Датчик за износени накладки?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i Touring

Датчик за износени накладки?

Мнение от bruter » 04 Дек 2013, 0:08

Здравейте колеги. Имам едно питане. Датчик за износени накладки от е36 дали е същия като на е39?
Човек се учи докато е прост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Re: Датчик за износени накладки?

Мнение от Stennli » 04 Дек 2013, 0:24

Дa колегa.Всички дaтчици сa нa един принцип.Кaто се износи и дaвa контaкт.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i Touring

Мнение от bruter » 04 Дек 2013, 0:48

Мерси , колега !
Човек се учи докато е прост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 04 Дек 2013, 0:54

Stennli написа:Дa колегa.Всички дaтчици сa нa един принцип.Кaто се износи и дaвa контaкт.

+1 Принципа е един и сьщ , а буксите мисля че сьщо , цената е около 15 лв. , и за да не даваш постоянно пари за датчици при смяна на накладки , сменяй накладките малко преди да стигнат до пластината която прави контакт ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Дек 2013, 10:49

Всъщност пластината се изтрива и така се прекъсва контакта и сигнализира за износени накладки :wave:
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 04 Дек 2013, 15:27

А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 04 Дек 2013, 19:19

krasi2bmw написа:........... и за да не даваш постоянно пари за датчици при смяна на накладки , сменяй накладките малко преди да стигнат до пластината която прави контакт ;)

Трудно се вади вече поставен датчик,не че е невъзможно но обикновенно винаги се чупи от някъде. Аз поне никога не съм успявал да го извадя без да се счупи :D :D При Е39 двата датчика са вързани последователно и при пекъсване на който и да е, се прекъсва веригата и лампата светва.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Дек 2013, 19:38

dbanchev написа:А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.

ако са ти проблем едни 30 лева при смяна на накладки което не е всеки ден, не ми се мисли как я поддържаш тая кола изобщо..
Никога не съм можел да я разбера тая цигания с окъсяването на датчика :roll:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d
Мечтае да кара: F10

Мнение от krlozanov » 05 Дек 2013, 0:10

Здравейте,

Ако правилно чета, датчика е хубаво да се сменя заедно с накладките така ли ? При мен от 1-2 седмици се наблюдава абсолютно на случаен принцип да ми свети лампата за накладки. Ту свети ту не свети. На ден се сменя по 2-3 пъти. Погледнах си накладките и мисля, че все още им е рано, все пак сравнително наскоро ги сменях, но не мисля, че датчиците са сменяни. Някакъв съвет да дадете ? да ги сменя тях ?

Поздрави,
Крис

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 05 Дек 2013, 11:55

Bavarcho написа:
dbanchev написа:А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.

ако са ти проблем едни 30 лева при смяна на накладки което не е всеки ден, не ми се мисли как я поддържаш тая кола изобщо..

Не са ми проблем 30телв, но тия 30лв са ми задните накладки като цена, за мен това е излишно и досадно нещо, преглеждам си колата често от към тех. състояние и са ми излишни това е цялата схема. Аман от такива коментари колега, нямам нищо против тебе лично, но тия изказвания ми писват вече- това като за турските части в една тема, изкарахте ме едва ли не мангал там, просто не обичам да пълня джоба на някой за неща които не си струват парите това е. :bchug:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 05 Дек 2013, 15:46

krlozanov написа:Здравейте,

Ако правилно чета, датчика е хубаво да се сменя заедно с накладките така ли ? При мен от 1-2 седмици се наблюдава абсолютно на случаен принцип да ми свети лампата за накладки. Ту свети ту не свети. На ден се сменя по 2-3 пъти. Погледнах си накладките и мисля, че все още им е рано, все пак сравнително наскоро ги сменях, но не мисля, че датчиците са сменяни. Някакъв съвет да дадете ? да ги сменя тях ?

Поздрави,
Крис

Ако е датчика то той дава сигнал и лампата светва, след което не може да изгасне без нов датчик и процедурата дето се прави след като се смени датчика.
Лампата в червено или жълто свети? Да не ти се ебава датчика за спирачната течност, че да светва чат пат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 11 Дек 2013, 0:31

dbanchev написа:
Bavarcho написа:

Не са ми проблем 30телв, но тия 30лв са ми задните накладки като цена, за мен това е излишно и досадно нещо, преглеждам си колата често от към тех. състояние и са ми излишни това е цялата схема. Аман от такива коментари колега, нямам нищо против тебе лично, но тия изказвания ми писват вече- това като за турските части в една тема, изкарахте ме едва ли не мангал там, просто не обичам да пълня джоба на някой за неща които не си струват парите това е. :bchug:

Напълно те подкрепям колега!Поддържам колата само с ОЕМ части,но за датчик накладки пари НЯМА ДА ДАМ(дал съм го на късо)по добре дa пусна паричките в кутия за дарение.И престанете да
" храните" .....всеки подържа колата както може,аман от псевдо тарикати
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 12 Окт 2014, 1:14

Как ги даване на късо тези датчици, че аз моята лампа не мога да я загася? Отворих пластмасовата кутийка на шофьорския подкалник и извадих черната букса.Резнах кабела малко преди да влезе в буксата и съединих двата края. Обаче лампата продължи да свети. Правих и номера с отварянето на шофьорската врата, даването на контакт и натискането на спирачката за около минута и пак си свети лампата. При старото ми Е36 манипулацията стана, но тук не иска. По горе прочетох, че датчиците са два. Втория на задно дясно колело ли е? Той май е графитен и не влияел на зануляването.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 12 Окт 2014, 10:01

Датчиците са два - отпред вляво / отзад вдясно
Връзват се двата кабела един за друг и така се затваря веригата. (когато се изтърка датчика се прекъсва веригата)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 12 Окт 2014, 12:09

Кои два кабела?До датчика идва само един.А веригата не се ли затваря при допирането на датчика на маса?
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Следваща

Назад към E39