Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

Мнение от lowrider » 15 Ное 2013, 3:10

Колега, не искаш ли едно много добро дизелче, колата върви повече от 530д 184к.с. и гори 2 пъти по-малко :yes:
Оставена е да се продава в автокъща в момента, ако имаш интерес драсни ми лично.

http://www.cars.bg/c499075
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 22 Ное 2013, 23:07

В крайна сметка реших да и сложа ГИ на 28-цата и да си я карам. Ново кола, нова набутвация :mhihi: пък мойто поне е обслужена на 100% и мога да разчитам на нея(надявам се че мога :mhihi:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Ное 2013, 14:59

Най-правилното решение :yes:
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 23 Ное 2013, 20:37

аз ако си взимах кола за 5 хил.лв последното нещо, което бих гледал е скорост или визия.. гледа се да не ти прави проблеми и да не те вкара в излишни разходи, докато се изучавате/правите кариера. никой не е почнал на скъпа кола, освен ако не е от мами и тати ;)

в тоя ред на мисли 307 hdi-то 90 к.с е доста безпроблемна кола и се кара приятно (не се люлее), интериора е качествен и не скърца, има и 5 звезди на euro ncap
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

Мнение от steeN » 23 Ное 2013, 23:26

Няма по-големи трошки от алфите. Най-бързо обезценяващата се кола, има визия, седи добре на пътя за предно и абсюлютен кошмар като електроника и механика. Само като отвориш капака и може да ти стане лошо. Ремонтите на БМВ със сигурност отнемат 2 пъти по-малко време на суответни неща. А туинспарк е най-голямата глупост измисляна някога... само да храниш производители на свещи и т.н. Двигателите им са с много малко въртящ момент и правят конете си високо... за това звучат впечатляващо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 26 Ное 2013, 12:57

steeN написа:Няма по-големи трошки от алфите. Най-бързо обезценяващата се кола, има визия, седи добре на пътя за предно и абсюлютен кошмар като електроника и механика. Само като отвориш капака и може да ти стане лошо. Ремонтите на БМВ със сигурност отнемат 2 пъти по-малко време на суответни неща. А туинспарк е най-голямата глупост измисляна някога... само да храниш производители на свещи и т.н. Двигателите им са с много малко въртящ момент и правят конете си високо... за това звучат впечатляващо.

Така е, много лошо ми става, когато отворя капака и видя това:
Изображение
:)
Ти колко алфи си имал и поддържал, че си толкова наясно с нещата? ;)
TwinSpark-а, ако изключим броя на свещите, което е недоразумение отвсякъде, си е като всеки друг двулитров атмосферен двигател. Както го гледаш и поддържаш, така и ще се представя. Ако го занемариш, ще имаш проблеми. Ако си го поддържаш, няма да имаш проблеми. Донякъде е капризен към консумативи и това всъщност е проблема - огромната част от хората не си поддържат правилно автомобилите и после се стига до Х е боклук, а Y - още по-голям.
А това, което си написл за въртящия момент и оборотите са глупости и за да не се мъчиш да проверяваш, ето ти данните за този, който е в GTV-то ми - 187Nm@3500, 155к.с.@6400.
Можеш сам да си направиш сравнението с някой двулитров баварски мотор, например М52, който е актуален в същите години.

Гледам, колегата си е решил въпроса, при това съвсем правилно, но ми е чудно, защото на хората не им омръзва да поддържат градските легенди живи. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Ное 2013, 13:52

steeN написа:Няма по-големи трошки от алфите. Най-бързо обезценяващата се кола, има визия, седи добре на пътя за предно и абсюлютен кошмар като електроника и механика. Само като отвориш капака и може да ти стане лошо. Ремонтите на БМВ със сигурност отнемат 2 пъти по-малко време на суответни неща. А туинспарк е най-голямата глупост измисляна някога... само да храниш производители на свещи и т.н. Двигателите им са с много малко въртящ момент и правят конете си високо... за това звучат впечатляващо.

С тая мега глупост,която пльосна във форума ми звучиш като оня майстор през 199Х година, който плюеше алфите че накладките на дисковете отзад се сменяли много трудно, за разлика от барабаните на БМВ. Да не си същия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 26 Ное 2013, 13:54

Fear написа:
steeN написа:Можеш сам да си направиш сравнението с някой двулитров баварски мотор, например М52, който е актуален в същите години.

