Запалване чрез дистанционно

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D Exclusive Editio 2003
Мечтае да кара: БМВ Е46 330CD 2005
Детайли за колата: ЗА КАКВО Е СЛОЖЕНА ТАЗИ ГРАФА КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕМ В НЕЯ !!!

Запалване чрез дистанционно

Мнение от gogo_05 » 27 Ное 2013, 17:23

Колеги захванах се с проект за запалване чрез дистанционно палене на моята Е39-ка.
В момента търся начин да си намеря транспондерен чип който позволява запалването на колата.
Питах в сервизи на БМВ дали в сервизните ключове 10 и 11 от тази схема http://www.realoem.com/bmw/diagrams/h/n/81.png дали имат такъв чип вътре.
Но не получих информацията която търсих.
Имам 2 ромбоидни ключа но не искам да ги развалям и не съм сигурен дали няма да се развалят при такава интервенция.
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Re: Запалване чрез дистанционно

Мнение от dosko » 28 Ное 2013, 8:12

Хайде де , не може някой до сега да не е мислил такава операция.
Аз също се вълнувам относно дистанционното запалване на дизел.
Това което мога да споделя е че съм виждал такъв вид палене, с аларма но на бензинов автомобил , т.е. там няма изчакване за подгревни свещи.
Моля някой да сподели опит.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 28 Ное 2013, 12:25

аз съм виждал на дизел и бензин но само автомати алармаджийте ги правят тези работи един познат си беше сложил да си ползва печката, палеше с отделно дистанционно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 28 Ное 2013, 13:59

В ключове 10 и 11 има транспондер.
Най-удобно се взима транспондер от пластмасовия "wallet key", според мен.
Изображение

Това не е точно снимка на пластмасов ключ за Е39, но е абсолютно същото и при е39 ключа.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: ЗА КАКВО Е СЛОЖЕНА ТАЗИ ГРАФА КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕМ В НЕЯ !!!

Мнение от gogo_05 » 28 Ное 2013, 17:22

Ако някои автоджамбаз реши да краде много бързо може да я задигне.
А транспондера може да не се оставя в колата.
А и ще седи заключена и при подаване на газ ще угасне и е в затворен паркинг и ще има човек или куче пазач наблизо.
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gogo_05 » 03 Дек 2013, 17:55

Колеги някои знае ли точно транспондер чипа ли отговаря за недоппускането на колата да се заключи от дистанционното (ромбоиден ключ) ако ключа е в клемореда или е на не повече от 2 сантиметра?
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 04 Дек 2013, 13:16

Транспондерът няма нищо общо с функциите по отключване и заключване на колата!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Дек 2013, 22:46

И какъв е целият принос от това,че си палиш колата с дистанционно?.....Особено пък за дизелите,които имат печки,ако доброто е в това,че колата загрява,докато си седиш на топло?

Потребител
Аватар

Мнение от gogo_05 » 05 Дек 2013, 3:02

Печката ми колега не работи в момента а нова е доста скъпичка ако моята си е заминала нацяло.

А и тя се включва на определени градуси което не ме удолетворява защото не ползвам колата всеки ден, може да се пуска и от телефонната система на колата чрез СМС но това пак не ми допада защото нямам Нокията в колата а и не ми харесва след време мисля и с промяна на подлакатника да се заиграя защото моя е само от плъзгащите и не се отваря (за сега :) ) , има и варианти и за модули пак с дистанционно пускане но пак не ми харесва.

Моята идея и до някъде я осъществих за сега да си паля колата с дистанционно за да може като ми потрябва колата да я запаля да излезе от синия сектор, да отвърне и въздуха било то лято или зима.

А не да се кача в колата си и да ми е студено и да чакам подгрева на седалките и климатроника да поотвърнат въздуха и да пуша 1-2 цигари да излезна от синия сектор или вчера на студа като настройвахме на един колега БМВ-то и умрях от студ но като си влезнах в топлата кола ми беше много хубаво.

А лятото да поохлади малко че на тази черна кола с черна кожа като седнеш и с по къси дрехи направо те изгаря :D

За сега цялата работа не ми е излезнала и никак скъпо само доста четене и чакане да ми се пуснат постовете от админите :mhihi: и занимавка да разбера всички системи да не стане някаква грешка.
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gogo_05 » 08 Юли 2014, 3:00

Нов проект.
Поради факта че си изгубих един от ромбоидните ключове а ми трябва друго дистанционно което само да отключва и заключва колата гледах клипчета и видях една идея от програмируеми дистанционни които стават за много различни неща от типа отваряне затваряне на врати на гаражи портали задействане на осветление и аларми и много други неща.
И се чудя дали ще стане номера да взема едно такова дистанционно и да го програмирам от другия си ромбоиден ключ.
Защото знам че колата по някакъв начин разчита от кое дистанционно идва сигнала за отключване и заключване и ги води на отчет и при програмиране на нов ключ се програмираха всички наведнъж.
И сигурно има някакъв алгоритъм и смяна на кода при всяко задействане на централното от ключа.
Но съм гледал много клипчета в интернет как по подобен начин автоджамбази копират ключа на дадена кола от разстояние и после крадат коли които са и по нови модели които уж са много по защитени от е39-ките.
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: E39 525d Комби

Мнение от modo » 09 Юли 2014, 14:23

Здравей колега,
извинявам се за отклоняването от твоята тема, но ми стана много интересно как се пуска печката чрез SMS :roll: ... звучи много добре ... та ако не е проблем и имаш от къде да ме информираш, моля прати ми го на едно лично и изтрий коментара ми .

Благодаря

Поздрави
Изображение

Назад към E39