Auxiliary Water Pump Error?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			53 мнения
			 • Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4

- another90sm
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Auxiliary Water Pump Error?
Колата, колега трябва да е загряла на 100 градуса  и  да е по хладно навън. Трябва  работи и без да даваш първо положение на ключа и като го дадеш. Разликата е ,че като врътнеш ключа и натиснеш копчето РЕСТ можеш от климатроника да определиш на каква скорост да върти вентилатора и от кои въздуховоди да духа, а като не си го врътнал си духа само към предния прозорец с една определена сила.

- ares2
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
извадих помпата и сложих друга.. всичко добре.. 
пускам снощи да стопял купето докато чакам на един паркинг.. духа студ.. отворих капака не се чува помпа и нищо..
  духа студ.. отворих капака не се чува помпа и нищо..
явно и тази даде фира.. дали може да горят от друго? имам 3 та в багажника и ще я сложа.. но може ли нещо друго да я тормози и да гори?
потресен съм

пускам снощи да стопял купето докато чакам на един паркинг..
 духа студ.. отворих капака не се чува помпа и нищо..
  духа студ.. отворих капака не се чува помпа и нищо..явно и тази даде фира.. дали може да горят от друго? имам 3 та в багажника и ще я сложа.. но може ли нещо друго да я тормози и да гори?

потресен съм
- another90sm
- младши ентусиаст
- 

Щом се включва "рест" функцията би трябвало да работи помпата, а за да духа студено може да не е обезвъздушена системата.

- sosk0
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Здравейте колеги и аз да кажа  забелязах че тази помпа я ползва и двигателя за спомагателна сутрин когато е студена колата преди да я запаля като дам на контакт и я включва, също така една вечер я бях оставил доста дълго време да работи на празен ход преди да я прибера в гаража и след като я изгасих без да натискам копчето "Rest" се включи помпичката но без да се включи климатроника. Явно колата си я ползва тази помпичка доста често, а тя е с малко моторче и заминава бързо. Също така моята не работеше като купих колата но я разглобих и почистих колектора на моторчето с водна шкурка защото беше много замазан без да и сменям четките защото имаше "още хляб" в тях. Извода е че ако се вземе втора употреба тя ще е на същото положение, така че по добре да се ремонтира. Аз още като си купих колата смених термостата и водната помпа и цяло лято не съм имал проблеми и от известно време забелязах че и аз я имах тази грешка за електрическата водна помпа и много ме дразнеше и реших да я разглобя да видя какво става, и видях че подлежи на ремонт. За 13 14 годишна кола, не може толкова бързо да "сдаде багажа" ако само функцията Rest я активира само, явно има и други приоритети по който се ползва
 забелязах че тази помпа я ползва и двигателя за спомагателна сутрин когато е студена колата преди да я запаля като дам на контакт и я включва, също така една вечер я бях оставил доста дълго време да работи на празен ход преди да я прибера в гаража и след като я изгасих без да натискам копчето "Rest" се включи помпичката но без да се включи климатроника. Явно колата си я ползва тази помпичка доста често, а тя е с малко моторче и заминава бързо. Също така моята не работеше като купих колата но я разглобих и почистих колектора на моторчето с водна шкурка защото беше много замазан без да и сменям четките защото имаше "още хляб" в тях. Извода е че ако се вземе втора употреба тя ще е на същото положение, така че по добре да се ремонтира. Аз още като си купих колата смених термостата и водната помпа и цяло лято не съм имал проблеми и от известно време забелязах че и аз я имах тази грешка за електрическата водна помпа и много ме дразнеше и реших да я разглобя да видя какво става, и видях че подлежи на ремонт. За 13 14 годишна кола, не може толкова бързо да "сдаде багажа" ако само функцията Rest я активира само, явно има и други приоритети по който се ползва  между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ход
 между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ход
п.с. моята е TDS