И какво му е на двулитровия баварски мотор , които ще зарови по здравина тоя италиански макарон ? :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 26 Ное 2013, 14:08

Evkata написа:И какво му е на двулитровия баварски мотор , които ще зарови по здравина тоя италиански макарон ? :kuku:

Нищо му няма, репликата ми беше за въртящия момент и конските сили. ;)
А по здравина... Карай го с някакво скапано масло, не му сменяй филтрите навреме, не го поддържай правилно и гледай колко точно е здрав. :)

Колегата по-горе генерализира, което винаги е грешка.
Все едно аз да кажа: "Колко от вас днес са в канавката, че тези BMW-та с това задно изобщо не стават за зимата!"
Нали се сещаш, колко е абсурдна една такава генерализация, само защото някой смотаняк, който не може да кара се е завъртял на пътя?

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Ное 2013, 14:13

lowrider написа:Колега, не искаш ли едно много добро дизелче, колата върви повече от 530д 184к.с. и гори 2 пъти по-малко :yes:
Оставена е да се продава в автокъща в момента, ако имаш интерес драсни ми лично.

http://www.cars.bg/c499075

Аз съм пердашил такава и съм без чип,184hp ръчка.
Мойта гори 6/100 извън градско,тая щом гори 3 си заслужава но не повече от 2000-лева и найстина не се заяждам. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Evkata » 26 Ное 2013, 14:36

Fear написа:
Evkata написа:И какво му е на двулитровия баварски мотор , които ще зарови по здравина тоя италиански макарон ? :kuku:

Нищо му няма, репликата ми беше за въртящия момент и конските сили. ;)
А по здравина... Карай го с някакво скапано масло, не му сменяй филтрите навреме, не го поддържай правилно и гледай колко точно е здрав. :)

Колегата по-горе генерализира, което винаги е грешка.
Все едно аз да кажа: "Колко от вас днес са в канавката, че тези BMW-та с това задно изобщо не стават за зимата!"
Нали се сещаш, колко е абсурдна една такава генерализация, само защото някой смотаняк, който не може да кара се е завъртял на пътя?

И пак ще издържи повече от от алфата ако и на нея не и се сменят масло и филтри. В това бъди сигурен. И не можеш да ме убедиш че този италиански агрегат е по корав немски двигател на премиум марка. Така ли е или казваш бензиновите мотори на Бмв са по кофти ? :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 26 Ное 2013, 14:44

Evkata написа:И пак ще издържи повече от от алфата ако и на нея не и се сменят масло и филтри. В това бъди сигурен. И не можеш да ме убедиш че този италиански агрегат е по корав немски двигател на премиум марка. Така ли е или казваш бензиновите мотори на Бмв са по кофти ? :clap:

Toва, което казвам е, че е грешно да се генерализира.
И не, не са по-кофти бензиновите мотори на BMW, дори съм съгласен, че принципно са по-здрави и надеждни.
Но ако и двата за двата двигателя се грижиш еднакво добре/зле, то и двата ще се представят кажи-речи еднакво добре/зле.
Малка разлика сигурно ще има, при това в ползва на немските двигатели, но няма да е толкова съществена, колкото се опитват да я изкарат някои хора. ;)
Ти лично, съгласен ли си с мнение от типа на "Няма по-големи трошки от ХХХХХ!"?
При това, мнение изказано на базата на какво? На дочути приказки или реален опит?

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Ное 2013, 14:50

Колегата алфист дали е чувал че М50 може и с М10D да убие 20-италянски кошера по здравина... :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Evkata » 26 Ное 2013, 14:58

Сигурно знае ама ни иска да си признае . :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 26 Ное 2013, 15:00

boksioraE39 написа:Колегата алфист дали е чувал че М50 може и с М10D да убие 20-италянски кошера по здравина... :mhihi:

Колегата не е алфист, а фен на автомобилите като цяло, но е чувал всякакви легенди. ;)
Вече казах, че въпросният двигател е по-надежден, това си е факт. Но не и в такава степен, в каквато се опитвате да го изкарате. :)
Няма лошо де, това е BMW форум, нормално е да има повече пристрастия и по-малко обективност. Във форума на Alfa Romeo e същото. И в този на Honda. И на Аudi. И на...
Сещаш се.

Нямам намерение да водя глупави спорове, включих се единствено заради мнението, в което колегата дава напълно подвеждаща информация, което не смятам, че е редно.

Баварците са ми много на сърце, така че бъдете спокойни, от един отбор сме. :bchug:
Evkata написа:Сигурно знае ама ни иска да си признае . :mhihi: :mhihi:

Считай, че това което съм написал по-горе е отговор и към теб колега.
Нищо лично, ще минат малко години и ще разбереш, че генерализациите не са хубаво нещо. :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата