Покупка + пратка от Ebay
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Покупка + пратка от Ebay
Става въпрос за UK и евентуално немския и USA сайтовете.Най - вече ме интересуваме колко горе долу колко излиза пратката от UK до БГ /знам, че от еконт почват от 26 лева до кг., но няма смисъл за дребни стоки/ и има един сайт shopper.bg но не видях от колко почват, пише само за кг. че е 2,5 лева.
Интересуваме и как стоят нещата с пратки те от Китай както при тези с USA ли са нещата /мито + ддс/, защото не намерих инфо., макар и продавача да е с адрес в UK.
Очертава ми се престой в UK, ако има запознати, как стоят нещата със стоките от Китай там да драсне няколко реда.
Интересуваме и как стоят нещата с пратки те от Китай както при тези с USA ли са нещата /мито + ддс/, защото не намерих инфо., макар и продавача да е с адрес в UK.
Очертава ми се престой в UK, ако има запознати, как стоят нещата със стоките от Китай там да драсне няколко реда.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Покупка + пратка от Ebay
Американците декларират щото плащат застраховка на реалната сума.......щото утре като изревеш ,че не е пристигнало продавача да си вземе парите ...Затова не искат да декларират по малко.
За китайците колегата ти го е обяснил..... на 99% от нещата НЕ ПЛАЩАМ НИЩО .....ама не разчитай на 100% ,че ще минеш метър......винаги едно на ум. Транспорта до Бг е паунд/кг.
За китайците колегата ти го е обяснил..... на 99% от нещата НЕ ПЛАЩАМ НИЩО .....ама не разчитай на 100% ,че ще минеш метър......винаги едно на ум. Транспорта до Бг е паунд/кг.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има известна истина, но всеки случай е различен. Аз съм си купувал колектори 4-2-1 от УСА, голям кашон и се загуби по пощата в края на пътуването. Жалвах се през пайпал, понеже купувача нищо не направи, след като му казах, че той трябва да предприеме действия, оказа се, че го е пуснал с обявена стойност 20долара, а аз не бях го молил за такива неща. При това, беше продавач на колектори, не е да е имал 1 или 2. Та след диспут, пайпал ми върна парите и се купих друг. От Япония, съм си поръчвал джобно ножче, от тези по-скъпите и като пристигна, видях, че беше писано пак 20 долара. Има и много случай, когато и да искаш, не пишат по-малка сума.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Миналата седмица поръчах темпомат от щатите, на стойност 142$ и отделно 36$ доставка. Очаквах да се разкарвам по митници.. ама продавача, без да му казвам, го беше написал подарък и стойност 8$. Не плащах нищо и директно го взех... та всеки си е индивидуално така да се каже.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
bavaretca_tns написа:
Китай е извън ЕС и на всички стоки над 30лв се плаща ДДС, а ако са над 300лв освен ДДС, се начислява и мито. Обикновено китайците пишат ниска стойност на пакетите, но ако те са по обемисти (таблет, телефон, лаптоп....) митницата ги харесва, взима под ги крилото си и те вика с разпечатка от paypal и от банката. Митницата също обича и скъпоплатените доставчици различни от Български пощи (щом си платил за скъпа доставка, значи пратката е нещо скъпо). Винаги има и изключения разбира се (българска работа.....)
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
За сега съм си поръчвал бая неща от Китай, но повечето са били до към 15$. Имал съм само 2 поръчки за артикули по 90$, на които не им бяха малки кашоните хич и не се загледах по това на каква стойност са декларирани, но просто отидох в пощата и си ги взех. Без мито, без да плащам ДДС или каквото и да е било друго.
kinetism написа:За сега съм си поръчвал бая неща от Китай, но повечето са били до към 15$. Имал съм само 2 поръчки за артикули по 90$, на които не им бяха малки кашоните хич и не се загледах по това на каква стойност са декларирани, но просто отидох в пощата и си ги взех. Без мито, без да плащам ДДС или каквото и да е било друго.
Това е защото са били под 2кг. Когато са над 2кг, трябва да ходиш в митницата да си ги взимаш . Мен така навремето ме олепиха, още когато лимита беше $100 за стоки от САЩ. Пратката беше $90 ама имаше и шипинг нещо от сорта на $30-40. Митничаря я отвори, гледа каквото гледа , накрая си сложи и шипинга към стойността на пратката и айде плащай ддс + мито + не знам какво измислени таксички /най-бруталната беше ксерокопия по 50ст на страница

