Антибиотици!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Антибиотици!!!

Мнение от blackrider » 03 Дек 2013, 11:47

Аз от силни антибиотици си докарах ХУХК ( хроничен улцерозен колит) . Прецаках си червата. Сега си живея с тази гадна болест до края. Принципно избягвам да пия хапчета. Едно лекуват-друго скапват. Наблягам на бабини рецепти и народни такива. Както и хомеопатия (не е за пренебрегване).

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 03 Дек 2013, 16:59

За тежки болести, когато има реална опастност за живота на човека антибиотиците са необходими, но при хреми и грипове да се налива човек с химия си е гадория. Аз лично през живота си не съм пил такива чудесий, обаче имам наблюдения върху хора, които ги употребяват кажи речи всяка зима............. освен, че стават се по-болнави друга файда не виждам. Аз лично ям лук, чесън, люто и си пийвам домашна ракия зимата, придружена със кисело зеле, турший и тн зимни красоти и смело мога да кажа, че не боледувам, най-много настинка лека, но последните 2г и това не съм гепвал. :bchug:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Дек 2013, 21:46

Аз също не подкрепям пиенето на антибиотик за щяло и нещяло, не случайно децата ми освен при личен лекър ходят и на частен, при личния ходят за консултация и ваксини, на частния когато настинат.
Малко са докторите които правят обстоен преглед на едно дете когато се разболее, общо взето за софия аз знам за 2ма, единия не работи със здравна каса, при другата няма шанс да хванеш ръка да се запишеш, вероятно има и други, но, аз не знам за тях.
Важно е да се знае обаче, че има случаи в които трябва да се пият, колегите по горе са споменали (вероятно са доктори или фармацефти), когато има бактериална инфекция или както се изразява нашия лекър "има гной в организма" особенно при малки деца няма къде да ходиш даваш антибиотик за да се излекува, иначе рискуваш живота на детето, има такива силни инфекции които за нула време могат да го смажат докато е малко, с температура 40 градуса и силно обезводняване неискам да ви описвам какво се случва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 04 Дек 2013, 10:41

Aз си се разболявам всяка година зимата, като за норматив. Все декември/януари. Не знам как става номера. Уж се пазя, едно друго и накрая все съм грипосан. Първата седмица се правя на мъж с чайчета, мед с чесън и разни такива, но не помага. Ща не ща след първата седмица отивам на лекар и взимам антибиотиците. Интересното е, че всяка година различни антибиотици ми изписват :conf:
Виждам, че доста колеги пишат, че не са взимали антибиотици от години. А как се борите с грипа да питам?
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Дек 2013, 10:44

taratora написа:Aз си се разболявам всяка година зимата, като за норматив. Все декември/януари. Не знам как става номера. Уж се пазя, едно друго и накрая все съм грипосан. Първата седмица се правя на мъж с чайчета, мед с чесън и разни такива, но не помага. Ща не ща след първата седмица отивам на лекар и взимам антибиотиците. Интересното е, че всяка година различни антибиотици ми изписват :conf:
Виждам, че доста колеги пишат, че не са взимали антибиотици от години. А как се борите с грипа да питам?

Супичка наблегни на витамините защото честото настиване може да е до имунна система. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Дек 2013, 11:02

Аз за антибиотици мога да пиша много, като ти зависи живота от четворна комбинация директно в ликвора някак почваш да ги разбираш без да искаш... От амикацин оглушах за няколко дни, налагало ми се е да пия конски дози и за други труднооткриваеми проблеми, при които те тъпчат на общо основание, та вече чревни бактерии на практика нямам. И т.н. Само да отбележа, че антибиотиците грип не лекуват, само бактериалните инфекции, следствие от него. Най-добрия начин за избягването им е засилване на имунната система - с храна, спорт, витамини, билкови чайове или кой каквото му действа добре. Обаче понякога просто гадините се разпространяват и няма алтернатива. От ненавременно даване на антибиотици лекувахме пневмония на детето преди време, че личната лекарка хич не обича да ги изписва. Сега пък си имам баба с бронхит вкъщи, защото пиела само парацетамол... Та, дано не ви се налага да стигате до антибиотици, но не ги отричайте на общо основание.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Дек 2013, 11:08

