Срок на годност на бензина???
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Срок на годност на бензина???
За моторите главната идея да се оставят пълни е да не ръждясват резервоарите, защото после като почнеш да пълниш и се отмива ръждата и съответно отива в карбуратора/инжекцията.
Но и аз съм оставял многократно за по цяла зима моторите със пълен резервоар и като се сетя на седмица и нещо ги запалвам да поработят около 30мин. и не съм имал проблем с бензин или с акумулатор.
Но и аз съм оставял многократно за по цяла зима моторите със пълен резервоар и като се сетя на седмица и нещо ги запалвам да поработят около 30мин. и не съм имал проблем с бензин или с акумулатор.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Дали да не запуша маркучите за вентилация на резервоара? Пролетта/лятото пак ще ги отворя, макар че едва ли бих оставил мотора за дълго време на слънце.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
ръжда по резервоара, за да се появи трябва ВОДА и по-точно влага... ако е добре затворен и има 2-3 литра бензин не би трябвало да ръждяса по никакъв начин отвътре
А това зазимяване и сложни процедури се правят само ако нямаш гараж за мотора или греша?

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Cyberloner написа:ръжда по резервоара, за да се появи трябва ВОДА и по-точно влага... ако е добре затворен и има 2-3 литра бензин не би трябвало да ръждяса по никакъв начин отвътреА това зазимяване и сложни процедури се правят само ако нямаш гараж за мотора или греша?
Вода се съдържа и в бензина. От всичко прочетено дотук, стигнах до извода, че колкото по-празен е резервоара, толкова по-зле - в смисъл, че има пространство за изпарение.
Зазимяването май го правят всички, които не карат, независимо дали мотора е в гараж или на открит паркинг. В моя случай става дума за подземен гараж - температурата не пада под 8 градуса през зимата, поне досега не се е случвало.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
След всичко прочетено дотук смятам до няколко дена да ходя с тубата до гаража и да допълня резервоара 
Оставаше да не си бях убил и акумулатора, за да мога да го припалвам от време на време
П.П. Малко тъп въпрос, но...Не бях палил мотора над месец и като отидох да го паля вече нямаше достатъчно заряд, за да запали (има аларма, която малко или много точи) Според вас как е по-добре: Да оставя алармата да си доизточи акумулатора напълно или да го свалям и зареждам, за да мога да си припалвам мотора от време на време?

Оставаше да не си бях убил и акумулатора, за да мога да го припалвам от време на време

П.П. Малко тъп въпрос, но...Не бях палил мотора над месец и като отидох да го паля вече нямаше достатъчно заряд, за да запали (има аларма, която малко или много точи) Според вас как е по-добре: Да оставя алармата да си доизточи акумулатора напълно или да го свалям и зареждам, за да мога да си припалвам мотора от време на време?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
акумулатора принципно не е добре да се разрежда до край, защото стават едни промени вътре по електродите, които са необратими за жалост(говорим ако е оловен акумулатор де - за другите не съм се интересувал) Ако не ти е проблем си го зареждай редовно...
- Phil
- ентусиаст
-
Аз ако го заредя ще си паля мотора на 2-3 седмици, за да не умре пак 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
bum_bum написа:Абсолютно до горе. Той има един констуктивен проблем и като се препълни тече от един маркуч. Като го прибрах течеше, значи е на 100% бил.
Предполагам с малките двигатели или карбураторите има някакъв такъв проблем. Косачката ми е 150сс бензин и тя е така. Като я оставя наесен и пролет дърпам като откачен за да я запаля.
Имам едно балканче като ученик си го бях купил паля го веднъж или 2 пъти на годината. След каране му доливам резервоара. Палене: ритам 2 пъти на изключен контакт, на 3-то ритане включвам контакта и моторчето запалва щастливо

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Phil написа:Аз ако го заредя ще си паля мотора на 2-3 седмици, за да не умре пак
Колега излишно е паленето за кратко на мотора освен нагар на свещите поради липсата на работна температура за изчистване и износване на студен старт с гъстите масла в зимния сезон друго няма какво да се постигне. Свали си акумулатора зареди го добре и си го дръж в къщи на топло аз така правя. Преди сезона го дозареждам и закачам на мотора

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мирише си силно на бензин като отворих резервоара, а и не вярвам чак за едно лято да е толкова изветрял, че да неще грам да запали. Нямам манивела за стартера, само електрически е. След малко ще ходя пак да повъртя 

- Phil
- ентусиаст
-
spower написа:Phil написа:Аз ако го заредя ще си паля мотора на 2-3 седмици, за да не умре пак
Колега излишно е паленето за кратко на мотора освен нагар на свещите поради липсата на работна температура за изчистване и износване на студен старт с гъстите масла в зимния сезон друго няма какво да се постигне. Свали си акумулатора зареди го добре и си го дръж в къщи на топло аз така правя. Преди сезона го дозареждам и закачам на мотораПри кратко палене не може да се зареди напълно акумулатора и капацитета му пада
Аз мислех да го паля 1-2 пъти месечно и да работи по 20 минути, но май няма смисъл...само гориво ще хабя...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Запали след яко въртене. Като изгори дето се беше позадавил си заработи супер, много равномерно така както си трябва. Явно бензина си е ОК. Запалих и колата, която не беше палена дори месец по-дълго от мотора. Тя запали веднага без никакви проблеми.Проблема е може би по-скоро при карбураторните мотори като не се палят дълго време.
- Phil
- ентусиаст
-
Малко off topic стана, но все пак за мотори се загоровихме и...някой пробвал ли е т.нар. puncture prevention kit-ове? Докато си ровех из ebay случайно попаднах на това и сериозно се замислям да инвестирам в нещо такова другата пролет...
Последна промяна Phil на 21 Ное 2013, 18:08, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
На скутера ми задната е пълна с такова, че оня я е карал мека явно и строшил джантата. После нещо са ремонтирали и лепили там и е пълна с такова ама пак си спада.
Колегите са го написали аз само ще обобщя и ще добавя нещо от мен:
-Пълниш резервоара до горе(някои точат пролетта половината добаавят нов, след което полека горят и стария ма според мен е излишно).
-Махаш акумулатора , зареждаш го и го слагаш на топло(което изключва излишното припалване)
-Не е зле да запушиш аспуха с нещо примерно парцал.
-Не е зле да си провериш гумите хубаво, понеже ако да кажем имаш спаднала гума и стои така се спича и деформира.
Ако си с пистарка пролетта сменяш маслото и палиш
п.п ако си с карбове може да не ти запали щото бенца е изветрял от тях, нема как да не запали заради изветрял (или ниско октаново число) бенц от резервоара, за инжекционните системи незнам
-Пълниш резервоара до горе(някои точат пролетта половината добаавят нов, след което полека горят и стария ма според мен е излишно).
-Махаш акумулатора , зареждаш го и го слагаш на топло(което изключва излишното припалване)
-Не е зле да запушиш аспуха с нещо примерно парцал.
-Не е зле да си провериш гумите хубаво, понеже ако да кажем имаш спаднала гума и стои така се спича и деформира.
Ако си с пистарка пролетта сменяш маслото и палиш

п.п ако си с карбове може да не ти запали щото бенца е изветрял от тях, нема как да не запали заради изветрял (или ниско октаново число) бенц от резервоара, за инжекционните системи незнам

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3