забелязах че тази помпа я ползва и двигателя за спомагателна сутрин когато е студена колата преди да я запаля като дам на контакт и я включва, също така една вечер я бях оставил доста дълго време да работи на празен ход преди да я прибера в гаража и след като я изгасих без да натискам копчето "Rest" се включи помпичката но без да се включи климатроника. Явно колата си я ползва тази помпичка доста често, а тя е с малко моторче и заминава бързо. Също така моята не работеше като купих колата но я разглобих и почистих колектора на моторчето с водна шкурка защото беше много замазан без да и сменям четките защото имаше "още хляб" в тях. Извода е че ако се вземе втора употреба тя ще е на същото положение, така че по добре да се ремонтира. Аз още като си купих колата смених термостата и водната помпа и цяло лято не съм имал проблеми и от известно време забелязах че и аз я имах тази грешка за електрическата водна помпа и много ме дразнеше и реших да я разглобя да видя какво става, и видях че подлежи на ремонт. За 13 14 годишна кола, не може толкова бързо да "сдаде багажа" ако само функцията Rest я активира само, явно има и други приоритети по който се ползва
 забелязах че тази помпа я ползва и двигателя за спомагателна сутрин когато е студена колата преди да я запаля като дам на контакт и я включва, също така една вечер я бях оставил доста дълго време да работи на празен ход преди да я прибера в гаража и след като я изгасих без да натискам копчето "Rest" се включи помпичката но без да се включи климатроника. Явно колата си я ползва тази помпичка доста често, а тя е с малко моторче и заминава бързо. Също така моята не работеше като купих колата но я разглобих и почистих колектора на моторчето с водна шкурка защото беше много замазан без да и сменям четките защото имаше "още хляб" в тях. Извода е че ако се вземе втора употреба тя ще е на същото положение, така че по добре да се ремонтира. Аз още като си купих колата смених термостата и водната помпа и цяло лято не съм имал проблеми и от известно време забелязах че и аз я имах тази грешка за електрическата водна помпа и много ме дразнеше и реших да я разглобя да видя какво става, и видях че подлежи на ремонт. За 13 14 годишна кола, не може толкова бързо да "сдаде багажа" ако само функцията Rest я активира само, явно има и други приоритети по който се ползва  между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ход
 между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ходп.с. моята е TDS
- another90sm
- младши ентусиаст
- 

sosk0 написа: между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ход
п.с. моята е TDS
Това , колега е основната идея на тази помпа а функцията "рест" се явява един вид като екстра. В ниските обороти , когато основната водна помпа върти слабо тази електрическата помага да се развърта водата в системата , която изобщо не е малко, по спомен около 10-11л.
- ares2
- старши ентусиаст
- 

или е лош късмет или нещо го е изгорило.. на стария беше прекъснала намотка на ротора на моторчето..
този които го сложих го отворих,, почистих и затворих. чудя се следващия които ще сложа какво да го правя..
да го почиствам ли и него? или да не го пипам

този които го сложих го отворих,, почистих и затворих. чудя се следващия които ще сложа какво да го правя..
да го почиствам ли и него? или да не го пипам

- spacepl
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз моята я рязглобих преди две години, почистих я и смених четките, още си работи без проблем.

Да ви питам и аз..Тази печка,при колко градуса се включва,че гледам навън е 8-9 градуса и колата тъкмо е излязла от синьото и печката продължава да се включва сама,а след като изгася мотора известно време помпата се чува все още?

- kluna_
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 520i
- ares2
- старши ентусиаст
- 

сега да питам тези които са разглобявали клапана и са махали помпата..
дали там където лагерува самата перка към корпуса може да има износване и то да тормози моторчето и да горят?
не намирам друго обяснение за изгорели две помпи при мен..
и дали знаете цената на нова помпа? без клапаните

дали там където лагерува самата перка към корпуса може да има износване и то да тормози моторчето и да горят?
не намирам друго обяснение за изгорели две помпи при мен..
и дали знаете цената на нова помпа? без клапаните
- spacepl
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Перката не лагерува никъде. Тя е със един магнит на нея и е поставена в една пластмасова втулка (ама не баш) и от другата страна моторчето върти един магнит и така се върти перката - предполагам, че са го направили така за да няма проблеми с пропускането на антифриз - така реално моторчето е напълно отделено от системата. Пусни си рест-а и отиди и чукни моторчето с нещо, ако тръгне значи са четки, при мен беше така.

- ares2
- старши ентусиаст
- 

- kluna_
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 520i
а младежи да питам и аз...Може ли да се свали помпата от клапаните без да потече антифриз  ?
 ?

?
 ?Re: Auxiliary Water Pump Error?
kluna_ написа:а младежи да питам и аз...Може ли да се свали помпата от клапаните без да потече антифриз?
За това трябва да питаш Дейвид Копърфийлд

- ares2
- старши ентусиаст
- 

малко е факирско но става.. при мен изтече някъде към 1 л. но може и по малко..
сега съм се възмутил и мисля да сваля целия клапан с все помпата и да видя както ще го правя..
изгори ли ми третата ще си купя чисто нов клапан с помпа та дори да е 300 лв в дару кар 

сега съм се възмутил и мисля да сваля целия клапан с все помпата и да видя както ще го правя..
изгори ли ми третата ще си купя чисто нов клапан с помпа та дори да е 300 лв в дару кар

53 мнения
			 • Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4