Аз също съм от хората дето нямам спомен кога съм пил антибиотик,нали сме спортисти уж дееба :mhihi:
Дъщеря ми обаче като всяко дете на около 5-6 години,особено когато тръгна на предучилищно занятие....три дена на училище,5 дена в къщи болна.
Пила е антибиотици,обаче така се наложи че сменихме личната лекарка.Новата изписва антибиотици само в краен случай.За година и половина е пила само един път.При всички случая досега малката се е оправяла с....хомеопатия :shock: Дето си мислех,че е бахти простотията.
И въпреки че се оправяше с хомеопатия,пак се разболяваше често,докато същата лекарка прецени,че трябва да изпише Samento-екстракт от котешки нокът.Пие се на капки,струва около 40 лева,но стига за около 2-3 месеца май.
Ей повярвайте ми,от тогава малката не се е разболявала.Натурално е,и много силно за повишаване на имунитета.
Ебааа му майката направо е чудно,от тогава проблем с настинки,грипове и всякакви такива НЯМА !
Има го и като хапчета на фирмата NOW,казах го на мой приятели преди месец два....и те звънят да ме черпят,че било много хобаво за тоя сезон и предпазвало от настинки и грипове :mrgreen:
Другото което мога да кажа,че също е много добро е екстракт от гъбата кордицепс.Има го пак на хапчета на NOW.И двете неща са много добри.
Купете си и няма да съжалявате,не съм вносител,дистрибутор,представител и каквото и да е :mrgreen:
Последна промяна sambeto на 11 Дек 2013, 21:58, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2013, 11:11

Със сигурност е от имунитета ама само с витамини едва ли ще се получат нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Дек 2013, 11:24

bum_bum написа:Със сигурност е от имунитета ама само с витамини едва ли ще се получат нещата.

"Рънътъ прай борбътъ" както се казва.
И да, не става само с витамини - ако ядеш само сандвичи и вафли, каквито и витамини да пиеш е все тая...
Ако повечето хора отделяха толкова пари за храна, колкто за парцали, телефони и други боклуци, няма да им се налага после да ги дават за антибиотици...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 04 Дек 2013, 11:50

sambeto написа:.... Samento-екстракт от котешки нокът

Котешкия нокът са ми го препоръчвали двама професори по имунология, така че явно е ефективен. Не знаех, че има на капки, ще потърся...

А за храната и спорта, лично съм се убедил през няколко тежки периода в живота си, че са най-важните неща човек да е здрав. Дори минималните редовни физически упражнения са огромен бууст, особено за хората със заседнал начин на живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Авг 2014, 23:29

все още продължавам серията - БЕЗ АНТИОБИОТИЦИ!

За съжаление моята половинка не може да се похвали със същото, тъй като докато бяхме на почивка я заболяха ушите и естествено след, като се прибрахме посети лекар и веднага й изписа антибиотик. Тъкмо свършва курса, подобрение има леко, но не е очакваното. :paranoid: :bang:

не си спомням точно името на антибиотика, но в упътването пише, че е за всичко, от инфекции в костите, до ушите и обратно.... баааси! :conf:

яд ме е, какви са ни докторите... честно :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Авг 2014, 23:35

Ушите са кофти работа, в повечето случаи са от хрема. Може да си направи антибиограма на секрет от носа поне да разбереш дали този антибиотик действа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 22 Авг 2014, 9:50

© написа:Ушите са кофти работа, в повечето случаи са от хрема. Може да си направи антибиограма на секрет от носа поне да разбереш дали този антибиотик действа.

+1 Става за един ден. Бацилите, които се задържат в носа обикновено са много упорити и резистентни или неутрални към доста антибиотици.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Авг 2014, 10:26

Ама към чесъна, лука и лютите чушки не са много резистентни! Аз лично си папап яко лук,чесън и всичко люто що има и от години проблеми нямам с болести, а около мене не е да няма все по някой гътнал се от нещо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 22 Авг 2014, 10:44

Е, то не случайно в страните с ниска хигиена лютото е завладяло традиционната кухня...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата