Датчик за износени накладки?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bruter
- Потребител
-
- Кара: E36 320i Touring
Датчик за износени накладки?
Здравейте колеги. Имам едно питане. Датчик за износени накладки от е36 дали е същия като на е39?
Човек се учи докато е прост.
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Re: Датчик за износени накладки?
Дa колегa.Всички дaтчици сa нa един принцип.Кaто се износи и дaвa контaкт.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- bruter
- Потребител
-
- Кара: E36 320i Touring
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Stennli написа:Дa колегa.Всички дaтчици сa нa един принцип.Кaто се износи и дaвa контaкт.
+1 Принципа е един и сьщ , а буксите мисля че сьщо , цената е около 15 лв. , и за да не даваш постоянно пари за датчици при смяна на накладки , сменяй накладките малко преди да стигнат до пластината която прави контакт

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Всъщност пластината се изтрива и така се прекъсва контакта и сигнализира за износени накладки 

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
krasi2bmw написа:........... и за да не даваш постоянно пари за датчици при смяна на накладки , сменяй накладките малко преди да стигнат до пластината която прави контакт
Трудно се вади вече поставен датчик,не че е невъзможно но обикновенно винаги се чупи от някъде. Аз поне никога не съм успявал да го извадя без да се счупи

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
dbanchev написа:А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.
ако са ти проблем едни 30 лева при смяна на накладки което не е всеки ден, не ми се мисли как я поддържаш тая кола изобщо..
Никога не съм можел да я разбера тая цигания с окъсяването на датчика

- krlozanov
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: F10
Здравейте,
Ако правилно чета, датчика е хубаво да се сменя заедно с накладките така ли ? При мен от 1-2 седмици се наблюдава абсолютно на случаен принцип да ми свети лампата за накладки. Ту свети ту не свети. На ден се сменя по 2-3 пъти. Погледнах си накладките и мисля, че все още им е рано, все пак сравнително наскоро ги сменях, но не мисля, че датчиците са сменяни. Някакъв съвет да дадете ? да ги сменя тях ?
Поздрави,
Крис
Ако правилно чета, датчика е хубаво да се сменя заедно с накладките така ли ? При мен от 1-2 седмици се наблюдава абсолютно на случаен принцип да ми свети лампата за накладки. Ту свети ту не свети. На ден се сменя по 2-3 пъти. Погледнах си накладките и мисля, че все още им е рано, все пак сравнително наскоро ги сменях, но не мисля, че датчиците са сменяни. Някакъв съвет да дадете ? да ги сменя тях ?
Поздрави,
Крис
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Bavarcho написа:dbanchev написа:А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.
ако са ти проблем едни 30 лева при смяна на накладки което не е всеки ден, не ми се мисли как я поддържаш тая кола изобщо..
Не са ми проблем 30телв, но тия 30лв са ми задните накладки като цена, за мен това е излишно и досадно нещо, преглеждам си колата често от към тех. състояние и са ми излишни това е цялата схема. Аман от такива коментари колега, нямам нищо против тебе лично, но тия изказвания ми писват вече- това като за турските части в една тема, изкарахте ме едва ли не мангал там, просто не обичам да пълня джоба на някой за неща които не си струват парите това е.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
krlozanov написа:Здравейте,
Поздрави,
Крис
Ако е датчика то той дава сигнал и лампата светва, след което не може да изгасне без нов датчик и процедурата дето се прави след като се смени датчика.
Лампата в червено или жълто свети? Да не ти се ебава датчика за спирачната течност, че да светва чат пат.

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
dbanchev написа:Bavarcho написа:dbanchev написа:А за да не давате пари за датчици изобщо двете жици на късо и край, аз така реших проблема с досадните датчици, не давам по 30-40лв за тях а и си преглеждам по-често спирачките, не разчитам да ме подсеща тая х*йня.
Не са ми проблем 30телв, но тия 30лв са ми задните накладки като цена, за мен това е излишно и досадно нещо, преглеждам си колата често от към тех. състояние и са ми излишни това е цялата схема. Аман от такива коментари колега, нямам нищо против тебе лично, но тия изказвания ми писват вече- това като за турските части в една тема, изкарахте ме едва ли не мангал там, просто не обичам да пълня джоба на някой за неща които не си струват парите това е.
Напълно те подкрепям колега!Поддържам колата само с ОЕМ части,но за датчик накладки пари НЯМА ДА ДАМ(дал съм го на късо)по добре дa пусна паричките в кутия за дарение.И престанете да
" храните" .....всеки подържа колата както може,аман от псевдо тарикати
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Как ги даване на късо тези датчици, че аз моята лампа не мога да я загася? Отворих пластмасовата кутийка на шофьорския подкалник и извадих черната букса.Резнах кабела малко преди да влезе в буксата и съединих двата края. Обаче лампата продължи да свети. Правих и номера с отварянето на шофьорската врата, даването на контакт и натискането на спирачката за около минута и пак си свети лампата. При старото ми Е36 манипулацията стана, но тук не иска. По горе прочетох, че датчиците са два. Втория на задно дясно колело ли е? Той май е графитен и не влияел на зануляването.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Датчиците са два - отпред вляво / отзад вдясно
Връзват се двата кабела един за друг и така се затваря веригата. (когато се изтърка датчика се прекъсва веригата)
Връзват се двата кабела един за друг и така се затваря веригата. (когато се изтърка датчика се прекъсва веригата)

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Кои два кабела?До датчика идва само един.А веригата не се ли затваря при допирането на датчика на маса?
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3