tool - Fear Inoculum
- chudomir1975
- Потребител
-
- Кара: BMW F10 525d
Emooo написа:Искам да попитам в този контекст дали се усеща при 8 степенната това приплъзване или превъртане на торк конвертора около 1 сек след превключването, което го има при 6HP26 скоростната кутия на е60.
ами определено не се усеща , ако не гледаш оборотите няма да разбереш кога се превключва
- fbegov
- Потребител
-
- Кара: 530d f10
Здравейте колеги
Работя в хотел-лимузин-сервис в Прага. Работя с 520д, 525д, 530д, 740д, като колите се подменят от БМВ на около 4-5месеца или 15-20 000км. с нови.
За скоростните кутии мога да кажа, че са с доста различни настройки и реагират по доста различен начин. Примерно в момента карам 530д и потдържа с 20% по високи обороти от 525-ците, което е малко странно, или при две еднакви на пръв поглед 525 с еднакви екстри, скоростите се сменят на различни обороти (естествено при еднакво подаване на гас).
Същото се отнася и за въпросното преплъзване, което се усеща до към 3-та че и надоре. Това обаче се избягва с малко техника и усет - най елементарно казано, леко "припомпване" на гаста в определен момент след което приплъзването изчезва и можеш да подадеш щялата гас и да се радваш на нютон-метрите

За скоростните кутии мога да кажа, че са с доста различни настройки и реагират по доста различен начин. Примерно в момента карам 530д и потдържа с 20% по високи обороти от 525-ците, което е малко странно, или при две еднакви на пръв поглед 525 с еднакви екстри, скоростите се сменят на различни обороти (естествено при еднакво подаване на гас).
Същото се отнася и за въпросното преплъзване, което се усеща до към 3-та че и надоре. Това обаче се избягва с малко техника и усет - най елементарно казано, леко "припомпване" на гаста в определен момент след което приплъзването изчезва и можеш да подадеш щялата гас и да се радваш на нютон-метрите

- tnikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 550xi / E91 330xd
аз лично нищо не усещам.. превключва свръх мазно, бързо и точно 

- Cristian
- Потребител
-
- Кара: 530 GT XDrive
- Мечтае да кара: 911
Кутията е много добра.
Има само едно замисляне при комбинацията много стръмно катерене и много остър завой - намаляваш до 10-15 км/час и свалянето на предавката става не особено плавно и навреме. Имам чувството, че колата се "дави". Ако натиснеш по-силно газта, отколкото си карал до този момент обаче може да си счупиш врата
Особено ако си с повече от 250 к.с. 
Има само едно замисляне при комбинацията много стръмно катерене и много остър завой - намаляваш до 10-15 км/час и свалянето на предавката става не особено плавно и навреме. Имам чувството, че колата се "дави". Ако натиснеш по-силно газта, отколкото си карал до този момент обаче може да си счупиш врата

А как е реакцията на превключване спрямо дкг,дсг и всичко др с двоен съединител? Аз от DSG се качих на 6 степенна на 535д и ми се струва доста доста тромава
сравняваш ябълки с портокали (звучи по-добре на английски) .. нормално е кутия с два съединителя да сменя по-бързо от кутия с един..
DKG - 2 съединителя
SMG - 1, нормална кутия с електро/механично управление
Отново не са сравними..
DKG - 2 съединителя
SMG - 1, нормална кутия с електро/механично управление
Отново не са сравними..
Последна промяна Turturelo на 16 Сеп 2012, 21:24, променена общо 1 път
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Не е по темата, но като пишем за новости, ще бъде интересно Turturelo да сподели подготвя ли се вече фейслифт на F10 и какви ще бъдат по-съществените разлики и подобрения?
П.С. Ако има много информация може да отворим нова тема.
П.С. Ако има много информация може да отворим нова тема.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
за съжаление не мога да споделя такава информация ... прекалено рано е още за публично появяване 

DSG е с два съединителя и преди време дори бях чел ,че е по-бърза от DKG.8ms срещу 80 .
Тъкмо поех въздух да пиша .. и осъзнах, че съм сбъркал DSG със SMG в предишния си пост - та го поправих. My fault. Вече ми идват малко в повече съкращенията и наименованията на различните компании за едно и също нещо. Дължа и цялостна корекция на поста си към колегата
Ако не ме лъже паметта M-DCT сменя нагоре за 8 милисекунди .. в реалния живот едва ли ще усетиш разлика. Има разлика в поведението на DCT и M-DCT с Drivelogic. Реално BMW започнаха да предлагат DCT в няколко модела вече. Проблемът едно време с DSG беше, че не държеше на нютони.. (изключваме Veyron, чиято кутия струва колкото 3 Passat-а). Естествено има драматична разлика при смяната при автомат (в твоя случай) и any-doppelkuplungsgetriebe.

Ако не ме лъже паметта M-DCT сменя нагоре за 8 милисекунди .. в реалния живот едва ли ще усетиш разлика. Има разлика в поведението на DCT и M-DCT с Drivelogic. Реално BMW започнаха да предлагат DCT в няколко модела вече. Проблемът едно време с DSG беше, че не държеше на нютони.. (изключваме Veyron, чиято кутия струва колкото 3 Passat-а). Естествено има драматична разлика при смяната при автомат (в твоя случай) и any-doppelkuplungsgetriebe.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
След близо 1000 км. на 8-степенния автомат (спортния му вариант, с пера на волана) в 520i LCI, мога да споделя, че кутията се държи страхотно. При толкова много предавки на практика няма дупки в представянето на иначе слабичкия за купето двигател. Ускорява равномерно, дърпа добре от ниски обороти, сменя предавките на практика незабележимо, дори надолу. Направи ми впечатление, че е неузнаваемо различна в отделните режими (спорт, комфорт и еко про), даже дразнеща в последния. Замисляне каквод а включи при подаване на газ обаче има. Значително по-късо е отколкото при 6-степенния автомат, но го има, само в спорт режима е едва забележимо. Тествах и ръчния режим - такова щракане пада, че по нормален път направо е безсмислено
На всички режими те подканя да смениш като изписва от коя на коя предавка да минеш (не че я слушах, все искаше да карам икономично). Като цяло кутията е поне две поколения напред от 6-степенните автомати, но си има недостатъците на автоматика, които с остаряване на автомобила вероятно ще започнат да се проявяват повече. Сега за икономичността, която БМВ така усилено рекламират - е, не е толкова икономична. Разходът за горния извънградски маршрут беше 8.5л/100, а в София си е над 12 с използването на старт-стоп системата и предимно в еко про или комфорт режим.

Never mistake motion for action...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Мога да споделя и аз моите впечатления след изминати 20к км(Е71)-кутията е много много добра,просто не мога новият 9степенен на ЗФ какво допълнително може да предложи...По отношение на икономичността съм повече от доволен-сега при тези температури от 20градуса,градско ми дава 9-9,5 при пробези от над 10км и без задръствания.При 60км/ч е на 7 скорост на около 1100-1200обороти,при 50км/ч е на 6 скорост...
П.п.перата на волана ползвам супер рядко...
П.п.перата на волана ползвам супер рядко...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Leon написа:Сега за икономичността, която БМВ така усилено рекламират - е, не е толкова икономична. Разходът за горния извънградски маршрут беше 8.5л/100, а в София си е над 12 с използването на старт-стоп системата и предимно в еко про или комфорт режим.
тук проблема не е в кутията, а в зад-кутийното устройство .. донякъде двигателя, но основно стила на шофиране..

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2