С какъв филтър карате?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: С какъв филтър карате?
специално си купих оригинална 28-цова кутия за филтър, която ще махна тия дни...
гласувах за спортен конусен - k&n 3250 + homemade heat shield

гласувах за спортен конусен - k&n 3250 + homemade heat shield
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Панелен филтър - хартиен.
За K&N и сродни, може да се каже само едно, какво нещо е рекламата.
Конусен K&N + heat shield for the win 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Обикновен хартиен на газовата
Гъба на неделната кола
Гъба на неделната кола

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
И на 3-те коли само стандартни Мале-Кнехт, и маслени и въздушни. Не съм фен на "спортните", поради простата причина, че само филтъра като такъв не прави чудеса.
only rear wheel drive
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Club BMW написа:
Само дето не причислявай K&N към другите "спорни" филтри от пазара в димитровград..
И не знам защо реши че е само реклама, ако имаш реален опит от филтри на конкретната марка сподели, интересно ще е да чуем. И

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Пичове,само с филтър като сложите,ако си мислите,че ще стане V10 много се залъгвате.Файда няма никва,К&N ма ен тва е на баба ми фърчилото,тоя филтър като пуска повече въздух пуска и по-едри прахови частици от които дебитомера хваща пътеките. 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
GecataBMW-E46 написа:Пичове,само с филтър като сложите,ако си мислите,че ще стане V10 много се залъгвате.Файда няма никва,К&N ма ен тва е на баба ми фърчилото,тоя филтър като пуска повече въздух пуска и по-едри прахови частици от които дебитомера хваща пътеките.
От опит или такива легенди се носят?

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:GecataBMW-E46 написа:Пичове,само с филтър като сложите,ако си мислите,че ще стане V10 много се залъгвате.Файда няма никва,К&N ма ен тва е на баба ми фърчилото,тоя филтър като пуска повече въздух пуска и по-едри прахови частици от които дебитомера хваща пътеките.
Аз спортен филтър не съм слагал,нямам и намерение,но от моите познати който е сложил спортен им се е насирал дебитомера след тва дали половин година или малко повече даваха фира и филтъра е хващал пътеките към най-близкия контейнер или уличен състезател с мерак да е много бърз с филтъра.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пак казвам, то не става да го сложиш и да забравиш за него. Трябва си поддръжка.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Bavarcho
- Пантерчо
-
GecataBMW-E46 написа:Пичове,само с филтър като сложите,ако си мислите,че ще стане V10 много се залъгвате.Файда няма никва,К&N ма ен тва е на баба ми фърчилото,тоя филтър като пуска повече въздух пуска и по-едри прахови частици от които дебитомера хваща пътеките.
Ти до тук да видя някой да е написал, че слага такъв филтър та колата му да стане V10? Или па някой да е сложил и да е писал колата ми литна, или да го слага щото си мисли че ще кажи 100 коня?
Както кроки написа като си го переш и смазваш увреме проблеми няма. И това с зацапването на дебитометъра е спорен въпрос.
п.с Пак да пиша, че от К&N до другите разни спорни филтри има разлика, а и много хора си мислят че имат К&N който всъщност няма общо с К&N.

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
М70 B50 - К&N и S54 B32 - К&N
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Най-обикновен филтър на М62В44. Не виждам смисъл в другите филтри освен да пречат да влизат камъни и пилета вътре, но и една рабицова мрежа би свършила работа 

ATR-42/72
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
GecataBMW-E46 написа:In_Memoriam написа:GecataBMW-E46 написа:Пичове,само с филтър като сложите,ако си мислите,че ще стане V10 много се залъгвате.Файда няма никва,К&N ма ен тва е на баба ми фърчилото,тоя филтър като пуска повече въздух пуска и по-едри прахови частици от които дебитомера хваща пътеките.
Аз спортен филтър не съм слагал,нямам и намерение,но от моите познати който е сложил спортен им се е насирал дебитомера след тва дали половин година или малко повече даваха фира и филтъра е хващал пътеките към най-близкия контейнер или уличен състезател с мерак да е много бърз с филтъра.
Твоите познати явно гледат да спестят лев или не знаят откъде да си купуват филтри, защото в момента на 3-та кола съм с K&N и общо над 40000 км пък не се е налагало да сменя нито един дебитомер