Не Мы такие, Жизнь такая
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
djindjiplqktora написа:
Китай е извън ЕС и на всички стоки над 30лв се плаща ДДС, а ако са над 300лв освен ДДС, се начислява и мито. Обикновено китайците пишат ниска стойност на пакетите, но ако те са по обемисти (таблет, телефон, лаптоп....) митницата ги харесва, взима под ги крилото си и те вика с разпечатка от paypal и от банката. Митницата също обича и скъпоплатените доставчици различни от Български пощи (щом си платил за скъпа доставка, значи пратката е нещо скъпо). Винаги има и изключения разбира се (българска работа.....)
Ей това не мога да го разбера, днес го чух и от друг. Че митницата те викала с разпечатка от пайпал. Първо и това ще може да се заобиколи, ако трябва ще пратиш на продавача 10 долара и ще им занесеш разпечатката, ама няма да им платиш ддс-то и мито. Отделно какви са те, че да ти задържат пратката и да изискват разпечатката за платената сума? Имат ли това право. Ами ако е подарък? Или трябва да караме всички продавачи от Китай да ни пращат "подаръци". Абе и ние гледаме на минем тънко, ама и държавата си е..ло мамата.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Митничарите са митничари, затова точно имат и тези права, да задържат стока. Навсякъде е вече така в Европа, даже се начислява ддс, мито и т.н., върху крайната цена, с включени разходи за транспорта. Гадно е да, но това е. Ако те проверят, няма как да занесеш друга фактура, нали трябва да съвпада и името на продукта. Аз съм чувал само, че ако наистина някой покаже някаква смешна фактура за 1% от стойността, митничарите, могат да определят цената на дадения продукт и на тази база, смятат какво се дължи.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Еми пишат подарък и така. Да определят стойността на подаръка после.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
stefanoff написа:kinetism написа:За сега съм си поръчвал бая неща от Китай, но повечето са били до към 15$. Имал съм само 2 поръчки за артикули по 90$, на които не им бяха малки кашоните хич и не се загледах по това на каква стойност са декларирани, но просто отидох в пощата и си ги взех. Без мито, без да плащам ДДС или каквото и да е било друго.
Това е защото са били под 2кг. Когато са над 2кг, трябва да ходиш в митницата да си ги взимаш . Мен така навремето ме олепиха, още когато лимита беше $100 за стоки от САЩ. Пратката беше $90 ама имаше и шипинг нещо от сорта на $30-40. Митничаря я отвори, гледа каквото гледа , накрая си сложи и шипинга към стойността на пратката и айде плащай ддс + мито + не знам какво измислени таксички /най-бруталната беше ксерокопия по 50ст на страница/ + половин ден мотаене по гишетата.
Ами едната ми пратка беше около 2 кг и струваше окло 80-90 $. Не знам дали е била над 2 кг и дали просто съм имал късмет. За сега съм доволен с доставките от Китай аз

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
ивайло81 написа:djindjiplqktora написа:
Ей това не мога да го разбера, днес го чух и от друг. Че митницата те викала с разпечатка от пайпал. Първо и това ще може да се заобиколи, ако трябва ще пратиш на продавача 10 долара и ще им занесеш разпечатката, ама няма да им платиш ддс-то и мито. Отделно какви са те, че да ти задържат пратката и да изискват разпечатката за платената сума? Имат ли това право. Ами ако е подарък? Или трябва да караме всички продавачи от Китай да ни пращат "подаръци". Абе и ние гледаме на минем тънко, ама и държавата си е..ло мамата.
Хаха тея разпечатки пък са ми любимите да ебавам с тех митничарите

Не Мы такие, Жизнь такая
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
ивайло81 написа:Еми пишат подарък и така. Да определят стойността на подаръка после.
И на подаръците се плаща ДДС и мито. Нищо не пречи митничарите да го определят по "техни разценки".
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3